- 14 Aralık 2015
- 3.043
- 1.965
- 133
- 32
- Konu Sahibi Yokgibiyim
Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
Son düzenleme: