KOmsular

Cgkfte

22.03.11---22.05.17. ‍‍❤️
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2015
1.492
2.181
36
merhaba arkadaslar. BELKi basit bi derttir ama ben cok kafaya takıyorum
15gün önce başka bi semte tasındık. Altı yasında kızım ve iki aylık cok gazlı bi bebegim var. ÖNceki ewimde komsulardan bıkmıstım. Cat kapı gelinmesinden hiç hoşlanmam mesela. Yada istiyorumki karsımdaki bunun bebegi var gidip rahatsız etmeyelim desinler ama yok. HAmileyken doktor yatıcaksın demişti bebek cok asagıdaydı son aylarda. Bunları bişdikleri halde sürekli geliyoşardı. HATta birisi altı aylık bebegini üç saatligine bana bırakıp hastaneye gitmişti

Ben malesef hayır diyemiyorum bazı seylere yada nemrut suratlı olamıyorum
Bu yeni tasındıgımız sitede de her katta dört daire var. Hepsi annem yasındalar. İKi daire hep kapıları acık oturuyolar. Asansör beklesem hopp hemen muhabbet gel kahveye yada bigün size kahveye gelelim muhabbetleri
YA İnanın kimseyle görüşmek istemiyorum sewmiyorum komsuluk ilişkilerini. Zaten bebegim tuvalete gitmeme izin vermiyo. Yani bi kahve bile yapsam bana cok eziyet olacak

Bi süre sonrada kesin yemek alışverişi başlar. Tabak zaten boş verilmez hemen laf ederler.
SİZce nasıl bi yol izlemeliyim. ANnem diyoki yemek verdiklerinde tabaklarını boş ver deki bebek yğzünden dogru düzgün yemek yapamıyorum. ama işte yapamıyorum diyemiyorum bi türlü

COK dert ediyorum bu durumu gercekten. TEK komsu sewmeyen benmiyim acaba. ÖNceden böyle deildim ama yasadıgım sehirdeki insanlar beni bıktırdılar artık

15gün önce başka bi semte tasındık. Altı yasında kızım ve iki aylık cok gazlı bi bebegim var. ÖNceki ewimde komsulardan bıkmıstım. Cat kapı gelinmesinden hiç hoşlanmam mesela. Yada istiyorumki karsımdaki bunun bebegi var gidip rahatsız etmeyelim desinler ama yok. HAmileyken doktor yatıcaksın demişti bebek cok asagıdaydı son aylarda. Bunları bişdikleri halde sürekli geliyoşardı. HATta birisi altı aylık bebegini üç saatligine bana bırakıp hastaneye gitmişti

Bu yeni tasındıgımız sitede de her katta dört daire var. Hepsi annem yasındalar. İKi daire hep kapıları acık oturuyolar. Asansör beklesem hopp hemen muhabbet gel kahveye yada bigün size kahveye gelelim muhabbetleri
YA İnanın kimseyle görüşmek istemiyorum sewmiyorum komsuluk ilişkilerini. Zaten bebegim tuvalete gitmeme izin vermiyo. Yani bi kahve bile yapsam bana cok eziyet olacak

Bi süre sonrada kesin yemek alışverişi başlar. Tabak zaten boş verilmez hemen laf ederler.
SİZce nasıl bi yol izlemeliyim. ANnem diyoki yemek verdiklerinde tabaklarını boş ver deki bebek yğzünden dogru düzgün yemek yapamıyorum. ama işte yapamıyorum diyemiyorum bi türlü

COK dert ediyorum bu durumu gercekten. TEK komsu sewmeyen benmiyim acaba. ÖNceden böyle deildim ama yasadıgım sehirdeki insanlar beni bıktırdılar artık
Bende yeni tasindigimda tabak alisverisi oluyordu karsi komsuyla daha dogrusu o veriyordu.ben mecbur bos ceviremiyordum.calisiyordum cogu zaman isyerinde yemis oluyorduk.esim disardan gelen yemekleri yemez.annem evde pek yemek yemediginizi israf oldugunu soyle dedi.gozumu karartip soyledim.kurtuldum.bize gelen yemekler balik adana kebap et haslama tarziydi dusunun.bi de kata sirayla dagitiyorum demisti.Allah kolaylik versin.bastan mesafe koyarsaniz rahat edersiniz.

Ya HAYIR demeyi öğreneceksin yada komşuculuk oynayacaksın. Bu senin elinde olan bir şey burdan ne yapabilır sana insanlar. Yani bu işin başka bir alternatifi yok.

