Komsumuzun anormal tavırları

Sizin gibi güzel komşular ne insanlara düşüyor... Ahh benim validenin komşusu olacaktınız kii :D hani yardım etmek için falan çağırmaz zaten, kıyamaz bu ayrı mesele evde makarna pişse "koş ablana götür" derdi, bizde de iyi insana hasret bu seviyede :D
Üstad işin esprisi bir yana uzak durun o tip insanlardan. Doğarken sizinle kontrat imzalamadı neticede. Bırakın mutfağı koksun, misafirlerine hazır pasta vesaire alsın. Yakında çocuğu da sizin nüfusunuza gönderir yoksa. Bu işin bir adım sonrası hiç hoş değil :D

Konu sahibi arkadaşım biseyi merak ettim sizin bu iyiliklerini karşısında ne bileyim minnet duyarmi? Sizde biseyler yapip getirirmi? Hediyeler alir veya sizi kahvaltı ya filan çağırır mı? Veya çaya olsun hadi..Hiç karşılığında bı iyiliğini gordunuzmu? Anneniz ccok sevdiği için merak ettim belkide hep olumsuz yönlerini dilegetirdiniz.Hep mı kullanma peşinde acaba ?Bide genc bı bayan sanırım dimi?

İlk sizi yardima cagirdiginda emri vaki hareketlerini ve oturup keyif surmesini gordukten sonra bir daha tövbe edip terslemeliydiniz. işim var yorgunum vs. gibi. Ben bu insana hamileyken bile acımazdım üzgünüm. Hem nankör hem adam kullanıyor. Bu kadar nasıl sabrettiniz nasıl kullanıldınız hayret ettim...
bizimde vardi ev telefonundan arayip canim bana ekmek almaya gider misin diyordu bakkal evin dibinde. Telefonu açmamak, terslemek, işim var demek en doğrusu. Her zaman samimiyet yüzünden insanlara hayır diyemiyoruz

Merhabalar iyi aksamlar.
Uzun suredir rahatsiz oldugum bir durum vardi ve bu konuda hakkinda annemle tartisinca konu acip kim hakli kim haksiz sizlerden fikir almak istedim.
Soyle ki, 1 bucuk senedir komsumuz olan ablanin tavirlarini oldukca rahatsiz edici ve garip buluyorum. Annem saf bir kadindir ve bu huyundan dolayi cokca kullanirlar, kimseye hayir diyemez kimseyi kirmak istemez birisi hakkinda asla kotu düşünmemeye çalışır ve cokca catisiriz bu konuda.
Bu abla yeni evli apartmana evlenince taşındı ve yasslar buyuk oldugundan annemle ve benimle kaynaştı.
Ilk onlara gittigimizde bayramda mutfaga gitti bir seyler hazirlamaya kocasi bana donup yardim et ablana istersen dedi :-) Aramizda 4 yas var sanirim. Biraz sasirdim ama kucuk gordu sanirim beni deyip gulup gectim.
Bu abla eve gelmeye annemi kahve icmeye cagirmaya basladi. Gelio gittiler baya. Sicakkanli iyi biri dedik.
Bir gun misafirim gelecek yardim eder misiniz deyip annemle beni cagirdi konu o gunden basladi annem pogaca yapiyor ben tattlilari yapiyorum abla telefon elinde kocasiyla mesajlasiyor kardesiyle mesajlasiyor annem tepsi nerde diyor firindan al diyor anneme. Yumurta surmek icin firca istiyoruz cekmeceden alin diyor falan. Ben irda garip oldum ama neyse dedim. Bu olay bir kac kez daha tekrarlandi cagiriyor ve yanimizda dahi durmuyordu.
Abla hamile kalinca annem daha cok yardimci olmaya gitti. Tursusuna kadar kurdu misafir gelince kostu abla da beni cagirdi tatlilar icin hamile deyip gittim defalarca.
Dogum yapti olaylar daha fena hale geldi cocuk gormeye gelenler icin cagirdi devamli, annem lohusa yazik git yap dedi gittim tatlilarini tuzlularini yaptim hep.
En son gittigimde aksam 10da aradi misafir gelecek diye gittim mutfaga girilmiyordu bulasiktan sandalyelerin ustune varana kadar bulaşıkti birazini toplayip hemen tatlilari yaptim gec oldu diye indim asagi vu surede odasindan cikmadi sanirim bebek uyumuyordu. Rezene demleyip götürdüm tatlilari dilimledim servise hazir hale getirip eve gittim. Ertesi gun bulasiklari yikamamissin ya onunla ugrastim kac saat diye serzeniste bulundu bana. Ayak altinda ne varsa toplamistim. Her neyse..
Bir baska konu asagi katindayiz tam yorgan dusurur almaz yastik kiligi kiyafet mandal dusurur almaz markete gitmez hayatta acil bir sey lazim olunca kardesim gider alir, ic camasiri dusurur onu bile almaz. Annem goturur devamli olarak goturme alsin derim abla sana zahmet getirsene der. Kilim dustu anneme götürme dedim evde bekledi 5-6 gun annem soylemisti zaten. Abla sana zahmet kilimi getirir misin balkona sericem de diye mesaj atti :) gercekten saka gibi.
Bebek 5 aylik oldu annem ne yapsa gonderir kokmustur diye o tabaklari birakmaya bile zahmet etmez annem gidince eline tutusturur ki oyle disari cikmayan birisi degil gunluk.yuruyus yapan biri.
Aklima gelenlet bunlar bilmiyorum.sadecr bana mi anormal geliyor bu tavirlar yoksa cidden sıkıntılı mi . Annem yazik bebegi var falan desede sizlerden gorus almak istedim. Teşekkürler
Yok artık :KK57: resmen sınırsız hizmetçi bellemiş sizi. Misafiri gelecekse kendi yapsın yapamıyorsa kocişi pastaneden alsın aklınızdan zorunuz mu var? Balkonunuza düşeni atın aşağıya yürüyüşe gittiğinde alsın küçük hanımefendi. Aklınızdan zorunuz mu var ya kendinize gelin :kızgın:

