- 9 Ocak 2016
- 395
- 218
- 33
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
Şive demek istemiş sanırımnormal şehir ağzı ile istanbul türkçesi dediğiniz nasıl oluyor ?
örnek verirmisiniz merak ettim..
Şive demek istemiş sanırım
Aslında var öyle bir tabir dil bilgisi kurallarına uyarak konuşma şekline kısaca Istanbul Türkçesi deniyor yani bence öyle yoksa okuduğum duyduğum birşey yok bu konudae belli yörelerin şiveleri var evet.. bende memlekete gittiğimde kayar yani konuşmam..
istanbulda oturuyorum istanbul türkçesi diye birşey duymadım..
Sen bide benim memleketi bilsen anlaşıcam diye canım çıkıyordu sık sık gitmeyince insan başta garipsiyore belli yörelerin şiveleri var evet.. bende memlekete gittiğimde kayar yani konuşmam..
Sen bide benim memleketi bilsen anlaşıcam diye canım çıkıyordu sık sık gitmeyince insan başta garipsiyor
Hı hı diyip geçiyorsun dimi?ahah ben kv min söylediklerini 5 sene sonra falan anlamaya başladım:)) ki komşu memleketiz.. eşimin abisinin hala söylediklerinin yarısını anlamıyorum
Hı hı diyip geçiyorsun dimi?
e belli yörelerin şiveleri var evet.. bende memlekete gittiğimde kayar yani konuşmam..
Ben kendimi 2.bir lisan öğreniyormuş gibi hissediyordumaynen birde çok hızlı konuşuyor yavaş konuşsa sökecem ama
ben de hep, 'gelcem, gitcem, yapcam, etcem' diyorum. Dikkat etmeye çalışınca kusar gibi çıkıyor kelimeler bu kez.
Ben kendimi 2.bir lisan öğreniyormuş gibi hissediyordumhavluya peşkir patatese kartol deniyor düşün artık bu bunun gibi birçok değişiklik
ben de hep, 'gelcem, gitcem, yapcam, etcem' diyorum. Dikkat etmeye çalışınca kusar gibi çıkıyor kelimeler bu kez.
Ay evet ya
bende gelcem yada gelicem derim hangisi bilemedim şimdi:)
ama geleceğim demediğimden eminim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?