Komşularımdan şikayetçiyim , haksız mıyım ? Siz olsanız ne yapardınız?

Öyle yapacağım inşallah. çoçuk olunca zaten dağa yoğun olacak. İlk zamanlar boşluğa düştüm gerçek yüzlerini göremedim ama şimdi herkese sınır koymanın zamanı. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Komşuculuk oynamayın bence bütün derdi o ne yapmış bu nereye gitmiş olan insanlar size ne katabilir ? Çevreniz yaşantınızı belirler kaliteli sohbetler edinin.
Yeni bir çevre edindim zaten çoktan da. Biraz ağız payı vermeyi bilmiyordum. Şimdi bundan sonra herkese set çekme zamanı.

Komşuluk hakkına uymak istemiştim ama her insan ile olmuyor bunu görmüş oldum. Anlattıklarımı da çoğu kişi garipsemiş. Bende birazcık daha rahatladım tek böyle düşünen ben olmadığım için

Arkadaslar mecbur musunuz size faydasi olmayan hatta zarari olan komsularla oturmaya. Bence asiri bos zamaniniz var ve ne yapacaginizi sasirmissiniz.
Çok zamanım vardı gerçekten ama doldurdum. İlk aylarım biraz zor geçti alışma evresi falan derken şimdi şimdi rayına oturdu. Çok şükür.

Mecbur değiliz aslında ama komşuluk iyi bir şey sanmıştım ben

Tövbe estağfurullah bir yaşıma daha girdim bu ne ya. Allah’ım herkesi düzgün insanlar ile karşılaştırsın

Niye konuşacak komşu aradınız
Ben üç yıllık evliyken hiç konusacak insan aramadim
Karşı komşum on çağırdı iki gittim üç gitmedim harika bı insandi da oysa .
Sonra kendi evimi yaptırdım taşındım
Etrafımda kimse yok
Muhattap olmak isteyenle bı gün görüşsem on gün bahane sunuyorum
Fazla muhabbet tez ayrılık

Gerçekten öyle. Fazla muhabbet tez ayrılık. Düzgün insan olsalardı komşuluğun güzel bir şey olduğunu düşünmüştüm. Her insan da bunlar gibi değiller. Ama benim komşular dedikoducu çıktı.

Aklıma hiç gelmezdi böyle insanlar ile karşılaşacağım. Allah’ım da kimseyi karşılaştırmasın. Bende bu şekilde tecrübe ederek öğreniyorum

Kurtlar sofrasına düşmüşsünüz resmen nasıl bir apartman öyle.

Merhaba , sırf bu açtığınız konuya cevap vermek için siteye üye oldum. İnsan aynı sorunları yaşadığı insanları görünce seviniyor aslında sorun bende değilmiş diyorsun Bende 2 yıllık evliyim ve evlendikten 8 ay sonra işten çıkmamla sadece merhabalaştığım insanlar yüzünden ister istemez 5 6 kişilik komşu grubunun içine düştüm. İlk başlarda benim de hoşuma gidiyordu evlerde toplanmak , parkta çay yapıp saatlerce oturmak fakat bu fazla samimiyet bir süre sonra en azından beni germeye başladı. Bir gün gitmesem haftasonu dahil ısrarla aramaları, gel diye ısrar etmeleri. Ben yokken özel hayatımın konuşulması , marketten yaptığım alışverişin bile muhabbetinin dönmesi. Ortamda kim yoksa onun dedikodusu yapılıyordu, sonra sessiz kalmaya başladım ama arkamdan konuşmasınlar diye bir gün gitmesem diğer gün mutlaka gidiyordum. Ki farkettim ki benim gibi bir kaç kişi de sırf bu yüzden geliyorlardı. Çünkü aralarında bir kişi vardı ki dedikoduyu o başlatır , herkesi bir araya toplar gelmeyenlere baskı kurardı. Mesafe koydum anlamadılar sırf onlardan kurtulmak için tekrar işe girdim. Psikolojim bozuldu eşime yalvardım taşınalım taşındığımız yerde kimseyle samimi olmuycam , mesafeli olucam diye. Çoğu gruptan ayrıldı , kavga etti bazıları. Ama o en başları beni arayıp kızıyla kahveye geliyor ayda bir kere bana. Hayır diyemiyorum ama az konuşarak mesafeli olduğumu belli ediyorum. Gerçi arsız kendisi yeterki evden dışarı çıksın her yerde oturur kahve içer. Şimdi hamile olduğum için evdeyim kış geldi kapıya parka çıkmıyorlar. Yazın doğum yaptığımda da zaten artık benim vaktim olmayacak. Evliliğimin en güzel yıllarını onlarla oturarak , dedikodularına maruz kalarak geçirdim. 2 3 kere hayır dedikten sonra zaten büyük ihtimalle beni afaroz edecekler etsinler artık takmıyorum. Geçirmem gereken bir süreç vardı ve geçirdim. Ben insanlar hakkımda ne düşünürler diye çok kafaya taktığım için oluyor bunlar. Şimdi soğuk nevale desinler , gelmiyor desinler. En azından onlar gibi iki yüzlü ve dedikoducu değilim. Ohhh be rahatladım anlattıkça Evet bende konuşacak yaşıtım birini çok istiyorum gelsin gitsin bana ama olmuyor işte. Doğum yapınca al bebeğini parklara git, yürüyüşe çık . Zaten evimizin işi anca yetişir kimseye ayıracak vaktimiz olmaz. Kimse için ev değiştirilmez. Eşimin dediğimi gibi daha beterleri var haberlerde görüyoruz. Mümkün olduğunca kendi telkin et, sende benim yaşadıklarımı okuyunca az da olsa belki içine bi su serpilir hayatımın akışında olağan şeyler bunlar , iyi akşamlar