Annen üzüldüm yazık değil mi canına? Sevap olur diyorsa gerçekten ihtiyacı olan birilerine yardım yapabilir sizi ciddi ciddi kullanıyor ve hiç utanmıyor çok üzüldüm.
Lütfen yapmayın artık :kahve:

Merhabalar iyi aksamlar.
Uzun suredir rahatsiz oldugum bir durum vardi ve bu konuda hakkinda annemle tartisinca konu acip kim hakli kim haksiz sizlerden fikir almak istedim.
Soyle ki, 1 bucuk senedir komsumuz olan ablanin tavirlarini oldukca rahatsiz edici ve garip buluyorum. Annem saf bir kadindir ve bu huyundan dolayi cokca kullanirlar, kimseye hayir diyemez kimseyi kirmak istemez birisi hakkinda asla kotu düşünmemeye çalışır ve cokca catisiriz bu konuda.
Bu abla yeni evli apartmana evlenince taşındı ve yasslar buyuk oldugundan annemle ve benimle kaynaştı.
Ilk onlara gittigimizde bayramda mutfaga gitti bir seyler hazirlamaya kocasi bana donup yardim et ablana istersen dedi :-) Aramizda 4 yas var sanirim. Biraz sasirdim ama kucuk gordu sanirim beni deyip gulup gectim.
Bu abla eve gelmeye annemi kahve icmeye cagirmaya basladi. Gelio gittiler baya. Sicakkanli iyi biri dedik.
Bir gun misafirim gelecek yardim eder misiniz deyip annemle beni cagirdi konu o gunden basladi annem pogaca yapiyor ben tattlilari yapiyorum abla telefon elinde kocasiyla mesajlasiyor kardesiyle mesajlasiyor annem tepsi nerde diyor firindan al diyor anneme. Yumurta surmek icin firca istiyoruz cekmeceden alin diyor falan. Ben irda garip oldum ama neyse dedim. Bu olay bir kac kez daha tekrarlandi cagiriyor ve yanimizda dahi durmuyordu.
Abla hamile kalinca annem daha cok yardimci olmaya gitti. Tursusuna kadar kurdu misafir gelince kostu abla da beni cagirdi tatlilar icin hamile deyip gittim defalarca.
Dogum yapti olaylar daha fena hale geldi cocuk gormeye gelenler icin cagirdi devamli, annem lohusa yazik git yap dedi gittim tatlilarini tuzlularini yaptim hep.
En son gittigimde aksam 10da aradi misafir gelecek diye gittim mutfaga girilmiyordu bulasiktan sandalyelerin ustune varana kadar bulaşıkti birazini toplayip hemen tatlilari yaptim gec oldu diye indim asagi vu surede odasindan cikmadi sanirim bebek uyumuyordu. Rezene demleyip götürdüm tatlilari dilimledim servise hazir hale getirip eve gittim. Ertesi gun bulasiklari yikamamissin ya onunla ugrastim kac saat diye serzeniste bulundu bana. Ayak altinda ne varsa toplamistim. Her neyse..
Bir baska konu asagi katindayiz tam yorgan dusurur almaz yastik kiligi kiyafet mandal dusurur almaz markete gitmez hayatta acil bir sey lazim olunca kardesim gider alir, ic camasiri dusurur onu bile almaz. Annem goturur devamli olarak goturme alsin derim abla sana zahmet getirsene der. Kilim dustu anneme götürme dedim evde bekledi 5-6 gun annem soylemisti zaten. Abla sana zahmet kilimi getirir misin balkona sericem de diye mesaj atti :) gercekten saka gibi.
