• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşu..

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
326
649
103
merhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem için açıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak çocuğu olan bir çift. ilk taşındıkları günlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar çok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile açmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yüzden öyledir diyordum. nitekim bir süre sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, güzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. çocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var çok yardımsever, her işimize koşan, düğünümüzde yemekler yapan, çeyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
geçmiş zaman konuşuyorum çünkü geçen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gün bizim de sürekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben çalıştığım için farkında değilim ama annemle hiç konuşmamaya, görünce kapıları kapatmaya başlamış. bugün sabahta çocuğu dışarı çıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele içeri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugüne kadar çok fazla şeylerine göz yumduk; süpürgeliklerin sökülmesi, hava aldırılmayan banyo yüzünden küflenen alçıpanlar, 4 yaşındaki çocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı çarpmaları, kuşlarının bahçeyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız?

kendi binamda neden suratıma kapı çarpılsın ki?
Sizin binanız olabilir. Onlarda kiracı başından beri istememiş belliki içli dışlı olmayı evin sorunlarına gelirsek sözleşme diye bişey var çıkınca eve verdikleri zararı ya karşılarlar yada onarırlar.

sırf konuşmadı diye değil bence baksana evi mahvetmişler ve ev sahibi olarak göz yumduk diyor
Konu eve verdikleri zarar değilki neden konuşmuyor olması bence. İnsanları kendi haline bırakmak lazım.

inanın dert etmiyorduk birkaç yüz lira ile halledilir güzel kiracı bulmak zor diye ama kendi evimizde annemin tedirgin olması hoşuma gitmiyor
Ben annenizi düşünerek söylüyorum demek ki kadın bağ kurmuş yıllardır iç içe yaşamış ama bunların karşısında kiracı böyle yapıyorsa bence oturup bir konuşun dertleri neymiş baktınız olmuyor yine aynı terane çıkartın evden. Yani bu söylediklerim sizin anlattıklarınıza göre düşündüklerim. Onun dışında benim cevabım doğru mu değil mi tartışılır

evet konu o değil çünkü bunu dert etmedik. basit sebepten girdiği tripler sorunumuz
Bence çok dert etmeyin bunu yani kendimden biliyorum ev sahibesi olduğum binada yaşlı bir teyze sırf merakından çok rahatsız ediyordu beni ve hergün istinasız kapımı çalardı bende açmazdım çünkü dışarda oynayan çocuklara bir kaç hareketini görmüştüm ve uzak durmak istedim kendi haline bırakın konuşmuyorsa kendi seçimi

bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen

Bana isteğiniz mantıklı gelmedi açıkçası.
Kiracılık böyle bir şey değil çünkü.
Ben de ev sahibime görünce selam veririm ama doğum yaptığımda gelmesine şaşırmıştım mesela. Ne alaka şimdi bu teyze habersiz falan diye.
Zam vs açısından bakarsanız da bize de 6 senede iki kere zam yaptı sadece ama bu durum ev sahibimle arkadaş olmamı gerektirmiyor.

Ev kiralamak ticari bir islem. Her ay kiranizi aliyorsunuz, yakin olsanizda olmasaniz da… Kadin illa siiznle konusup gorusmek zorunda mi ben anlamadim. Komsuculuk yapmak istemiyodur belki, belki pandemiden cocuklarini koruyodur.
normal ticari bir is gibi gorun getiri ve zarar vermeleri sorunsa cikartin baska kiraci bulun. Ama bizimle konusmuyor diye cik evden demeyin cok yanlis bana gore

bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen
Bu isteğinizi baştan söylediyse anneniz yani ilk eve bakmaya geldiklerinde biz iyi komşu istiyoruz iyi ilişkimiz olsun alt katımızda oturacak kişi dediyse haklısınız.
Yok söylemediyse ve basit bir sigorta yüzünden bunlar olmuşsa kusura bakmayın ama anneniz ya eline bir kap birşey alıp gidip konuşacak ya da insanları rahat bırakacak. Çok çok rahatsızsa günahı vebali düşünmeden çıkartacaksınız evden.

Benim annem de hala eski komşuluk ilişkilerini arıyor ama ne yazık ki…Kiracınız sizinle içli dışlı olsun komşuluk yapsın istiyorsanız önceden tanıdığınız ve iyi geçindiğiniz bir aileyi yerleştirin olsun bitsin..Sizinle komşuluk yapmak zorunda değil kiracılarınız..Eve zarar konusu çok basit hasarı karşılayacaklar olacak bitecek(Zaten derdiniz bu değilmiş önemsememişsiniz)

merhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem için açıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak çocuğu olan bir çift. ilk taşındıkları günlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar çok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile açmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yüzden öyledir diyordum. nitekim bir süre sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, güzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. çocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var çok yardımsever, her işimize koşan, düğünümüzde yemekler yapan, çeyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
geçmiş zaman konuşuyorum çünkü geçen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gün bizim de sürekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben çalıştığım için farkında değilim ama annemle hiç konuşmamaya, görünce kapıları kapatmaya başlamış. bugün sabahta çocuğu dışarı çıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele içeri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugüne kadar çok fazla şeylerine göz yumduk; süpürgeliklerin sökülmesi, hava aldırılmayan banyo yüzünden küflenen alçıpanlar, 4 yaşındaki çocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı çarpmaları, kuşlarının bahçeyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız?
Orasi annenizin evi degil ki, kendi evinde yabanci hissetmek ne demek ?

Siz evinizi kiraya veriyorsunuz, karsiliginda para aliyorsunuz. Kiraciya ikinci sınıf insan muamelesi yapan, kendince ev sahibi-kiraci hiyerarsisi yaratip, evimizde oturuyorsa bizim her istedigimizi yapacak, annemi oyalayacak, komsuculuk oynayacak tavrinizi sevmedim.

Tavsiyem, annenizi oyalayacak hobiler bulmanız.

Back