Benim annem de bizim evin kokmadigini iddia eder çünkü yaz kış mutfak ve balkon kapısı penceresi hep açıktır.Bu arada evde sigara kokmuyor ya, hiç bir evim kokmadı bu güne kadar, dediğim gibi sindirecek kadar içmiyorum, ve sık temizlik yaparım
uiyy, tüm bu kurallarla hiç karşılaşmadım valla... yorum yapamayacağım o yüzdenYalnız Airbnb tatil amaçlı ev oda kiralanan bir sistem. Yani evi tuttum bir kaç yıl otururum değil. Günlük haftalık aylık tutabilirsiniz ama yaşama amaçlı ev kiralanmıyor ve kurallar sıkıdır. Biz de genelde tatile gidince Airbnb'den kiralarız ve hepsinde sigara içilmez ibaresi vardı. Sizde de vardır demiyorum ama belki işaretlemeyi unutmuş olabilirler ve emin olun derhal ilgili yere gidip şikayet ederler.
Evet yurtdışında bazen ev kiralarken bina bazında kurallar olur. Mesela binada ev kiralamak isteyen kişi önce başvuruyor ve araştırılıyor. Yani emlakçıya kapora verilerek evi tutma diye bir şey yok. Daha ilginci, çocuğunuz varsa çocuk bulunmayan bir binada evi size kiralamıyorlar. Ya da tam tersi çocuk yoksa çocuklu mahallede binada ev tutamıyorsunuz.
Bir önceki yerden niye taşındınız, hakkınızda hiç şikayet olmuş mu, komşuluk ilişkileriniz iyi mi... Bunlar olumluysa ve sizden daha iyi şartlarda başka isteyen yoksa o evi tutabiliyorsunuz.
Siz içtiğiniz için fark etmiyorsunuzdur. Süreniz bitince başka eve geçersiniz. Şu süreci de daha kolay atlatabilmek için olabildiğince dışarıda içmeye çalışın. Çok zorda kalırsanız banyo havalandırmasını ve kapısını kapatıp ona en uzak odada kapı kapalı için. Belki koku gitmez.Ama bu benim sorunum değilkiben evi sigara kuralı olmadığı için tuttum. Orası biraz ev sahibini ilgilendiriyor. Ama sadece komşuların ekstrem bir problemi varsa tabii ki rahatsız etmek istemiyorum onları, ama bende canım çektiğinde sokağa inemem. Nerden nasıl koku gider ve gitmez onu anlamaya çalışıyorum.
Bu arada evde sigara kokmuyor ya, hiç bir evim kokmadı bu güne kadar, dediğim gibi sindirecek kadar içmiyorum, ve sık temizlik yaparım
Keşke bizde de olsa da komşu sorunları azalsa.Yalnız Airbnb tatil amaçlı ev oda kiralanan bir sistem. Yani evi tuttum bir kaç yıl otururum değil. Günlük haftalık aylık tutabilirsiniz ama yaşama amaçlı ev kiralanmıyor ve kurallar sıkıdır. Biz de genelde tatile gidince Airbnb'den kiralarız ve hepsinde sigara içilmez ibaresi vardı. Sizde de vardır demiyorum ama belki işaretlemeyi unutmuş olabilirler ve emin olun derhal ilgili yere gidip şikayet ederler.
Evet yurtdışında bazen ev kiralarken bina bazında kurallar olur. Mesela binada ev kiralamak isteyen kişi önce başvuruyor ve araştırılıyor. Yani emlakçıya kapora verilerek evi tutma diye bir şey yok. Daha ilginci, çocuğunuz varsa çocuk bulunmayan bir binada evi size kiralamıyorlar. Ya da tam tersi çocuk yoksa çocuklu mahallede binada ev tutamıyorsunuz.
Bir önceki yerden niye taşındınız, hakkınızda hiç şikayet olmuş mu, komşuluk ilişkileriniz iyi mi... Bunlar olumluysa ve sizden daha iyi şartlarda başka isteyen yoksa o evi tutabiliyorsunuz.
