Konu başlığına ne yazacağımı bilemedim. 😔

36 yaşındayım hala crop şort geziyorum, hala bara gidiyorum, bazen içki de geliyor masaya eşten dosttan. Kimin ne düşündüğü umurumda mı? Vallahi değil.

Bence yaşayamadıkları gençliklerinin hırsını yaşayan gençlikten çıkarıyorlar. Konu sahibinde de onu sezdim ben. 26 yaşına kadar hayatına kimse girmemiş, kardeşinin sevgililerini kötülüyor. Giyemediklerini giyiniyor, yapamadıklarını yapıyor diye hasetlenmiş biraz.
Ben çocuktan sonra eve tıkılıp kaldım biraz. Benimki anneannede kalınca da öyle mekanlar fln açmıyor bizi eskisi gibi. Anca meyhaneye gidelim diyoruz. En kötü pub canlı müzik fln. Clublere gitmediğim hiç yoksa altı sene olmuştur

Ben çocuktan sonra eve tıkılıp kaldım biraz. Benimki anneannede kalınca da öyle mekanlar fln açmıyor bizi eskisi gibi. Anca meyhaneye gidelim diyoruz. En kötü pub canlı müzik fln. Clublere gitmediğim hiç yoksa altı sene olmuştur
Club’a biz de çok gitmiyoruz, kafa çok kaldırmıyor artık. Ama jazz müzik yapan hatta arkadaşlarımızın çaldığı mekanlar var oralara gidiyoruz. Bi de izmirde yeni moda bira bahçeleri var, oralara sardık bu ara.

Tam film karakteri gibisiniz yani.
Madem alkol almıyorsunuz,öyle ortamlardan hoşlanmıyorsunuz, kafasını telefondan kaldirmayan salak insanlar kardeş ve kuzenleriniz niye peşlerinden bir değil iki değil üç değil sekiz değil dokuz değil...on gün gidip uyumsuz uyumsuz davranıp insanların canını sıkıyorsunuz?
Birinci gün gittiniz gördünüz, basım ağrıyor diyin kalın evde.
Bence hatanın büyüğü sizde. Benim ablam,eşim dostum olsan yanımda istemezdim.
Adam ortam p.çi denenlerden,belli.
Ama sonuçta kardeşin de böyle bir arayışta ki adama yapışmış. Alan razı satan razı , adam evli değilse sizin yapacak bir seyiniz yok.
Mekanlarda içki gönderme meselesi de, açıkçası gürültülü saçma sapan mekanları - yan masadan içki ikramını falan ben de sevmem. Ama tanıştığım insanların ikramını da içerim yani:) adam da masaya ikram içki yollamış, dört kişisiniz. Birbirinizi kollarsaniz hiç de bir şey olmaz. İçine hap atıp dordunuzu de kaçıracak halleri yok ya. İkramı geri göndermeye gerek yok.
Tanıştığı kişinin haftasına kendi sehrine gelmesi de çok normal. Tatil aşkları genelde böyle hızlı baslar. Demek ki kardeşinizden bir yeşil ışık görmüş ki peşisira gelmiş
Bence siz kardeşinizle kuzenlerinizle muhabbeti , çıkmayı etmeyi azaltın. Onlardan size yarar gelmez. Yarın bir gün bir sorun çıkarsa başlarında büyüktün diye senden bilirler.
Hiç gerek yok.
Ait olmadigin ortamda bulunma

Son düzenleme:
32 yaşında, gayet de kariyerli, çalıştığı yerde yönetici adayı olan biriyim.

Ama gece hayatında ikram da kabul ederim, birileriyle de tanışırım. Uyum sağlayamadığım ortama da girmem ayrıca.

Kusura bakmayın ama gerçekten biraz sıkıcısınız. 26 yaşına kadar erkek arkadaşınız olmayabilir, ama kısmet olmadı ya da kimse içime sinmedi deyin geçin, eğitimime yoğunlaştım diye bu durumu pazarlamayın. Gayet de ilişkiler yaşayıp on numara eğitim alan insanlar da var.

Kız kardeşinizin yaptığında da hiçbir anormal şey yok, adamdan hoşlanmış tanışmış işte. Ormanda buluşmamış ya, çıkmış medenice şehrin içinde gezmiş. Ters bir şeyini görürse ayrılır gider.

Resmen karizmatik dediğiniz adam sizi değil onu beğendi diye kızı linçletmek için konu açmışsınız gibi geldi bana. Hele crop ve kırmızı rujla gitti diye belirtmeniz... Çarşafla mı gidecekti gece kulübüne? Sanki oracıkta adamla beraber olmuş gibi anlatıyorsunuz.

