- 28 Temmuz 2017
- 2.691
- 6.747
- 158
- 27
Merhaba kızlar. Daha önce de yazmıştım annemle ben birlikte yaşıyoruz. Dün bir tartışma yaşadık. Gelini ara dedi parayla bir örgü örüyor annemle teyzeme. O da bitirince ben ararım dedi, sık boğaz etme demişti. Annem de dün illa ara bitirmiş mi soralım, hem de hal hatır sorayım dedi. Ben de aramak istemedim. Çünkü saçma sapan konuşuyor. Gerçekten mantıklı konuşmuyor, ben de dinlemek istemedim. Arama, merak ettiysen git gör dedim. Bağırdı yoğun bakımlara düş inşallah, Allah elimden alsın falan dedi. Hatta ablamla telefonda konuşuyordu. O da anne düzgün konuş eşim duydu beddualarını dedi. Sorun şu annem maaş kartını vermedi diye aylarca küstüler geliniyle oğlu. Annem üzüldü yoğunbakıma düştü. Yatak yarası oldu ameliyat ettirdim. Ben baktım yeri geldi altına bez bağladım o günlerde. Oğlu gelme zahmetinde bile bulunmuyordu. Amcam aramış, annen ölüyor gelsene küslüğün sırası mı demiş. Kadının bilinci gitti ama hep oğlum kart yüzünden bana küstü dedi ikide bir. İyileşti şimdi geliniyle oğluna toz kondurmuyor. Utanmasa teşekkür ederim diyecek. Yani oğlum oğlum zihniyeti bizim ailede değişmedi. Benim de zoruma gidiyor. Hiçbir iyiliğim bilinmedi, sen benim paramı yiyorsun diyor. Ben de yiyeceğim sen dua et atanıp gideyim, bir daha arkama bile bakmam dedim. İyilik nankörüsün dedim. O kötülük yapanlar baş tacı oldu. Ben unutamıyorum yapılanları. Dün gitti oğlunun evine öğlen, akşama kadar oturmuş. 2 gün kalacağım sen görürsün demişti. Ben gitmedim, bayramda bile aramadım. Bütün köye söylemişler kayınvalidemgil mal kaçırıyor diye. Geri çıkmış gelmiş annem eve . O zaman neden yalan söyledin dedim kalmayacaksan. Kalsaydın dedim. Sonra elinde çatalla, bardakla üzerime yürüdü. Babamın ikramiyesini bölüp vermişti annem 10 yıl önce . Mal kaçırıyorsunuz bizden dediler. Bizi engellediler o zaman faceden bütün sosyal medyadan. Abimin düğünü oldu sadece salona geldiler, eve gelmediler. Parasını yiyorum şöyle dul ve yetim aylığımız var. İnanın ki ne alsam başıma kalkıyor. Mont aldım mesela, hemen başka şehirde yaşayan ablama, abime söylüyor hemen. Yaşlı insanla anlaşmak çok zormuş. Daha 23 yaşındayım 83 yaşında hissediyorum. Atanırsam bir daha dönmeyeceğim, hayatımı kuracağım. İçimi dökmek istedim kızlar. Yaşlı insanla anlaşmak çok zormuş. Beni hizmetçisi sanıyor. Para öyle yenmez dedim. Bakıcı tut onlar yer güzelce dedim. Cüzdanını getirdim, al paralar burada sarıl uyu onlarla, paran kadar konuş dedim. Benimle anlaşamayan hiç kimseyle anlaşamaz. Ben kimseyle böyle kötü olmamıştım. Ama ailemden birileri mahvetti psikolojimi işte. Keşke bu ailenin çocuğu olmasaydım. Ablam da birbirinizin üzerine gitmeyin. Kime para yediriyorsa yedirsin. Sen dersine bak dedi.