• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konsantrasyon arıtıcı ilaçlar

Dumanikara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
1.942
1.520
133
35
Arkadaşlar kpss ye bir ay kaldı ve konsantrasyon artıcı ilaçlar varmış ritalin, modiodal vs..tıpçı arkdaşlarım kullanıyormuş
sizlerden deneyeniniz var mı ?

ya da önerebileceğiniz bir besin takvyesi markası felan var mı ??

Ritalin kırmızı reçete ile satılıyor, öyle sınav dönemi kullanayım sonra bırakayım gibi düşünmeyin. Zararı çok büyük, bağımlılık yapıyor. Zaten alamazsınız isteseniz de gerçekten gerekli değilse. Diğerini bilmiyorum.

İlaç dışında bitkisel şeylere yönelseniz? Ben de sınava hazırlanıyorum ve odaklanma problemi yaşıyorum son zamanlarda, ama ilaç hiç aklımın ucundan geçmedi. Sınav sağlığımdan önemli değil sonuçta. Bitkisel bişey, ot, çöp bulursam kullanmayı düşünüyorum.

Tebocan kullanmistim ben bi donem bitkisel bi ilaç doktorum istediğin kadar kullanabilirsin demsti.unutkanlik için almistim ama odaklanma mada iyi gelmişti zihnim o kadar berrakti ki okuduğunu anliyodum leylaliktan kurtulmustum hicbseyimi unutmuyodum bi yerlerde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar kpss ye bir ay kaldı ve konsantrasyon artıcı ilaçlar varmış ritalin, modiodal vs..tıpçı arkdaşlarım kullanıyormuş

Ritalinmi konsantrasyon artırıcımı sınav için? Üstelik yaşın küçükte değil dalga geçiyor olmalısın..çok ağır bir ilaçtan bahsediyorsun farkındamısın kırmızı reçeteli? Üstelik genelde amerikada uyuşturucu olayına sınavlarda ritalin alarak başlanır..bildiğin uyuşturucu ve bağımlılık yapma ihtimali %95..

Kahve iç..gerekirse sınavı geçeme..ama sakın hayatını karartma kulaktan dolma bilgilerle..doktor arkadaşların inanılmaz cahil ve bilgisiz insanlarmış yazık

Ritalinmi konsantrasyon artırıcımı sınav için? Üstelik yaşın küçükte değil dalga geçiyor olmalısın..çok ağır bir ilaçtan bahsediyorsun farkındamısın kırmızı reçeteli? Üstelik genelde amerikada uyuşturucu olayına sınavlarda ritalin alarak başlanır..bildiğin uyuşturucu ve bağımlılık yapma ihtimali %95..

Kahve iç..gerekirse sınavı geçeme..ama sakın hayatını karartma kulaktan dolma bilgilerle..doktor arkadaşların inanılmaz cahil ve bilgisiz insanlarmış yazık

Artık gözler nasıl karartılmışsa okumak için.

Artık gözler nasıl karartılmışsa okumak için.

Düşün insanlar sırf cehalet yüzünden sanki kahve içer gibi bu ilacı alıp(gerçi tanıdık olmadan hiçbir psikiyatr asla sınavda kullanıcak diye yazmaz bu ilacı) sonra uyuşturucu bağımlısı olacaklar hayatları kararıcak..

Zaten bizim milletin başına ne geliyorsa amca kızından,teyze oğlundan,komşu dan duyduğunu yapmaktan geliyor..okumadan araştırmadan sadece diğer insanları referans alarak bilgi edinen(!) tek milletizdir diye tahmin ediyorum(umuyorum)

Ayrıca böyle teenager filmlerinde,dizilerinde falanda çok vardır bu sınav için,dj lik için vs ritalin 1 tane alıcam diye başlayıp bırakamayıp krizlere girip rehab gören gençler ..