Tam film karakteri gibisiniz yani.
Madem alkol almıyorsunuz,öyle ortamlardan hoşlanmıyorsunuz, kafasını telefondan kaldirmayan salak insanlar kardeş ve kuzenleriniz niye peşlerinden bir değil iki değil üç değil dört gün gidip uyumsuz uyumsuz davranıp insanların canını sıkıyorsunuz?
Birinci gün gittiniz gördünüz, basım ağrıyor diyin kalın evde.
Bence hatanın büyüğü sizde. Benim ablam,eşim dostum olsan yanımda istemezdim.
Adam ortam p.çi denenlerden,belli.
Ama sonuçta kardeşin de böyle bir arayışta ki adama yapışmış. Alan razı satan razı , adam evli değilse sizin yapacak bir seyiniz yok.
Mekanlarda içki gönderme meselesi de, açıkçası gürültülü saçma sapan mekanları - yan masadan içki servisini falan ben de sevmem. Ama tanıştığım insanların ikramını da içerim yani:) adam da masaya ikram içki yollamış, dört kişisiniz. Birbirinizi kollarsaniz hiç de bir şey olmaz. İçine hap atıp dordunuzu de kaçıracak halleri yok ya. İkramı geri göndermeye gerek yok.
Tanıştığı kişinin haftasına kendi sehrine gelmesi de çok normal. Tatil aşkları genelde böyle hızlı baslar. Demek ki kardeşinizden bir yeşil ışık görmüş ki peşisira gelmiş
Bence siz kardeşinizle kuzenlerinizle muhabbeti , çıkmayı etmeyi azaltın. Onlardan size yarar gelmez. Yarın bir gün bir sorun çıkarsa başlarında büyüktün diye senden bilirler.
Hiç gerek yok.
Ait olmadigin ortamda bulunma
Lisedeyim, kuzenimle aynı ilçede yazlıklarımız var. O sene ikimizde 17 yaşındayız bir heyecan yeni açılan bir bara gittik. İki bira içip kalkmak için izin aldık. İznimiz de kısıtlı saat 12de bitiyor😂😂Barmenin de eğlenesi vardı bence bize yeşil renkte tekilalı bir shot yolladı. Biz de neyimize güveniyorsak içtik😂😂 Ben hele tam maymun oldum kuzenim dayım beni öldürür bu gece bizde kal dedi, babamı aradı onlara geçtik. Ben eve gittim halamı öpmeye kalkarken üstüne düşüp sızmışım😂😂😂 hala anlatır gülerler

Barın sahibi de Allahım be aklı başında kız diye aşık olacak ama lütfen 😂😂
Serra’ya herkes aşık oluyordu ama hatırladığım kadarıyla. Konu sahibine de olabilirler bence.

Barda kahve içen hanım hanımcık genç kadın serseri ruhlu adamın dikkatini çekmişti...

Ben de sırmacıydım😂 Serra yürüyen sağ duyu gibi bişeydi 😂

Lady okulunda yetişmiş 70 yaşında bir kadının ağzından yazılan genç kız böyle oluyordu sanırım. Güya genç kız ama resmen 70 yaşında bir ruha sahipti. İçki sigara içmez, barda meyve suyu içer, hoşlandığı çocukla başbaşa kalıp macera yaşayacağım diye korkar, günü gününe ders çalışır, hafta sonu bile sabah 7'de kalkar :kızgın:

Konu sahibi üzülme belki bir Aydan Şener&Toprak Sergen de siz olursunuz, gerçi Aydan Şener adama kıyasla hanım hanımcıktı ama içki-sigara-gece hayatını öcü görecek kadar değil :KK48:

Ben muhazafakar kisma takildim... Bence sizin ailede tek muhazafakar sizsiniz.
Hem icip hem akli basinda olabilirsiniz.
20 ya da 50 yasinda crop giyip kirmizi ruj surebilirsiniz.
Hayattan zevk almaya bakin kardesiniz ailnizi cozmus egleniyor sizde eglenin.
Gelelim bu konuya yani zaten 26 yasina kadar kimsd olmamis hayatinizda bu adamda olmazdi. Birakin kardesniz durumun tadini cikarsin.

