• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü yaşayanlar

Valla aynı dertten muzdaripim. Üst komşumuzun kızı evi boydan boya koşuyor. Bir yerlerden atlıyor. Yetmiyor akrabaları geliyor çocuklar evde hep beraber (4-5 çocuk) koşuyorlar ya da top oynuyorlar. Kaç kere uyarmak için çıktım yok laftan anlamıyorlar üstüne bizi suçluyorlar. İnanılmaz yüzsüz insanlar var gerçekten. Gece saat 12 ye kadar bu böyle. En son ailece çok ciddi bir tartışmaya girdik. Bağırış çağırış apartman ayağa kalktı. Dayanamayacak noktaya geldik çünkü. Ne kadar güzellikle uyarsan da bazı insanlar anlamıyor. Polis çağırdık tartışmanın üstüne. O gün bugündür sesleri kesilir gibi oldu. Arada kız yine koşuyor, uyarıyorlar hemen. Yani illa ki kavga mı etmek lazımdı , polis mi çağırmak lazımdı diye geçiyor insanın içinden. Rezillik çıkarınca kesiyor bazıları seslerini güzellikten anlamıyorlar.

Beterin beteri var. Benim yan tarafımda bi komşu var yıllardır zulum ediyor resmen. Tam 15yıl oldu. Evlerimiz dubleks. Kadın çirkef, görgüsüz, edepsiz saygısız ne sayarsam yine de az kalır onu tarif etmem için. Kadın allahın her gün her saati merdivenleri güm güm in çık doymuyor. Yetmiyor kadına.Ne heves ne iştah ne enerji yahu. Koca kadın ufak çocuklar olsa, onların peşinden koşturuyor derim. Kazık kadar çocukları torunu var.Gürültüden rahatsız olduğumuzu dediğimizde beri, kadın daha da azdı kudurdu.Hiç unutmam lise yıllarımd ders çalışırdım, bu edepsiz kadın sabahın köründe son ses müzik dinler bağırır dans ederdi. Zabıtaya bile şikayet ettik. Kadın ne kul ne devlet ne Allahtan korkan biri. Yaşlı hasta dinlemez alt komşuyu düşünmez zılgıt çekip eğlenir. Evin gelen misafirler de kadından beter diyim siz anlayın. Daha neler sayayım ki!!!! Taşınıp gitmeyi çok düşündük. Evimizi o kadar çok seviyoruz ki bu edepsiz kadın için gitmek içimize hiç sinmiyor. Semtimiz de çok güzel. Komşularımızla da aramız çok iyi bu çirkef hariç.Bu kadına komşu hakkım haram, zehir zıkkım olsun. Hem bu dünya hem öbür dünyada. Allah bize sabır versin. Ben bu edepsizle başa çıkamadım.
Bildiğim kadarıyla şikayetçi olursanız para cezası kesiliyor ve belediyeden gelip ses kontrolü yapıyorlar. Belli bir desibeli aşıyorsa ses seviyesi, mahkemeye veriyorsunuz ve eğer haklı iseniz o komşunun evi satılıyor bile. Bir araştırın bu durumu. 15 yıl çekmek nedir yahu biz 3-4 ay dayanamadık polis çağırdık kavga gürültü anca sustular. Bazı insanlar güzellikten anlamıyor işte.

bende bi komsu var dusman basina.normalde hic kimseden nefret etmem ama bu kadindan nefret ediyorum nefret.

Off bu aralar en cok bu dertten cekiyorum.
O sizin terlik sesi dediginiz bence asil terlik giymediginden oluyor. Benim ust komsum da yeni taşindi yemin ediyorum bi gun cinnet gecircem cok az kaldi.
O topuklarini yere vura vura nasil bi yurumek size anlatamam. Tek basina yasiyor bi de, evin icinde o kadar yuruyecek ne var ben anlamiyorum. Yemin ederim sirf evin icinde gunde 15bin adim atiyordur. Gittim uyardim ben hareket bile etmiyorum diyor ölür müsün öldürür müsün. Kapisini calmaya cikinca kapinin onunden bile duyuyorum topuk sesini.
Tavana vurmaktan tavan göçtü, tavanin her yeri vileda sapinin ve kumandanin boyasi 😂
Topuk dikeni olursun inşallah da o ayaklarini yere basamazsin diye diye beddua ediyorum artik

Merhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Bu veya benzer durum yaşamış olan var mı?
acaba aynı katta Mı oturuyoruz diye düşünmedim değil.. benim de üst katımdaki komşum resmen takunya giyiyor galiba. 1 yaşını geçen kızım var tam uyuyacağım diyorum tak tak tak. Bir de geçen ceviz mi fındık mı ne kırıyorlardı. O kadar sinirlendim ki. Tam bir saat ve parkenin üzerinde.

