- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 598
- 34
- Konu Sahibi Bal10cukkk
-
yenge bence daha samimi, ne münasebet yenge?Garaipsemedigi gibi eşinin de yenge hanım demesine takılanlar olmuş. Demekki herkesle bi dk da samimi olucaz
Bilmiyorum ama bana yenge lafı aşırı itici geliyor. Hele "yenge hanım" çok fenaymış. Ayrıca sizle aynı yaştaki birine abi demeniz de gülünç geldi kusura bakmayın. Sizin kari-koca bir hitap sorununuz var galiba. Komşuluk biraz resmi bir durum evet, ismin yanına bey ve hanım koyulması hoş olur. Ama mesela benim eşimin evli yada bekar tüm erkek arkadaşları bana adımla hitap eder, benim arkadaşlarım da eşime ismiyle seslenir, bize tuhaf gelmiyor kültürel bir farklılık olabilir, sosyo-kulturel cevreleriniz, yetişme tarzınız farklidir. Komşularınız rahat yetişmiştir bence kovmak filan ayıp olur diye düşündümKizlar hemen konuya geçmek istiyorum
2 senelik komşumuz var çok samimi değiliz son 6 aydir bizi sürekli evlerine oturmaya davet ediyor ama biz anlasamicagimiz tipler diye düşünüp gitmek istemiyorduk bahaneler uyduruyoduk
hiç abartmiyorum
sabah ,öğlen, akşam arayip gelin oturalim bak biz istanbulda tekiz hanimlarda birbirleriyle tanişsin diyodu
En son eşimi yine aradı kardeşim bak bu sefer bahane istemiyoruz kendizi ayarlayin yarın akşam bekliyoruz dedi eşimde tamam demek zorunda kaldı
Neyse aman ön yargıli olmuyalim belki iyi anlaşiriz deyip hazırlandık gittik
Kizda adamda iyi birine benziyor
Konuştuk tanıştık bi sorun yok görünüşte ama adam çok samimi davranıyor bize
Yani şöyle anlatiyim
Ben 25 yaşımdayım
eşim 30 Yaşında
Komşu larimiz
Kadın 22
Adam 25 yaşında
Benim eşim komşumuza yenge hanım diye hitap ediyor gayet mesafeli bişekilde
Ben adama ahmet abi diyorum aynı yaşta olmamiza rağmen
Adam ise bana bal10cukkk deyip duruyor sanki 20 senelik arkadaşmişiz gibi
bal10cukkk aşağı bal10cukkk yukarı bişey anlatirken eşime degilde Bana bakarak anlatıyor
Aslinda ben Buna pek takilmazdim ama eşimin rahatsız olduğunu anladım
kızla mutfağa felan gittim hep hiç salonda durmadim adam benimle muhabbet kurmasin diye
Neyse biraz daha oturup evimize geldik biz 1 saat geçti eşim bana bu adam sana sürekli ismin le hitap ediyor dedi bende evet farkettim ama neyapiyim dedim eşimde ben yenge diyorum onun eşine oda sana yenge desin dedi
Bende git söyle ozaman benim eşime yenge de dedim sustu bişey demedi
Sonra ben aman ne nerde desin bidaha gitmeyiz olur biter dedim ogun kapandı gitti bu konu
Ve şimdi daha 10 gün geçmeden yine eşimi aradı adam
Kardesim musaitseniz size gelmek istiyoruz dedi
eşimde hanimla bi konusuyum deyip kapattı bana söyledi böyle böyle diye
Müsait değiliz bugün desek adam tekrar tekrar gelelim dicek biliyoruz
Onun için aradı eşim yarın gelin bekliyoruz dedi
Ama eşim
adam yine sana isminle hitap edip sana bakarak konuşursa evden kovarim diyor
Zaten şu gelmeleride bitsin bidaha Asla görüşmeyi düşünmüyoruz
Sizce eşim fazla mi abartiyor
Yoksa komşunun tavrı gerçekten yanlış mı?
Ben neyapmaliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim
(Uzun oldu farkındayım hakkınızi helal edin )
hamin ve ya bey demekte mesafeyi korumaktır..ama konu sahibinin komşusu hanım diye de hitap etmiyor.Ben arkadaşlarımın eşleri yaşı ister benle olsun , ister büyük her zaman x bey derim
Onlar da bana x hanım derler hiç kızıp alınmamıştım
Benim okuldada 1 tAne Erkek hocA var. Pasta börek yapınca ilk yorumu o yapar :) krem Makyaj vs muhabbetinde aaa eşimde ondan kullanır diye muhabbette dalar. Hocam ekler ismime ama eklemeyi unutuncada rahatsız olmam.Karsidaki insanin karakteri ne nasil bi tip bilemeyince yorum yapamadim. Belki o adama gore cok normal geliyordur tarz hitap. Bizin okulda bazi erkek hocalar da oyle bayan hocalarin ortasinda oturur konusur. Ilk tuhaf gelmisti ama megersem adamin 4 kiz kardesi annesi varmis tek ve en kucuk erkek cocuk oymus.
Eşim ne o öyle ilk defa tanışıyoruz çok samimi davranıyor diyor
Benim için çok problem yok aslında
Samimi derken size bakarak konusmayi mi diyor? Ben de biriyle konusurken goz temasi kurarim mesela,yanlis anlasilacagini hic dusunmemistim. Tavana bakarak konusmak ayip yani.Eşim ne o öyle ilk defa tanışıyoruz çok samimi davranıyor diyor
Benim için çok problem yok aslında
hamin ve ya bey demekte mesafeyi korumaktır..ama konu sahibinin komşusu hanım diye de hitap etmiyor.
Bişey anlatirken sürekli bana bakarak anlatıyor eşimi hiç görmüyor sanki eşimle konuşurken bile bana dönüp cevapları veriyorSamimi derken size bakarak konusmayi mi diyor? Ben de biriyle konusurken goz temasi kurarim mesela,yanlis anlasilacagini hic dusunmemistim. Tavana bakarak konusmak ayip yani.
Bence hanim ya da yenge denmeli . Arkadasi değil hemcinsi değil. Kadın kadına ismiyle hitap etsin de adamın adamın karısına yenge deyip bu adamın bu bayana ismiyle hitap etmesi.. höst yani noluyoruz? Terbiyesizlik.ben konuyu anlamadim
isminizle hitap etmesi kadar normal ne olabilir?
bana biri yenge dese esas uyaririm ismimle hitap et diye
kulturel bir farklilik olabilir mi aranizda ?
bana da tuhaf olan sizin yaklasiminiz geldi
Biz vermedikki eşimin mesleğinden dolayiBana biraz grup kurmak istiyorlar gibi geldi samimiyeti iyice kurarak yanlış anlamayın da. Bi de neden numara verirsiniz ki hic anlamam. 2 senedir bu taşıdığımız evdeyim daha ne eşim ne ben kimseye gelip gitmedik sohbet etmedik apartmanda oturanların ismini bile bilmeyiz yani ne gerek var. Artık devir eskisi gibi değil ki eski komsuluklar yokki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?