• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşamayacak kadar kötü durumdayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen gün arkadaşı oğlumun omzunu isirmis. Almaya gittiğimde öğretmeni olan biteni uygun bir dille anlattı, çocuk bunlar dedim geçtim.( KFC tavuk sandım öğretmenim ondan ısırdım demiş 😂) Burada konu çocukların birbirine zarar vermesi değil, öğretmenin tavrı. Çok yakışıksız, egitimcilikten uzak buldum.
Evet kazadır olur ama egitimciye yakışmayan davranışlar.

Ben gözü mosmor olmuş bir çocuğun velisine haber verilmemesini haklı bulmadım. Ama olayın akışı böyle mi gerçekleşti ondan emin olamadım sadece. Çünkü kurumlar bu tip durumlara önem verirler. Zaten suç kendilerinde olmadığı için haber vermekten çekinmeleri için de bir sebep yok. Eğer anlattığı gibiyse haklı.
Benim çocuğuma ceza veremezler diye bir şey olamaz. Eğitimde ödül-ceza sistemi vardır. Öğretmen sınıf içinde otoritedir, öğrenciyle aynı konumda değildir, oyun ablası hiç değildir. Uyaramaz, bağıramaz, ceza veremez gibi yorumlar hiç sınıf ortamı görmediğinize delalet.

Ben gözü mosmor olmuş bir çocuğun velisine haber verilmemesini haklı bulmadım. Ama olayın akışı böyle mi gerçekleşti ondan emin olamadım sadece. Çünkü kurumlar bu tip durumlara önem verirler. Zaten suç kendilerinde olmadığı için haber vermekten çekinmeleri için de bir sebep yok. Eğer anlattığı gibiyse haklı.
Benim çocuğuma ceza veremezler diye bir şey olamaz. Eğitimde ödül-ceza sistemi vardır. Öğretmen sınıf içinde otoritedir, öğrenciyle aynı konumda değildir, oyun ablası hiç değildir. Uyaramaz, bağıramaz, ceza veremez gibi yorumlar hiç sınıf ortamı görmediğinize delalet.
Çok geçmiş olsun.
Branşı okul öncesi öğretmenliği olan bir okul müdürüyüm.
Uzun yıllar anaokulu öğretmenliği yaptım uzun yıllardır da idarecilik yapıyorum.

Öğretmenin de idarenin de yaklaşımı yanlış.
Öğretmenin pedagojik formasyonu sorgulanmalı.
Çocukların fiziksel ihtiyaçlarını gidermesi engellenemez, ertelenemez ilkesinden bihaber hele de erken çocukluk döneminde.

Bence nereye şikayet edebiliyorsanız edin ki dersini alsın ve bir daha canı acımış, korkmuş bir çocuğa tuvalete gitmeme cezası veremesin.
Kendi çocuğuna aynı muamele yapılsa ne yapardı bu öğretmen hanım?
Burada ‘ne var bunda canım?’ Diye yazanlara da aynı soruyu soruyorum.

Gözle görülür derecede yaralanan, berelenen çocuğun hemen ilk yardım uygulanır ardından da ailesine haber verilir.
Burada süre olaydan sonraki ilk 15-20 dkda bilemedin ilk yarım saattir.
Bu adeta yazılı olmayan kurallarımızdandır anaokulunda-ilkokulda.
Keske bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasanız, egitimi bilen kişilere bıraksanız. hanımefendi okul kurallarını bir eğitmen ve idareci olarak açıklamış

Benim çocuğumu uyaramaazzz!!! Şaka gibi ya. Toplum içinde yaşıyoruz. O çocuk başkasına rahatsızlık veriyorsa gayet de uyarı alır. Sonra orada burada ay ne çok narsist var diye geziyorlar. Narsizmin tohumlarını bu şekilde atıyorlar zaten.
Alıyorlar ve alacaklar da zaten. Toplumda sadece böyle velilerin çocukları yok. Önceki konularını okudum konu sahibinin, çocuk resmen okulu birbirine katmış diger çocuklarla da kavga etmiş e bence bu normal bir davranış çocuktur yapar tabi ama bu davranışların bir şekilde sönmesi lazım bunun için de illa ki birileri uyaracak. Kendi çocukları başkalarını rahatsız edince sorun yok. Tersi olunca ortalığı birbirine katıyorlar.

