Komşuya yeni yıl hediyesi

1. Noel, hiristiyan yilbaşi değildir. Isanin doğduğu gün olarak kabul ettikleri gün.
2. Bu Noel günu her yil 25inde oluyor.
3. Evet 24ünde herkes beraber gelip, yemek yiyor, eğleniyor. Yani aile yemeği. Bizdeki yilbaşi gibi düşün. 24ü, 25e bağlayan gece. Çam ağacin altinda hediyeler olur, herkesin birbirine aldiği. Ya bu aksam o hediyeler açiliyor, yada ertesi gün sabah, ayin 25inde.

Her ailede bunun üstüne adetler farkli olur.

Ha son birşey bu noeli sadece hiristiyanlar kutlamiyor. Yani insanlar cok dindar diye kutlamaz. Sadece adetten, alişmişliktanda yapiliyor. Nice arkadaşim hiç dindar olmamasina rağmen, noeli kutlar çünkü aileyi seviyorlar, zevkli oluyor diye. Bizdede herkes dindar değil ancak yine bayramlar kutlanir, çocuklara şeker dağitilir gibi.

Bence hediye felan almayin. Daha yeni isiniyorsunuz birbirinize. Bu kadar erken hemen maddi şeyler ile gelmek, ilişkiyi yipratir. Çünkü ister istemez beklenti olur. Karşi tarafta ne alacağini şaşirir.

Evinize bir kahve daveti olur. Yada posta kutularina kart koyabilirsiniz. Noelde insanlar kart dağitir etrafa, kutlamak için. Eskiden bizdede vardi ya hani, simli yilbaşi kartlari.

benımde eskı apartmanımda komsuluklar boyleydı severım ben hedıye vermeyı bu yılda yenı yıla gırerken sevdıgım bırkac komsuma kapıdan cıkolata ve kahve hedıye paketlerı gordum ondan aldım kahve dunyasından ...verıcem

sızın oralarda da vardır belkı kahve dunyasının cıkolatasıda kahvesıde guzel oluyor kucuk hedıye paketlerı yapıyorlar belkı boyle bırsey olabılır sonucta cıkolata ve kahve herkesın sevebılecegı bırsey rısksız :)

Kahve dünyası paketleri çok güzel offffffff yerim

Yeni yil hediyesi 31 Aralik'ta verilir, gec kalmadiniz. Sadece Hristiyanlar degil, tum dunya kutluyor. Sizin dediginiz Noel. Bunu hala karistiranlar olduguna inanamiyorum. 🙄
Alıntı yapmaya çalıştım ama diğer mesajlar çıkmadı şans sizeymiş
Ne fark eder ? Kibirle baktıktan sonra noel yazdığımda da eleştiren yine çıkacaktır. İsterseniz gereksiz eleştiri yerine soruma fikir verebilirsiniz benim için daha değerli olurdu

Biri çocuğum hastaydı rahatsız ettiysek özür dileriz diyor, diğeri ince düşünüp hediye alıyor. Siz ve komşunuz keşke benim komşum olsanız. Var mı sizin gibi düşünceli insanlar? Bizim komşu dediklerimiz de insanlıktan nasibini alamamışlar gibi ormanda yaşar gibi yaşıyorlar apartmanda..
Hediye önerisi aklıma gelmedi, eminim güzel fikirler gelir..
Onlarda var, gecenin 11 inde hatta 2 de falan koşarlar bağırıyorlar, üstelik üst kat falan değil diğer dairelerdeler ama sesleri taa bize geliyor, yüzden böyle ince fikirli insanları seviyorum.

Bazı ortadokslar 6 ocakta kutluyor. Mezheplerini bilmiyorlar.
25inde kutluyorlarsa da geçmiö bayramınız mübarek olsuna döner olay :))
Yok bilmiyorum ama inanın samimi bile olsak dininiz mezhebiniz nedir diye sormam, hayatımda kimseye sormadım. Sadece pandemi zamanında geldiler hoşgeldinize gidemedik bi incelik olsun istedik

benımde eskı apartmanımda komsuluklar boyleydı severım ben hedıye vermeyı bu yılda yenı yıla gırerken sevdıgım bırkac komsuma kapıdan cıkolata ve kahve hedıye paketlerı gordum ondan aldım kahve dunyasından ...verıcem

sızın oralarda da vardır belkı kahve dunyasının cıkolatasıda kahvesıde guzel oluyor kucuk hedıye paketlerı yapıyorlar belkı boyle bırsey olabılır sonucta cıkolata ve kahve herkesın sevebılecegı bırsey rısksız :)
Evet haklısınız var burada da ufak bir paket yaptırayım maksat düşünmüş olmak zaten 😊

MissCherryBlossom MissCherryBlossom Anlayamadim, yazdiğimda ne yanlişlik var? Millet kahve dünyasi felan diyor. Yani tuvalet kağidi bile olmuş kaç para. Adetini bile bilmediğin komşuya niye hediye? Artik hediyelerde pahali. Sanki bizdeki gibi 10-20 euroya, 10-20 liraya güzel bişey alamiyorsun ya. Üstelik gereksiz.

Konu sahibesini içinden gelmiş madem alsın, komşuluk da nezaket de güzel şeyler. Konu sahibesi ne alayım yazmış, türlü türlü öneriler var bütçesine uygun neyse onu seçecek aklı vardır diye düşünüyorum. Konu sahibesi hediye alıcam ama bütçem yok yazmamış ki parayı nerden çıkardınız:bicak:

Neden beğenmedim sizin mesajı dersem de üslubu çok sert, konu sahibesinin yüzüne vurur gibi olmuş al Noel bu öğren diye , konu sahibesi zamanı biliyor işte daha neyi yazıyorsunuz? 24 aralık olsa ne fark eder, 25 aralık olsa ne fark eder yılın bu zamanı hediye olur işte. Zaten yeni yıl/Noel zamanlarındayız hediyeyi ne zaman verirsen ver fark etmez, komşular inançsız olsa bile ne fark eder, yılın bu zamanı hediyeleşme zamanı.

Asıl beğenmemeyi buraya koydum:

Bence hediye felan almayin. Daha yeni isiniyorsunuz birbirinize. Bu kadar erken hemen maddi şeyler ile gelmek, ilişkiyi yipratir. Çünkü ister istemez beklenti olur. Karşi tarafta ne alacağini şaşirir.

Altı üstü çikolata/kahve, fincan neyse artık karşılığında altın bilezik mi takacaklar? Konu sahibesi de zaten içinden geldiği için yapıyor, karşı tarafı sevmiş karşılık bekliiyor gibi gelmedi bana. İnsanlar mutlu olacaklarsa olsunlar, komşuyu seveceklerse sevsinler bırakın her şeye para veya karşılık karıştırmak zorunda değilsiniz :KK51:Şu konuya bile sert/ters yorum yazmayı anlayamıyorum gerçekten.Kimse mutlu olmasın mı?

evet bugun hz.isanın dogumunu kutlayacaklar

konu sahıbı bugun yetısmezse yenı yıl ıcın hedıye alırsınız o da olur yanı yenı yıla gırerken verırsınız . yenı yıla guzel dıleklerle gırmek ınsanları mutlu ederek gırmek bıle motıve edıyor
Olmazsa öyle olacak zaten, yetiştirebilirsem bugün değilse pazartesi verebilirim, önemli olan düşünmüş olmak bence, insan mutlu oluyor

X