İnanmayacaksın ama yayılıyor arkadaşım. Bizim yan dairemizde bir amca sigara içiyor. İçtiği cam mutfak penceresi benim mutfağımla bitişik. Eğer cam açıksa veya üst açılımsa sanki benim evimde içiyormuş gibi hem mutfağım hem de oturma odam(mutfağımla bitişik cam) leş gibi kokuyor. Belki rüzgar binaya doğru esiyor alıp getiriyor bilmiyorum ama abartmıyorum sanki bizde içiyor gibi. Ne zaman içse anlıyorum. Misafirim varsa onlarda alıyor kokuyu bir ben değil yani. Bir iki kez başka camda içmesini rica ettik ama oda abartıyoruz diye düşünüyor heralde hiç bana mısın demedi. Biz de artık uyarmıyoruz.Yurtdışında yaşıyorum, son bi kaç aydır farklı şehirlerde Airbnb den tuttuğum evlerde aylık kalıyorum. Normalde evi tutarken kuralları sitede yazıyor, ve sigara içilmez kuralına dikkat ediyorum, çünkü sigara bağımlısıyım. Burada da öyle bir kural yazmıyordu tuttum. Herneyse, bağımlısıyım dediysemde sabah kahvemde, öğle arasında bide akşam yemekten sonra içiyorum genelde, yarım paket bile bitirmiyorum gün içinde, yani ev aslında duman altı falan olmuyor. Birde, yine de içeri kokmasın diye balkonda yada pencerede içiyorum. Evdeki üçüncü günümde, ev sahibi bana 'komşular rahatsız oluyormuş, lütfen evde sigara içme' diye bir mesaj attı. Tamam dedim ama, zor yani canım her çektiğinde de dışarı çıkmak, özelliklede sabahları. Sonra o gün içmedim ama öbür gün dayanamadım, bu kez pencereleri kapatıp içerde içtim. Sonra akşam komşulardan bir kadın aşağıdaki giriş zilime resmen çöktü, 'sen sigaramı içiyosun? sana kaç kere dicez evde sigara içme! Bu binada sigara içemezsin' dedi gitti. Ertesi gün aynı kadını evin olduğu sokakta gördüm yine 'bana sigara içmiyorum falan deme, o içen sensin, binanın içi sigara kokuyor, içme bir daha, içeceksen sokağa çık iç, anladın mı beni' dedi. :/ Bide pek agresif saldırgan konuşuyor. Beni tedirgin etti. Tepki öyleki, sanki eve 10 kişi toplamışım herkes aynı anda içmiş heryer duman altı ta tüm binada kokmuş gibi.
Haydaaa... Bazı insanların hassasiyetini anlıyorumda, bir dairede de günde üç beş sigara içiliyosa, gider mi komşuya? Yada nereden gider? Bide binanın içi de kokuyormuş, o nasıl oluyor onuda anlamadım.
Bence bahane arıyorlar sizi istemiyorlar bina da imkansız dışarı koku çıkması
Kokar. Disarida iceceksiniz.Yurtdışında yaşıyorum, son bi kaç aydır farklı şehirlerde Airbnb den tuttuğum evlerde aylık kalıyorum. Normalde evi tutarken kuralları sitede yazıyor, ve sigara içilmez kuralına dikkat ediyorum, çünkü sigara bağımlısıyım. Burada da öyle bir kural yazmıyordu tuttum. Herneyse, bağımlısıyım dediysemde sabah kahvemde, öğle arasında bide akşam yemekten sonra içiyorum genelde, yarım paket bile bitirmiyorum gün içinde, yani ev aslında duman altı falan olmuyor. Birde, yine de içeri kokmasın diye balkonda yada pencerede içiyorum. Evdeki üçüncü günümde, ev sahibi bana 'komşular rahatsız oluyormuş, lütfen evde sigara içme' diye bir mesaj attı. Tamam dedim ama, zor yani canım her çektiğinde de dışarı çıkmak, özelliklede sabahları. Sonra o gün içmedim ama öbür gün dayanamadım, bu kez pencereleri kapatıp içerde içtim. Sonra akşam komşulardan bir kadın aşağıdaki giriş zilime resmen çöktü, 'sen sigaramı içiyosun? sana kaç kere dicez evde sigara içme! Bu binada sigara içemezsin' dedi gitti. Ertesi gün aynı kadını evin olduğu sokakta gördüm yine 'bana sigara içmiyorum falan deme, o içen sensin, binanın içi sigara kokuyor, içme bir daha, içeceksen sokağa çık iç, anladın mı beni' dedi. :/ Bide pek agresif saldırgan konuşuyor. Beni tedirgin etti. Tepki öyleki, sanki eve 10 kişi toplamışım herkes aynı anda içmiş heryer duman altı ta tüm binada kokmuş gibi.
Haydaaa... Bazı insanların hassasiyetini anlıyorumda, bir dairede de günde üç beş sigara içiliyosa, gider mi komşuya? Yada nereden gider? Bide binanın içi de kokuyormuş, o nasıl oluyor onuda anlamadım.
Evet aynen oyle. Amerika'da kaldigim ev kampus icinde oldugu icin yasakti. Sigara icmek icin binanin disina cikmak degil, kampus alani disina cikmak gerekiyordu. Ben sigara icmedigim icin hic sorun yasamadim. Ama icenler de (kaldigim yer Amerika'nin en soguk bolgelerinden biriydi, buna ragmen) hic gocunmadan onca yol gidip iciyorlardi. Kimse de sikayet etmiyordu. Sigara icmeyen biri olarak bana bile garip gelen bir durumdu. Ama bir yerde kural neyse ona uyulur. Israr etmenin anlami yok bana gore.Yurtdışında durum budur. Benim ailemin bir kısmı da yurtdışında yaşıyor ve sigara konusunda durumun böyle olduğunu aktarıyorlar. Hatta bir arkadaşım kaç kat inip çıkamam ben diyerek sigarayı bırakmıştı.
Sigarayı bırakan biri olarak umarım konu sahibi de bu baskıların verdiği algı sonucu bırakma kararı alır:)