• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun eşi bana ismimle hitap ediyor

Ben kimseye abla abi kelimelerini kullanmayı sevmem,ancak ismiylede çok yakınlarıma hitap ederim.
Arada resmi cümleler olmalı kesinlikle hele bir erkeğin bir bayana vıccık vıccık lakaitleşmesi hiç hoş değil.
Diğer konuda insanın canını alırcasına yaptıkları ısrar,ben hiç hazetmedim bu durumu tekin gelmedi.
Olur insanlar yaşıtları olan çiftlerle komşuluk,arkadaşlık yapıp aktivitelerde bulunmak isteyebilir.Bir kez davet edersin kabul etmezse müsait olduğunuzda haber verirsiniz denir beklenir. Gelirse gelir,gelmezse bizi istemiyor demektir gayette normal birşey.
Bence bunlardan şeytandan kaçar gibi kaçın,hiç normal güvenilir değiller.
Ne demek istedigimi anladiginiz için teşekkür ederim :)

Sıkıntı sizde galiba... Adam bana gayet normal ve beyefendi geldi

Bana biraz grup kurmak istiyorlar gibi geldi samimiyeti iyice kurarak yanlış anlamayın da. Bi de neden numara verirsiniz ki hic anlamam. 2 senedir bu taşıdığımız evdeyim daha ne eşim ne ben kimseye gelip gitmedik sohbet etmedik apartmanda oturanların ismini bile bilmeyiz yani ne gerek var. Artık devir eskisi gibi değil ki eski komsuluklar yokki.

Grup derken gece okuyunca aklıma başka birşey geldi. Tövbe tövbe.
Bir daha giderseniz birşey yiyip içmeyin bari :KK53:
Devir kötü baksanıza bir önceki konulara insan kendi ailesine bile güvenemeyecek duruma geldi.

Grup derken gece okuyunca aklıma başka birşey geldi. Tövbe tövbe.
Bir daha giderseniz birşey yiyip içmeyin bari :KK53:
Devir kötü baksanıza bir önceki konulara insan kendi ailesine bile güvenemeyecek duruma geldi.
Aynen anladığınız gibi :))) yoksa bu kadar ısrar...

Ne sacmalik. Benim öyle bir arkadasim vardi, tüm erkeklerin ona baktigini düsünürdü, ki biliyorum bakmiyorlardi. Yani birine konustugunda elbette o kisinin yüzüne bakmak lazim. Ne yani yere bakilarak mi konusulsun?
Dedigim gibi eşimle konuşurken ama bana bakiyorsa orda bi anormallik vardır.bide ne munasabet hiç tanımadığım,yeni tanisacagim komşu bana azra diyecek.hanım demesini terçih ederim.

Şu konuda bi kez daha anladim ki muhafazakar insanlarla komsuluk, arkadaslik kurmamak mumkumse 5 metre yakinina yaklasmamak lazim hepsi boyle diyemeyecegim ama geneli boyle, risk almamak lazim. Bu ne yahu adimla hitap edip yuzune bakti diye demedik kalmamiş. Öteki eşim elini kana bulardi filan diyor. Bu nasil bir zihniyet, bu nasil bi hayat...
Esimin arkadaslari benden 8-9 yaş buyuk hep hiç abi demedim. Onlarda bana yenge hanim demiyor. Eşimde kadinlara yenge filan demiyor. Bizde kan gövdeyi goturmesi lazimmis demekki.

benim bildiğim aynı yaştaki birine abi abla denmez,ben hiç görmedim.mesafeyi korumak istiyorsanız ahmet bey demeliydiniz.
Evet bu konuda hakli olabilirsiz im abi demiş bulundum ama
Adam la çok konuşma çabam olmadığından sadece bi kere abi diye hitap ettim o bana bal10cukkk dedikçe belki anlar da isimle hitap etmez diye

Hahahahahaha benim göz arada karşımdaki erkeğe kayıyor. (Gerçi erkek kadın değil de insan olarak bakıyorum ben etraftakilere) Edepsizlikte master mı yaptım ki?
:skandal:
Nasıl gözün kayar dikkat et bir daha.

Kadına dikecen gözleri ve asla kırpmayacaksın, mazallah edepsizlik falan olur dikkat et bunlar önemli:KK48:

Yaşıtıma ya da küçüğüme beni kessen abi, yenge demem. Çok iğreti ve cinsiyetçi bir yaklaşım.

Yıllar önce 2.dereceden kuzenim evlendi, kuzen benden 4 ay büyük, evlendiği kız benden 5 yaş küçük. Halam dedi yenge diyeceksin gelinime. Nikah büyüklüğü varmış. ‘Saçmalama hala, istersen bir de elini öpeyim’ diyerek dalga geçmiştim. Tabi ki kıza adıyla hitap ediyorum.

Senden büyüklerin sana yenge demesi, eşinin arkadaşlarına abi demen hep kadını ezici hitaplar aslında. Hani sen yoksun, eşin sayesinde değer kazanıyorsun demek, çok itici.

