Komsumuzun anormal tavırları

Merhabalar iyi aksamlar.
Uzun suredir rahatsiz oldugum bir durum vardi ve bu konuda hakkinda annemle tartisinca konu acip kim hakli kim haksiz sizlerden fikir almak istedim.
Soyle ki, 1 bucuk senedir komsumuz olan ablanin tavirlarini oldukca rahatsiz edici ve garip buluyorum. Annem saf bir kadindir ve bu huyundan dolayi cokca kullanirlar, kimseye hayir diyemez kimseyi kirmak istemez birisi hakkinda asla kotu düşünmemeye çalışır ve cokca catisiriz bu konuda.
Bu abla yeni evli apartmana evlenince taşındı ve yasslar buyuk oldugundan annemle ve benimle kaynaştı.
Ilk onlara gittigimizde bayramda mutfaga gitti bir seyler hazirlamaya kocasi bana donup yardim et ablana istersen dedi :-) Aramizda 4 yas var sanirim. Biraz sasirdim ama kucuk gordu sanirim beni deyip gulup gectim.
Bu abla eve gelmeye annemi kahve icmeye cagirmaya basladi. Gelio gittiler baya. Sicakkanli iyi biri dedik.
Bir gun misafirim gelecek yardim eder misiniz deyip annemle beni cagirdi konu o gunden basladi annem pogaca yapiyor ben tattlilari yapiyorum abla telefon elinde kocasiyla mesajlasiyor kardesiyle mesajlasiyor annem tepsi nerde diyor firindan al diyor anneme. Yumurta surmek icin firca istiyoruz cekmeceden alin diyor falan. Ben irda garip oldum ama neyse dedim. Bu olay bir kac kez daha tekrarlandi cagiriyor ve yanimizda dahi durmuyordu.
Abla hamile kalinca annem daha cok yardimci olmaya gitti. Tursusuna kadar kurdu misafir gelince kostu abla da beni cagirdi tatlilar icin hamile deyip gittim defalarca.
Dogum yapti olaylar daha fena hale geldi cocuk gormeye gelenler icin cagirdi devamli, annem lohusa yazik git yap dedi gittim tatlilarini tuzlularini yaptim hep.
En son gittigimde aksam 10da aradi misafir gelecek diye gittim mutfaga girilmiyordu bulasiktan sandalyelerin ustune varana kadar bulaşıkti birazini toplayip hemen tatlilari yaptim gec oldu diye indim asagi vu surede odasindan cikmadi sanirim bebek uyumuyordu. Rezene demleyip götürdüm tatlilari dilimledim servise hazir hale getirip eve gittim. Ertesi gun bulasiklari yikamamissin ya onunla ugrastim kac saat diye serzeniste bulundu bana. Ayak altinda ne varsa toplamistim. Her neyse..
Bir baska konu asagi katindayiz tam yorgan dusurur almaz yastik kiligi kiyafet mandal dusurur almaz markete gitmez hayatta acil bir sey lazim olunca kardesim gider alir, ic camasiri dusurur onu bile almaz. Annem goturur devamli olarak goturme alsin derim abla sana zahmet getirsene der. Kilim dustu anneme götürme dedim evde bekledi 5-6 gun annem soylemisti zaten. Abla sana zahmet kilimi getirir misin balkona sericem de diye mesaj atti :) gercekten saka gibi.
Bebek 5 aylik oldu annem ne yapsa gonderir kokmustur diye o tabaklari birakmaya bile zahmet etmez annem gidince eline tutusturur ki oyle disari cikmayan birisi degil gunluk.yuruyus yapan biri.
Aklima gelenlet bunlar bilmiyorum.sadecr bana mi anormal geliyor bu tavirlar yoksa cidden sıkıntılı mi . Annem yazik bebegi var falan desede sizlerden gorus almak istedim. Teşekkürler
Bravo size ve annenize akraba akrabaya yapmaz bu yaptiklarinizi

bi bana denk gelmedi boyle komsu.ameliyat oldum uc gun oldu akraba binasında oturdugum halde daha bir Allahın kulu kapımı açmadı.Onların bu yaptıgı ne kadar anormalse sizinkide anormal.tamam komsudur yardimci olunur ama artik bu sizi baya baya kullanıyor.bir an once uzak durun.annenizide kullandırmayın yazık kadıncağız tamamen iyi niyetli belli ama bu kadar iyi niyette fazla.