Öğretmen hatalı davranmış ama o an sorun yoktır belki daha sonra morarma olmuştur. Tepkileriniz çok abartı geldi. Ayrıca sizin çocuğunuz diğer çocuklara zarar verirken niye bu kadar hassas olamadınız? Öğretmen hatalı tamam, siz hiç değilsiniz değil mi?

Keske bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasanız, egitimi bilen kişilere bıraksanız. hanımefendi okul kurallarını bir eğitmen ve idareci olarak açıklamış
Ben eğitimle ilgili kısımları bu konudan bağımsız yazdım. Bir öğretmen öğrenciyi nasıl uyarmayabilir allah aşkına? Ya da her isteyen tuvalete gitse orası panayır alanına döner. Yaralı bir çocuk gitsin tabii ki dediğim gibi o kısımları konudan bağımsız yazdım.

cimere yazmıştım, gelen cevap saçma sapan.
Asdfg cimer dediğin zaten ara bulucu avukat rolünü üstleniyor zaten :D şikayetlerime baktım hepsinde de karşı tarafa sormuş onlar yalan atmış bana attığı yalanı atıyor böyle böyle diyor diye :D Hayır araştırmayacaksın işin aslını niye varsın ki? Karşı taraf evet ben yaptım diyecek hali yok ya.

Öğrenciler arasında kavga olmuştur yaşanıyor bu tür olaylar ama size haber verilmeliydi illa ki gözüne ayağına vurmasına da gerek yok küçük bir tartışma yaşandı ama ben hallettim ya da ceza verdim diyerek yine bilgi verilmeli ki velide çocuğunun ne yaptığını ya da neye maruz kaldığını bilsin. Ama dava açmanız abartıya kaçabilir bence boşverin kaydını aldırmışsınız zaten. Ben burada en çok hocanın alaya almasından rahatsız oldum. Muhtemelen sizi rahatlatmak istemiş yani önemli bir boyutta olmadığını anlatmaya çalışmış ama ne olursa olsun küçük bir çocuk o.

Konu sahibinin önceki konusunu da okudum, benim fikrim değişmedi. Ayrımcılık yapan, zora gelemeyen, mesleki ahlaktan yoksun bir öğretmen. Çocuğun hatalı davranışları olabilir, anne-babanin çocuğuna yaklaşımı da hatalı olabilir bu durumda bir öğretmen cocugu dislamali mi? okula gelmesin deme hakki varmi? Öğretmen aileyle birlik olarak bu tür davranışları düzeltme için yardımcı olma yoluna gitmeli. Bahsedilen cocuk daha 4 yasinda bile değil. Buradaki en onemli konu öğretmenin ihmali, aklım almıyor bir de üstüne tuvalet cezasi

Konu sahibinden biraz takıntılı bi enerji aldım. Çocuğum sağlıklıysa kurumdan aldıysam uzatmazdım. Kontrol edemeyiz ki sürekli kardeşler bile bazen neler yapıyorlar.

Üyenin etiketlediği konusunu da okuyun lütfen. C Canangul133 ün takıntılı bir enerji yaydığı veta takıntılı olduğunu düşünmüyorum.

Tek hata size haber verilmemiş olması. Yoksa çocuk çocuğa vurmuş öğretmen niye bakmamış. Anlık refleks ile bir tane patlatmış arkadaşına o saniye onu öğretmen nasıl gozetlesin ki evde bir tane çocuğa bile her saniye bakılmıyor. Kazalar da saniyelik oluyor evet ama bunlar çocuktur vurur kırar arayıp söylemeleri gerekirdi. Ben olsam öğretmene ve yönetime aranmam konusunda uyarirdim yoksa gerisi abartı bence. Görmemişin bir çocuğu olmuş tutmus pipisini koparmış derler artık cimer dava falan gereksiz.

Bence birbirinizi yanlis anliyorsunuz arkadaslar. 3.5-4 yaslarinda cocuklar bilmeden birbirine zarar verebilir, ogretmen tum cocuklari kollarindan baglayip oturtamaz, aralarindaki kavgaya aninda mudahale edememesi de kabul edilir. Ogretmenin sorumlulugu gozu moraran cocugun ailesine haber vermektir. Kafaya alinan darbe sonucunda goze kan oturur ve goz morarir yani cocugun acilen doktora gitmesi gerekir. Ogretmen cikis saatine kadar aileye haber vermedigi icin suclu. Kimse ogretmen cocuklarin hepsini tek tek tutsun, oturtsun demiyor boyle birsey zaten mumkun degil.

