- 15 Ekim 2016
- 22.630
- En iyi cevaplar
- 1
- 129.842
- 598
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
Spiker çağrı merkezi çalışanı gibi bir konuşma için fazla zorlama yapmayın. Zorlama olduğu belli olduğunda çok itici duruyor.Arkadaşlar, bu konuda bir değişim yaratmak istiyorum kendimde. Bilmiyorum nasıl olur..
Şimdi aile içinde normal şehir ağzıyla konuşuyorum.bundan pek memnun değilim.İstanbul türkçesiyle söylediğim bazı şeyleri anlamıyorlar, başlıyorum şehir ağzına yine.
Dışarda, işte daha resmiyim tabi.istanbul türkçesiyle konuşuyorum.ciddi bi ses tonuyla.ama ağzımdan kaçıyor arada bi kaç kelime.iki kuzenim var neşelidirler biraz.onlarla konulurken kahkaha, gülücük havada uçuşur.takılır espri yaparız.çok neşeli cıvılcıvıl konuşmam, genel yapım ciddidir biraz.kişiye ayak uyduruyorum yani.şaka yerine göre ama her zaman güzel konuşmak istiyorum karar alıyorum, olmuyor. Hani şöyle aradığınızda çağrı merkezlerinde falan kibar kibar konuşan bayan sesleri vardır. O tarz konuşmak istiyorum.Onlar da mı yapmacıktır mesela..siz nasıl konuşuyorsunuz.. Ne düşünüyorsunuz merak ediyorum
Arkadaşlar, bu konuda bir değişim yaratmak istiyorum kendimde. Bilmiyorum nasıl olur..
Şimdi aile içinde normal şehir ağzıyla konuşuyorum.bundan pek memnun değilim.İstanbul türkçesiyle söylediğim bazı şeyleri anlamıyorlar, başlıyorum şehir ağzına yine.
Dışarda, işte daha resmiyim tabi.istanbul türkçesiyle konuşuyorum.ciddi bi ses tonuyla.ama ağzımdan kaçıyor arada bi kaç kelime.iki kuzenim var neşelidirler biraz.onlarla konulurken kahkaha, gülücük havada uçuşur.takılır espri yaparız.çok neşeli cıvılcıvıl konuşmam, genel yapım ciddidir biraz.kişiye ayak uyduruyorum yani.şaka yerine göre ama her zaman güzel konuşmak istiyorum karar alıyorum, olmuyor. Hani şöyle aradığınızda çağrı merkezlerinde falan kibar kibar konuşan bayan sesleri vardır. O tarz konuşmak istiyorum.Onlar da mı yapmacıktır mesela..siz nasıl konuşuyorsunuz.. Ne düşünüyorsunuz merak ediyorum
Arkadaşlar, bu konuda bir değişim yaratmak istiyorum kendimde. Bilmiyorum nasıl olur..
Aynen oyle sanirim konu sahibini cok iyi anlatmissiniz ama bence toplum olarak oyleyizMesela evde şöyle mi; 'Anneee nördün gıııı' dışarda 'Sevgili anneciğim,nasılsınız '
Hayır kesinlikle..sadece her zaman kibar konuşmayı yerleştirmek istiyorumYani kısaca samimiyetsiz davranmak, konuşmak istiyorsunuz
Türkçem gayet düzgün..yazılı ve sözlü dilde gayet kuralcı ve dikkatliyim dili kullanırken..ama kastettiğin şey tam anlaşılmadı sanırım.Bence sive samimiyettir samimi oldugumuz kisilerle konusurken gayriihtiyari konusmamiz orjinaldir ama resmi olan konusmalarimizda konusma istemdisi duzgun TDK turkcesine donuyor ses tonunda dusuş seste bi incelme oluyor kasti yaptigim birsey degil ama bende oyle oluyor genel izkenimlerimde insanlarda öyle
Ama turkcende sorun oldugunu dusunuyorsan bulundugun ilde diksiyon kursu varsa kursa git bence
Neden eğlenceye dönüşecek konum, merak ediyorumipeqbojuqu buraya gel burasi eglenceli bi topike dosunesecek hissediyorum
Hayır kesinlikle..sadece her zaman kibar konuşmayı yerleştirmek istiyorum
İç anadolu ağzı konuşuluyor. Ben de gayet rahat kullanıyorum.ancak kibar İstanbul türkçesi kullanmak istiyorum. Bunu yapan arkadaşlarım da var.annanesi kv.si veya diğer yakınlarıyla konuşurken yöresel ağız kullanmıyor. Ama ben kullanıyorum. Kullanmıcam diyorum. Kaçıyor ağzımdan. Sorun bu..Merak ettim nereli oldugunuzu yanlis anlamayin baxi illerin sivelerinin cok kotu oldugu soylenir acaba ondan mi rahatsizlik duyuyorsuniz mesela benim yasadigim yerde soru ekleri kullanilmaz bazi sesler degisir ama yakinlarimla konusurken rahatsizlik hissetmem aslinda
Yillar oncesinde sizin gibiydim diksiyon kursuna gidip egitim almayi cok istiyordum ama bulundugum sehir itibariyle oyle bir sansim yoktu
Hayır, yanlış anluyorsunuz . evde anne nördün gıı demek yerine, anne ne yapıyorsun..dışarıda da anne ne yapıyorsun..gayet tutarlı benceAynen oyle sanirim konu sahibini cok iyi anlatmissiniz ama bence toplum olarak oyleyiz
Sanirim anladim turkceyi mukemmel kullanmak istiyorsunuz bir turkce ogretmeni gibi internette egitim videolari vardir sanirim ama siyle bisey soyleyeyim siveli konusulan bir memleketteyseniz kesinlikle cok zor akrabalarim kardeslerim universiteden dondukleri hafta gayet iyi konusurlar ama 1 haftadan sonra siveye kayiyorlarTürkçem gayet düzgün..yazılı ve sözlü dilde gayet kuralcı ve dikkatliyim dili kullanırken..ama kastettiğin şey tam anlaşılmadı sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?