konu sahibi, bak para harcamayi da gectim. bilincli olmazsan cook yipranirsin bu yolda, stres yaparsin ve stres de gebeligin en buyuk dusmanlarindan biri.
ortalama 28 gunde bir adet oluyoruz. sen regl donemindeyken vucudun bir sonraki ayin yumurtasini buyutmeye basliyor. bu sebeple klomen, femara verirse dr reglin 3. gunu baslarsin icmeye. "ortalama" 14. gun civari yumurta olgunluga erisir. dr ilac verdiyse 12. gun kontrole cagirir. yumurtan 2 gun icinde olgunlasacak birliktelik olsun der. bu gun bazen 15. bazen 16. 17. gunler olabilir. bunyeyeye gore degisir, uygulamalar kesin sonuc vermez. cok merak edersen ovu testi al. ama benim gibi ovu testinde pik gorsen bile yumurtan yeterince buyumuyor olabilir. bu da aylar sonra hala gebe kalmazsan degerlendirmen gereken bir ihtimal. konuya geri donelim. 14. gun civari yumurtan buyudu. esinle birlikte oldun. yumurta dollendi. zigot haline gelir ve hala tuplerdedir. geliserek hareket eder. en az 6 gun icinde hareket ederek tuplerden cikar. rahime gelir. rahimde uygun kalinlik varsa tutunur. hcg hormonu salgilamaya baslar. bu arada en az 7 gun gecti dolleneli. degil testte kanda dr baksa dahi daha tespit edilebilir seviyede degil hcg. yani diger regle 7 gun var ortalama.. henuz gebelik varsa ogrenmenin tipta bir yolu yok. ortalama regle 3-4 gun kala kanda dr gorebilir. ama bu cok dusuk bir sayidir. 5'in ustu gebelikken bu 15,40,50 gibi bir sayi olabilir. sen gebeyim dersin ama regl gunu regl gelir. soke olursun. yani cok acele ettin.. gebelik tutunmadan kimyasala donustu ve reglle atildi.. sen kana bakmasaydin bunu ogrenmeyecektin ve hayalkirikligi olmayacakti. bir ihtimal erken gebelik 3-4 gun kala sana sonucu verir. ama negatifken pozitif cikaran, pozitifken negatif cikaran yani hayal kirikligi olusturan sonuc alan insan da cok. yani yine degmez..
kac ihtimal saydim burada hepsi bos yere umitlenip kendini uzmene sebep olacak asamalar. daha tibben bebek olusmamisken sen test yapiyorsun ve yipratiyorsun psikolojini. tatli heyecanini cok iyi anliyorum ama bilincli olmak seni daha dayanikli yapacak bu surecte.
en guzelini soyluyorum; sakin olup akisina birakmak.. vucuduna stres yuklememek.. hic test satin almamak eve.. iki regl arasi 2 gunde bir duzenli iliski. boylece yumurtayi kacirmayacaksin. vucudunda her daim sperm olacak. regl gununu beklemek ve gelemezse sevincle test almak..
sen bu yolu guzellikle secmezsen hayat kafana vura vura ogretiyor. 2 yilin sonunda geldigim nokta.
dilerim en kisa surede saglikla gebe kalirsin.. bu konuyla ilgili egitici videolar var y.tube da.. onlari izlemeni tavsiye ederim.