Komsumuzun anormal tavırları

Bebegiyle beraber anasinin altinida baglayin bari. Bu iyi niyet degil bu resmen kullanilmak. Bile bile yapmissiniz hemde. Banane kardes senin misafirinden diyemediniz mi 1 kere bile?

Yok artık bana birisi bukadar iyiliği zorla yapmaya kalksa asla izin vermezdim ne insan kullanmayı severim ne de kullanılmayı bizim en alt komşuda biraz meyilli insan kullanmaya ilk taşındım ne yaparsam yolladım köyden süt yumurta yaptığım herşeyden abartmıyorum gönderdim ama baktım o hiçbirşey göndermiyor köye gidiyo çay fındık herşey getiriyo bi tabak ta al komşum demiyo bende kestim hiçbişi göndermiyorum artık...Yapılan iyliklerden karşılık beklemek doğru değil ama artık belli bişeyden sonra kullanılmaya girdiğini düşünüyorum oyüzden herşey biyere kadar sizde bıçak gibi kesin yardımlarj anlasın

Yardımcı olunur komsuya insanlık olnefi tabi ki. Ama yardım ediyorsunuz bi de üstüne laf söylüyor. Bu ne yuzsuzluk. Eşyası düşüyor kendi insin alsin. O kadin abartmış ve kocası da aynı mantıkta yardım et ablana ne demek? Siz de on yardıma çağırın bakalim anneni ikna et bi kac kez deneyin o zaman eminim annen de gorecek gerçek yüzünü

Hayır canım öyle degil herkesin becerileri farklidir. Bak bu komşudan iş nasıl yaptirtilir onu ögrenebilirsin mesela. Ustelik anneden kac yas kucuk. Siz buna kullanilmak diyorsunuz ben alisveris diyorum. O keki pogacayi yaptirip tek mi yiyorlar sanki caydi ikramdi herkes muhabbet ediyordur. Konu sahibi seni tenzih ediyorum ama bunlar kucuk hesaplar. Ister yaparsin ister yapmazsin. Bunun enayilikle ilgisi yok senin caninin ne yapmak istedigiyle ilgisi var. Kimse sana yapiyorsun diye enayi diyemeyecegi gibi yaptigin icinde madalya takmayacak.
Siz de bu komşunun kafa yapısındasınız sanırım? ne demek ya komşuya iş yaptırmak? allah aşkına ne alışverişi ne ikramı ne karşılıklısı.
konu sahibi enayisiniz annen de sen de.

Siz de bu komşunun kafa yapısındasınız sanırım? ne demek ya komşuya iş yaptırmak? allah aşkına ne alışverişi ne ikramı ne karşılıklısı.

Mimikler gözükmüyor diye mi anlaşamıyoruz acaba. Benim de faydamın daha çok dokunduğu arkadaşlarım var, ben onların sohbetlerinden bana kattıklarından, teşekkürlerinden mutlu oluyorum. Ben de bilinçli enayiyim sanırım. Böyle düşünürsek zaten kimse kalmaz çevremizde. Hoş millet zaten birbiriyle ya hep küs ya kavgalı. Kimse kimseye tahammülü yok. Ben bu konu da anlaşılamıyorum onu farkettim, çok farklı bir açıdan bakıyorum sanırım.

Son düzenleme:
Valla siz anlamamakta ısrarcısınız bence. Arkadaşım ist
Mimikler gözükmüyor diye mi anlaşamıyoruz acaba. Benim de faydamın daha çok dokunduğu arkadaşlarım var, ben onların sohbetlerinden bana kattıklarından, teşekkürlerinden mutlu oluyorum. Ben de bilinçli enayiyim sanırım. Böyle düşünürsek zaten kimse kalmaz çevremizde. Hoş millet zaten birbiriyle ya hep küs ya kavgalı. Kimse kimseye tahammülü yok. Ben bu konu da anlaşılamıyorum onu farkettim, çok farklı bir açıdan bakıyorum sanırım.
sizin bahsettiğiniz şey arkadaşlık, dostluk.. bu kadın daha ilk andan itibaren resmen enayi yerine koyuyor anne ve kızı olan komşularını. hep kendinden veren ve hizmet gören, emek veren tek taraf sizseniz eğer sizi de enayi yerine koyuyor olabilirler..

Bu zamanda bacı bacıya yapmaz o ne ya elinde tel kocasıyla fingirdeşsin siz ana kız totosunu toplayın pes:sopa:

Amiyane tabirle binmeye alçak eşşek arıyor komşunuz. Kusura bakmayın ama durum bu.
Annemle,kardeşimle dahi mutfağa girsem böyle bir muamele yapmam,banada yapılmaz,kaldı ki siz sadece komşusunuz. Kan bağınız dahi yok. Ayrıca size iş buyurup kendi oturuyor,hatta birde utanmadan bulaşıkları yıkamamışsın diyor,az yesinde kendine bir uşak tutsun.
Ben olsam asla gidipte şuradan şuraya birşey koymam evinde.
Zor durumda olan insan böyle olmaz. Birde sitem ediyor ,teşekkür edip minnet duyacağına şaka gibi. Sanki çalışanına iş buyuruyor. Siz haklısınız kesinlikle.