Konu sahibi denk gelmemiş heralde

Düşün insanlar sırf cehalet yüzünden sanki kahve içer gibi bu ilacı alıp(gerçi tanıdık olmadan hiçbir psikiyatr asla sınavda kullanıcak diye yazmaz bu ilacı) sonra uyuşturucu bağımlısı olacaklar hayatları kararıcak..

Zaten bizim milletin başına ne geliyorsa amca kızından,teyze oğlundan,komşu dan duyduğunu yapmaktan geliyor..okumadan araştırmadan sadece diğer insanları referans alarak bilgi edinen(!) tek milletizdir diye tahmin ediyorum(umuyorum)

Ben ikidir bu ilacı burdan duydum.Psikiyatriye de gittim zamanında ve bana hiç bahsetmedi gerçekten bu ilaçtan.Bi bildiği var ki bunu tavsiye etmedi çünkü bende de konsantrasyon bozukluğu oluyor.Hafif bir ilaç yazdı o kadar.Yani bir sınav için ne gerek var sağlık bozmaya.Ben o ilacı bile kullanmıyorum artık.

Bağımlılık derecesi ihtiyaca göre değişiyormuş ilacın ya uyuşturucu değil saece uyarıcı bir ilaç , bir işe yogun şekilde odaklanma ve enerji veriyor.kahve tabiki alternatif, omega 3 için keten tohumu kullanıyorum, demir ilacı kullanıyorum kuru üzüm ceviz yiyiorum kahve de kullanıyorum :D

tekobanımda var evde gözüm karardı napayım biraz daha birşeyler almam lazım :D

Tekobanı( vertigoya vermişti doktor)

tebokanı bana da aile hekimimin olmadığı hafta başka bir aile hekimi önermişti. güvenip alamadım. ertesi hafta tekrar gidip kendi doktoruma sordum ve bana çok kızdı. bu yaşta bu ilacı alırsan ilerde çok zararını görürsün ne gerek var dedi. ginseng özlü bitkisel bir ilaç olmasına rağmen...

akşamları uyumadan önce yarım yağlı ılık süt içmemi ve gün içinde abartmadan doğal kuru üzüm ve incir yememi tavsiye etti. :31:

sürekli kullanmakta olduğum bir ilaç yüzünden sürekli yorgunluk, bitkinlik, konsatrasyon bozukluğu yaşıyorum ama doktorum pharmaton önerdi onu günde bir tane kullanıyorum yetiyor doktorla veya eczacınla konuşarak kullanabilirsin

Ritalin kırmızı reçete ile satılır isteseniz de alamazsınız ayrıca yan etkisi çok büyük diyorlar,illa ilaç kullanmak istiyorsan doktora git ve ona danış senin yaşına uygun bir ilaç verir ama doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayın eğer kendi kafanıza göre kullanıp sonradan bırakırsanız çok büyük yan etkileri olur.

Sakın bu tuzaklara düşme.
Bu ilaçların ya da bilmediğin bitkisel takviye kapsüllerinin senin vücudunda yapacağı ani reaksiyonları tahmin bile edemezsin. Böbreklerin, karaciğerin ani ve yüksek derecede zarar görebilir. Kalp krizi geçirebilirsin Allah korusun.

Peki bu kadar tehlikeliyse çocuklara neden yazıyor doktorlar

Canım bu ilaçları doktor kontrolünde kullanan biri olarak söylüyorum. Bende kpss ee hazırlanıyorum ve de bu ilaçlar dakikada işe yaramıyor.
Daha doğrusu bunların vücutta toplnma yani birikme yapması 21 gün ayricada ilk kullndgnda yan erkilerinin gecmeside 3-4 günü bulur.
Lütfen kafamıza göre ilaç kullanmayalim.
Yazık yani bedenijize, beynijize, organlarınıza...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Modiodal kullanmıştım uyanık kalmayı sağlayan antidepresan türevi gibi bişey bildiğim kadarıyla zararlı değil ama uzman doktor yazması gerekli

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X