• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşumun açgözlülüğü

Ayy benim komşum da böyleydi.
Kadın her kuru fasulye yaptığında elinde kocaman beş kiloluk leğenle gelir, turşu isterdi. :deli: Komşudan turşu mu istenir ayol? Turşu acil ihtiyaç mı? Yemesen ölmezsin bence, sormadan söyleyeyim, hayır hamile falan değildi.
Bunla kalsa yine iyi, tartı, saç düzleştirici, epilasyon aleti, süpürge falan da isterdi. En bombasına geliyorum, almış eline çay tabağını, köpüğün ya da briyantin tarzı bir şeyin var mı demişti.
Komşudan bir şey istenmesini doğru bulmuyorum. Kek yapacağım, yumurta yok mesela, yapmam. Pirinç yoksa pilav yapmam. Yoksa yapmayacaksın arkadaş, market mi orası?

Komşunuzda olsa, en yakın arkadaşınızda olsa duracağı yeri bilmeli. Sizin kişisel alanınızı zapt etmemeli. Söyleyin ben kişisel malzemelerimi kimseyle paylaşmıyorum diye. Ne münasebet ojenizi bile kullanabiliyor. Ayrıca sizden habire birşey istiyorsa ve siz birşey diyemiyorsanız sizde ondan istemeye başlayın. Onun yaptığını yapın. Aslında en güzeli konuşmak. Benim bir komşu da 1-2 böyle dadanmaya başladığında önce birçok kez müsait değilim dedim. Sonrasında eşimi öne sürdüm. Daha da devam etseydi dümdük söyleyecektim. Bu hayata bir kez geliyoruz. Başkası sefasını sürecek diye ben cezasını çekemem...

Bunun çaresi çok basit değil mi?
Kapıyı açmamak, ararsa msj atarsa banyodaydım, giyinik değildim vs diye sallamak ya da
Bizde de yok
Ben de bi ara markete gidicem hiç bişi kalmadı
Ben kullanmıyorum ondan vs diye göndermek
Hayatımda ilk defa bulyon, makyaj temizleyici, tavuk falan isteyen komşu duyuyorum orası ayrı ama dış kapının dış mandalıyla da başedemiyosanız artık🤷🏼‍♀️ Benim çevremde böyle insanlar yok, ben fırsat vermem ki böylelerine, 3. Gün kapıyı açan kimseyi bulamaz

Ablamın da böyle bir komşusu vardı . Patates , soğan verin yemek yapacağım , alınca vereceğim deyip getirmemiş. Pandemi zamanı yasakların olduğunda 1 paket bebek bezi istemiş , hatta bdvye konu açmıştık kkda. Fikir aldık. Bir gün pul biber istemiş. Bir gün çorba yapacakmış kırmızı mercimek istemiş. Bir gün yine yemek yapacakmış kadın, 1 sb sıvıyağ istemiş. Misafiri gelmiş bir gün kadının, ablamı arıyormuş canım çayım yetmedi de bana 1 sb çay verir misin, alınca vereceğim. Her sabah ararmış, kahvaltı yaptın mı ne yapıyorsun diye soruyormuş. Her gün istisnasız da gelirmiş, aa canım nasılsın merak ettim seni diyerek. Bir gün geldi diyor kahvaltı yapıyordum tam oturdu, benimle birlikte kahvaltısını yaptı. Yeğenim de dolaptan muz istemiş o sırada. Ablam da kadının yanında tezgaha muzu çıkarmış çocuk için. Sonra gece 1de beni arıyor X canım ya gündüz senin dolapta muzu görmüştüm, muzlu pasta yapacağım da muz kalmamış. Bana getirebilir misin ? Ablam da ilk başta telaşlanmış bu saatte neden arıyor diye düşünmüş , sonrasında (yalan söylemek zorunda kalmış) vardı da eşimle ben yedik bitti demiş. Ablam baya zaman geçti 1 yıl kadar neredeyse sonrasında anladı kullanıldığını. Aklıma gelenleri yazdım. Bal gibi de kullandı ablamı. Şimdi numarasını engelledi, ararsa telefonu açmadı, zili çalsa kapıyı açmadı. Şükür sonunda kadın yakasını bırakmış. Ablam ücretsiz izindeydi o dönem, bizden de uzakta yaşıyor. Kadın ilk zamanlarda arkadaş gibi davranınca, telefonlarını birbirlerine vermişler, sohbet etmişler falan. Yani istemenin de bir sınırı var , çay istendiğini ilk defa duyuyorum. Biz utanırız isteyemeyiz. Hele de şu ekonomide , alan var alamayan var. Ya da herkes kendisine yetecek kadar alıyor marketten. Araya mesafe koyun hemen.

