• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOMŞULUK SIFIR

Deniz _sevdam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
40
43
3
Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .

Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim farklı bir şehre gelin gittim ev aldık tabi benim için herşey farklılaştı, şimdi çalışmıyorum ev aldığımız yer tamamen site, her sitede 30 daire var, iki ay oldu henüz merhaba dediğim kişiler dışında kimseyi tanımıyorum, komşuluk sanırım yok, karşılaşınca merhaba demek bile yok yüzüne bakıyorlar insan merhaba, vs der ilginç...aynı şehirde bulunuyorsak candan dostluk kurmak isterim, sizide forumuna bekliyorum, komşuluk çok gerekli mi bilmiyorum ama insan sıcak bir çay kahve içicek candan dostları özlüyor .
Malesef gunumuz boyle insan insandan korkar oldu bu yuzden kimse kimseye selam vermiyor. Komsuculuk gerekli ama kalmadi eskisi gibi . Siz baslatabilirsiniz karsi komsunuza vs bi kek yapip tanismaya geldm diyebilirsiniz yada gorunce merhaba diyip sohpet baslatabilirsiniz.

Sahsen komsularimla samimi oldukca sacma sapan isler yapmaya basladiklari icin hepsiyle arama mesafe koymustum. Ust katim ben yabanci degilim diye gece 11 12de camasir makinesi, supurge calistiriyordu. Yan apartmanin cocuklari otoparka girip, evimin duvarinda top sektirmeye basladi. Diger komsum 4.katta oturuyor ben zemin kattayken yatak odamin dibine kopek getirip bagladi. 2.kattan park halindeki arabasina hortumla su dokerken camlarimi mahveden komsum. Kedi tuylerini pencere onume silkeleyen komsum. Ay say say bitmez. Kimle konussam sen yabanci degilsin diyor. Yabanci degilim diye evime yerlesmedikleri kalmisti. En guzel mesafe gibi geliyor

Belli bir yaştan sonra insan arkadaş edinmek bile istemiyor. Ancak çocuktan sonra sırf çocuğa oyun arkadaşı olsun diye görüşüyor anneler bence. Misal evine gittiğim ve evime çağırdıgim.tek komşum var. Asla.kafamiz uyuşmuyor ama çocuklar için görüşüyorum. Ama 13 yıllık arkadaşım var ailemizin parçası gibi resmen, oğlum bile her lafinda teyze teyze diyor.

Burdaki komsu konulari olumak da sogumaya yeter. Ama o bir kenara: Iyi komsu gördügün ama duymadigin komsu derler. Ben komsumla iyi anlasirim, ayak üstü sohbet ederim ama evine gitmisligim yok. Sizde sorun zaten daha henüz cevre edinememeniz, ama onu da komsularla yapmayin derim

Bazen hiç kimseyi görmüyorum bazen de gördüğüm kişiyi tekrar görmüyorum 😁kalabalık bir komplex yer burası.... Yaşlı bir teyze ile ayak üstü sohbetim oldu, herşeyi sordu, Birgün davet edicektim vazgeçtim

Merhaba arkadaşlar,

Bende başka şehire gelin gittim ailelerden uzak ama hiç komşu ihtiyacı duymadım.zaten günü cidden yetiştiremiyorum hemen de bebeğim oldu o yüzden bilemiyorum ya benim annem çok içten samimidir heryerde 100 tane komşu bulur gelir gider onlar gelir ben tam aksine evcimen ailem için ugrasiym kafasındaym

İş hayatı komşuluğu bitiriyor bence de. Zira kimseyle konuşacak sabrım olmuyor. Doğru diye demiyorum ama malesef bence durum bu. Komşularla sadece denk gelirsem selamlaşıyorum çoğunu tanımıyorumdur bile.

Çalışmayan kişiler günümüzde maalesef çok zor zamanlar yaşıyor.ne eski aile bağları kaldı ne de komşuculuk.gerçi bu devirde çalışmayan kadınların olması da ayrı sorun.böyle bütün gün ne yapsam diye düşürür durursunuz işte.bu arada gelin gitmek nedir babanneler gibi. Evlendim desenize şuna.belli geleneksel bir kişisiniz.

Çalışmayan kişiler günümüzde maalesef çok zor zamanlar yaşıyor.ne eski aile bağları kaldı ne de komşuculuk.gerçi bu devirde çalışmayan kadınların olması da ayrı sorun.
Herkes çalışsaydı sen nasıl işe girecektin ferhans, rakiplerin artacaktı olaya o yönden bak ve sorun çıkarma 😂

Zamanla olması daha güzel olur bu tür ilişkilerin. Ben bir otuz seneye yakındır aynı apartmanda yaşıyorum. Babamı kaybettikten sonra akrabalarım ortada görünmezken komşularım kapımı çalıyordu. Ben sizin aksinize tam bir yabani olduğum için o değerli insanlarla bile iletişim kurmaktan kaçınıyorum. Psikolojik olarak daha iyi olduğumda yeniden deneyeceğim sanırım.
Sitenizin parkı, havuzu, spor kompleksi falan varsa buralarda takılabilirsiniz böylece kendiliğinden tanışmalar gerçekleşecektir zaten.

Back