Kontrat yapmayan ev sahibi

PapatyamsiHatun

Dum spiro spero
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2.114
1.832
Merhabalar hanımlar. Konuyu bir arkadaşım için açıyorum. Yardımlarınıza ihtiyacımız var.
Ev sahibi geçen yıl kontrat bitince tekrar kontrat yapmamış ama oturun demiş.
Şimdi nisana kadar evi boşaltmış olun diyor. Arkadaşımın 2 küçük çocuğu var biri ana sınıfı biri 1. Sınıf.
Havalar soğuk, ev bulmak zor, küçük bir şehirde oturuyor, eşinden boşandı, maddi durumu iyi değil ve iki çocukla okul döneminde nisana kadar ev bulup evi taşımak ve düzen kurmak zor.
Arkadaşım ev sahibiyle yüzgöz olmak istemiyor ama bende sinirleniyorum ev sahibinin dakka başı arkadaşımı arayıp yok bu ay aidatı ödememişsiniz hala, yok şu fatura ödendi mi yok bunu naptınız demesine.
Sonuç olarak kontrat yapmamış olması ev sahibi için bir dezavantaj oluşturur mu, arkadaşım bunun üzerinden karşı bir şey söyleyerek yaza kadar evde oturabilir mi ?
Konu hakkında bilgisi olan hanımlar, bi yardımcı olabilir misiniz

Her yıl yeniden kontrat yenilenmiyor. 1 yıl dolmadan ev sahibi kontratı devam ettirmeyeceğini söylememiş , 2.yıl başlamış. Yeni kontrata gerek yok. Hangi ayda girdi ise eve o önemli kontrat yılı için.

İşyeri ve konut kullanımı amacıyla imzalanan kira sözleşmelerinin süresi, sözleşme süresinin sonunda kendiliğinden bir yıl süre için uzar. Bu kendiliğinden uzama her sene sonunda da devam eder. ... Tarafların yeni bir kira sözleşmesi imzalama zorunluluğu yoktur.

Bu şekilde biliyorum.

Her sene yenilenmez eğer taraflar aksi bir durum belitmediyse otomatik 1 sene uzar. Yani 2. Senesi dolana kadar birsey yapamaz.

neden evden çıkın demiş ki ev sahibi ? sebebi neymiş yani

Arkadaşınız evden çıkmıyorum desin git dava ac 3 yilda kira vermeden otururum desin aynı durum 2 sene önce başıma geldi ordan biliyorum her ay zam yapmak isteyen bi ev sahibim vardı örnek veriyorum bu ay 600 odedin kiran 600 oldu ya 2 ay sonra kirani 900 yaptim begenmiyosan çık diyen bi insandi en sonunda cinlerim tepeme çıktı dedimki mutahitin yaptigi boru patlar benden bilirsin basimdan elektrik ateşi düşer elektirigini yaptırmazsin benden bilirsin kontrat yapalım derim yok otur memnunum dersin kirani 1 hafta önceden veririm sende dedim ama b**** cikarttin dedim çık evimden dedi kış günü sana dedim kirada vermiyom dedim hemen elindeki odedigim kirayi kaptım git dava ac 3 yil sürer bende 3 yıl otururum dedim defoldu gitti aradan 7 ay geçti kirada ödemedim ne demişler kötü ev sahibi kiracıyı mal sahibi eder 7 ay sonra gittim ev aldim ugrasamam diye toplu olarakta eline verdim kirasını hak geçmesin diye bazıları cidden hak ediyor vallahi

Kendiliğinden yenilenir eğer bir yıl sonra aynı tarihte iptal edilmediyse. yani şu an kontratın yapıldığı tarihe kadar çıkaramaz

Arkadaşlar fevri çıkışlar yapmayın. Haklı olduğujuzda kimseyle muhattap olmayın. Tabi önce haklar ne bilmek lazım.

Mesela size her ay artırmak istemiş kirayı. Hayır deyin geçin. Kontrata göre her sene bir kez şu oranda artıracağım deyin kapatın niye tartışıyorsunuz ki?

Kontrat her sene yapılmaz 1 kez yapılır o hep uzar gider. Kirayı kafasına göre artıramaz. 5.yılınızda dava açarak etraftaki kiralara eşitleyebilir ama. 10.yılınızda da mazeretsiz çıkarabilir. Dava açsa bile sizin kirayı ödemiyorum deme hakkınız yok. Dava sonucunda kaybederseniz hem dava masraflarını hem de ödemediğiniz kiraları mahkeme ödetir. Kazanırsanız sadece ödemediğiniz kiraları ödersiniz ama kira ödemeyerek kazanma ihtimalini zaten sıfırlamış olursunuz. Param yoksa nasıl alırlar derseniz maaşınıza haciz koyarlar, eşyalara haciz gelir, vs. Yani ev sahibinin dava açması ya da herhangi başka bir şey kirayı ödememek için bahane olamaz.

Muhattap olmayın haklıysanız direk dava aç mahkeme çözer deyin geçin. Siz o sırada kontrata göre olan kirayı yatırmaya devam edersiniz.

güzel yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…