Tek hata size haber verilmemiş olması. Yoksa çocuk çocuğa vurmuş öğretmen niye bakmamış. Anlık refleks ile bir tane patlatmış arkadaşına o saniye onu öğretmen nasıl gozetlesin ki evde bir tane çocuğa bile her saniye bakılmıyor. Kazalar da saniyelik oluyor evet ama bunlar çocuktur vurur kırar arayıp söylemeleri gerekirdi. Ben olsam öğretmene ve yönetime aranmam konusunda uyarirdim yoksa gerisi abartı bence. Görmemişin bir çocuğu olmuş tutmus pipisini koparmış derler artık cimer dava falan gereksiz.
Büyük ihtimalle konu sahibinin çocuğu diğer çocuğa daha büyük hasar verdi. O çocuk bayaa ağladı ki onun velisini aradı öğretmen önce. Farkındaysanız öğretmen konu sahibinin oğluna ceza veriyor. Konu sahibinin oğlunun da gözüne mi burnuna mi oyuncak çarpıyor ama bence hemen değil daha sonradan morariyor. Yoksa bu kadar her şeye karışan devamlı öğretmenle irtibat kuran veliye hemen haber verilirdi sonradan daha çok uğraşmayalim diye. Zaten gözü mosssmor olan bir çocuğun ailesini bilgilendirmemek hastaneye falan goturmemek bana saçma geliyor.
Tuvalet meselesine gelince çocuk devamlı tuvalete gitmek isteyen suyla oynayan tuvalette oyalanan bir çocuktur ki öğretmen artık bıkıp izin vermemiştir. Zaten dört saat tuvalete gitmemiş diyor. Bir çocuk dört saat çişini tutabilir mi? Yarım saate altına yapardı ki öyle bir durum da yok. Çocuğun çişi falan yoktur buyuk ihtimal. Ben bu konuda her şeyi abartan takintili bir veli ve mağdur bir öğretmen görüyorum.

Net şikayet edin size haber verilmediği için evet çocuklar kavga edebilir çok normal ama çocuğumun gözü morarmış şişmiş ben aranmamisim çıldırmak ta haklısınız iki oğlumda ikişer sene anaokuluna gitti hiç böyle şeyler yaşamadık hatta bir kere küçük oğlum mutfağa girerken düşmüş bacağı kizarikti eve geldiğinde sordum ben düştüm anne dedi buz koydu öğretmenim krem sürdü istersen anneni arayabiliriz demiş akşam hemen aradım öğretmeni nazik bir şekilde anlattı olması gerekenler yapılmamış sizin konunuzda baştan sona haklısınız

Darp raporu alip öğretmeni sikayet etme kismini anlamadim öğretmen çocuğunuzu darp etmemis ki?

Tuvalete gondermemek diye bir ceza olmaz. O konuda kesinlikle haksiz.
Madem veliler aranacak sizi de aramaliydi.

Darp raporunu çocuğun fiziksel durumunu belgelemek için almış olmalılar. Öğretmene dair oluşturulan şikayette görevi ihmalle alakalı olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun. Bazı yorumlar cidden şaka gibi. Gerçekten merak ediyorum kendi çocukları akşama gözü mosmor şiş gelse ve durumu öğrenmek için iletişime geçtiklerinde de lakayt bir üslupla karşılaşsalar bu kadar rahat olabilecekler mi. Göze gelen travma ihmal edilir mi? Okul öncesi çocuğuna tuvalet cezası verilir mi? Sorun çocuklar arasında olan itiş kakış kavga değil. Çocuk bu olabilir istemeden bi kaza da olabilir ama sorun o çocuğun o gözle saatlerce beklemesi.

Yeğenim 2 sene önce 2.sinifta iken tenefuse çıkarken koşuşturma esnasında arkadaşı itiyor düşüyor ve alnında kanıyor, baya baya kanama ortalık kan revan. Öğretmeni aradı hemen gittiğimiz de resmen adam resmen stresliydi nasil bir tepki olacagini bilemedigi icin. Dedik hocam olabilir çocuk bunlar koşarken oynarken itisirken olmuş yapacak bi şey yok. Ama bu durum başka.

