komşumun açgözlülüğü

Benzer bi tane de bende vardı. Hatta en son vakasından sonra yüzüne vurdum ve epey bi konuşmadık. Geçen yaz salça yapma zamanında ben 3vde değilken kız kardeşim beni aradı abla komşun 5 kiloluk boş vidon istiyor diye bende ver dedim kız kardeşim de vermiş, sonra arkasını dönünce vidona yag koymaya başlamış ablan gelince bu yağı da veririm diye. Bu arada kız kardeşim 17 yaşlarında falan beni aradı. Kız şok olmuş müdahale de edememiş ama içine oturmuş abla böyle böyle oldu diyee. Eve geldiğimizde sanatın 11 olmasına bile bakmadan bende aradım açık açık söyledim. Sonuç sabahın erken saatinde vidonumu 1 bardak yagı ve daha önceden aldığı tuzu kapıya koymuş ee tabii aramızdaki konuşmalardan dolayı getirdiği yağı da tuzu da attım. Şuan yine konuşuyoruz ama gidip gelme yok bişey istiyeceği zaman kırk defa düşünüyordur bence
Kimileri karşıyı afedersiniz ki eşşek yerine koyup iyi niyetini su isatimal ediyor
Ben kurtuldum darısı size

Ama bazıları bildiğin kullanıyor yani.komşu komşunun külüne muhtaçtır evet ama o kadar da değil.eşimin teyzesi komşularıyla çok iyi.bir şey lazım olur isterler kaç yıllık komşular.doğum günleri olur özel bir gün olur bir birlerini davet ederler.bu şekilde ben de severim ama benim komşu tam şenlikti.

Ben kullanilmaktan bahsetmiyorum bunu da yazdım hep bir tarafin vericiligi ile olmaz diye.
Konuda bazı yorumlar dikkatimi çekti ona istinaden bu yorumu yaptım ben. Yoksa abes şeyler isteyen insanlara bende vermem komşuluk da etmem.

Bunlar nasıl insanlar ya hiç çekinme utanma kalmamış ben babanemin evinde tek başıma kalıyorum 6-7 aydır ve buradaki komşular çocukluğumu bilirler o derece samimiyiz, tuz bitmişti misafirim vardı 40 kere düşünüp utana sıkıla istedim. Bu olaydan 3 ay sonra hamurum cıvık kaldı acilen un lazım oldu, daha önce tuz istediğim için utandım mecbur gidip marketten aldım. Bi kere bir komşudan istedim ya, başka komşudan isteyemem ikisi bir araya geldiğinde konusu açılsa arkamdan ah vah denmesin diye. İstesem her farklı komşudan ayda 1 kere bile olsa un yağ tuz şeker vb. şeyleri alırım fazla fazla verirler öğrenciyim diye. Çok bonkör insanlar, bir şey yaptıkları zaman beni çağırırlar veya kapıma gelip ikram ederler. Çağırıldığım halde gitmem, kapıdan bile almıyorum evde yokmuş gibi yapıyorum, tabağı boş vermek zorunda kalırım ayıp olur diye. Hepsi yaşlı insanlar böyle şeyleri düşünür illaki. Oh valla ne rahat hayat o zaman bende kene gibi yapışayım millete veriyor diye. Un tuz olsa neyse millet ped istiyor ya ped şaka gibi. Anneminde böyle bir komşusu var düşündüm aynı komşuyamı sahipsiniz diye. Gerçi bu yine iyi annemin komşusu geçen evdeki termisifonu istemiş doğalgaz bağlandı ya sana kullanmıyorsundur artık bana ver diyerek. Aklıma bunlar geldi okuyunca çok içerlendim uzun yazdım kusura bakmayın.

Yanlış anlama ama şöyle olmuş deli deliyi görünce sopayı saklarmis....Bunun bir değiştiğini bnde yapmıştım

Kusura bakma veremem hayat çok pahaşı bende alamıyorum demelisin hemde hemen

Komşum kv dem o bile istemez bu kadar pesss ne komşular varmış

Düşen birşeyi gidip isteyin sizde.
Kalmasın orda.