Burada teşekkür eden biri yok ki. Teşekkür etmediği bir yana dursun birde sitem ediyor bulaşığı yıkamamışsın diye. Bu arkadaşlık değil. Arkadaşıma canımı veririm. Çocuğunu oyalarım evimdeyse rahatça yesin içsin diye,onun evindeysem yeri gelir bulaşık makinesini yerleştiririm. Bebekli ,iş yapamayan haldeyse işinide yaparım ne olacak. Koymaz. Ama bu bambaşka bir durum.

Abartı geldi bana anlattıklarınız misafire ne hazırlanacağını ne yapacağını kişinin kendi bilir kafanıza göre bilmediğiniz bir evde tatlı yapmak poğaça yapmak nedir yahu yardıma gittiyseniz sadece yardım edersiniz herşeyi değil nasıl size yaptırıyor anlamadım tatlıları tuzluları çok mu abartıyorsunuz acaba hem madem rahatsızsınız siz gitmeyin oturun annenizi de göndermeyin hiç böyle şey de duymadım hizmetçisi değilsiniz ki siz?

Burada teşekkür eden biri yok ki. Teşekkür etmediği bir yana dursun birde sitem ediyor bulaşığı yıkamamışsın diye. Bu arkadaşlık değil. Arkadaşıma canımı veririm. Çocuğunu oyalarım evimdeyse rahatça yesin içsin diye,onun evindeysem yeri gelir bulaşık makinesini yerleştiririm. Bebekli ,iş yapamayan haldeyse işinide yaparım ne olacak. Koymaz. Ama bu bambaşka bir durum.
Bir konuda yorum yaparken biraz içinde olunan sartlarıda dusunmek gerek. Herkesin çevresi çok genis olmayabiliyor, öyle kimseler var ki gunlerce kapisini acan olmadigi gibi gidebilecegi arkadasi dostuda bulunmayabiliyor. Anne sosyalleşiyor olabilir, burada istemezse yapmaz, yaptigi icinde enayi olmaz. Tekrar soyluyorum bir isi isteyerek severek keyif alarak yapiyorsak, psikolojimizi olumlu yonde etkiliyorsa hic sorun degil. He ben isin aslinin cok farkli oldugunu dusunuyorum ama konu cok kayar.

Bir konuda yorum yaparken biraz içinde olunan sartlarıda dusunmek gerek. Herkesin çevresi çok genis olmayabiliyor, öyle kimseler var ki gunlerce kapisini acan olmadigi gibi gidebilecegi arkadasi dostuda bulunmayabiliyor. Anne sosyalleşiyor olabilir, burada istemezse yapmaz, yaptigi icinde enayi olmaz. Tekrar soyluyorum bir isi isteyerek severek keyif alarak yapiyorsak, psikolojimizi olumlu yonde etkiliyorsa hic sorun degil. He ben isin aslinin cok farkli oldugunu dusunuyorum ama konu cok kayar.
Tamam ama,teşekkür etse dili aşınmaz ki. Bu kadar kaba olmak,yapılan işi beğenmemek,hatta ucundan tutmayıp konu sahibi ve annesinin üzerine yıkmak vb sebeplerle çevresi zaten mümkün değil olamaz,kapısınıda kimse açmaz. Şartı şurtu olamaz bunun,kimse onun hizmetkarı ,annesi,babası değil nazını sitemini çekip emrine amade olsun. Kibar olsa ,teşekkür etse zaten lafı dahi edilmez ama bu yapılan bariz binmeye alçak eşşek aramak. Bende yanliz büyüttüm kızımı ama kimseye demedim gel evimi temizle,gel hazırlığımı yap diye. Dememde yani. Komşum bana bunları yapsa degil sitem etmek,altında ezilir o komşuya mahçup olurum. Görgü meselesi. Konu sahibine yapilan ciddi ayıp.
Konu sahibi keyif almıyor bu durumdan ayrıca,adeta bir zorunluluk olmuş.

Tamam ama,teşekkür etse dili aşınmaz ki. Bu kadar kaba olmak,yapılan işi beğenmemek,hatta ucundan tutmayıp konu sahibi ve annesinin üzerine yıkmak vb sebeplerle çevresi zaten mümkün değil olamaz,kapısınıda kimse açmaz. Şartı şurtu olamaz bunun,kimse onun hizmetkarı ,annesi,babası değil nazını sitemini çekip emrine amade olsun. Kibar olsa ,teşekkür etse zaten lafı dahi edilmez ama bu yapılan bariz binmeye alçak eşşek aramak. Bende yanliz büyüttüm kızımı ama kimseye demedim gel evimi temizle,gel hazırlığımı yap diye. Dememde yani. Komşum bana bunları yapsa degil sitem etmek,altında ezilir o komşuya mahçup olurum. Görgü meselesi. Konu sahibine yapilan ciddi ayıp.
Konu sahibi keyif almıyor bu durumdan ayrıca,adeta bir zorunluluk olmuş.
İş nasıl yaptırtılır bu hanım kızımızdan öğrenmek lazım derken ironi yapmiştim ama arkadas anlamadi ciddi ciddi buda bir meziyettir. :KK52::KK48: Çozum cok basit degil mi ya yapmazsin olur biter. Sence neden hala komsuluklarini devam ettiriyorlar bu ilginc geldi mesela bana .

Back