Bence olayda kasıt var. Haber vermemesi bir kasittir ve ihmaldir. Belki çocuğun rahatsızlıgi var vs. Gözü mor diye hafife alıp gecistiremez. Halinden tavrından veliye tavır aldığı belli. İlk gün siz diğer veliyi şikayet ettiniz diye büyük ihtimal size gıcık oldu ve bu şekilde kasıtlı davrandı.
Duygularını ise karistirdigi için şikayetinizin arkasında durun. Darp üzerinden değil de bu olaya rağmen neden aranmiyorum ve çocuğum darbe aldığı halde neden çocuğum cezalandırılıyor üzerinden gidin. İlçe meme falan da dilekçe verin.

Bence birbirinizi yanlis anliyorsunuz arkadaslar. 3.5-4 yaslarinda cocuklar bilmeden birbirine zarar verebilir, ogretmen tum cocuklari kollarindan baglayip oturtamaz, aralarindaki kavgaya aninda mudahale edememesi de kabul edilir. Ogretmenin sorumlulugu gozu moraran cocugun ailesine haber vermektir. Kafaya alinan darbe sonucunda goze kan oturur ve goz morarir yani cocugun acilen doktora gitmesi gerekir. Ogretmen cikis saatine kadar aileye haber vermedigi icin suclu. Kimse ogretmen cocuklarin hepsini tek tek tutsun, oturtsun demiyor boyle birsey zaten mumkun degil.
Bence de kadın haber verilmedigine ve öğretmenin önemsiz bir olaymış gibi davranmasına sinirlenmiş. Üstelik çocuklar arasında da ayrım var. Ek olarak tuvalet cezası veren öğretmen mi olur ya. Hele de o yaşta.

Herkese merhaba,
Gerçekten konuşamayacak kadar kötü ve yorgunum, yoruldum artık.
konu uzun aslında kısaltarak yazmaya çalışacağım.

Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yukarıdaki konum ile ilgili. uyum haftasının son günü çocuğum okula gittiğinde, sınıfta bir veli varmış, çocuğuma hımm x sen çok yaramazsın diyerek kızmıştı. ve çocuğum çok korkmuştu, bunu öğretmene söyledğimde evet o veliye çocuğu ağladığı için içeri girmesine izin verdik, bu olay olmuş da olur, olmamışta olur diye beni geçirtirmişti.

okulun ilk günü ben erken çıktım işten, eve geçtim, eşimde oğlumu aldı okuldan, eşim beni aradı o gün ve dediki sana kötü bir haberim hazırlıklı ol.
elim ayağım titredi onlar gelene kadar, geldiklerinde oğlumun gözünin altı mosmormu ve göz kapağı şişmişti. ne oldu sorduğumda, bir çocuk vardı anne dedi, sepetten oyuncak alırken, bu oyuncak benim demiş, ve elindeki başka bir oyuncak ile oğlumun gözüne vurmuş ve öğretmen, siz cezalısnız diyerek, o çocuğun annesini aramış eve göndermiş, benim oğlumun da tuvaelete gitmesine izin vermemiş ceza olarak,

bunları duyunca kan beynime sıçradı, okula gittim, müdürde giriş kapısnın önündeydi, öğretmene olayı sorunca, işte bana dediki, alaylı bir gülümseme ile bunun içinmi geldin okula, bunlar çocuk olur böyle şeyler v.s. seninki fena sayılmaz falan dedi. çocuğumun okul kaydını sildirdim.

baktım benimle alay ediyor, aldım çocuğumu hastaneye gittim, darp raporu aldım, karakola gittim, şikayetçi oldum, cimerede yazdım. uzun olmasın diye olayları kısa anlatmaya çalışıyorum.

Asıl sorum şu aslında, bugün cimerden cevap geldi, öğretmenin cevabı, çocuklar sınıfta kavga etti, ailelerini aradım bilgi verdim, veli ilgilenmedi, veli zaten takıntılıydı çocuğu yaramazdı, v.s. işte ben bir devlet memuruyum böyle yaparak beni verimsizleştirmeye çalışıyorlar, bende onlardan şikayetçiyim v.s.

