• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuş Artık 😭

Subuoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
150
27
98
34
Kızlar oğlum 26 aylık cümle kurmuyor tek kelimeleri var söylediğim şeylerden bazılarını tekrar ediyor ama aktif kullanmıyor biliyorum acele ediyorsun diyebilirsiniz bi arkadaşıma sinir oldum gelip başkasının çocuğuyla kıyasladı o günden beri hırs yaptım konuşturmak için çaba gösteriyorum ama sanki bildiklerinin ilerisine gitmiyor canım çok sıkkın

Benim kızım da 26 aylık ve bizde doğru dürüst uzun cümle kuramıyoruz. Söylediği birkaç cümle harici. "Anne baba nere gitti", "anne bak karga", "anne kapat" vb.10 cümle ya söyler ya söylemez yani. Yeni yeni kelime dağarcığıne yeni kelimeler ekleyip dillendiriyor. Ana renkleri yeni öğrendi. Sayıları bilmez, sobe oynarken bir, dört, onüç der sadece 😊 bence her çocuğun bi vakti var ben hiç acele etmiyorum açıkçası. Abisi de 2,5 yaşında cümle kurup konuşmaya başlamıştı. 3 yaşına kadar yolu var. Kimseyle kıyaslamayın kıyaslatmatın çocuğunuzu. Her çocuk özeldir. Tabi ki de doktoru da takip ediyordur, anormal bi durum görse sizi bilgilendirirdi değil mi? Sabırlı olun, bol bol konuşun.

Ohoo, elin densizinin lafına gelip hırs yapacaksanız sizi bu annelik muesesesi daha çok hırpalar... Bugün konuşamadı mi,komşunun oglu şarkı söylüyor diyecekler, yarın okumayı sokemedi mi komşunun oğlu cümleleri bile okuyor diyecekler, öteki gün kaç net yapmış ohoo komşunun oğlu 90 yapmış diyecekler. Siz her seferinde hırs yapıp çocuğa mi yükleneceksiniz??? Bence gaza gelmemeyi öğrenin,yoksa çocuğunuzla kurduğunuz bag da etkilenir.
Konusamama meselesine gelince,benim arkadaşımın çocuğu 2 yaşına geldiginde konuşamıyordu. İki ayrı uzmana götürdü,ikisi de tvyi kesinlikle kapatmasini,evde bile acil olmamasını, telefon tablet asla verilmemesini,her fırsatta çocukla konuşulmasını söyledi.
Ama hiçbirini yapamadılar:) şimdi 3 yaşında, hala konusamiyor ve ekran bağımlısı.
Bu iki uzmanın dediklerinden yola çıkarsak siz de tablet TV telefon olayına kesin bir şekilde son verip devamlı iletisime geçerseniz işler yolunda gidebilir. Baktınız konusamadi ,geç olmadan bir çocuk doktoruna danışın,belki özel olarak verecek önerileri olabilir.

Benim de 23 aylık öyle o kadar anca konuşuyor

Back