• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun eşi bana ismimle hitap ediyor

Yenge Hanım ne kadar çirkin bir hitap şekli.Bana asıl biri ismim yerine yenge hanım diye hitap etse irite olurdum.Aileniz size isminizi başkaları hitap ederken kullansın diye koymuş zaten.
Adam bir şey söylerken gözünüze bakacak tabi tavana mı baksın?Böyle saçma sapan şeylere takılacaksanız cidden görüşmeyin karşınızdaki aileye yazık:110:

Eşiniz adamı kovacak mı yani size adınızla hitap etse? Sanki evine kovmaya çağırır gibi, olur mu öyle şey?

Hitap şeklinden rahatsızsanız konuşun da yani birine adıyla hitap etmekten doğal ne olabilir ki?

Bi de yaşıt insana abi-abla denmesi çok gıcık değil mi? Benden 5-6 yaş büyük insana bile kolay kolay abi-abla diyemem, tuhaf geldi.

Art niyetleri yok. Sadece komşuluk yapmak istiyorlar.
Siz onlara gitmişsiniz, onlarda size gelecek ve adam yine öyle hitap edecek size. Yanlış bir şey oldığunu düşünsr zaten ilkinde farklı hitap ederdi. Eşinizin tavrı hoş değil kovarım filan.
Hayata bakışımız farklı der, soğuk davranır, bir daha görüşmeyelim der hadi ona ok ama kovarım ne yaa? İsmiyle hitap etti diye adam size mi yazıyo sanki??

Siz de illa abi demek zorunda değilsiniz, hitapta güçlük çekiyorsanız ortaya konuşun

Rahatsız olduğunuz şeye bak.
Adınızı kullanınca ne oldu?
Sizde gözü mü var? Bunu mu düşündünüz yani? :kızgın:
Yok ben düşünmedim ben takılmam normalde ama
eşim rahatsız olmuş işte adamla aynı yastayiz diye ilk defa tanidimiz kişi bu adam sanki kanka gibi bu ne böyle diyor

Kizlar hemen konuya geçmek istiyorum

2 senelik komşumuz var çok samimi değiliz son 6 aydir bizi sürekli evlerine oturmaya davet ediyor ama biz anlasamicagimiz tipler diye düşünüp gitmek istemiyorduk bahaneler uyduruyoduk

hiç abartmiyorum
sabah ,öğlen, akşam arayip gelin oturalim bak biz istanbulda tekiz hanimlarda birbirleriyle tanişsin diyodu

En son eşimi yine aradı kardeşim bak bu sefer bahane istemiyoruz kendizi ayarlayin yarın akşam bekliyoruz dedi eşimde tamam demek zorunda kaldı

Neyse aman ön yargıli olmuyalim belki iyi anlaşiriz deyip hazırlandık gittik

Kizda adamda iyi birine benziyor
Konuştuk tanıştık bi sorun yok görünüşte ama adam çok samimi davranıyor bize

Yani şöyle anlatiyim

Ben 25 yaşımdayım
eşim 30 Yaşında

Komşu larimiz

Kadın 22

Adam 25 yaşında

Benim eşim komşumuza yenge hanım diye hitap ediyor gayet mesafeli bişekilde

Ben adama ahmet abi diyorum aynı yaşta olmamiza rağmen

Adam ise bana bal10cukkk deyip duruyor sanki 20 senelik arkadaşmişiz gibi

bal10cukkk aşağı bal10cukkk yukarı bişey anlatirken eşime degilde Bana bakarak anlatıyor

Aslinda ben Buna pek takilmazdim ama eşimin rahatsız olduğunu anladım
kızla mutfağa felan gittim hep hiç salonda durmadim adam benimle muhabbet kurmasin diye
Neyse biraz daha oturup evimize geldik biz 1 saat geçti eşim bana bu adam sana sürekli ismin le hitap ediyor dedi bende evet farkettim ama neyapiyim dedim eşimde ben yenge diyorum onun eşine oda sana yenge desin dedi
Bende git söyle ozaman benim eşime yenge de dedim sustu bişey demedi

Sonra ben aman ne nerde desin bidaha gitmeyiz olur biter dedim ogun kapandı gitti bu konu