şimdi. ben dava açmak istiyorum öğretmene eşim ise her olayda olduğu gibi, görme, duyma, boşver modunda,

sizce ne yapayım,

çocuğum , o şiş gözle 4 saat oturmuş, bize bilgi verilmedi, bilgi verilseydi gider alırdım okuldan, ceza olarak tuvalete gitmesine izin verilmemiş, sizce abartıyormuyum.

asla takıntılı değilim:) okul başladığı ilk günden beri kayıt silinene kadar sorun yaşadık, yanlış öğretmene düştük sadece, başka çocuklarda zarar görmesin diye mücadele ediyorum. çünkü benim çocuğum okuldan korkuyor artık

Müdürün tepkisi ve tavrı ne oldu ? Çocuğunuzun olay sonrası fotoğrafını çektiniz mi ?

Tv kanallarının "haberler whatsapp ihbar hatları"na yazabilir ; görsel ve rapor paylaşımı yapabilir ve çocuklar arası tartışmadan değil ; öğretmenin ihmalinden dolayı durumu kamuoyu ile paylaşmak istediğinizi yazabilirsiniz.

Aynen öyle, bu çocuğun sağlığı ihmal edilmiş. Üstüne psikolojik baskıya maruz bırakılmış. İleride okul fobisi olmayacağı ya da farklı bir psikolojik sorun yasamayacagi ne malum. Cok üzüldüm cocuk icin :KK43: okulu ve öğretmeni haklı bulan kafa yapısını anlayabilmek mümkün değil
Haklı bulanlar genelde meslektaş oluyor bence. Doktorlarda da aynı tutuculuk var. Her meslekte çürük elma vardır ve herkes aynı titizlikte işini yapmaz bunu kabullenelim artık.

Bir doktor arkadaşımla cocugumun yaşadığı bir olayı anlattım mesela. Acildeki doktor çocuk ağzını açmıyor diye birden aldı sedyeye yatırdı üstüne çıktı. Hiç abartmıyorum ayaklarıyla ayrı abandi kollarıyla ayrı. O şokla bir anda aldım çocuğu. Ben bişi diyemedim eşim büyük tepki verir diye. Bir de şok oldum. Çocuk o gün hiç sırt üstü uyuyamadi. 1 yaşında falandı. Kucağımda uyutup yatağa koyuyordum sıçrayarak uyaniyordu. Sabaha kadar kucağımda uyutmak zorunda kaldım. Bunu anlattığım arkadaşım dedi ki ee bizde öyle muayene ediyoruz sen evham yapmışsındir. Yahu neden evham yapayım ilk kez mı muayene oluyoruz. Doktor kendi der yatırın kolllarini tutun. O şekilde zorla muayene ettirdigimiz de çok oldu. Ama bunda at muayene eder gibi bir hisimla yatırıp atın ağzını zorla açarlar ya o şekilde saldırarak açmaya çalıştı. Muayene etmek zorunda değildi. Bir anda sinirlendi hırsını çocuktan çıkardı. Öncesinde bizle ilgili hiçbir şey yoktu. Gün içindeki hırsını çıkardı sanırım.

Ben de geçmişte öğretmenlik yaptım.iki üniversite mezunuyum. Sonradan sektör değiştirdim. Şimdi çok memnunum iyi ki öğretmenlik yapmıyorum. Gereksiz saçma sapan şikayet edildigim de çok oldu. Mesleğin kendisi başlı başına da zor. Ama şimdi tutucu bir tavirla şu olayi da savunmam. Veya ama si vardır da demem.

Ayrıca her insan da hata yapabilir. Ben mesela dilin önemini anlatmak için başka ülkeden olan var mı gibi bir soru sormuştum. Annesi Rus olan ve bundan utanan bir çocuk varmis. Ergen esprilerinden..ben tabi bunu bilmediğimden nereli annen vs vs biraz soru sordum. Çocuk kendi bile demedi arkadaşları dedi. Sonra annesi beni aradı. Kastim olmadığını anlattım. Ama yanlıştı aslinda yaptığım. Dilin onemini farklı bir şekilde de anlatabilirdim. Orda bir mısırlı Libyalı vs bir çocuk da olsa belki kendini ayristirilmis hissedecekti o soruyla.

Özeleştiri yapmak kötü değil.
birisi sizi elestirdiginde haklı yani varsa kötü değil.
Kusura bakmayın demek bu kadar zor degil. Karşı tarafla empati kurmak bu kadar zor değil.

Öğretmen kendi çocuğu için böyle bir durumla karşılaşsa eş geçecek miydi. Hatta en ideal bulduğu öğretmene verirdi çocuğunu. Başka yerde de öğretmen seçen velilere ateş puskururdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back