Konumuz ödevler

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
Arkadaşlar selamlar,
Malumunuz ödevler yasaklandı, kaynak kitap ciddi şekilde yasak..
ama artık yeter demek istiyorum ama elimizden bir şey gelmiyor..
Çocuğum 2.sınıfta.. öğretmen dönem başında kaynak kitap mecbur alıcaz, takviye lazım falan dedi. Neyse iyi dedik.. belli bir ücret ödedik.. her dersten (Türkçe, hayat bilg. Mat.) iki kaynak kitapla dersler ödevler ilerliyorken bugün 3. Kaynak kitapla döndü oğlum.. yeter ama yeter dedim.. bir de devletin verdiği ile aynı konular 4 kez olur mu?? Kitap okuyalım başka etkinlik yapalım deney yapalım oyun oynayalım istiyorum ama olmuyor..
öğretmenimizi seviyoruz, o da çocukları seviyor. İşi öğretmeni uyarmak veya şikayet etmek durumuna getirmek istemiyorum kesinlikle..
bütün bu yasaklara rağmen hala böyleyse ben susup oturcam..
sizlerde durum genel olarak nasıl merak ettim

Edit: arkadaşlar konu kaynak kitap almak almamak değil. Şuan her dersten 3er tane olmak üzere 9 tane kaynak kitap var.. devletin kitapları da kullanılıyor.. fotokopiden de ödev veriliyor.. henüz lise veya ünv. Ye hazırlanma aşaması gibi ciddi bir sınav sürecinde olmamalarına rağmen; henüz 2.sınıfta bu kadar kitaba boğulmalarıyla birlikte; çocuklarımızla yeterince zaman geçirmeye fırsatımızın kalmamasını sorguluyorum gayet doğal olarak.. konuyu sanki öğretmenlerin kaynak kitap aldırmalarına karşıymışım gibi algılamışsınız neyi vurgulamak istediğimi anlamadan..
ben çocuğumla oynamak istiyorum..

günümüzün yerle bir olan ahlaki değerlerinin getirdiği koşullara karşı ufak da olsa bir direnişle sevgiyle-saygıyla-eğlenerek- araştırarak- doğayla bir öğrenme ortamı sunmak istiyorum. Elimden geldiğince de uğraşıyorum...
ama maalesef ki bu sistem alt ediyor benim gibi hisseden tüm annelerimizin emellerini..

Son düzenleme:
Devletin kitaplarinin icinin bombos oldugunu anlayabilecek bilgi birikimindeyseniz sikayet etmeniz anlamsiz. Artik cocuklarin bireysel cabasina kalmis durumda her sey. Kaynak kitaplari aldiran ogretmenlerin cebine giren bir sey yok. Siz de cocugunuzun iyiligini dusunuyorsaniz kitaplari alin,yoksa da almayin.

Ben de kaynak kitap aldırıyorum ama isteyenlere. Alanlarla işleyeceğiz, diğerleri devletin verdiği kitaptan işleyecek, herkes memnun.

Kızım 3. Sınıf. Devletin verdiği kitaplar çok yetersiz. Ödev yok, kaynak kitap yasak. Öğretmeni isteyen kendi alsın dedi.

Ben aldım soru bankası, kaynak kitap.
Eve geldiğinde o gün neler işlediklerini soruyorum. Ona göre test çözüyoruz birlikte. Eksiği olursa kaynaktan anlatıp tekrar yaptırıyorum.

Ama ilgilenmeyen aile de çok. Çocuk 38 kişilik sınıfta ne kapabiliyorsa onunla kalıyor. Çok üzülüyorum.

Sizi de anlıyorum. Kitaplar ucuz değil ama öğretmeniniz de çocuklar için uğraşıyor.

Öğretmeninizle konuşup, kaynaktan ziyade soru bankalarına yönelebilirsiniz.

Oğlum 18 yaşında bu sene üniversite sınavına girdi ve Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini kazandı.

Aldığımız kaynakları ve tutarlarını artık ben bile bilmiyorum. Yeri geldi tatile gitmedik yeri geldi vs...diye sayabilirim size

Kaynaklar eğitimde şart maalesef.Öğretmen konuyu öğretir 2 örnekle anlatır derken ders zamanı biter ve müfredattan dolayı başka konuya geçmek zorunda kalır. İşte bu sebebten farklı örnekler görebilmek adına kaynak kitap alınır.

Bu konuda hiç hayıflanmadım. Evet sizin paranız varmış almışsınız diyebilirsiniz. Ama benim bir evim,bir arabam yok biz yatırımızı çocuğumuza yaptık.

Yerleştikten sonra tüm kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Eğitim şart

Öğretmen gerekli görmüski vermiş,istemiyorsanız almayın...Sonuçta sizin çocuğunuz için herşey,öğretmenin bir kazancı yok.