Konu sahibi bu arada araya mesafe koymak istediğiniz insanlara hanım ya da bey demelisiniz. Abi ifadesi yeterince samimi bir hitap şekli.

isminle hitap etmesini samimi buluyosun ama ewe oturmaya gidiyosun? eve gitmek asil samimiyet. isimde ne var yahu

Şu konuda bi kez daha anladim ki muhafazakar insanlarla komsuluk, arkadaslik kurmamak mumkumse 5 metre yakinina yaklasmamak lazim hepsi boyle diyemeyecegim ama geneli boyle, risk almamak lazim. Bu ne yahu adimla hitap edip yuzune bakti diye demedik kalmamiş. Öteki eşim elini kana bulardi filan diyor. Bu nasil bir zihniyet, bu nasil bi hayat...
Esimin arkadaslari benden 8-9 yaş buyuk hep hiç abi demedim. Onlarda bana yenge hanim demiyor. Eşimde kadinlara yenge filan demiyor. Bizde kan gövdeyi goturmesi lazimmis demekki.
Biz ilk defa tanıştık bu insanlarla

Bissuru arkadaşlarımız var bizimde

Onlarla konuşurken hiç takilmayiz benim eşim arkadasima ismiyle hitap eder

Yada arkadaşımın eşi bana bal10cukkk der benden büyük olsada küçük olsada

Ama komsularimizi hiç tanimiyoruz
İlk dkkadan nedir bu samimiyet eşim buna kızıyor

Kizlar hemen konuya geçmek istiyorum

2 senelik komşumuz var çok samimi değiliz son 6 aydir bizi sürekli evlerine oturmaya davet ediyor ama biz anlasamicagimiz tipler diye düşünüp gitmek istemiyorduk bahaneler uyduruyoduk

hiç abartmiyorum
sabah ,öğlen, akşam arayip gelin oturalim bak biz istanbulda tekiz hanimlarda birbirleriyle tanişsin diyodu

En son eşimi yine aradı kardeşim bak bu sefer bahane istemiyoruz kendizi ayarlayin yarın akşam bekliyoruz dedi eşimde tamam demek zorunda kaldı

Neyse aman ön yargıli olmuyalim belki iyi anlaşiriz deyip hazırlandık gittik

Kizda adamda iyi birine benziyor
Konuştuk tanıştık bi sorun yok görünüşte ama adam çok samimi davranıyor bize

Yani şöyle anlatiyim

Ben 25 yaşımdayım
eşim 30 Yaşında

Komşu larimiz

Kadın 22

Adam 25 yaşında

Benim eşim komşumuza yenge hanım diye hitap ediyor gayet mesafeli bişekilde

Ben adama ahmet abi diyorum aynı yaşta olmamiza rağmen

Adam ise bana bal10cukkk deyip duruyor sanki 20 senelik arkadaşmişiz gibi

bal10cukkk aşağı bal10cukkk yukarı bişey anlatirken eşime degilde Bana bakarak anlatıyor

Aslinda ben Buna pek takilmazdim ama eşimin rahatsız olduğunu anladım
kızla mutfağa felan gittim hep hiç salonda durmadim adam benimle muhabbet kurmasin diye
Neyse biraz daha oturup evimize geldik biz 1 saat geçti eşim bana bu adam sana sürekli ismin le hitap ediyor dedi bende evet farkettim ama neyapiyim dedim eşimde ben yenge diyorum onun eşine oda sana yenge desin dedi
Bende git söyle ozaman benim eşime yenge de dedim sustu bişey demedi

Sonra ben aman ne nerde desin bidaha gitmeyiz olur biter dedim ogun kapandı gitti bu konu

Ve şimdi daha 10 gün geçmeden yine eşimi aradı adam

Kardesim musaitseniz size gelmek istiyoruz dedi

eşimde hanimla bi konusuyum deyip kapattı bana söyledi böyle böyle diye

Müsait değiliz bugün desek adam tekrar tekrar gelelim dicek biliyoruz
Onun için aradı eşim yarın gelin bekliyoruz dedi

Ama eşim
adam yine sana isminle hitap edip sana bakarak konuşursa evden kovarim diyor
Zaten şu gelmeleride bitsin bidaha Asla görüşmeyi düşünmüyoruz

Sizce eşim fazla mi abartiyor
Yoksa komşunun tavrı gerçekten yanlış mı?

Ben neyapmaliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim

(Uzun oldu farkındayım hakkınızi helal edin )

Bence eşiniz abartıyor. "Yenge hanım" pek hoş bir hitap değil zaten. Eşiniz de isimleri kullanarak konuşmalı siz de öyle yapmalısınız. Zaten aranızda öyle büyük yaş farkları yokmuş kimsenin birbirine abi-abla demesine gerek yok. Sıcakkanlı insanlar ve sizinle arkadaş olmak istiyorlar. Bana yanlış gelmedi.

Back