Ablamın da böyle bir komşusu vardı . Patates , soğan verin yemek yapacağım , alınca vereceğim deyip getirmemiş. Pandemi zamanı yasakların olduğunda 1 paket bebek bezi istemiş , hatta bdvye konu açmıştık kkda. Fikir aldık. Bir gün pul biber istemiş. Bir gün çorba yapacakmış kırmızı mercimek istemiş. Bir gün yine yemek yapacakmış kadın, 1 sb sıvıyağ istemiş. Misafiri gelmiş bir gün kadının, ablamı arıyormuş canım çayım yetmedi de bana 1 sb çay verir misin, alınca vereceğim. Her sabah ararmış, kahvaltı yaptın mı ne yapıyorsun diye soruyormuş. Her gün istisnasız da gelirmiş, aa canım nasılsın merak ettim seni diyerek. Bir gün geldi diyor kahvaltı yapıyordum tam oturdu, benimle birlikte kahvaltısını yaptı. Yeğenim de dolaptan muz istemiş o sırada. Ablam da kadının yanında tezgaha muzu çıkarmış çocuk için. Sonra gece 1de beni arıyor X canım ya gündüz senin dolapta muzu görmüştüm, muzlu pasta yapacağım da muz kalmamış. Bana getirebilir misin ? Ablam da ilk başta telaşlanmış bu saatte neden arıyor diye düşünmüş , sonrasında (yalan söylemek zorunda kalmış) vardı da eşimle ben yedik bitti demiş. Ablam baya zaman geçti 1 yıl kadar neredeyse sonrasında anladı kullanıldığını. Aklıma gelenleri yazdım. Bal gibi de kullandı ablamı. Şimdi numarasını engelledi, ararsa telefonu açmadı, zili çalsa kapıyı açmadı. Şükür sonunda kadın yakasını bırakmış. Ablam ücretsiz izindeydi o dönem, bizden de uzakta yaşıyor. Kadın ilk zamanlarda arkadaş gibi davranınca, telefonlarını birbirlerine vermişler, sohbet etmişler falan. Yani istemenin de bir sınırı var , çay istendiğini ilk defa duyuyorum. Biz utanırız isteyemeyiz. Hele de şu ekonomide , alan var alamayan var. Ya da herkes kendisine yetecek kadar alıyor marketten. Araya mesafe koyun hemen.
Yazıklar olsun ya bildiğin açık açık faydalanmış mutfağından 🙃

Devamlı isterse ''yok, şimdi kullandım bende de bitti'' diyin. bir iki ister sonra bırakır. Evinize de kozmetik için girmek isterse ''eşim uyuyor, annem uyuyor '' gibi bir şey uydurun girmeyi de bırakır. Bir de bu pahalılıkta devamlı bir şey isteyeni de anlamıyorum. Zam üstüne zam geliyor anacım artık komşudan rahat rahat bişey de istenmez :/

merhaba. 15 yıldır aynı binada oturuyorum görüştüğüm bir tane komşumuz var. bu aralar çalışmadığım için gelip gitmeye beni çağırmaya başladı. fakat sürekli benden bir şeyler istemesi çok canımı sıkıyor. ben mi kötüyüm bilmiyorum ama evinde yemek pişirecekken benim evime güveniyor bildiğiniz. şu var mı bu var mı pedden tutun tavuğa kadar, bulyon, limon, soğan, patates e zaten her şey çok pahalı ben iki evin alışverişini mi yapayım? durumları da bizden iyi. yok desem alternatif bir şey istiyor. makyaj temizleme suyu, eyeliner bunları istemişliği bile var. oje sürmek için evime geliyor. konuşma muhataplığı kes deseniz kardeşiyle aynı iş yerine giriyorum illa kızla da yüzyüze geleceğim ve kavga çıksın surat yapsın bilmem ne istemiyorum. ne yapmalıyım?
Kocaya sahip çıkın onu da ister bu yakında😒

Üst katımızda dedem oturuyor, 2 yıl önce ananeciğim vefat etti. Adama zorla veriyoruz yok almıyor allah almıyor. Bazen evine bırakıp kaçıyorum geri getiriyor ajsjsjsjsj bütün gün evde dolma molma yapıyormuş sıkıntıdan, onlarıda bize taşıyor ajsjsjsj DEDEM DEDEM 90 YAŞINDA

Tamam makyaj malzemesi, perde, epilasyon aleti sandalye istenmez saçmalamislar ama komşu komşunun külüne muhtaçtır yahu.
Biz de karşı komsumla (ki kendisini çok severim ) evimizde olmayan acil şeyleri isteşiriz.
Yumurta kabartma tozu patates vs😂
Tabi denildiği gibi komsu sayesinde koca bir yemek pisirmek için değil ama bir yemekte soğan eksikse veririm sabah cocuga yumurta yapacak ama yumurtası bitmiş almayı unutmuşlar veririm. Bende ondan isterim verir.
Hic birbirimize kinlenip de vay nasil istersin demedik aklımıza da gelmez gelmedi..