Bebek 5 aylik oldu annem ne yapsa gonderir kokmustur diye o tabaklari birakmaya bile zahmet etmez annem gidince eline tutusturur ki oyle disari cikmayan birisi degil gunluk.yuruyus yapan biri.
Aklima gelenlet bunlar bilmiyorum.sadecr bana mi anormal geliyor bu tavirlar yoksa cidden sıkıntılı mi . Annem yazik bebegi var falan desede sizlerden gorus almak istedim. Teşekkürler
Diyecek bise bulamadim biraz agir olacak kusura bakmayin
safmisiniz kuzum Allah askina bu nedir insanlar kendi kardes akrabalarina boyle degil ruhta hizmetcilikmi var bir iki tersleyin cekilin kenara
Ha ilerde ilk kazigida bundan yiyeceksiniz ahada yazdim buraya

Merhabalar iyi aksamlar.
Bende ilk kaybettiğim çocukta çok kötüydüm komşularım ücretli yapıyordu bu işlerin yarısını hatta taşınma burda sana 3 bine bakarız yatarsan dediler
ben hamile kalınca bir süre yatmam gerekecek bunun o durumu da yok evine misafir gelecekse size ne iş üretin başka yere gidin saçmalık resmen kullandırtmayın kendinizi

Benim annem de senin annen gibi yıllarca komşunun çocuğuna baktı kendi babaannesi gezmeye gitti maalesef anneniz de yapmaya devam eder onlar öyle siz yapmayın bari

Anneme aynen bu sekil soyluyorum sevap olur oyle.bi amaci yoktur deyip duruyor. Gercekten sinirim bozuluyor ama bilmiyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum ababa diyordum
Boyle insanlar sevaptan Allah rizasi icin yapildigindan falan aymazlar bulunca sonuna kadar kullanirlar belliki iyi niyetlisiniz cok somurulursunuz illa sevap istiyorsaniz cevrenizde yokmu yurt gidin orada yaslilarla sohbet edin veya cocuklarla oynayin dunyalar onlarin oluyor
Ha annenizede gel bir test yapalim deyin az mesafe koyun cagirinca gitmeyin hatta siz onu cagirin birlac kere isimiz var deyin o zaman oda ogrenir sevaplar kime gitmis

Anneniz çok çok iyi niyetli.hiç acı tecrübesi olmamış mi acaba.böyle insanlar mutlaka bir degil bikac yerden darbe yerler kullanılma konusunda.sonra yavaş yavaş kendilerine gelir, enayilige giren iyi niyetten kaçınırlar.bende bekarken cevremde kullanmak isteyen bi kac abla oldu.benim anne babam aksine bi yardimci tutsun.sen kendini kullandirma derlerdi.simdi daha iyi anlıyorum ne demek istediklerini.hala insanlara çok açıklama yapip çok yardımcı olmaya çalışıyorum ama artik telkinlerle bu tek tarafli yaptığım enayilige giren iyi niyetimin kendimi ayak altına düşürmek oldugunu fakediyorum da.bu birazda huy meselesi ama törpülüyosun git gide fakat sen kendine değer vermezsen kimse sana deger vermez
Sen kendini dusunmezsen kimse seni düşünmez.tabii ki komsuluk iliskisinde karsilikli hayir cok gzldir fakat cok cok kullanilmis biri olarak soyluyorm;kıyakçılıgın sonu ayakçılıktır.
ya okadar güzel yazmışsınizki..yazinizda kendimi buldum inanın.insan tecrübe edinince daha dikkatli oluyor ve kendini yipratmiyor artik ve insanlarda sen değiştin diyorlar.

