• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsum benle uğraşıyo

Butterfly1111111

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2020
84
27
8
Öncelikle herkese iyi günler komşumla bebek arabası yer8 koyma konusunda tartışma cıktı ben içeri aldım bendr onlara ayakkabılarının bizim kapının önüne geldiğini söyledim. Sonra kocasına demiş galiba ayakkabılarınızı düzgün çıkarın dedi eşine sinirle çocuğun ayakkabısı her zamanki gibi biri başka biyerde biri başka biYerdeydi oda dediki onlar yapmıştır dedi bizden için o günden bu gube ayakkabım ayakkabiliktab değil yerde altlarından çöp cikiyo surekli bende takıntı oldu neden benle uğraşıyo diye aşırı şekilde takıyorum evden soğudum sürekli ayakkabının altlarını kontrol ediyorum duzeltrigimi bozmuşmu diye bakıyorum bu arada kapı kapiyayiz bende aynısını yapsam bu sefer kim.bilir.neler yapar yemek bile yiyemiyom niye uğraşıyo benden ne istiyo diye siz olsanız napardiniz

Son düzenleme:
Ben olsaydım bir paket kahve alır çalardım kapısını ne olup bitti ise güzel bir sekilde konusurdum.. Bebek arabası yok ayakkabı geldi gibi acıkcası kalp kırmaya küs kalmaya değmeyen konular icin kanlı canlı uykularimi kacıracak evden sogumama sebep olacak bu olaylari takıntı haline getirmezdim.
Ha halden anlamayan konusulmayacak biri ise kendi alanimda düzenimi kurar takıntı haline de getirmem.

Mini ayakkabılık alın ayakkabılarınızı ona koyun. Sonra muhattap olmayın. Bu kadar basit bir konu.
Benim.ayakkbim hep ayakkabilikta zatn ama neden çöp falan var diyorum benim kapimin onu coplukmu diue takıyorum ayakkabımda çizik olsa o.mu yaptı acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum

Onlarda alsin onların bizimkinin iki kati
Tamam siz alın içeri onlar da görsün örnek alsın. Normali bu yani dışarda bişey bırakılmaz hoş bir görüntü değil. Yemek yiyememe sinirden duramama sürekli ayakkabıları kontrol etme olayınız da kalmaz çok basit.

Kronolojik sırayla gidersek:
1) İki taraf da ayakkabılarını çıkartıyormuş ama onların ayakkabısı daha fazlaymış.
2) Siz bebek arabasını kapı önüne koymaya başlamışsınız. Onlar da isyan etmiş.
3) Bebek arabasını içeriye almışsınız ama ayakkabılarınızı daha düzgün koyun demişsiniz.
4) Bunu üstüne karşı taraf intikam çabasına girmiş, çöp atmaya, ayakkabıları dağıtmaya başlamış.
5) Yönetici de ortada yok.

Yorumuma gelirsek.
Evet bebek arabasını koymaya çalışarak sınırı çok aşmışsınız ama durumu da düzeltmişsiniz. Şu an yaptıkları çok ayıp.

Bence önce önemli ayakkabıları içeri alın, önemsemediğiniz sadece bir ayakkabı bırakın.

Ayakkabıya dokunmazlarsa çok güzel, bırakın biz kazandık diye düşünsünler kademe kademe artırın en fazla 2-3 ayakkabı olsun fazlası vallahi çok çirkin.

Yok o ayakkabı ile de uğraşırlarsa konu komşuya şikayet edin. “Bir ayakkabımız var, ona zarar verilmiş, karşı komşudan şüphelendik ama emin değiliz gözlemliyoruz vs vs”. Laf dönsün bir, apartmanda mimlensinler. Korkup geri çekilme ihtimalleri çok yüksek.

Derseniz ki apartmanda kimseyi tanımıyoruz, yönetici de yok, komşuluk ilişkisi de yok. O zaman apartmanda ayakkabıları içeri alın, çöp atarlarsa oturup temiz temiz kavganızı edin.

Onlarda alsin onların bizimkinin iki kati

Apartmanda diğer komşular ne kadar ayakkabı bırakıyor? Eğer herkes ayakkabılarını kapı önünde çıkartıyorsa zorlama şansınız daha az ama en azından şu sınırı geçmeyin diyebilirsiniz.

Yok komşular da ayakkabılarını içeri alıyor/az ayakkabısı varsa kendi ayakkabılarınızı azaltıp onların durumu koz olarak kullanılabilir. Hele ki merdiven yıkama için para veriyorsanız.

“Merdiven yıkama/kapıcı için bir sürü para veriyoruz, hem ayakkabıları ile koridor kirleniyor hem de çöp atılıyor ayıp değil mi?” demek dikkatlerini çekecektir.

Ben olsaydım bir paket kahve alır çalardım kapısını ne olup bitti ise güzel bir sekilde konusurdum.. Bebek arabası yok ayakkabı geldi gibi acıkcası kalp kırmaya küs kalmaya değmeyen konular icin kanlı canlı uykularimi kacıracak evden sogumama sebep olacak bu olaylari takıntı haline getirmezdim.
Ha halden anlamayan konusulmayacak biri ise kendi alanimda düzenimi kurar takıntı haline de getirmem.

Yaa ne kadar zarifsiniz :KK68:Çok hoşuma gitti bu cevap.

Konuya gelince eğer alan gerçekten dar ise bebek arabası koymak çok yanlış. Duvar var ise duvara monte ayakkabılıklar var ya yerden yüksekte duran öyle bir şey önerebilirsiniz komşunuza. Bizimde yan komşu çocukları dağınık koyardı ayakkabıları ayağımla iter onların daire önüne öyle girerdim eve. Ne bileyim ya sorun edilecek bir şey değil bence de. Ama çöp suyu akma vs bişey varsa yöneticiye söyleyin yani apartman kuralları vardır herhalde herkesin uyması gereken.

Zatn şimdiye kadar bizim kapının önüne çıkarılan ayakkabıları yavaşça onlarinkinin önüne koyuyodum ben kimseyi rahatsız etmedim.ki

Hatanız bebek arabasını koymak olmuş. Çizgi aşılmış.
Bir bebek arabası 10 ayakkabıya bedel, bebek arabasının üstünden atlayamazsınız.

Hatanız bebek arabasını koymak olmuş. Çizgi aşılmış.
Bir bebek arabası 10 ayakkabıya bedel, bebek arabasının üstünden atlayamazsınız.
Kapının onu derken kenarı kendisi demişti bana boşuna niye içeri niye tasiyosun dedi ben nerden biliyim bu seferde kızacağını

Back