Tamam makyaj malzemesi, perde, epilasyon aleti sandalye istenmez saçmalamislar ama komşu komşunun külüne muhtaçtır yahu.
Biz de karşı komsumla (ki kendisini çok severim ) evimizde olmayan acil şeyleri isteşiriz.
Tabi denildiği gibi komsu sayesinde koca bir yemek pisirmek için değil ama bir yemekte soğan eksikse veririm sabah cocuga yumurta yapacak ama yumurtası bitmiş almayı unutmuşlar veririm. Bende ondan isterim verir.
Hic birbirimize kinlenip de vay nasil istersin demedik aklımıza da gelmez gelmedi..
katılıyorum ufak tefek şeyler istenebilir.ben hergün markete gidebiliyorum ama küçük bebeği olan yaşlı olan komşularım var.soğan istese salça istese 1 paket makarna istese aniden misafiri gelse kahve istese veriyorum.en son yaşlı teyze fırın torbası istedi.hemen başka torbaya koyup asansöre bıraktım aldı.kötü niyetli komşu zaten anlaşılıyor ki

en temizi o istediğinde kusura bakma yok diyin ve yaa sahi sende asıl şundan var mı bana lazım da diyin.
hatta o gelmeden siz kapısına gidin isteyin.
açıp dolaplarınızı kurcalamıyorsa vazgeçer bir süre sonra

ama bu arada bir olunca güzel. sürekli kapınız çalınıp istense bir süre sonra rahatsız olurdunuz, herkes olur.

katılıyorum ufak tefek şeyler istenebilir.ben hergün markete gidebiliyorum ama küçük bebeği olan yaşlı olan komşularım var.soğan istese salça istese 1 paket makarna istese aniden misafiri gelse kahve istese veriyorum.en son yaşlı teyze fırın torbası istedi.hemen başka torbaya koyup asansöre bıraktım aldı.kötü niyetli komşu zaten anlaşılıyor ki
Tabiki insanı kullanmaya çalışanlar başka onlarla muhatap olmaya değmez ama şunun şurasında komsuyuz veririz yani.
Bugun elmalı kurabiye yapacakmış tarçın yokmuş var mi dedi verdim.
Cok kez birbirmizin kapısına gelip gitmisizdir bu sekilde.

ama bu arada bir olunca güzel. sürekli kapınız çalınıp istense bir süre sonra rahatsız olurdunuz, herkes olur.
aynı kişi ara vermeden ayda 5 6 kere istiyorsa zaten ayağını kesmeli.bariz kullanıyordur.gerçekten acil bir üeün lazım olan komşuyla ya da arkadaşla arasındaki farkı biliyoruz.bir komşum daha var maaşı yetmez borç alır benden.ama maaşını alır almaz öder.o yüzden de sık sık borç veririm kendisine.ama sallasa unutturmaya çalışsa 2. yi vermez yok derdim

Biz komsumla sürekli iletişim halindeyiz. Ben ona o da bana bu tek taraflı değil. Ben bundan rahatsız değilim.
Ama hep bir taraftan olursa o başka onu söylemeye gerek yok zaten.

aynı kişi ara vermeden ayda 5 6 kere istiyorsa zaten ayağını kesmeli.bariz kullanıyordur.gerçekten acil bir üeün lazım olan komşuyla ya da arkadaşla arasındaki farkı biliyoruz.bir komşum daha var maaşı yetmez borç alır benden.ama maaşını alır almaz öder.o yüzden de sık sık borç veririm kendisine.ama sallasa unutturmaya çalışsa 2. yi vermez yok derdim

her konuda olduğu gibi güzide vatanımızda bu konu da abartılıyor.
herhalde insan komşusuyla alır-verir böyle şeyleri.
ama herkes de yerini bilecek.
mesela bizim üst komşunun ailesi ayva reçelini çok seviyor. senede bir kez bu reçel için lazım olacak çekme aletini almıyor, her sene bizden istiyor. sonrada bir küçük kavanoz reçelle iade ediyor.
yeri gelince biz de ondan undur tuzdur istiyoruz, ama ne pişirirsek sonra bir tabak götürüyoruz.
komşuluk budur.
ama aman canım komşu diyip her gün eyeliner bile istemek anormal. bu komşuluk değil.

Biz komsumla sürekli iletişim halindeyiz. Ben ona o da bana bu tek taraflı değil. Ben bundan rahatsız değilim.
Ama hep bir taraftan olursa o başka onu söylemeye gerek yok zaten.

iletişimde olmak başka her gün patates, soğan, maydanoz, un, şeker istemek başka.
gerekince istenir. zor durumdadır alamamıştır rica eder.
ama kimse de haftanın 5 günü gidip yemeklik malzeme istemez normalde.

her konuda olduğu gibi güzide vatanımızda bu konu da abartılıyor.
herhalde insan komşusuyla alır-verir böyle şeyleri.
ama herkes de yerini bilecek.
mesela bizim üst komşunun ailesi ayva reçelini çok seviyor. senede bir kez bu reçel için lazım olacak çekme aletini almıyor, her sene bizden istiyor. sonrada bir küçük kavanoz reçelle iade ediyor.
yeri gelince biz de ondan undur tuzdur istiyoruz, ama ne pişirirsek sonra bir tabak götürüyoruz.
komşuluk budur.
ama aman canım komşu diyip her gün eyeliner bile istemek anormal. bu komşuluk değil.
eyeliner i kuzenime bile vermem istemem de.hijyenik şey.kıyafette istenmez ayakkabı da.ama portföy verdiğimiz oldu birbirimize 1 gece için

Back