• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun eşi bana ismimle hitap ediyor

Ben küçüklüğümden beri sadece benden büyük erkeklere abi derdim.. Normali bu diye düşünüp yıllarca sadece benden büyük erkeklere abi dedim, küçüğüm ve yaşıtlarıma ismiyle hitap ettim. Baktım ki racon öyle değilmiş, şimdi çok tuhaf geliyor kendimden küçüklere abi demek. Ama demezsem eşleri de kendileri de farklı yorumlayacak bu arkadaş gibi, bunu anladım.. illa saygı gosterilecekse .... bey ya da ....hanım dense yeterli değil mi. Kendinden küçüğe abi abla demek çok tuhaf değil mi?

Bişey anlatirken sürekli bana bakarak anlatıyor eşimi hiç görmüyor sanki eşimle konuşurken bile bana dönüp cevapları veriyor
O zaman x bey diye hitap etseniz? Belki daha mesafeli olmasi gerektigini anlar. Abi deyince luzumsuz bir samimiyet cikiyor ortaya bence. İsterseniz bir de bey demeyi deneyin

Aklımda sen yeni evliydin diye kalmis nedense... İlk zamanlarda bu sacma kiskancliklar olabiliyor. Bence de bu seferden sonra görüşmeyin boş yere huzurunuz kaçmasın.

Ben de absürd goremedim. Evet normalde bey hanım diye seslenirim insanlara ama bir samimiyet kurulunca ayni ortamda o kelimeler kalkiyor. Yenge hanim eniste bey ifadelerini de herkes kullanmaz bana da cok samimi gelmez.

Bu arada satış yaparken bi çift geldiğinde bile satışcı bayan ise gelen çiftten bayan müşteriye bakarak konuşur sırf rahatsız olmasın diye. Umarım anlatabilmisimdir edep diye birşey var.

Ben kimseye abla abi kelimelerini kullanmayı sevmem,ancak ismiylede çok yakınlarıma hitap ederim.
Arada resmi cümleler olmalı kesinlikle hele bir erkeğin bir bayana vıccık vıccık lakaitleşmesi hiç hoş değil.
Diğer konuda insanın canını alırcasına yaptıkları ısrar,ben hiç hazetmedim bu durumu tekin gelmedi.
Olur insanlar yaşıtları olan çiftlerle komşuluk,arkadaşlık yapıp aktivitelerde bulunmak isteyebilir.Bir kez davet edersin kabul etmezse müsait olduğunuzda haber verirsiniz denir beklenir. Gelirse gelir,gelmezse bizi istemiyor demektir gayette normal birşey.
Bence bunlardan şeytandan kaçar gibi kaçın,hiç normal güvenilir değiller.

Bence esas sıkıntı yapışkan tipler olmaları.
O ne öyle ya zırt pırt arayıp durmak isterse hanımefendi diye hitap etsin fark etmez ki.
Bence yarın da görüşün ondan sonra yüz vermeyin hayır komşuluk falan önemli elbette ama karışıkli istek olması gerek bunun için kendilerini zorla davet ettirmişler resmen bu ne bi bekleyin bakalım.

Bana eşinin tepkisi anormal geldi insanlar ile konuşurken yüzüne bakmamak saygısızlıktır aslında. Eşin fazla kıskanç Yada başka birşey var

Benim anlamadığım siz niye abi diyorsunuz. Ahmet bey niye demiyorsunuz?
Abi abla diyaloglarını hiç sevmem. Siz 40 yıllık ahbab gibi abi derseniz oda size böyle hitap eder.

Şahsen yenge kelimesinide hiç sevmem Allah tan çevremdekiler bana kocamın eşi olduğum için yenge diyip saygı göstermeye çalışmıyorlar. Beni ben olduğum için saygı duyuyorlar . Yenge ne yaaa:KK34:

Abi yenge siz yeterince akraba diyaloglarına girmişsiniz zaten

Bu arada satış yaparken bi çift geldiğinde bile satışcı bayan ise gelen çiftten bayan müşteriye bakarak konuşur sırf rahatsız olmasın diye. Umarım anlatabilmisimdir edep diye birşey var.

Hahahahahaha benim göz arada karşımdaki erkeğe kayıyor. (Gerçi erkek kadın değil de insan olarak bakıyorum ben etraftakilere) Edepsizlikte master mı yaptım ki?

Bi kadın her zaman hisleri kuvvetlidir..normal bakmadan kast etmiyorum.Yani diyeceğim o ki,kadın erkeğin ona nasıl baktığını hisseder..

Ne sacmalik. Benim öyle bir arkadasim vardi, tüm erkeklerin ona baktigini düsünürdü, ki biliyorum bakmiyorlardi. Yani birine konustugunda elbette o kisinin yüzüne bakmak lazim. Ne yani yere bakilarak mi konusulsun?

Aklımda sen yeni evliydin diye kalmis nedense... İlk zamanlarda bu sacma kiskancliklar olabiliyor. Bence de bu seferden sonra görüşmeyin boş yere huzurunuz kaçmasın.

Ben de absürd goremedim. Evet normalde bey hanım diye seslenirim insanlara ama bir samimiyet kurulunca ayni ortamda o kelimeler kalkiyor. Yenge hanim eniste bey ifadelerini de herkes kullanmaz bana da cok samimi gelmez.
Zaten samimi olmadimiz için böyle ifadeler kullandık

Senelerdir tanidigimiz insanlar olsa bi problem olmucak

Bana biraz grup kurmak istiyorlar gibi geldi samimiyeti iyice kurarak yanlış anlamayın da. Bi de neden numara verirsiniz ki hic anlamam. 2 senedir bu taşıdığımız evdeyim daha ne eşim ne ben kimseye gelip gitmedik sohbet etmedik apartmanda oturanların ismini bile bilmeyiz yani ne gerek var. Artık devir eskisi gibi değil ki eski komsuluklar yokki.

Sorması ayıp gruptan kastınız nedir?

Çok
Hahahahahaha benim göz arada karşımdaki erkeğe kayıyor. (Gerçi erkek kadın değil de insan olarak bakıyorum ben etraftakilere) Edepsizlikte master mı yaptım ki?[/QUOT
Hahahahahaha benim göz arada karşımdaki erkeğe kayıyor. (Gerçi erkek kadın değil de insan olarak bakıyorum ben etraftakilere) Edepsizlikte master mı yaptım ki?

HAHAHAHAHAHAH. Kendi ağzınla ARADA KAYIYOR diyorsun ben sürekli bakmaktan erkeğe doğru anlatmaktan konuşmaktan, karşıdaki bayanın rahatsız olabileceğinden, erkek satıscinin da erkeğe odaklanmasindan bahsediyorum. Bunu öğrenmediyseniz o da sizin sorununuz.

Back