• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu abim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yosunlukek

Ejderhaların Annesi
Pro Üye
24 Ağustos 2019
2.776
8.587
158
merhaba öncelikle herkese 🌸

Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)

Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?

Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum. Çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…

Son düzenleme:
Abiniz kene gibi ,düzenli maddi geliri olmasına rağmen eşi çalıştığı halde hâlâ daha ailesini sömürmeye çalışıyor . Aileniz ise bunun farkında olduğu halde oğluşlarına kıyamıyor. Duruma siz müdahil olursanız oyun bozan olursunuz benden size söylemesi. Bu durun ailenizin işine gelir ama günah keçisi olursunuz zaten amaçta o. Sadece durumu anne ve babanızla kritik edip abinizle tekli iletişime girmeyin derim.

Abiniz ve eşi çok bencil ya.. tabiki de anneniz satmasın yılların emeğini. Kadın karı koca çalışan ( akıl ediyorlardır arabalarını satıp ev parasını denkleştirmeyi ama işlerine gelmiyor tabi) borçsuz harcsiz evlendirdikleri çocuklarını ölene kadar sırtında Taşımak zorunda mı?

Kusura bakmayın ama böyle asalakvari hem Pastam Dursun hem karnım doysun kafasında yaşayan insanlara. Gerekirse kussunler ama anneniz asla satmasın evini. Karşılığı hep daha fazlasını isteyip nankörlük olur

Olayları özet geçerek sizleri de sıkmadan anlatacağım. Abim ve eşi evleneli 6-7 ay oluyor. Annem abime bekarken bir araba aldı abim de evlenince altınlarını da satıp üst model daha iyi bir araba aldılar. Son bir iki aydır ise bi ev alma meseleleri var kredi çekecekler yaklaşık 200 bin liraları eksik kalıyor. Abimlerin evlilik sürecinde tüm masrafları vs her şeyi babam üstlendi ve borçsuz bir şekilde evlendiler yengemin çeyizi vs dahil ( bunları size anlatıyorum ki ona göre yorum yapın) neyse bu eksik olan paralarını da babam vermek istemiyor artık ben onları borçsuz evlendirdim her şeylerini yaptım daha benden ne bekliyorlar diye sitem ediyor. (Babamsa amcama bu yıl baya bi borç verdi abimgil de düşüncesi bize vermiyor kardeşine veriyor diye sitem ediyorlar)

Neyse bu kalan parayı annem kendisi kredi çekip verecek. Annem ve babam ayrı bu arada ama şöyle bir durum var ki biz zaten ucu ucuna geçiniyoruz bir de benim bu aralar bazı çeyiz ürünlerimi alıyoruz ben çalışmıyorum kpss çalışıyorum. Annem de bugun abimle konuşurken yengemin arkada “annen yazlık evini satsa yardım etse” tarzı bir sözünü duymuş haliyle çok sinirlenmiş. O evimiz deniz kenarında baya güzel bir yerde. Annem de onu satıp doğuda size ev almamı mı istiyorsunuz diye sitem ediyor. Abimleri gerçekten çok seviyorum ama karı koca ikisi çalışıyor birikimleri yok üstelik yeni son model bi araba aldılar şimdi de lüks bir ev istiyorlar. Annem de memur yıllar önce aldığı yazlığı satıp onlara ev alması doğru mu ben artık kendime de haksızlık ediliyor gibi hissediyorum. Abime araba alındı tüm evi eşyaları vs alındı şimdi de ev alacakları için yine yardım etmek zorundaymışız gibi? Acaba nasıl bir tutum sergilemeliyiz?

Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…
Kimse yardim etmesin bir zaymet ayip yahu

Anneniz oğluşum da oğluşum diyenlerden herhalde. Size araba aldı mı, ileride ev almanız için yardım edecek mi? Yenge de az değil. Kadın evini satıp niye onlara ev alsın ya. Kendi anne babası ne yapıyor? Biz de ev alalım diye paralıyoruz kendimizi ama kayınailenin malına göz diktiğimi düşünemiyorum. Ne münasebet.

Benim düşüncem abimgilin arabayı satıp daha düşük bir modele geçmeleri kalanı da annemin yardım etmesi şeklinde. Ama annem de abime hiç kıyamıyor üzülmesini istemiyor sürekli her şeyi ona yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum ama sadece bana da haksızlık gibi geliyor şimdi abime eğer kredi çekersek benim çoğu şeyim yarım yamalak kalacak kendim de yakında bir nişanlılık sürecine gireceğim için korkuyorum çünkü kendim çalışmıyorum ailem bu süreçte yardımcı oluyor…
Bir kere sadece bir kere anneniz babaniz abinizsen para istesin oyle buyuk meblag da degil bakın nasil kaçarak uzaklasıyor. Bublardan para isteme canini iste.anneniz desin bakalım ssunu alicam su kadar acigım var gonder diye ne yapacak. Araba alocam desin nesela

Aileniz yapacagını fazlasıyla yapmış madem eve kalkışıyorlar arabalarını satıp gereken miktarı oradan sağlayabilirler şahsen biz öyle yaptık öyle güzel aracımız vardı ama ev alabilmek için fedakarlık gerekiyor ailelerde ne zamana kadar yardım edecek ev satılması bana mantıklı gelmiyor madem öyle arabalarından vazgeçecekler bi zahmet

Ailede biri şanslı oluyor genelde. Bu abiniz olmuş. Abiniz ve eşi fazla sömürüyorlar artık dur denmesi lazım

Araba almak için ev - yazlık satmak mı? Hayır, hayır, hayır. Abiniz evlenmiş, barklanmış, artık ailenin yakasından bir düşsün artık. Biraz da sizin geleceğinize odaklanılsın. Haklısınız, hakkınıza sahip çıkın. Erkek evlata verirler de verirler, en sonunda bakıma muhtaç hale gelince kız evlada yamanırlar, gelin de onların ......r.