Merhabalar iyi aksamlar.
Uzun suredir rahatsiz oldugum bir durum vardi ve bu konuda hakkinda annemle tartisinca konu acip kim hakli kim haksiz sizlerden fikir almak istedim.
Soyle ki, 1 bucuk senedir komsumuz olan ablanin tavirlarini oldukca rahatsiz edici ve garip buluyorum. Annem saf bir kadindir ve bu huyundan dolayi cokca kullanirlar, kimseye hayir diyemez kimseyi kirmak istemez birisi hakkinda asla kotu düşünmemeye çalışır ve cokca catisiriz bu konuda.
Bu abla yeni evli apartmana evlenince taşındı ve yasslar buyuk oldugundan annemle ve benimle kaynaştı.
Ilk onlara gittigimizde bayramda mutfaga gitti bir seyler hazirlamaya kocasi bana donup yardim et ablana istersen dedi :-) Aramizda 4 yas var sanirim. Biraz sasirdim ama kucuk gordu sanirim beni deyip gulup gectim.
Bu abla eve gelmeye annemi kahve icmeye cagirmaya basladi. Gelio gittiler baya. Sicakkanli iyi biri dedik.
Bir gun misafirim gelecek yardim eder misiniz deyip annemle beni cagirdi konu o gunden basladi annem pogaca yapiyor ben tattlilari yapiyorum abla telefon elinde kocasiyla mesajlasiyor kardesiyle mesajlasiyor annem tepsi nerde diyor firindan al diyor anneme. Yumurta surmek icin firca istiyoruz cekmeceden alin diyor falan. Ben irda garip oldum ama neyse dedim. Bu olay bir kac kez daha tekrarlandi cagiriyor ve yanimizda dahi durmuyordu.
Abla hamile kalinca annem daha cok yardimci olmaya gitti. Tursusuna kadar kurdu misafir gelince kostu abla da beni cagirdi tatlilar icin hamile deyip gittim defalarca.
Dogum yapti olaylar daha fena hale geldi cocuk gormeye gelenler icin cagirdi devamli, annem lohusa yazik git yap dedi gittim tatlilarini tuzlularini yaptim hep.
En son gittigimde aksam 10da aradi misafir gelecek diye gittim mutfaga girilmiyordu bulasiktan sandalyelerin ustune varana kadar bulaşıkti birazini toplayip hemen tatlilari yaptim gec oldu diye indim asagi vu surede odasindan cikmadi sanirim bebek uyumuyordu. Rezene demleyip götürdüm tatlilari dilimledim servise hazir hale getirip eve gittim. Ertesi gun bulasiklari yikamamissin ya onunla ugrastim kac saat diye serzeniste bulundu bana. Ayak altinda ne varsa toplamistim. Her neyse..
Bir baska konu asagi katindayiz tam yorgan dusurur almaz yastik kiligi kiyafet mandal dusurur almaz markete gitmez hayatta acil bir sey lazim olunca kardesim gider alir, ic camasiri dusurur onu bile almaz. Annem goturur devamli olarak goturme alsin derim abla sana zahmet getirsene der. Kilim dustu anneme götürme dedim evde bekledi 5-6 gun annem soylemisti zaten. Abla sana zahmet kilimi getirir misin balkona sericem de diye mesaj atti :) gercekten saka gibi.
Bebek 5 aylik oldu annem ne yapsa gonderir kokmustur diye o tabaklari birakmaya bile zahmet etmez annem gidince eline tutusturur ki oyle disari cikmayan birisi degil gunluk.yuruyus yapan biri.
Aklima gelenlet bunlar bilmiyorum.sadecr bana mi anormal geliyor bu tavirlar yoksa cidden sıkıntılı mi . Annem yazik bebegi var falan desede sizlerden gorus almak istedim. Teşekkürler
Öncelikle Allah herkese sizin gibi komşu nasip etsin :D bence kendinizi bu kadar kullandırmayın ve emin olun yarın öbürgün siz kötü olursunuz o zaman çok daha üzülürsünüz. Komşuluk ilişklileri gerçekten önemli hatta bu tarz diyaloglar çok güzel (fakat karşılıklı olması şartıyla) elbette yeri gelir yemek yapar verirsiniz yeri gelir yardıma gidilir ama bu çok başka bi olaya dönüşmüş. Bence belli edin tavrınızı koyun çokta yüz göz olmayınn