Valla bu velilere de yaranilmiyor...Ödev az olur,niye az.Çok olur,niye çok.
İngilizce dersi fazla olur " ay çocuğuma ağır gelir",az olur " tabi özel değil diye bize az " olur.
Allah öğretmenlerin yardımcisi olsun.

okulda sosyal aktıvıte yapılmasına da ben karsıyım mesela
sosyal aktıvıte ıcın okul dısı mesela haftasonu kurslara etkınlıklere gonderebılırsınız
okulda egıtım olur gorsel ısıtsel deneysel neyse egıtım olur
ogretmen kıtap ıstıyorsa alın cocuk dıgerlerınden gerı kalmasın

Tanıdığım en iyi ingilizce öğretmeni, kaynak kitap önerdiği (zorunlu degil) için şikayet eden veliler yüzünden resmen lanet edip mesleğe küstü. Okul kitabından yes no idare ediyorlar şimdi. Ödev yok, test yok, kitaptaki iki etkinlikle ders geçiyor, kimsenin başı ağrımıyor oh mis. En çok caba harcayan öğretmenlerden biriydi, ödülü kaynak kitap savunması yapmak oldu.

Devletin kitaplarinin icinin bombos oldugunu anlayabilecek bilgi birikimindeyseniz sikayet etmeniz anlamsiz. Artik cocuklarin bireysel cabasina kalmis durumda her sey. Kaynak kitaplari aldiran ogretmenlerin cebine giren bir sey yok. Siz de cocugunuzun iyiligini dusunuyorsaniz kitaplari alin,yoksa da almayin.
Aynen katılıyorum

Merhaba ,
Öğretmenim sizi ben anladım. Kaynak kitap almak almamak mevzu değil. Çocuğumla baş başa geçirecek zaman kalmıyor. Çocuğa çocukluğunu yaşayacak zaman kalmıyor. derdindesiniz
Çözümünüz nedir? Öneriniz var mı?

Devletin dağıttığı kitaplarda bişey yok evet .ama merak ettiğim milli eğitim bunu bilmiyomu çünkü herkes kitap almaktan ve dağıtılan kitapların da boş olduğundan şikayetçi.

Benim kızım anaokulunda ben istiyorum ki bizede ayri ayri etkinlik kitaplari aldirtsin...
Farkli kaynaklar iyidir bol bol soru cozmesi okumasi ugrasmasi iyidir...bos kalinca ya tv basina yada tablet basina gecip bos zaman harciyorlar..
Tamam oyun yaşı oyun oynayabilir..ailece oynayacagiz oyunlar zaten yeterli olur..

İngilizce öğretmeniyim. Ders kitabında bir ünite 4-5 yaprak ve 4 hafta işlenecek bu ünite.. Haftada 4 saat var. Sizce yeterli mi?
Kaynak kitap hiç aldırmadım öğretmenlik hayatım boyunca, elimdeki kitaplardan fotokopi çektirip dağıtıyorum. Ama gel gör ki yetişemiyorum, bir tane sınıfımız yok ki..
Okulda kağıt kalmamış, şimdi de kağıt isteyeceğiz velilerden.. Yine mutlaka şikayet edenler olacaktır.
Kaynak kitap yasak, kağıt istersin şikayet olur, e boş boş oturalım mı derste şimdi biz?

Valla ben de siz velileri anlayabilmiş değilim, öğretmen etkinlik yaptırır çocuğuma bir şey öğretmiyor oyun oynamaya mi gidiyor okula diye hayıflanırsınız, kaynak kitapla dersi destekler bu sefer de etkinlik neden yok diye şikayet edersiniz. Bir hafta öğretmenliği deneme şansınız olsa keşke de bir de sizler anlasanız halimizi

Yani size de yaranılmaz gerçekten . Aldırmasa diğer öğrencilerden görüp aldırmıyor takviye yapmıyor dersiniz . Öğretmeni yönlendirme isteğinizden vazgeçin yahu . O ne yapılacağını sizden iyi bilir . Ha eğer kendiniz daha iyi bildiğinizi düşünüyorsanız alın çocuğunuzu okuldan kendiniz eğitin . Size yaranma zorunluluğu mu var öğretmenin ? Ders kitaplarında öğrenciyi araştırmaya yönlendiren ödevler bulunuyor onları verir fazladan da verir gerek gördüğü zaman . Okulda gördüğünü evde ödevle pekiştirmesi çalışma alışkanlığını kazanması kötü bir şey mi ? Kesin çocuğunuz süper zeka bir prens/prenses derslerden sıkılıyor ödevlerden bunalıyor oyun etkinlik istiyordur .

X