Siz hayır diyemiyorsanız biz buradan ne yapabiliriz ki? Bebeğinizde var bundan daha iyi bir sebep mi var? Zorla kapınızı yumruklamıyorlar ya, surat asın nemrut olun

işk çnce hayır demeyi ögren köük bir bebegm var kusura bakmayın de tabaga meyve koy birsey koy birsüre sonra azalaır zaten. kapıyı herzman acma dinleniyoruz de gerekirse yüzünü as hossohbet olma

Ya boşvereceksin. hee hüüü diyeceksin sallayacaksın. Hayır demek bu kadar zor mu?
Hastayım beni mazur görün başka zaman diyin yüz vermeyin.
Komşu kahrı çekmek ne Allah aşkına valla inanamıyorum size.
Ya çocuğuna bişey olursa ya sana olursa?
O zaman da kalkıp 'kusura bakmayın çocuğu düşürdüm ama umarım sizi rahasız etmemişimdir' mi diyeceksiniz?
El kapısı insanlarlar aranıza mesafe koyun.
Ev sizin özel alanınız dingonun ahırı gibi çat kapı ne öyle.
Gelene de kusura bakmayın müsait değilim başka zaman lütfen diyin gönderin. Gelmez zaten bir daha çok mu gerekli?
Azcık kendinize saygılı olun. Dışarıdan önce kendinize ve ailenize saygılı olun.
Çok mu gerekli bu size bişey katmayan dedikodu ortamlı komşu ziyaretleri?

Ben en samimi arkadaşıma bile bugün hiçbişey yapasm yok diyebilyorum yani oda der mesela hiçte alınmayız :KK70:
Sizin komşular kapıya kadarmı geliyor? "Ablacm k.bakmayn müsait değilim başka zaman inşallah" diyiverin ben sık sık yaparım mesela gayette yumuşak yüzlüyüm herzaman. Zorla eve dalmazlar merak etmeyin aranızda bozulmaz strese de girmezsiniz rahat olun..

Hayır diyeceksiniz
Cocugunuza esinize hayır diyemiyor musunuz

Müsait değilim diyeceksiniz

Hayır de.
Çok zor değil
Bende aşırı derecede yumuşak yüzlüyümdür ama komşularla muhabbetim yok, uzak duruyorum hayır dememe bile gerek kalmıyor, sen mesafeyi ayarlayamıyorsun sanırım

Kahve içemem çünkü emziriyorum de. Çok yoğunum inşallah başka zaman.
Tabak gönderme işinde de yemek pasta falan değil ama meyve bisküvi tarzı şeylerle iade ediyorum ve diyorum ki "ellerinize sağlık inşallah bir gün bende sizin gibi bunları yapmayı öğrenirim".
Komşum olan teyzenin bulgur pilavı bile göndermişliği var.

Ya boşvereceksin. hee hüüü diyeceksin sallayacaksın. Hayır demek bu kadar zor mu?
Hastayım beni mazur görün başka zaman diyin yüz vermeyin.
Komşu kahrı çekmek ne Allah aşkına valla inanamıyorum size.
Ya çocuğuna bişey olursa ya sana olursa?
O zaman da kalkıp 'kusura bakmayın çocuğu düşürdüm ama umarım sizi rahasız etmemişimdir' mi diyeceksiniz?
El kapısı insanlarlar aranıza mesafe koyun.
Ev sizin özel alanınız dingonun ahırı gibi çat kapı ne öyle.
Gelene de kusura bakmayın müsait değilim başka zaman lütfen diyin gönderin. Gelmez zaten bir daha çok mu gerekli?
Azcık kendinize saygılı olun. Dışarıdan önce kendinize ve ailenize saygılı olun.
Çok mu gerekli bu size bişey katmayan dedikodu ortamlı komşu ziyaretleri?

Ohooo o zaman halay :halay::halay::halay::halay:

Bahsettiğiniz şahıslarn "komşu" olduğunu bi hatırlataym hani Allah korusun külüne muhtaç olunur falan? Gudubet gibi kovmak biraz ayıp olmaz mı yaşça büyük insanları? Onlar rahat diye saygısızlıkmı icab ediyor? Bide kimse komşu misafir etti diye bebeğini düşürmez kucağndan o işler öyle olmuyo abartmışlar size :işsiz:

Bende yeni tasindigimda tabak alisverisi oluyordu karsi komsuyla daha dogrusu o veriyordu.ben mecbur bos ceviremiyordum.calisiyordum cogu zaman isyerinde yemis oluyorduk.esim disardan gelen yemekleri yemez.annem evde pek yemek yemediginizi israf oldugunu soyle dedi.gozumu karartip soyledim.kurtuldum.bize gelen yemekler balik adana kebap et haslama tarziydi dusunun.bi de kata sirayla dagitiyorum demisti.Allah kolaylik versin.bastan mesafe koyarsaniz rahat edersiniz.
Sagolun güzel acıklamanız için.

X