Canım bizim hikayemiz baya uzun ve karışık. gebelik boyunca ve sezeryan sırasında yüksek doz kortizon aldığım için bebeklerim kortizondan etkilenmişler. bebeklerimin ikisininde ilk doğduklarında kortizon seviyeleri sıfıra yakındı, acth baskılanmıştı. küçük oğlumun kilosu da düşük oldu (2150 gr) ve şeker düşüklüğü (hipogilisemi) yaşadı. küveze aldılar. bu şeker düşüklüğünü kortizol seviyesinin düşüklüğüne bağladılar halbuki bunu etkileyen onlarca sebebi vardı. bence işlerine geldi ve 0.16 mg prednol başlandı. büyük oğlumda da kortizol seviyesi düşük olmasına rağmen şeker problemi yaşamadı.
bende doğum yaptığım hastaneye kızıp, ankara üniversitesi tıp fakültesine gittim. orada oğullarıma testler yapıldı. büyük oğlumun kortizol ve acth seviyeleri normale dönmüştü. yani anne karnında aldıkları kortizolün etkisi geçiyor. küçük oğlumun da kortizol almasına rağmen kortizol seviyeleri yükseldi. doktorlar iki oğlunda da şuanda kah belirtisi yok diyor. ancak küçük oğluma kesin tanı konulması için ilacın yavaş yavaş kesilmesi gerekiyor. şimdi 0.1 mg'a düşürdük. haftaya yeniden kortizol seviyelerine bakılacak.
bu arada sodyum hep alt sınıra yakın ama normal değerlerde çıktı. potasyum da üst sınıra yakın ama normal aralıkta çıktı.
bir de bizi genetik tanı merkezine yönlendirdiler aynı üniversitenin. bende ve eşimde 9 gen mutasyonu negatif çıkmıştı. şimdi incelenmeyen diğer genlere bakılacak. adına sekans analizi diyorlar.
ayy ne çok yazdım. ben de ne kurtluymuşum. yazdıkça döküldü