• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun eşi bana ismimle hitap ediyor

Forumun ortası YÖK ki

Ya istismar
Ya art niyet

Ne desin? İsmin oysa ne desin?
Devlet dairesinde üst makam sahibisin, rütbeni evine mi taşıyorsun?

Bazı insanlar sıcak kanlıdır, samimidir, kötü niyeti yoktur

Fotoğraf çekilirken elini omzuna atar falan

Ya ne uçlarda anlayışlar var
Ah sormaaa forum un ortası Yok uçlarda yaşıyoruz bu gece özellikle :(

ben konuyu anlamadim
isminizle hitap etmesi kadar normal ne olabilir?

bana biri yenge dese esas uyaririm ismimle hitap et diye

kulturel bir farklilik olabilir mi aranizda ?
bana da tuhaf olan sizin yaklasiminiz geldi
Haklısın. İsimle hitap etmek en doğrusu bence

Belki de kötü niyet yok bilemeyiz ama bende hiç hoşlanmam. Eşinize de hak vermedim değil ne yalan söyleyeyim. Keşke abi değil x bey deseydiniz.
Nebiliyim keşke bey deseydim
O an abi dedim öyle devam etti işte

Sirf esimle evlendim diye bircok insanin bana adımla degil de esinizin yaptığı gibi 'yenge ' diye hitap etmesine uyuz oluyorum.
Insanlar sizinle samimi olmak istemis, siz istemiyorsunuz bunu anlarim.
Ama adinizla hitap etti diye evden kovacaksaniz lutfen eve kabul etmeyin.
Bence kendinden nerdeyse 10 yas küçük birine yenge diyen eşiniz tuhaf, ama yaklasim farki demek ki.

Kizlar hemen konuya geçmek istiyorum

2 senelik komşumuz var çok samimi değiliz son 6 aydir bizi sürekli evlerine oturmaya davet ediyor ama biz anlasamicagimiz tipler diye düşünüp gitmek istemiyorduk bahaneler uyduruyoduk

hiç abartmiyorum
sabah ,öğlen, akşam arayip gelin oturalim bak biz istanbulda tekiz hanimlarda birbirleriyle tanişsin diyodu

En son eşimi yine aradı kardeşim bak bu sefer bahane istemiyoruz kendizi ayarlayin yarın akşam bekliyoruz dedi eşimde tamam demek zorunda kaldı

Neyse aman ön yargıli olmuyalim belki iyi anlaşiriz deyip hazırlandık gittik

Kizda adamda iyi birine benziyor
Konuştuk tanıştık bi sorun yok görünüşte ama adam çok samimi davranıyor bize

Yani şöyle anlatiyim

Ben 25 yaşımdayım
eşim 30 Yaşında

Komşu larimiz

Kadın 22

Adam 25 yaşında

Benim eşim komşumuza yenge hanım diye hitap ediyor gayet mesafeli bişekilde

Ben adama ahmet abi diyorum aynı yaşta olmamiza rağmen

Adam ise bana bal10cukkk deyip duruyor sanki 20 senelik arkadaşmişiz gibi

bal10cukkk aşağı bal10cukkk yukarı bişey anlatirken eşime degilde Bana bakarak anlatıyor

Aslinda ben Buna pek takilmazdim ama eşimin rahatsız olduğunu anladım
kızla mutfağa felan gittim hep hiç salonda durmadim adam benimle muhabbet kurmasin diye
Neyse biraz daha oturup evimize geldik biz 1 saat geçti eşim bana bu adam sana sürekli ismin le hitap ediyor dedi bende evet farkettim ama neyapiyim dedim eşimde ben yenge diyorum onun eşine oda sana yenge desin dedi
Bende git söyle ozaman benim eşime yenge de dedim sustu bişey demedi

Sonra ben aman ne nerde desin bidaha gitmeyiz olur biter dedim ogun kapandı gitti bu konu

Ve şimdi daha 10 gün geçmeden yine eşimi aradı adam

Kardesim musaitseniz size gelmek istiyoruz dedi

eşimde hanimla bi konusuyum deyip kapattı bana söyledi böyle böyle diye

Müsait değiliz bugün desek adam tekrar tekrar gelelim dicek biliyoruz
Onun için aradı eşim yarın gelin bekliyoruz dedi

Ama eşim
adam yine sana isminle hitap edip sana bakarak konuşursa evden kovarim diyor
Zaten şu gelmeleride bitsin bidaha Asla görüşmeyi düşünmüyoruz

Sizce eşim fazla mi abartiyor
Yoksa komşunun tavrı gerçekten yanlış mı?

