Keşke sevişme olsa. Komşuya dedim ki, topuklu ayakkabıyla veya terlikle merdivenlerden inip çıkmayın. Gürültüden çok rahatsız oluyoruz. Kadın diyo ki, siz geziyorsanız bilemem biz gezmiyoruz.Lan ben üşenip merdiven inip çıkmayayım diye, yıkanan temiz çamaşırları katlayıp biriktirip öyle merdivenleri çıkıp yerlerine dolaplara yerleştiriyorum.Sık sık in çık olmasın diye ve çalışan biriyim gündüz evde de yokum.Yine kim nasıl gürültüyle sevişip komşusunu delirtmiş acaba diye okumaya geldim, şükür terlik sesiymiş. Halı kaplasalar ya da daha yumuşak tabanlı terlik kullansalar olur bence. Düşünemiyorlar
Ahhaaaha o topuk sesini biliyorum. Ev sallanıyor resmen. Nasıl bir enerjidir ki gün boyu ayak vura vura yuruyebiliyor. Benim farklı farklı insanlar oturdu o sebepten dolayı ben düşünüyordum bu kadın yuruyorsa öbürleri uçuyor mu ya da öbürleri yuruyorsa bu kadın zıplıyor mu diyerek. Gündüzü bırakın gece de en erken bir, iki hatta uclere kadar gümbür gümbür yürüme sesi. Uyuyup uyanıp aynı sesi duymak. Çocuğu da en erken on ikilere kadar zıplar koşar aralıksız. Cinnet az gelir. Son çare taşındık. Simdisi için Allah hayırlı üst komşu versin demekten başka birşey yapamıyorum.Makinanin bip sesinden rahatsiz olup sizin terlik sesinizden rahatsiz olmuyorlarsa demekki terliginiz ses yapmiyor, ayrica makinanin bip sesinden rahatsiz olunmasinin size makul gelmesi beni sasirtti acikcasi :)
Keşke bana bunlari soylerken sizi evimde misafir etme imkanim olsaydi da gorseydiniz cektigim cileyi
Butun gun güm güm güm hic azalmadan eksilmeden durmadan yere vuran topuk sesini bi dinleseydiniz
Hayatin olagan akisindan cikan sesler vardir, binanin yalitiminin kotu olmasi sebebiyle duyulan sesler vardir bi de ses cikardigini bile bile ayni seyi yapmaya devam etmek vardir
Ust komsunun supurge sesini de duyuyorum, kapi kapama sesini de duyuyorum, afedersiniz tuvalette çişinin sesini bile duyuyorum, sifon sesinden zaten bahsetmiyorum. Gidip “cisinizi biraz yavas yapabilir misiniz” diyemem zaten bundan rahatsiz da degilim, yalitim kotu yapacak bi sey yok.
Ama butun gun güm güm ayak sesi cekmek zorunda degilim. Ben 6 senedir bu evde oturuyorum ve ust katimda bugune kadar 5 farkli insan yaşadi, bi allahin kulunun da ayak sesini duymadiysam demek ki suc yalitimda degil, daha onceki kiracilar yurumuyor da uçuyorsa bilemem.
Ayrica ortopedik terliklerin alti lastik olanlari da var, alti sert olmayan terlik dandik terlik demek degil
Yok kızmadım canim.ne kızacağım böyle bir şeye.garip geldi sadece.diyorum ya gece sık sık kalkıyorum tuvalet için ki benim için çok sinir bozucu bir durum uykunun bölünmesi.bir de alt komşunun rahatsız olabileceği aklımın ucundan geçmezdi.muhtemelen o sesi duyduğunuz kalkan kişiler de bu durumlarından memnun değillerdir.Kötü bir şey demedim ki ben niye kızdınız? Evet gece 15 dakikada bir tuvalet kapısı kapanması ve sifon sesi rahatsız ediyor. Ama şikayet ediyor muyum, hayır. Engelleyebilir miyim, hayır. E ben de tolere ediyorum ne yapayım ki daha?