Bence muhafazakar adı altında kardeşinin özgür hayatını kıskanan bi tipsin. Sürdüğü ruj bile batmış. Gerçek anlamda muhafazakar olsan zaten içkili ortama girmezsin. 26 yaşına kadar sevgilin olmaması da tuhaf, başkalarının hayatındansa kendi hayatınla ilgilenme vaktin gelmiş geçiyor benden demesi.

Önceki konuyu okuyanlar ailemin nasıl olduğunu bilirler. Bu konuyu kız kardeşimin son yaptığı şeyden dolayı açıyorum. Bayram tatilinde halamlara gittik. Ve 4 kuzen (1 erkek (halamın oğlu), kız kardeşim ben ve amcmın kızı) bir araraya geldik. (Ailelerimiz muhafazakar yapıya sahip aileler. Bunu olayın devamlılığı için belirtiyorum.) Ben tercihen alkol, sigara kullanmıyorum. Aklımın başında olmasını seviyorum diyebilirim. Bu halim onlara sıkıcı, kuralcı, eğlenmeyi bilmeyen,aptal ve yeşilaycıyım . 10 gün 4 kuzen dışarı çıktık. Bunlar her akşam alkol aldılar sonra eve gidene kadar bunları ayıltma işi bana kaldı. Son 4. Günde bir mekana gittik. ( Bu arada küçük bir dipnot ben 26 yaşındayım. Ama bu zamana kadar hşç erkek arkadaşım olmadı. Bir kaç konuştuğum kişi oldu ama ben hayatım boyunca önce eğitimim önemli, önce ayakları üzerinde duran bir kadın olmam gerektiğini inandığım için bu durumlara iş hayatına atılana kadar karışmadım. Ama kız kardeşim de kuzeniminde çorap değiştirir gibi sevgili değiştiriyor.) Gittiğimiz mekanda kapıda bizi karşılayan biri vardı. İçeriye girdik bizşmkiler yine alkol istediler canlı müzik var. Bunlar hem içiyor hem telefondan kafalarını kaldırmıyor vaziyette bende kahvemi içiip şarkılara eşlik ediyorum ve kendimce çok eğlendim.(karşılanıp kapıdan giriyorsunuz ve hemen masalar var. Sonra bir kapı daha var mekanın içine giriyorsunuz bir girmedim açık alanda oturduk yani adamı görüyoruz. Aramızda 2 masa var ) Arada etrafı kesiyorlar. Sonra mekandan çıkarken o çocuk iyş akşamlar falan dedi. Biz arabaya bindik kuzenim kimseyi beğenmedin mi falan dedi bende kapıdaki için yakışıklı değildi ama bence çok karizmatikti falan dedim. Kibardı herkese karşı falan dedim. Kzı kardeşim heveslenme benimle ilgilendi dedi bende kızdım nerden çıkardın çıkarken hepimize karşı aynı tavırla iyi akşamlar dedim. Görücez fakan dedi. Mekanın müziklerini ortamını ve onlar alkol alırken ben alkolsüz içecekler tüketebildiğim için oraya gitmeye karar verdik tekrardan. Rezervasyon yaptırdılar. 2 gün sonra tekrar gittik. Kız kardeşim kıvırcık saç kırmızı ruj ve super crop giyerek geldi. Ve olay tam burda başlıyor ki ; adama gözlerini dikti. 5dk ayırmadı. Adam içeri mekana girdş tuvaket bahanesiyle o da gittş. Telefonla konuşucam bahanesiyle önünde geçip karşısında telefonla konuştu. 1.5 saat kadar böyle devam etti. Ve sonrasında masaya ikramlık birşeyler geldi
Meğer adam mekanın ortağıymış. Ben kızdım kabul etmek istemedim. (ama bu tepkim tamamen kendimle alakalı yani kimseye böyke bşr ikram yoksq biz kimseye güvenerek oraya gitmedik. Bu tarz birşey bana çok saçma gereksiz ve rahatsız edici geldi.) Kız kardeşim ve kuzenim hemen atladı tabi. Kız kardeşim benşm için geldi modunda keyşflendi. Hiç birşey demedşm ve gelenlere dokunmadım. Bşraz daha oturduk(2 saat kadar) ve kalkarken bu sefer tekila gönderdiler. Onlarıda içtiker bunlarda ikramdı. Mekandan çıktık ve ben çok kızdım. Belkş racon budur. Belki böyle oluyordur bilmiyorum tabi ilk defa böyle bir yerde bulundum ama saçma geldi rahatsız edici. Arabaya bindik eve gidicez kzı kardeşim adamı instagramdan ekledi o da kabul etti ve konuşmaya başladılar. Tabi vu arada bana nispet yapıyor sanki adamın aşkından ölüyorum dedim.