Ben neyapmaliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim

(Uzun oldu farkındayım hakkınızi helal edin )
Bana genç olan komşularımız x hanım yaşlılar da gelin kızım diye hitap ediyor tuhaf geldi bana da ...

Bencede hiç doğru değil size isimle hitap etmesi en azından benim ve yaşam tarzima uygun deil bence mesafeli durun derim.

ben konuyu anlamadim

bana biri yenge dese esas uyaririm ismimle hitap et diye

Ben çok takilmazdim ama esim diyoki ilk defa tanistigimiz biri ama kanka gibi davranmak nedir diyor adamla aynı yastayiz diye kıskandı sanırım

Çok abartmissiniz. Ne yani adam size isminizle hitap ederse cidden esiniz evden mi kovacak :KK57: ne dicek kovarken eşime neden yenge demiyosun he ilgincsiniz.

Kültür farkı baya uçlarda bence aranızda.

İlk kez görüştugunuz insan bu kadar rahatsız edici ne yapmış olabilir ki eşiyle beraber mutfağa gittim hiç odada kalmadım vs demissiniz. Bence fazlasiyla yanlış anlamissiniz. Abartmissiniz.

Bi daha gorusmemeniz isabet olur

Hemen de elestiri yorumlari dolmus; ne desin ne desin bilmem ne. Daha hicbir samimiyetimizin olmadigi komsu ismimle pat diye hitap ettiginde ben de bozulurdum. Illa yenge demesine gerek yok.. xx hanim diyebilir ki kapi komsumuza ben bile samimiyetimiz olmadigindan derya hanim diyorum mesela.

isminizle hitap etmesi tabi ki daha doğru, sonuçta siz adamın yengesi değilsiniz.. yani biri sapıklık yapacaksa yenge dediği birine de yapar bu kadar takılmayın.. komşusunuz, yüz yüze bakacaksınız gergin bir ortam adınızın söylenmesinden daha çok sıkar canınızı..

Kimse garipsememiş ama askerlik arkadaşi gibi isimle mi hitap edilir cok samimi degiller anladiğim kadariyla ilk görüşme..en azindan x hanım demeli..
Garaipsemedigi gibi eşinin de yenge hanım demesine takılanlar olmuş. Demekki herkesle bi dk da samimi olucaz

Benim çevremde yaş farkı olmadığını sürece isimle hitap edilir;eğer samimiyet var şaka amaçlı yenge hanım vs denir. O yüzden bana bu durum kötü,abes gelmedi.tam tersi sizin rahatsız olmanızı yadırgadım.

Size baktığı kadar eşinize de bakmıştır;iletişim gereği olarak size de bakacak elbet,yani yüz yüze bakarak konuşmayacaksanız ne diye aynı ortamda bulunursunuz?
Eşinize bakarak hiç mi konuşmadı bu adam? Ya da eşiniz komşunuza bakarak hiç mi konuşmadı? Burayı tam anlamadım.

Bakış açınız bana göre biraz art niyetli;tabi herkesin kendi görüşü :KK39:

sizi gerecek,size uymayacak insanlar ile takılmayın.en temizi böyle.

ben konuyu anlamadim

bana biri yenge dese esas uyaririm ismimle hitap et diye.

Hakaten ılgınc. Yenge dese uyarır mısınız? :KK57:

Çok abartmissiniz. Ne yani adam size isminizle hitap ederse cidden esiniz evden mi kovacak :KK57: ne dicek kovarken eşime neden yenge demiyosun he ilgincsiniz.

Kültür farkı baya uçlarda bence aranızda.

İlk kez görüştugunuz insan bu kadar rahatsız edici ne yapmış olabilir ki eşiyle beraber mutfağa gittim hiç odada kalmadım vs demissiniz. Bence fazlasiyla yanlış anlamissiniz. Abartmissiniz.

Bi daha gorusmemeniz isabet olur
Yani adiyla hitap ettigi yetmezmis gibi bir de konusurken yüzüne bakmis, daha ne yapsin? Bence kesin kadinda gözü var:bicak::confused:

Back