- 14 Ekim 2011
- 695
- 6
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çokkkk iyi anllıyorum seniyok arkadaşım hiçbir yaptırımı yok. sadece gece 12 den sonra müziğin sesini açanlara (o da belli desibeli aşan )polis gelip ceza yazıyor. ama yoksa böyle çocuk sesi eşya sesi herhangi bir yaptırımı yok. diyalog yöntemi kullanın diyorlar. günümüzde insanlar anlayışsız vurdumduymaz . ben kullandım o yöntemi aynen şöyle oldu. bir de ben anlayışsız manyak herşeye takan komşu durumuna düştüm.. ya ben evimden odamdan soğudum bunlar yüzünden. hala inatla bitişiğimdeki odayı kullanmaya devam ediyorlar. ya ben anlamıyorum birtek bizim türk insanında mı var bu mantık? salonu güzelce döşerler yeni evlendiğinde ama gider küçücük oturma odasına sığışır. neden? diye sorduğunda çocuk koltukları kirletiyor orada sadece misafir ağırlıyoruz derler.. peki siz misafir ağırlayacaksınız millete hava atacaksınız diye benim psikolojim mi bozulsun diyorum, sen odanı değiştir o zaman diyorlar. ama onlar 2 kişi yaşıyorlar bizim ailede 4 yetişkin insan var nasıl değiştirecem odamı.. mutfakta mı yatayım.. valla her gece rüyamda evden taşındığımızı veya bu komşu denen insanların taşındığını görüyorum. huzurlu mutlu günlerimi geri istiyorum tek dünyam olan odamda. yeniden sevmek istiyorum evimi. allah inşallah kendi evlerinden soğutur bunları diye beddua bile ettim artık ne yapayım sinir sistemim bozuldu.
zabıtaya şikayet et ederken de kimliğinin gizli kalmasını istediğini söyle.can güvenliğinden dolayıBizim de gürültü problemimiz var fakat sizinkilerden biraz farkli.
Devlet hastanesinin cok yakininda oturdugumuz icin haliyle etrafimizda bir cok eczane, büfe, lokanta var. Ama lokantalardan bir tanesi var ki müsteri cekebilmek icin bizi rahatsiz etmekten hic cekinmiyor. Sabahtan aksama kadar oldukca gürültülü bir sekilde müsterileri cagiriyor. Hemen altimizda oldugu icin gürültüsü oldugu gibi bize geliyor. Disarida sesi cok rahatsiz etmiyor, disaridaki gürültü bastiriyor, zaten insanlar gelip gectigi icin cok rahatsiz olmuyorlar. Fakat bizim eve oldugu gibi giriyor sesi, sanki evin icinde bagiriyor gibi.
Simdi diyeceksiniz insanlar ekmek derdinde diye. Evet onlar gibi diger lokantalar da ekmek derdinde, ama hic biri bu tip hareketlere gerek duymuyor, cünkü hastane cevresinde olduklari icin bir cogunda fiyatlar halk icin cok uygun, hafta ici hepsi ful dolu oluyor, gerek duymuyorlar ugrasmaya. Oturacak olan, acikan oturur söyler yemegini. Bir tanesi disinda hic biri bu kadar ugrasmiyor insanlari cekebilmek icin! Inanin diger lokantacilarin "buyrun"lari sinek viziltisi kalir bunun bagirislarinin yaninda...
Sabahtan aksama kadar bagira bagira söyledigi seyler;
"Bedava bedava bedava. Dürüm alana icecek, cay, su kola bedava. Eyvah eyvah eyvah."
Su an "Söz veriyorum baba bana döner al diyecek herkes, sözümden dönersem etek giydirin bana" vs. vs. diye bögüre bögüre bagiriyor ve ben katlanamiyorum artik. Cok sacma konusuyor farkindayim, eger benimle komsu olan birileri varsa burada eminim bu yazdigim cümleler tanidik gelecektir. Komsular, cevre lokantalar bikmis durumda. Her gün ayni seyleri tekrarliyor. Biz yoruluyoruz o yorulmuyor. Bazen öyle hale geliyorum ki kafasina sert bir sey firlatasim geliyor. Sesi cok strese sokuyor insani. Her "eyvah eyvah eyvah" dediginde irkiliyorum, yapi olarak da gürültüden cabuk irkilen ve hemen strese giren bir insanim. Sanki her an kavga varmis gibi...
Sizce ne yapabilirim? Zabitaya sikayet etsem bir cözüm olur mu? Bize düsman olmasindan da korkuyorum, ters bir tipe benziyor.
zabıtaya şikayet et ederken de kimliğinin gizli kalmasını istediğini söyle.can güvenliğinden dolayı
[sıze=3]bu arada "cocuktur, gürültü yapar" diyen arkadaslar var. Ben 5-6 yaslarinda ve daha büyük, okul cagina gelmis, kendini bilen cocuklarin rahatsiz edici sekilde gürültü yapmasini ailelerinin vurdumduymazligina bagliyorum. Cocuk ne kadar hareketli bir cocuk olursa olsun annesi eger susmasini istiyor, cocugu ciddi bir sekilde uyariyorsa cocuk anlar ve susar.[/sıze][sıze=3]bu arada "cocuktur, gürültü yapar" diyen arkadaslar var. Ben 5-6 yaslarinda ve daha büyük, okul cagina gelmis, kendini bilen cocuklarin rahatsiz edici sekilde gürültü yapmasini ailelerinin vurdumduymazligina bagliyorum. Cocuk ne kadar hareketli bir cocuk olursa olsun annesi eger susmasini istiyor, cocugu ciddi bir sekilde uyariyorsa cocuk anlar ve susar.[/sıze] kendimden örnek vereyim;
teyzemlerin apartmani sesi cok geciren, 12den sonra ses yapmanin kesinlikle yasak oldugu bir apartman. Biz de teyzemin kiziyla bir araya geldik mi feci hareketli olurduk kücükken. Sokaklarda bagir cagir kostururduk, insanlara maymunluklar yapardik. Teyzemlerde kalacagim günlerde eve gitme vakti geldigi zaman, teyzemin uyarisiyla apartmana girdigimiz an sesimizi keserdik. Evde birakin kosturmayi topuklarimizdan ses cikmasin diye yumusak adimlarla yürürdük. Cünkü gürültü yaptigimizda insanlarin rahatsiz olacagini bilecek yastaydik. Simdikiler ya gercekten cok laf dinlemez ya da aileler vurdumduymaz. Cocugun psikolojik sorunlari olmadigi sürece cocuga laf dinletmenin cok zor olmadigini düsünüyorum.