. Ertesi gğn görüşmek istedi ama evş atlatamadığı için görüşemediler.Ve biz o geceden 2 gün sonra İstanbul'a döndük ve adam 3.gün onu görmeye İstanbul'a geldi. Bütün gün gezmişler. Ve kzıkardemişi eve kadar getirmiş. Bana akşam bunu anlattı ve tepki gösterdim. 2 kere mekanda görüp 3 gün instagram konuştuğun biriyle hem buluşuyor hemde eve kadar seni bırakmasını kabul ediyorsun diye. Bana sığ, kıskanç, geri kafalı ve ezik olduğumu söyledi.

Şimdi bu işler böyle mi oluyor. Bu durum çok güvensiz değil mi?, ayrıca sadece karizmatik dediğim kişiyi etkilemek için kız kardeşim yaptıkları normal mi? (Bunu böyle düşünmek, sormak bile kötü biriymişim givi hissettiriyor.), onlarla farklı pencereden bakıyoruz onu anladım. Peki benim baktığım yer yanlış mı?
Ve bir itiraf senelerce yaptığı tüm aşağılamalara rağmen hiç kötü birşey istemedim ama bu sefer bu yaptığıyla boyunun ölçüsünü almasını isterken yakaladım kendimi ve bu iğrenç hissettiriyor.

(Tam kendimi ifade edebilmek için detaylı yazdım. Umarım anlatabilmişimdir. Kusura bakmayın)
Nasil muhafazakar aile anlamadım . Kiskanmissiniz belli,insanlik hali olabolir yani. Üzmeyin kendinizi önünüze bakın. Corap degiştirir gibi demeniz de hos degil nasılki knlar sizi sevgiliniz olmadi diye eleştremez siz de inları bu şekilde yargilayamazsiniz. Eleştirip durmussunuz ama her akşam da onlarla takilmişsıniz. Masaya gelen ikram da cidden ona gelmiş ani sizi ilgilendirmez

Kız kardeşiniz dikkatli olmalı. Duyduklarımızdan dolayı tedirgin oluyoruz, sizi de tedirgin etmek istemem ama dışarı çıktılar dolaştılar dediğinde bile basına birsey gelmemiştir insallah dedim. İki gün ikram gönderip flörtlesip üçüncü gün başka şehire gelmek biraz hızlı geldi bana. Mesajlaşırlar tanırsırlar zaman geçer o ayrı da içime sinmedi nedense. Sizde öyle ortamlarda bulunmayın. Bende pek sevmem ama müzik icin giderim eğlenirim içen içsin banane. İşin sonunda dikkatli olun ama karışmayın herkes kendinden sorumlu.

