- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
Siz icindeyken evi satabilir bunun icin cıkarmasına gerek yok ki..Hanımlar iyi akşamlar hepinizi öpüyorum
bayadir konu acmamistim kısmet buymuş kısaca anlatmaya çalışayım.
Anneannem 2020 Aralık'ta ev kiraladık.
bir aylık depozito verdik,eve tasindigimiz günde elden kirasını verdik ev sahibinin.
Bu sene 2021 Haziran'da zam yapıldı.
Aralık'ta yapmadı ev sahibi hem doğalgaz faturası,hem emekli zorlanır diye.
Mart ayında emekli maaşlarına zam gelince malum zam yaptık.
tefe Tüfeden fazla zam yapıldı ama zaten heryer çok pahalı diye kabul ettik.
bu akşam ev sahibi annemi aramış.
evi satacağım,zor durumdayım 2 aya kadar taşının demiş.
ev bulamazsanız çıkartın köyüne götürün demiş.annem tabii şok içinde bişey diyememis kapatmışlar beni aradı
önce panikle ev baktım ama 3000 den aşağı kiralık ev yok.
Ev sahibinin üslubuna ayrı sinirlendim,hakkı olmamasina ayrı.
kirayı her ay bankadan gönderiyorum,anneannem tek yaşıyor,evi temiz,komşularla sorunu yok.
ev sahibinin bu evden başka 1 kirada birde oturduğu ev var.
simdi ben ne yapayım.
yarın arayıp evden çıkmıyoruz istediğiniz işlemi başlatın,yasal hakkınızı kullanın demeyi düşünüyorum.
siz ne dersiniz
anneannemin emekli maaşı 2.160 TL oldu yeni zam ile üvey kızıyla ortak hisseli maaş alıyorlar o yüzden az.
biz destek oluruz ama yine de çok zor olacak taşınmak ve yüksek fiyatlı ev tutmak.
edit'evin satılacağını düşünmüyoruz,asla satmaz,yüksek fiyattan kiraya verecek eminiz'
Ha belki kiracılı evi.satmak biraz daha zor olabilir ama netice de icindeki kiraci varken satar mı satar.. alacak kişiler evi gezmede sorun yaşamazsa sizi cikarmasina gerek yok.. taşınma durumlarını da yeni ev sahibiyle aranızdaki mesele olack artık.. eski ev sahibi satmiş olacagı icin cıkip cıkmamaniz artık onu baglamayacak( ilgilendirmeyecek) Tabi yeni ev sahibi kendi oturmak isteyebilir bu durumda mevcut kontratınız da onu bağlamaz haliyle taşinmak zorunda kalırsınız