Anneme aynen bu sekil soyluyorum sevap olur oyle.bi amaci yoktur deyip duruyor. Gercekten sinirim bozuluyor ama bilmiyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum ababa diyordum
bize de gelsenize.
ev işleri bekliyor, canım börek kek çekti.
sevabına bana da yapıverin :)

Valla bunun adı resmen kullanmak, benim bi komşum var arada kahve içmeye gelir gideriz bi sefer erik falan götürdüm bahçeden toplamıştık, bi sefer kek yapmıştım götürdüm baktım ondan hiiiiç bişey yok bi de üstüne ay herkes kızıma bişeyler getirir sevdiği şeyleri yapar falan dedi iyice soğudum ben yapıp düşünüp getiriyorum ama kendisinde tık yok, geçen aradım naapıyon diye iyi bana da misafir gelecek hazırlık yapıyorum sen de gel istersen dedi ben de sabahtan iş yaptım çok yoruldum büyük ihtimalle gelemem sağol dedim insan ne yaptıysa iki tane getirir di mi o da yok. Allahtan ben çooook baştan anladım ne yapmaya çalıştığını da erkenden önlemimi aldım inşallah anneniz de anlar :bicak:

Sizi okurken tuhaf gelmedi.. benim annemde böle malesef.. komşular sürekli annemden folma yapmasını rica ederdi.. bide yöresel bi yemek var ondan.. çok tartıştık kızdık şimdi şükür yapmıyor..

Bu nedir ya.
Bir yaparsin iki yaparsin.
Siz masallah gundelikci gibi olmussunuz. Hadi anneniz iyi niyetli siz suphelenme boyutunda bile gidip gece tatlisini ve mutfagini toplamissiniz neden? Boyle sacmalik mi olur bir de neden bulasiklari yikamadin demis haspam cirkef. O tabaklari ona orda yedirmeniz lazimdi. Bunlarin annesi kvsi yok mu. Madem yapamiyor burjuva hazir alcak. Bulmus sizi enayi kullaniyor. Kusura bakmayin ama esek olanin semer vurucusu cok olur diye atasozumuz var. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama komsunuz asla ve asla oyle degil.
Annenize yazik.

Tesekkur ederim yorumlar icin.
Size iyiliği dokundu mu diyen arkadaşlar arada çaya çağırır annemi ya da kahveye. Doğum yapmadan önce bize de gelirdi ama çocuk olduktan sonra gelmiyor.
Biz bu kadar yapıyoruz yaptıklarını adam bir tabak dahi gönderme eve.
O kadar tabak gönderdik yanlis hatırlamıyorsam 1 kere çorba göndermişti 1 kere de kek ve mercimek köfte . 2 tabak dolu geldi yani.
Biz yaparız ertesi gün misafir gelecekse işte börek falan da yapicam der ama bir tabak göndermez. Hani iyiliği çaya çağırmak

Size iyiliği dokundu mu diyen arkadaşlar arada çaya çağırır annemi ya da kahveye. Doğum yapmadan önce bize de gelirdi ama çocuk olduktan sonra gelmiyor.
O kadar tabak gönderdik yanlis hatırlamıyorsam 1 kere çorba göndermişti 1 kere de kek ve mercimek köfte . 2 tabak dolu geldi yani.
Biz yaparız ertesi gün misafir gelecekse işte börek falan da yapicam der ama bir tabak göndermez. Hani iyiliği çaya çağırmak

yani siz bundan sonra hizmetçiliğini yapmayacaksınız bu çıkarcı kadının di mi?

Back