Önceki konuyu okuyanlar ailemin nasıl olduğunu bilirler. Bu konuyu kız kardeşimin son yaptığı şeyden dolayı açıyorum. Bayram tatilinde halamlara gittik. Ve 4 kuzen (1 erkek (halamın oğlu), kız kardeşim ben ve amcmın kızı) bir araraya geldik. (Ailelerimiz muhafazakar yapıya sahip aileler. Bunu olayın devamlılığı için belirtiyorum.) Ben tercihen alkol, sigara kullanmıyorum. Aklımın başında olmasını seviyorum diyebilirim. Bu halim onlara sıkıcı, kuralcı, eğlenmeyi bilmeyen,aptal ve yeşilaycıyım . 10 gün 4 kuzen dışarı çıktık. Bunlar her akşam alkol aldılar sonra eve gidene kadar bunları ayıltma işi bana kaldı. Son 4. Günde bir mekana gittik. ( Bu arada küçük bir dipnot ben 26 yaşındayım. Ama bu zamana kadar hşç erkek arkadaşım olmadı. Bir kaç konuştuğum kişi oldu ama ben hayatım boyunca önce eğitimim önemli, önce ayakları üzerinde duran bir kadın olmam gerektiğini inandığım için bu durumlara iş hayatına atılana kadar karışmadım. Ama kız kardeşim de kuzeniminde çorap değiştirir gibi sevgili değiştiriyor.) Gittiğimiz mekanda kapıda bizi karşılayan biri vardı. İçeriye girdik bizşmkiler yine alkol istediler canlı müzik var. Bunlar hem içiyor hem telefondan kafalarını kaldırmıyor vaziyette bende kahvemi içiip şarkılara eşlik ediyorum ve kendimce çok eğlendim.(karşılanıp kapıdan giriyorsunuz ve hemen masalar var. Sonra bir kapı daha var mekanın içine giriyorsunuz bir girmedim açık alanda oturduk yani adamı görüyoruz. Aramızda 2 masa var ) Arada etrafı kesiyorlar. Sonra mekandan çıkarken o çocuk iyş akşamlar falan dedi. Biz arabaya bindik kuzenim kimseyi beğenmedin mi falan dedi bende kapıdaki için yakışıklı değildi ama bence çok karizmatikti falan dedim. Kibardı herkese karşı falan dedim. Kzı kardeşim heveslenme benimle ilgilendi dedi bende kızdım nerden çıkardın çıkarken hepimize karşı aynı tavırla iyi akşamlar dedim. Görücez fakan dedi. Mekanın müziklerini ortamını ve onlar alkol alırken ben alkolsüz içecekler tüketebildiğim için oraya gitmeye karar verdik tekrardan. Rezervasyon yaptırdılar. 2 gün sonra tekrar gittik. Kız kardeşim kıvırcık saç kırmızı ruj ve super crop giyerek geldi. Ve olay tam burda başlıyor ki ; adama gözlerini dikti. 5dk ayırmadı. Adam içeri mekana girdş tuvaket bahanesiyle o da gittş. Telefonla konuşucam bahanesiyle önünde geçip karşısında telefonla konuştu. 1.5 saat kadar böyle devam etti. Ve sonrasında masaya ikramlık birşeyler geldi
Meğer adam mekanın ortağıymış. Ben kızdım kabul etmek istemedim. (ama bu tepkim tamamen kendimle alakalı yani kimseye böyke bşr ikram yoksq biz kimseye güvenerek oraya gitmedik. Bu tarz birşey bana çok saçma gereksiz ve rahatsız edici geldi.) Kız kardeşim ve kuzenim hemen atladı tabi. Kız kardeşim benşm için geldi modunda keyşflendi. Hiç birşey demedşm ve gelenlere dokunmadım. Bşraz daha oturduk(2 saat kadar) ve kalkarken bu sefer tekila gönderdiler. Onlarıda içtiker bunlarda ikramdı. Mekandan çıktık ve ben çok kızdım. Belkş racon budur. Belki böyle oluyordur bilmiyorum tabi ilk defa böyle bir yerde bulundum ama saçma geldi rahatsız edici. Arabaya bindik eve gidicez kzı kardeşim adamı instagramdan ekledi o da kabul etti ve konuşmaya başladılar. Tabi vu arada bana nispet yapıyor sanki adamın aşkından ölüyorum dedim.

. Ertesi gğn görüşmek istedi ama evş atlatamadığı için görüşemediler.Ve biz o geceden 2 gün sonra İstanbul'a döndük ve adam 3.gün onu görmeye İstanbul'a geldi. Bütün gün gezmişler. Ve kzıkardemişi eve kadar getirmiş. Bana akşam bunu anlattı ve tepki gösterdim. 2 kere mekanda görüp 3 gün instagram konuştuğun biriyle hem buluşuyor hemde eve kadar seni bırakmasını kabul ediyorsun diye. Bana sığ, kıskanç, geri kafalı ve ezik olduğumu söyledi.

Şimdi bu işler böyle mi oluyor. Bu durum çok güvensiz değil mi?, ayrıca sadece karizmatik dediğim kişiyi etkilemek için kız kardeşim yaptıkları normal mi? (Bunu böyle düşünmek, sormak bile kötü biriymişim givi hissettiriyor.), onlarla farklı pencereden bakıyoruz onu anladım. Peki benim baktığım yer yanlış mı?
Ve bir itiraf senelerce yaptığı tüm aşağılamalara rağmen hiç kötü birşey istemedim ama bu sefer bu yaptığıyla boyunun ölçüsünü almasını isterken yakaladım kendimi ve bu iğrenç hissettiriyor.

(Tam kendimi ifade edebilmek için detaylı yazdım. Umarım anlatabilmişimdir. Kusura bakmayın)
Kardeşinin yaptıkları BENCE aklı başında insan hareketleri değil, kendi haline bırak, mevlasını bulur elbet. Küçük çapkınlıklar hoş karşılanabilir, aileden kaçamak alkol de alınabilir güvenli yerlerde ama kardeşinizin durumu biraz fazla sıra dışı, bu adam evli de çıkabilir, kardeşiniz onun için ancak keyifli bir macera olur.

X