Kusura bakma veremem hayat çok pahaşı bende alamıyorum demelisin hemde hemen
Veremem demiyorum da olsa da yok diyorum artık. Ama yine de markete gitmeden önce beni bi yoklar. Market faktörünü ortadan kaldırmak için midir nedir geç saatlerde ister genelde de
Pasta yapmaya başlamıştır aa unu yokmuş aaa sütü yokmuş falan, marketler de kapalıdır tabi o saatte, bu hiç şaşmaz

Bundan 6 7 sene önce kirada oturuyordum.
Binanın toprak sahibinin kızı aynı yaşlardaydık.
Annesinin evinde bedava oturuyordu bense kiracı.
20 30 mt ötede market.
Salça, sarımsak,tuz,ev merdiveni,pense,maya kabartma tozu,esarp,çanta tunik ,para ne bulsa isterdi.Bende verirdim.
İyi anlaşıyoruz ya.
Kendi evime taşındım,aramız yürüme 10 dk var yok.
Birkez zoraki geldi Hayırlı olsun a,
6 senedir ne arar ne sorar.
3 çocuğu yapmış, sosyal medyadan gördüm.
Ben Hayat pahalılığı ndan 1 cocukla kaldım.
Tamamen çıkar için komşuluk yapmış benle demekki.

Buraya taşındım kimseyle pek içli dışlı olmadım
Bir komşum var sadece arada süt isterdi
çocuğuna
onu da sonra zorla verirdi geri.
Mevlüt yapacakmış kadınlar senin evde erkekler bizde otursa dedi,tabiii ki kabul etmedim eşim istemiyor dedim.
Hala daha en sevdiğim komşum.
Bunu dediğim için küsmedi bana,ama küssede kendi bilirdi.

ama bir komşum var ki
soğan,patates, sarj cihazı,kabartma tozu,
hadi bunları geçtim bazen vardı verdşm bazen yoktu geçtim

Ağrı kesici şurup istedi kaçkere cocuğuna.
1 2 kere verdim ,sonra yok dedim.
İnsan 1 tane alır dolabına koyar yahu.
2 hafta önce de beni aradı kakao lazımmış gece 10 gibi.
İşteyim var ama Oğlum da yerini bulamaz deyip geçiştirdim.
Çocuklarına lazımmış, büyükler pekala markete gidip alabilirler gece yi beklemeyip.

Kısacası hayır demeyi bilmelisiniz.
Ben biraz geç öğrendim ama öğrendim.
Kimsede dakika başı kapıma gelip bişey isteyemez.
İsterse de açık açık tavrımı koyarım.

elma lazım derken
ne bu emir kipi konuşmalar
gönlüm kırıldı yeğenim bayıldı nedir anlamadım

illa kızla da yüzyüze geleceğim yazdım. kardeşi kavga eder demedim. garip bir aile zaten
Yol verin bence; iş yerinde surat çekmeye değer. Alınganlık yapan yapsın kendi ayıpları sonuçta. Sırf kardesiyle aram bozulacak diye böyle bir insanö idare etmek zorunda değilsiniz.

Okuyunca vay be dedim kizlar
Çalıştığım icin hic komsu kültürüm yok kapida görsek bir merhaba der geçerim.
2 küçük çocuğum var markete gidemem her zaman ama kimseden de bisey istemem evimde ne varsa onu yediririm cocuklarima kimsede bana gelmez bisey istemeye
Sizinkiler gibi komşuyu Allah nasip etmesin vallahi
Allah muhtaç etmesin eksikliğini vermesin

Bizim de var böyle bir tane her iyilik cezasız kalmazmış. Bir kere dediklerini yapmadık diye kötü olduk. Küçücük beyniyle bizi dışlamaya çalışıyor. Eskiden saf saf elimden geleni yapardım ama insanları tanıdıkça nankör olduklarını anladım. Artık hiçbir şey yapmıyorum. Kırk kere yap biir defa yapma senden kötüsü olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…