Komşuya giden sigara kokusu

Bu arada evde sigara kokmuyor ya, hiç bir evim kokmadı bu güne kadar, dediğim gibi sindirecek kadar içmiyorum, ve sık temizlik yaparım
Benim annem de bizim evin kokmadigini iddia eder çünkü yaz kış mutfak ve balkon kapısı penceresi hep açıktır.
Amma ve lakin ev kokuyor. Özellikle dışarıdan geldiğimde farkediyorum ben kokuyu.

Yalnız Airbnb tatil amaçlı ev oda kiralanan bir sistem. Yani evi tuttum bir kaç yıl otururum değil. Günlük haftalık aylık tutabilirsiniz ama yaşama amaçlı ev kiralanmıyor ve kurallar sıkıdır. Biz de genelde tatile gidince Airbnb'den kiralarız ve hepsinde sigara içilmez ibaresi vardı. Sizde de vardır demiyorum ama belki işaretlemeyi unutmuş olabilirler ve emin olun derhal ilgili yere gidip şikayet ederler.

Evet yurtdışında bazen ev kiralarken bina bazında kurallar olur. Mesela binada ev kiralamak isteyen kişi önce başvuruyor ve araştırılıyor. Yani emlakçıya kapora verilerek evi tutma diye bir şey yok. Daha ilginci, çocuğunuz varsa çocuk bulunmayan bir binada evi size kiralamıyorlar. Ya da tam tersi çocuk yoksa çocuklu mahallede binada ev tutamıyorsunuz.

Bir önceki yerden niye taşındınız, hakkınızda hiç şikayet olmuş mu, komşuluk ilişkileriniz iyi mi... Bunlar olumluysa ve sizden daha iyi şartlarda başka isteyen yoksa o evi tutabiliyorsunuz.

uiyy, tüm bu kurallarla hiç karşılaşmadım valla... yorum yapamayacağım o yüzden Dediğim gibi, sigara konusunda çok hassas olanlar ilanlarına yazıyor zaten yada sigara içilmez butonunu işaretliyorlar. Bundan önce tuttuklarımıda bunuda ilan detaylarına göre tuttum. Özelliklede balkon olmayan ev tutmuyorum bunun için. Sigara kuralını yazmayı unutmuş oldukları için, polise gitme haklarının olduğunu pek düşünmüyorum, komşulardan biri giderse de bu onlarla ev sahibimin arasında problem olmalı. Benlik bişey yok, ben kuralına göre ev tutan bir turistim? Ve sonsuza kadar burada yaşamayacağım, burayı 1 ay için tuttum sonra ki ay başka bir şehre 1 aylığına gideceğim. Ya diş sıkacaklar ben gidene kadar, ya da problem tam olarak ne komşu bana söyleyecek, bir hastalığı alerjisimi var sigaraya ne yani niye bu kadar gergin, benide tedirgin etti deli. Abzürt bir saatte kapımı çalarsa korkarım diye içemedim valla bugün daha hiç

başkasının midesi bulansın bulanmasın.beğensin,beğenmesin.
sigara içilmez kuralı olmayan bir evin her yerinde istediğiniz kadar içebilirsiniz elbette.
herkesin kokudan önce,apartmanda nasıl yaşanır,hangi saatten önce ya da sonra terlik giyilmez,mobilya oynatılmaz,bağıra bağıra konuşulmaz onu öğrenmeli...
size sert tepki veren apartman sakininin de herseyden önce nasıl konuşması gerektiğini bilmeli.
kendince bir yanlışı düzeltmeye kalkarken,kendinin yanlış yapması....

evet arkadaşlar sigara içilince inanın apartmanda tuvaletde koku oluyor, sigara içmeyen özellikle sigara kokusuna hassas insanlar bunu fazlasıyla alıyor, apartman sakinlerinin sigara içmesi yasaksa bu kurala uymak zorundasınız üzgünüm.

Ya arkadaşlar sigara dediği şey normal tütun değil :) bu ot denen şeyden bahsediyor bence konu sahibi çünkü normal sigara o şekilde kokmaz ot yani yasaklı madde içiyorsan onun kokusu Amsterdam da şehirde bile kokuyor öyle keskin bir koku :)

Sigara öyle birşey ki içen anlamıyor içmeyene kokusu acayip geliyor
Benim şişenin evinde sigara içen yok bazen çok fena kokusu gelirdi
O yüzden apartmanın böyle bir kuralı varsa aşağı inip içeceksiniz yurtdışı (Avrupa insanı) bu konuda hassastır böyle bir kuralları varsa size de uymak düşer
Zaten ev sahibine tamam içmem dedikten sonra çocuk gibi banane yine de içicem diye bi tavır yetişkin ve mantıklı insan tavrı değil

Siz içtiğiniz için fark etmiyorsunuzdur. Süreniz bitince başka eve geçersiniz. Şu süreci de daha kolay atlatabilmek için olabildiğince dışarıda içmeye çalışın. Çok zorda kalırsanız banyo havalandırmasını ve kapısını kapatıp ona en uzak odada kapı kapalı için. Belki koku gitmez.

