- 8 Haziran 2010
- 390
- 5
-
- Konu Sahibi Kalimero28
merhaba arkadaslar cok uzun zamnadır böyle hastalığı olan kişileri arıyordum nasıl sevindim bilemzseniz24 yasındayım ve 1 yıllık evliyim. çenemde tüylenme şikayeti ile dr gittim ama bu şkayetim üniversitede basladı önceleri cok sakladım.utandım sonra dr gittim önce polikistik over üzerine yoğunlaştılar ve 6 ay dıana 35 adlı ialcı kulndım bişi değişmedi hormonlarımda testesteron progesteron cok yüksek cıkıyordu daha sonra kardeşimdede benzer sorunlar cıkınca uzman br cocuk doktoru bu kah tanısının koydu ve banada yanı tanı konuldu adet düzensizliği yad baska cenem dısında hiç br tüylenme şikayetim olmadı . adetlerim son derece düzenli. dr. kortizon verdi ama kilo lıcam die korkttum kulanmadım tü bunları evlenmeden önce oldu. şimdi evelendim ve tekrar dr.ye gtti yine aynı seyler ve ek olarak cocuğum olmama ihtimali.şimdi sizden öğrenmek istediğim bazı seyler var öncelikle ben balıkesirde yasıyorum ve bana en yakın zimir olduğu için izmirde önerebileceniz endokrinoloji uzmanı ikincisi kortizon alıpda KİLOSUNU KORUYAN VARMI cok düşük dozda kullancakmısım en fazla altı ay dendi merak ettiğim 3,olayda su peki kortizon kulndığımda hersey normale dönecekmi cevaplarınızı dört gözle bekliyorum
Bugün doktorumla görüştümbana şuanda sana tüp bebek bile yapsak rahminde durmaz bebek dedi. progesteron yüksekmiş. O kadar bunaldım ki anlatamam. doğduğumdan beri doktor peşinde gezmekten, hayal kırıklıklarından bıktım.
kendimi çocuksuzluğa alıştırmaya çalışıcam. hatta kocamı kaybetmeye de. inşallah sizin yüzünüz güler. öpüyorum hepinizi.
insallh progestreronun düşecel ve istediğin o bebişi allhın izniyle kucağına alırsın canım sen yetrki süphesiz inan
bitanemo sende ne var ne yok canım neler yapıyorsun
canım benim bende seni merak ediyordum bi sorayım bakıyım bu ay ne olmuş diye girdim buraya
demek progesteron yüksek olunca rahim tutmuyor bebeği he
biliyorsun benimde 17 oh progesteronum çok yüksek 19larda senin 1 lerde diye biliyordum.
bende eşim sskdan bagkura geciş yaptı onun açılmasını bekliyorum hemen soluğu drda alıcam
inş şu progesteronlarımız düşerse bizlerde anneliği tadarız.
sakın moralini bozma allaha şükür tedavisi var.
tatlım gidemedim henüz devletin işeriyle uğrasıom sanki bitecekde iş iş iş diye bahane edip duruyorum üniversite hastanesindede randevu bulamıyorum ama gitmem sart işte konustuğumuz gibi kardeşimdede aynı sorun vardıya şimdi troidlerindede soeun cıktı olmadı kaldıüım yerden aydından devam etcem bakalım işten sevkle balıkesirden aydına gidebiilrsemm.
birde kızlar birşey sorcam benim sorunlarım bebeklikten değil ergenlik döneminden geliyor ne olduysa ergenlikte oldu.
şimdi eminimki zaten doktorumda demişti kortizonla tedavi olacaksın diye peki en az kaç ay kullanmam gerekir hamile kalabilmem için 3 5 ayda düşermi 17 oh pro.
yoksa en az 6 ay ondan sonramı bi etki beklemem lazım.