Ayrica kosusturma gürültüsü bence en rahatsiz edici gürültülerden. ınsani cok strese sokuyor, hele ki deprem fobisi olan insanlarin halini düsünemiyorum bile. Benim arkadasimin üst komsusunun cocugu sabah 9-10 gibi bir basliyor kosusturmaya gece yarisina kadar durmuyor. Hic mi yorulmaz bir cocuk anlamiyorum. Ailesiyle konusmuslar hiperaktifmis cocuk, onlar da o yüzden anlayisli olmaya calisiyorlar.
Cocuk cok kücük olmadigi ve herhangi bir psikolojik sorunu olmadigi sürece cocuktur gürültü yapar mazeretini kabul etmiyorum...
AYNENCocuk cok kücük olmadigi ve herhangi bir psikolojik sorunu olmadigi sürece cocuktur gürültü yapar mazeretini kabul etmiyorum...
Allah korusun özel durumlar olsun, ne bilim kavga gürültü, bunlara hiç kızmadım ki zaten...benim odamın bitişiğinde iki kadın ve bir alzeimer hastası yaşlı adam var. bütün gün kavga ediyorlar, gerçekten 24 saat bağırışıyorlar.
durumlarını anlayışla karşılıyorum, çok zor bir durum. ikisi de sinir hastası olmuş o yüzden duymamazlıktan gelmeye devam..
ayy hakkaten sonu ürpertici olmuş buruk ..bu sorun bendede vardı bır zamalar..
ben yanlız yaşıyorum altımda yaşlı bı teyze oturuyor ama kadın sabah 7de gıdıyor torununa bakmaya akşam 10da gelıyor bunu bıldıgım halde ne yükses sesle müzık dınlerım ne de ses yaparım.
ama benım üstümde bı yaşlı kadın vardı allaahhhım delı edıyordu benı. doğal olarak yazın balkon yıkanır ama bu öyle bır yıkıyordu kı o balkonu benım çamaşırlar komple onun leş gıbı sımsıyah suyunla tekrardan yıkanıyordu onuda gectım sağolsun benım balkonuda yıkıyordu..
kaç kere uyardım en teyze yavaş yıka balkonu suyu yavaş yavaş dök dıye.
yok dınlemedı yıne bıldığını yaptı delı ettı benı bı yaz böyle gectı.
bu geçtıgımız yazda bıraz hastalandı artık öyle eskısı gıbı balkon yıkama huyu yoktu ıkı haftada bı temızlıkçı bı bayan gelıyordu o yapıyordu güzelce tam düzeldı dedım başka bı sorun cıkardı.. klıma suyu bıdona bırıkıyo kadının onu boşaltmıyor oda artık nasıl anlatsam sıze balkonda betona yol yapmış bıdondan taşıyo yosun tutmuş resmen yerler gıttım gördüm o sularda benım oturma odama ve mutfağıma gelıyor resmen damlıyodu buz dolabının üstüne kova felan koyuyordum artık en sonunda evın sıgortası vardı da yaptırdım onu kadına dedım kı teyze bıdonu her aksam döksen böyle olmaz bak evıme zarar verıyosun dedım bana ne dedı bılıyo musunuz: gel sen dök ben onunla mı uğraşıcam
ben nıye gelıyım dedım ama anlamadı.
artık her sabah 6da başlıyodu oturma odasının koltuklarını çekmeye ama nasıl çekıyo paat küt o sesler sınır krızı gecırıyorum resmen oturma odasıda tam benım yatak odamın üstü ıster ıstemez uyanıyordum.
bı gece arkadaşım geldı oturuyoruz gece 4de!!! Hanımefendı yıne koltuklarını çekıyo ve evı süpürmeye başladı
ya bız ses cıkarmaya korkuyoruz aman geç oldu dıye kadın napıyo
kaç kere konustum baktım olmuyor ılk önce oğlunu aradım oda ıstanbulda yaşıyor dedım böyle böyle bı durum var annenınzı lütfen uyarın adam: ses yapıyosa yapsın duymamazlıktan gel dedı ve telefonu suratıma kapattı
sınırden ne ağladım o gün hemen gıttım beledıyeye şıkayet ettım yönetıcıyede söyledım.
sonra bırden ses kesıldı ben ne mutlu oldum ama anlatamam ama hıç ses çıkmıyor.. sonra ertesı gün ölüm haberı geldı o teyzenın...
üzülmedım desem yalan olur ama en azından kafam rahat ev bomboş duruyor öyle :18:
ayy hakkaten sonu ürpertici olmuş buruk ..
kafanereyebizoraya aynen bende öyle yapardım valla atardım aşşağıya kömürleri falan