Komşularla bu kadar yuz göz olunmaz of benim yukarda emekli amca teyze var bir tek onlaela samimiyim asagi da ki kadin deli zaten ev sahibiyim ev kendimin asagida ki kadin dengesiz bir kez çıktı ağzının payını aldi asagi indi bir daha ne selam ne sabah

Bu tarz komsuluklardan nefret ederim. Kimse sınırını bilmez , herkes her konuda konuşur , soru sorar . Ben komşuluğun çoğunun bu şekilde olduğunu anladığım anda hepsine sınır koydum. Kimseyle mecbur kalmadıkça geliş gidiş yapmam . Merhaba merhaba o kadar . Kafam çok rahat böyle. Kimseyi merak etmem , hiç sormam , ilgilenmem . Komşuluk işleri hiç bana göre değil.

Konu eski ama görünce yazmak istedim. 8 yıldır aynı apartmanda oturuyorum. Normalde güleç yüzlüyümdür hani mizaç olarak sert olmamama rağmen apartmanda hala bir kaç kişiyi tanırım. Evde olduğum dönemde bir komşumla samimi olduk bir şekilde gelip gitmeye başladı. Gideceği başka biri yoksa bana geliyor eğer varsa bana gelecekken bahane uydurup ona gidiyor :)

Sürekli küsüyor, alınıyor çocuk gibi, kimsenin gönlünü eyleyemem ben dedim ve iletişimi tamamen kestim. Şimdi selamlaşmadan ötesi yok. Çünkü apartmanda kavga edip küsmediği insan kalmadı. Her akşam birinde yemekte olduğunu, hatta yatak odalarına kadar girip evin hanımı, beyiyle film izlediğini duydum. Kısacası apartman komşuluğunu çok tasvip etmiyorum. Kendini bilen insan çok az çünkü.

Bende 8 senedir aynı apartmanda oturuyorum yasitim olmadıkları için komşularla gidiş geliş yapmıyorum. 8 daireyiz yediside 60 yaş ve üstü. Baya eskiler birbirlerinin çocuklarinin çocukluklarini fln biliyorlar. Apartman sakin ama içinde kaynayan tip. Meraklı cam güzeli teyzeler bı misafirim gelsin gitsin hepsi koşa koşa balkona çıkıyorlar kim geldi kim gidiyor diye. Kayınvalidemin gelip gitmesini sayıyorlar çok gelmiyormus diye yüzüme soruyorlar.
Bı yasitim komşum olsun isterdim en azından çocuklarimin bahçede oynayacaklari bı arkadaşlari olaydı.

Bir güncelleme yapayım sayenizde ev aldım ve bu dedikoducu komşulardan kurtuluyorum Rabbim inşallah sizlerede en kısa zamanda nasip eder

En biraz komşuluk hakkına önem vermek istemiştim. Gerçekten hakka girmeyelim , iyi olalım sonuçta 3 günlük dünya kimseyi üzmeye değmez düşüncesindeydim. Ama hak etmeyene gerçekten yapılmıyormuş. Teyit ettik

Ayyy uzun zamandır buralarda yoktum. Baya cevaplayan olmuş.

Cam güzeli teyzeler her yerdeler demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…