Abiniz ve eşi çok bencil ya.. tabiki de anneniz satmasın yılların emeğini. Kadın karı koca çalışan ( akıl ediyorlardır arabalarını satıp ev parasını denkleştirmeyi ama işlerine gelmiyor tabi) borçsuz harcsiz evlendirdikleri çocuklarını ölene kadar sırtında Taşımak zorunda mı?

Kusura bakmayın ama böyle asalakvari hem Pastam Dursun hem karnım doysun kafasında yaşayan insanlara. Gerekirse kussunler ama anneniz asla satmasın evini. Karşılığı hep daha fazlasını isteyip nankörlük olur
* Yaşayan insanlara nefret ediyorum.

Erkek evlat diye aileyi sömürmeyi hak görüyorlar. Aile de biraz bu curetlerini pekiştiriyor. Bi kere bence herkes kendi çabasıyla evlenmeli aileler bu kadar her şeyi ustlenmemeli. Sonra işte utanma duygusu olmadan rabbeba hep bana oluyor evlatlar ( birçoğu)

Anneniz oğluşum da oğluşum diyenlerden herhalde. Size araba aldı mı, ileride ev almanız için yardım edecek mi? Yenge de az değil. Kadın evini satıp niye onlara ev alsın ya. Kendi anne babası ne yapıyor? Biz de ev alalım diye paralıyoruz kendimizi ama kayınailenin malına göz diktiğimi düşünemiyorum. Ne münasebet.
abime yengemin ailesinden biraz isteseniz dedim ama oralı olunmuyor maalesef. Ben abimi de yengemi de seviyorum ama böyle durumlarda çok üzülüyorum çünkü bişey dediğimde abimi kıskanıyor oluyorum ben ne istemişim de yapılmamış deniliyor…

Tamda olması gereken daha düşük bir araba almak ve evin eksiğini tamamlamak ayaklarını yerden kesecek normal bir arabaya geçmek bende bilirdim BMW ye binerken attan eşeğe inmemeyi ama yapacak birşey yok o zaman Opel vectraya talim ettik 😃 maksat ayağımızı yerden kesti mi kesti

Ee hicbisey yapmasin anneniz ve babaniz koskoca iki kisi calisiyor ikiyuz bin mi bulamiyorlar. Utanmada yok kalmamis. Bizimde durumumuz yok kendiniz halledin bize guvenip yola cikmayin desinler sizde kendinizi dusunun annenize babaniza abime yapilanlar banada yapilacakmi diye bi sorun bakalim

Hayir canım daha neler
Ev almak kanun mu olmuyorsa almasınlar yada olanı alsınlar inşallah tapu masrafını ve nakliyeyi hesaplamislardir.
Bilerek borca sokuyor ki size yardım etmesin sonrada çocuk baktırır

Cok haklisiniz. Arabalarinin modelini dusurup ev alsinlar. Bu noktada annenize tavrinizi koyun. Herkes dugun, esya derken borclanip evleniyor, abiniz 2-0 onden başlamış evlilige. Kendilwrinden fedakarlik etmeden mal sahibi olamazlar.
Eger simdi tavrinizi koymazsaniz evlenirken size yapilmayanlar icin uzuleceksiniz.

Yardım etmeyin üstüne bir de siz kötü olursunuz. Benim yengemde böyle babam ev alıcakmışta abimin üstüne yapıcakmış öyle diyor hanımefendi. Annem temizlik yaparak kazanıyor parayı milletin kızıda sömürme derdinde. Bende gelinim eşim arada ailesinin mal varlığı için bizim diyor senin değil annen baban yapmış diyorum. Kayınvalidem bana ne eksikse evinde al çekinme yedek anahtar var der ama almam anlamıyorum bazen bu insanları ya. Abinizle kesin dille konuşun bıraksınlar sizi sömürmeyi.

Yanlış anlaşılmasın lütfen abimi çok ama çok seviyorum
Bunu yazmanıza bile gerek yok, insanlar kendisini ifade ederken ailesini ne kadar çok sevdiğini ispat etmek zorunda değil, konuyu anlatırken utanıp sıkılmanıza gerek yok 😌
Maddi imkanları zorlayıcı bir sağlık sorunu sebebiyle olmadıkça, evli barklı insanlara bu kadar çok yardım edilmesine karşıyım, abiniz ve yengenizin gözlerini annenizin yazlığına dikmesi bana göre hadsizlik.

Zaten yeni arabayı almalarına imkan sağlayan bir araba alınmış, borçsuz harçsız evlendirilmişler, kusura bakmasınlar da evlerini de kendileri alsınlar artık, altlarındaki arabayı mı satarlar, gelin hanım koca ailesinden istemek yerine kendi ailesinden mi ister orasını kendileri bilirler, anneniz ne evini satsın ne kredi çeksin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back