Aklıma geldi biliyor musunuz. İnan’ın yapacaktım ama yorgunluktan halim yoktuEvinizde ceviz kıracağı varsa hemen kapıp götürseydiniz keşke "alın bununla deneyin çok önemli bir icat 3-5 kuruş bir şey" diye..
Çok doğru yazmışsınız..makinenin bip sesini duyup terliği duymuyorsa bir tuhaflık vardır bu işte..terlik öyle bir duyuluyor ki çünkü, tüm sesleri bastırıyor. Yaşamayan bilemez!Makinanin bip sesinden rahatsiz olup sizin terlik sesinizden rahatsiz olmuyorlarsa demekki terliginiz ses yapmiyor, ayrica makinanin bip sesinden rahatsiz olunmasinin size makul gelmesi beni sasirtti acikcasi :)
Keşke bana bunlari soylerken sizi evimde misafir etme imkanim olsaydi da gorseydiniz cektigim cileyi
Butun gun güm güm güm hic azalmadan eksilmeden durmadan yere vuran topuk sesini bi dinleseydiniz
Hayatin olagan akisindan cikan sesler vardir, binanin yalitiminin kotu olmasi sebebiyle duyulan sesler vardir bi de ses cikardigini bile bile ayni seyi yapmaya devam etmek vardir
Ust komsunun supurge sesini de duyuyorum, kapi kapama sesini de duyuyorum, afedersiniz tuvalette çişinin sesini bile duyuyorum, sifon sesinden zaten bahsetmiyorum. Gidip “cisinizi biraz yavas yapabilir misiniz” diyemem zaten bundan rahatsiz da degilim, yalitim kotu yapacak bi sey yok.
Ama butun gun güm güm ayak sesi cekmek zorunda degilim. Ben 6 senedir bu evde oturuyorum ve ust katimda bugune kadar 5 farkli insan yaşadi, bi allahin kulunun da ayak sesini duymadiysam demek ki suc yalitimda degil, daha onceki kiracilar yurumuyor da uçuyorsa bilemem.
Ayrica ortopedik terliklerin alti lastik olanlari da var, alti sert olmayan terlik dandik terlik demek degil
Devleti takmıyor diye bir şey yok. Durum takıp takmama durumu değil zaten. Şikayet edince gelip belediye ses kontrolü yapıyor ve o sonuç ile mahkemeye başvuruyorsunuz ve haklı bulunursanız evleri satışa çıkıyor.Bunlar Allahı bilmeyip komşu hakkı tanımadığı gibi, devleti de takmıyor. Aynı katta 15yıl,bi alta katta 5yıl toplam 20yıl oluyor. Karşı komşu hariç kimse onla görüşmüyor. Kocası utanıp özür diliyor ama edepsiz karısı azdıkça azıyor bin beterini yapıyor. Kocası evdeyken babam eşini arar diye, fazla ses yapmıyor. Kocası evde yokken pisliğini yapıyor.Mutfak camlarımız yanyana, bazen karşılamıyoruz, ben olsam utanır yerin dibine girer insan işine çıkamam, kadın pişkin pişkin suratımıza bakıp onla konuşmamızı bekliyor. Böylede arsızın yüz karası. Annem, komşu bırakın ne yaparsa yapsın Allaha hesap verecek diyor. Babam kocasına selam verip ara sıra birlikte iş yolunda gidip geliyorlar. Ama ben bu ailenin bütün fertlerinin suratına tükürmek dünya hakaret küfürler yağdırmak istiyorum. Yinede 20yılın birikmişliğini döküp rahatlayamam. Evimizde biz yokken yangın çıktı. Arayıp haber vermedi. Evdeydim üstelik. Böylede zalim biri. Bu ve bunun gibiler için YAŞASIN CEHENNEM!!!