Ve şimdi daha 10 gün geçmeden yine eşimi aradı adam

Kardesim musaitseniz size gelmek istiyoruz dedi

eşimde hanimla bi konusuyum deyip kapattı bana söyledi böyle böyle diye

Müsait değiliz bugün desek adam tekrar tekrar gelelim dicek biliyoruz
Onun için aradı eşim yarın gelin bekliyoruz dedi

Ama eşim
adam yine sana isminle hitap edip sana bakarak konuşursa evden kovarim diyor
Zaten şu gelmeleride bitsin bidaha Asla görüşmeyi düşünmüyoruz

Sizce eşim fazla mi abartiyor
Yoksa komşunun tavrı gerçekten yanlış mı?

Ben neyapmaliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim

(Uzun oldu farkındayım hakkınızi helal edin )
Siz ilk defa bu adamla o zaman mı tanıştınız daha öncesinde tanımıyor muydunuz bir selam vermişliğiniz yok mudur birbirinize?
Var ise isminizi kullanması normal
Ne yani size mi asılıyor?
Yok artık!!!

Sirf esimle evlendim diye bircok insanin bana adımla degil de esinizin yaptığı gibi 'yenge ' diye hitap etmesine uyuz oluyorum.
Insanlar sizinle samimi olmak istemis, siz istemiyorsunuz bunu anlarim.
Ama adinizla hitap etti diye evden kovacaksaniz lutfen eve kabul etmeyin.
Bence kendinden nerdeyse 10 yas küçük birine yenge diyen eşiniz tuhaf, ama yaklasim farki demek ki.
İyide benim eşimde o yaştaki kıza niye ismiyle hitap etsinki kız benden bile küçük
Biz böyle gördük doğru veya yanlış

Belki konuyla alakasız görünebilir ama ; nerede oturuyorsunuz il olarak ? Yani mesela acaba küçük bir yerde mi oturuyorsunuz ? Bu çift tayinle filan İzmir,İstanbul gibi daha büyük bir yerden gelmiş olabilir mi ? Çünkü bu kültür farkı.
Bana da kimse yenge demez hele yenge hanım hiç. Daha çok esnaf dilidir o bizim burada. Haaa ya da eşiniz esnaf mı ki ?
Yani hitap şekli herkesin alışık olduğu gibidir. Size bakarak konuşması bence öyle denk gelmiştir. Hemen kötü niyet beklemek neden ki ? Ha şurda katılıyorum : Aşırı ısrarcılar. Ben onların yerinde olsam ,çoktan bizimle görüşmek istemediğinizi anlayıp ben de kendimi geri çekerdim.

Benim komşularım da bana
X hanım diyor
Hiç anormal gelmedi
Ama siz negatif elektrik almışsınız zaten
Davet edin bir daha da gitmeyin
Çok mu yakın eviniz ?
Sıkı fıkı olmak istiyorlar belli
Stresten uzak durmamız gereken bir zaman

Hemen de elestiri yorumlari dolmus; ne desin ne desin bilmem ne. Daha hicbir samimiyetimizin olmadigi komsu ismimle pat diye hitap ettiginde ben de bozulurdum. Illa yenge demesine gerek yok.. xx hanim diyebilir ki kapi komsumuza ben bile samimiyetimiz olmadigindan derya hanim diyorum mesela.
Teşekkürler yorumunuz için

İyide benim eşimde o yaştaki kıza niye ismiyle hitap etsinki kız benden bile küçük
Biz böyle gördük doğru veya yanlış
Nasıl yani, normal olan kendinden 8 yas kucuk birine yenge demesi mi? Benim bildigim buyuklere kullanilir boyle hitaplar.
Siz oyle gormussunuz ama onlar oyle gormemis, tıpkı benim gormedigim gibi.
Bu evden kovma sebebi midir?

Benim eşimin arkadaşları var kadın aynı yaşta olmasına rağmen eşime abi diyor. Kadının eşi benden 7 yaş büyük olmasına rağmen ben adıyla hitap ediyorum. Evli barklı adam. Abi desem be adıyla hitap etsem ne :))Ne güZel dertleriniz var:)

Back