Balkonda içiyorsanız yukarı gidiyor olabilir. Benim ev 2.katta bahçede balkonun altında içenler olunca koku geliyor. Bazen de başka balkonlardan koku geliyor, gece içiyorlar rahatsız olup camı pencereyi kapatıyorum. Kızmayın ama komşuların uydurduğunu sanmıyorum, rahatsız olup söylemişler bence içmemelisiniz.

Keşke bizde de olsa da komşu sorunları azalsa.

İnanmayacaksın ama yayılıyor arkadaşım. Bizim yan dairemizde bir amca sigara içiyor. İçtiği cam mutfak penceresi benim mutfağımla bitişik. Eğer cam açıksa veya üst açılımsa sanki benim evimde içiyormuş gibi hem mutfağım hem de oturma odam(mutfağımla bitişik cam) leş gibi kokuyor. Belki rüzgar binaya doğru esiyor alıp getiriyor bilmiyorum ama abartmıyorum sanki bizde içiyor gibi. Ne zaman içse anlıyorum. Misafirim varsa onlarda alıyor kokuyu bir ben değil yani. Bir iki kez başka camda içmesini rica ettik ama oda abartıyoruz diye düşünüyor heralde hiç bana mısın demedi. Biz de artık uyarmıyoruz.

Bence bahane arıyorlar sizi istemiyorlar bina da imkansız dışarı koku çıkması

Yok, o şekilde değildir. Kuzeyde pekçok ülkede apartmanda yaşıyorsan diğer insanları rahatsız etmeyerek, saygılı şekilde yaşamak mecburiyetindesin. Gürültü yapıp diğer insanları rahatsız edemezsin, abes saatlerde gürültü yapan çamaşır makinesi süpürge vb çalıştıramazsın, Pazarları gürültü yapıp insanları rahatsız edemezsin ... ben gayet memnunum, herkesin evinde rahatça yaşama hakkı var ve herkes komşunun bu hakkına saygı duyuyor. Diğer türlüsü Türkiye gibi oluyor, huzurla evind oturmak gerçekten şans işi. Komşu gürültü yapıyorsa sürekli gürültü çekiyorsun, komşu medeni insanlarsa evinde insanca oturuyorsun. Komşuya saygı acilen Türkiyeye de gelmeli. Konuda da konu sahibesi sigara içmek istiyor tabi ki ama komşuları rahatsız ediyorsa, insanlar şikayetlendiyse yapmamalı tabi ki.

Kokar. Disarida iceceksiniz.

Evet aynen oyle. Amerika'da kaldigim ev kampus icinde oldugu icin yasakti. Sigara icmek icin binanin disina cikmak degil, kampus alani disina cikmak gerekiyordu. Ben sigara icmedigim icin hic sorun yasamadim. Ama icenler de (kaldigim yer Amerika'nin en soguk bolgelerinden biriydi, buna ragmen) hic gocunmadan onca yol gidip iciyorlardi. Kimse de sikayet etmiyordu. Sigara icmeyen biri olarak bana bile garip gelen bir durumdu. Ama bir yerde kural neyse ona uyulur. Israr etmenin anlami yok bana gore.

Bir kaç kişiden daha duymuştum bunu yurt dışında bazı apartmanlarda yasakmış. Toplu alınan karar varsa uyulmalı bence

seni bi kere gördüğü için mimlemiş. 3 sigara ile bina falan kokmaz, kafasından sallamasın. evdeki havalandırmadan komşuya gidebilir ama binanın içine dolmaz. kimsenin aklıyla alay edilmesin yani.

yan binadaki komşum bir cumartesi akşamı saat 22-23 sularında ben yüksek sesli müzik dinlerken beni uyardı. onunla bitişik sadece 1 odamız var, o odada dinliyordum ses sisteminden. çocuğu yatıracağım, kısar mısın ablacım dedi, tabii dedim aldım ses sitemini, diğer odaya geçtim sesi de kıstım. aradan epey zaman geçti, komşu ile duvarı ortak olan o odada takılıyorum o esnada. pencere de açık, dışarıdan çok yüksek sesli müzik duymaya başladım. önce arabalardan sandım, baktım durmuyor, balkona çıktım. meğer yan binanın zemin katından geliyormuş. tabii bana daha önce sesi kıstıran komşu da balkona çıkmıştı, karşılaştık. "ben önce senden geliyor sandım, baktım ışıkların kapalı sonra biraz daha dinleyince zemin kattan geldiğini anladım" dedi. yani bir kere benim yüksek sesli müzik dinlediğime şahit olması yetti başkasından gelen sesi benden sanması için. kötü bişey demese de mimlenmiş oldum :) ki benim ilk yüksek sesli müzik dinlememdi o, normalde o kadar açmam kısık dinlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…