Konfeksiyon/Tekstil Ortamı ve Staj Hakkında

Evet yükselme şansı yok ve zaten tekstil çok çalışılan bir alan ülkemizde. Yani okumayan da yapıyor bu mesleği ve maaşları düşük diye biliyorum. Ama avantajları çok yani iş anlamda , instagramdan bile satış yapılıyor şimdi kıyafet tasarlayıp. O yönden iyi gayet. Ben aslında bu bölümü hani çizim yaparım elbise çizerim, tasarımını yaparım hevesiyle seçmiştim yani öyle zannediyordum. Sırf çizimim iyi diye seçmiştim.Temel tasarım dersleri de alıyoruz ama genelde dikiş, kalıp vs. üzerine eğitim alıyoruz. Kimi okullarda mesela yeteneğe göre görev veriyorlarmış kimini kalıpçı yapıyorlarmış mesela, kimini tasarım alanına veriyorlarmış. Bir de ablamın dedikleri aslında aklıma takılmıştı. Hep maaşı yüksek iş seç diyordu. Ama bu alanda maaşlar da düşük diye biliyorum. Bu yüzden mezun olunca da bu işte devam edersem iyi gelirim olmaz, iyi bir geleceğim olmaz diye korkuyorum
Kendini geliştirmezsen her bölümün maaşı düşük, önemli olan kendini geliştirmek. Kendine birşeyler katmak. Çizim için güzel sanatlarla alakalı birşey seçebilirdiniz diye düşünüyorum, moda tasarım kalıp dikiş ağırlıklı.

X