Oklava çok işe yaramıyor. İnsan olan bir kezde anlar. Gerisi kasıta giriyor bence. Ben seni önemsemiyorum deniliyor kısaca..oklavayla vurmak..bilmem, ben kendime çok ters görüyorum. Yani onu yapsam da terlikten olduğunu anlamaz kesinlikle. Durup dururken ne vuruyor der..Hayatimdaki en büyük şansım alt kat komşum ve apartmanım. Yuvada gün yüzü göremesemde huzurlu bir apartmanda yaşıyorum çok şükür
Eğer laftan anlamıyorsa oklavayla sürekli ses yaptıkça sizde vurun onu rahat siz edicek dişe diş politikası uygulayın güzellikten anlamıyorsa çirkefliğe bagkiycaksin yoksa sinir hastası olur çıkarsiniz
Ben o kadını şikayet eder hapse dahi attırırım da gel gör ki babam kadının kocasıyla görüşüyor. Yönetici yardımcılıkları var.Ben bi gün gizliden zabıtaya dahi şikayet ettim. Gelip gürültü tesbiti de yapmışlardı. Babamda kaç kez söyledi kızlarım rahatsız oluyor çok gürültü yapıyor eşiniz diye. Ben eşimi uyarırım demişti. Değişen bişi olmadı tabi aynen devam.Ben babamdan dolayı, işi ileri boyutlara götüremiyorum.Devleti takmıyor diye bir şey yok. Durum takıp takmama durumu değil zaten. Şikayet edince gelip belediye ses kontrolü yapıyor ve o sonuç ile mahkemeye başvuruyorsunuz ve haklı bulunursanız evleri satışa çıkıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/oya-armutcu/gurultucu-komsu-hukuku-40798730
Buradan okuyabilirsiniz. Yani bu takıyorum, takmıyorum meselesi değil. Dava açıldıktan sonra taksa ne takmasa ne zorla yakalama kararı diye bir şey var. Yalnızca allaha havale ediyorum diye 15 yıl bekliyorsanız bu işi çözemezsiniz.
Ben varım o yürüme sesi bazen beynimi işliyor. TV sesi desen nefret ettim. Bebeğim olduğu için çoğunlukta tv kapalı bizim ama üst katın tv sesinden evde duramıyordum en sonunda duvara vurmuştum öyle delirdim biraz kısmışlardı. Çözüm olarak odayı değiştirmekte buldum eskisi kadar ses gelmiyor. Tavsiye ederim.Merhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Bu veya benzer durum yaşamış olan var mı?
Sizin yine iyiymiş bizim yan komşunun sürekli erkek arkadaşı ile kavgasını küfürleşmelerini dinliyoruz. Binaların yalıtımının zayıflığından kaynaklı bir durum. Afedersiniz tuvalette pırtlasak alt komşu duyar o derece dandikMerhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Bu veya benzer durum yaşamış olan var mı?
Dostluğunda bir yere kadar olduğunu düşünüyorum. Babanız ile konuşmalısınız. Belli ki bu samimiyetten de yüz buluyorlar. Valla aynı dert bizde de vardı. Görüştüğümüz insanlardı da ama samimiyete dayanarak iyice abarttılar en son polisi çağırdık kavga gürültü şimdi bir nebze kesildi sesleri. Size kolaylıklar diliyorumBen o kadını şikayet eder hapse dahi attırırım da gel gör ki babam kadının kocasıyla görüşüyor. Yönetici yardımcılıkları var.Ben bi gün gizliden zabıtaya dahi şikayet ettim. Gelip gürültü tesbiti de yapmışlardı. Babamda kaç kez söyledi kızlarım rahatsız oluyor çok gürültü yapıyor eşiniz diye. Ben eşimi uyarırım demişti. Değişen bişi olmadı tabi aynen devam.Ben babamdan dolayı, işi ileri boyutlara götüremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?