Aradığında açmayın, kapıya gelirse dışarı çıkacağız birazdan müsait değiliz deyin. Annenize kalsa o söyleyemez olaya siz müdahale edin, anneniz sessiz kalsın yeter. Böyle böyle ara açılır, ara açılınca ben nerede yanlış yaptım diye düşünüp size daha uygun davranmaya başlarsa biraz daha mesafeli görüşürsünüz baktınız ara açılınca o da selam vermeme kıvamına gelmiş oturup şükür edin demekki samimiyetsizmiş

siz kendimizi kullandırıyorsunuz iyilik baska ama bu apacık sömürül ek. annene yazık

annemlerin bir komsusu var baklava yaparken kafın gelir yapar hatta o acar ama para istemez annemde ona sonradan yaptıgı seylerden verir

annen saf anneni kullandırma sende buna -
alet olma.

annem banada derdi bazı ögütlerde aman kızım söyle ol böyle ol neyazıkki insanlar kötüler kötü niyetliler haketmiyorlar

madem bebekşi yapamıyor yapmasın kimse kusura kalmaz ben bebegimle daha az özenirdim mecburen yada hazır alsın .herkes bebek büyütüyo

Hanım abla ne enayiler buldum diye seviniyordur .. sizi resmen kullanıyor .ben bile burdan sinir oldum . Siz hizmetçisimisiniz

yapılan iyilikler, gösterilen özveriler kişiden kişiye değişir
kimisi komşusunun mutfağına bile girmez kimisi sizin gibi anne misali yardım eder. ben bunu yargılayamam o herkesin karakterine bağlı. benim de yeni tanıştığım komşunun mutfağını toplama, gömlek ütülemeyi beceremeyen arkadaşımın gömleklerini ütüleme gibi maceralarım var.
amaaaa....
karşılığında içten bir teşekkür bir güler yüz beklerim. sizin komşuya ben buradan çıldırdım. ne demek bulaşıkları toplamamışsın???
ben parayla evimde iş yapan abla mutfağımı toplasa özür diliyorum ondan "ablacım bunlar senin öncelikli işin değil eksik olma" diye teşekkür ediyorum.
bu devirde bu kadar iyiliğin kıymetini bilmeyene yağmurlu havada bir bardak su verilmez o kadar :63:

Bende insanlara iyilik yapmayi maddi manevi destek vermeyi cok severim. Karsiliksiz da yaparim.
Ama bunun suistimal edildigini fark ettigim an da veya yaptiklarimi yapmak zorundaymisim gibi algilandiginda birdaha yardimda bulunmam saglik vs konulari olmadikca..
Bence komsunuz haddini asmis. Hizmetcisi degilsiniz iki uc iyilik yaptiniz diye size karsi boyle tavir ve konusmalar icinde bulunamaz.

Hey allahım ya. Bırakın gitmeyi. Dülen eşyalarını da kapının önüne bırakın. Bulaşıkları yıkamamıssın ne demek ya.az ye de kendıne hızmetcı tut deyip o tezgahtakileri kafasına geçirirdim. Annenin hakikaten saf siz niye annenizin sözünü dinliyorsunuz bırakın allah askına!!

Ayy okurken icim sisti,gorusmeyin boyle insanlarla Allah askina,komsunuz yerine sokak hayvanlarina yardim etseniz cok daha makbule gecer,bu ne sizi her firsatta kullanmis,en nefret ettigim insan tipi,uyanik gecinip baskalarini kullanan tipler.

İyi niyetle aptallık farklı şeylerdir. Maalesef bazı insanlar iyı niyeti aptallık sanıyorlar oysa ki her şeyin farkındasınız siz.aptal olsaniz fark etmezsiniz.fazla bile sabretmissiniz cevabını verin geçin.

Kusura bakma ama bedava ıkı hızmetcı bulmuş yüzü almış net bır tavırla görusmeyı tamamen kesmedıgınız surece bu kadın basınıza bela Acar yarın oburgun evden su bu çalın dıda der insanın annesı kardesı yapmıyor bunları bu kadar saf olmayın valla ben sınırlendım okurken

Nerede oturuyorsunuz?alt katıniza da ben taşıncam;
Bu ne yahu boğazına sarılırim ben böylesinin Totoşu yemiyosa evlenmesin dogurmasin misafir agirlamasin bi zahmet...

Back