bir de terlikleri gördünüz mü

yani nasıl bir şey giyiyor

örneğin ben ortopedik terlik giyiyorum ceyo

onların altı da sert

ama benim yaşım 40 a yakın taaaa ben ilkokula giderken annem anneannem babam dedem vs tüm sülale bunlardan giyerdi

yani ortopedik terlik de giyemeyeceksek gürültü oluyor diye ne yapacağız

muhtemelen benim de alt komşuya bu şekilde sesim gider zira evimde halı da yok

ama terlik sesi gitmemesi için tüm evi halı mı kaplayayım ortopedik terlik giymeyi mi bırakayım

hani diyorsunuz ya bir şey değişmedi bu sorununuzun çözümü nedir

sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah ama hassas dönemlerinizde dışarıda bol bol hava alın sizi geren konulardan uzak durun
evinizde hali yok ayriyeten sert tabanli terlik kullaniyorsunuz muhtemelen(?) komsuya sesiniz gidiyor ve siz ne yapayim mi diyorsunuz?
Yani bi insan bi insani rahatsiz ettigini bile bile neden devam eder ben de bunu anlamiyorum
Dunyadaki tek ortopedik terlik sizin ayaginizdaki sert tabanli degildir muhtemelen. Sizin ayaginiz rahat edecek diye kimse de dert cekmek zorunda degil.
Yanlis anlamayin ama size ya bi yuruyus sesinden ne olur gibi geliyor ama eminim alt komsunuza soralim cinnet gecirmek uzeredir.

Bizim de evlenmeden önce annemlerde otururken başımıza gelmişti. Üstteki kadın hiç uyumayıp sürekli dolaşırdı evde, takunya terliğiyle başımızda dan dan..sabaha karşı çatal bıçak tabak sesleri vs..evi satıp en üst kat almıştık 5 yıl önce..şimdi rahatlar..ben yine kurtulamadım şansıma..bebek durumum var, yani 3 hafta sonra belli olacak. Olumsuz olursa başka şehire yerleşmeyi düşünüyoruz. Bakalım..
bişey diyeceğim ama yanlış anlamayın
hassasiyetinizden dolayı fazla mı rahatsız oluyorsunuz bu durumlardan
mesela o anne ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın durduramaz çocuğu
terlik ve kendisinin bağırması olayını net bir şekilde söylediniz mi sesle alakalı genel mi konuştunuz

Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin size de inşallah :)

Yani küçük çocuk varsa malesef bir yere kadar engel olunuyor. Ama yetişkin birinin ses yapacak topuklu bir şeyle dolaşması çok ayıp.

Bizim alt katımız boş. Nadir eve geldikleri için çok şanslı sayıyoruz kendimizi. Çünkü oğlum hep koşar elindekini fırlatır. Ve söylesek de bazen inat diye yapar.
Biz de eve gelmedikleri için daha az geriliyoruz ailecek.
Benim çocuğum bebekken üst kattakilerin çocuğu gece vakti koşar bağırırdı. Kendi kendimize söylenirdik. Şimdi iyi ki alt katımız boş diyoruz :)

Belki çocuk annesinin terliğini giyip oyun yapıyordur. Ama bunu da annesi engellemeli. Siz yöneticiyle ve diğer komşularla konuşun. Mutlaka uyarılmalı..

evinizde hali yok ayriyeten sert tabanli terlik kullaniyorsunuz muhtemelen(?) komsuya sesiniz gidiyor ve siz ne yapayim mi diyorsunuz?
Yani bi insan bi insani rahatsiz ettigini bile bile neden devam eder ben de bunu anlamiyorum
Dunyadaki tek ortopedik terlik sizin ayaginizdaki sert tabanli degildir muhtemelen. Sizin ayaginiz rahat edecek diye kimse de dert cekmek zorunda degil.
Yanlis anlamayin ama size ya bi yuruyus sesinden ne olur gibi geliyor ama eminim alt komsunuza soralim cinnet gecirmek uzeredir.

alt komşum cinnet geçirmiyor muhtemelen zira dönüp şikayetini iletmedi ki aramız iyidir

örneğin kurutma makinası bitince çıkan bip bip sesinden kızı rahatsız olup tedirgin oluyormuş anında kapattık makinanın sesini evet bunda korkacak ne var makinanın bittiğini nereden anlayayım bana ne gibi bir tavrım olmadı zira çocuk rahatsızsa çözümünü üretmeye çalışırım

ama cidden terliğin çözümü ne

yani altı sert olmayan terlik deyince benim aklıma pazarda çarşıda satılan yumuş terlikler geliyor konu sahibine de soruyorum önerisi ne diye

ayağında stiletto ile dolaşılmadığına göre olağan ev terliğinin sesinden rahatsız olunmasına çözüm yok

ilk yorumumda da yazdım yaklaşık 50 yıldır kimseden terlik sesi şikayeti almadık demek ki biz peygamber sabrı olan komşulara denk gelmişiz ki sadece ben 5 ev değiştirdim annem de değiştirdi 3-5 ev hiç kapıya komşu gelmedi terliğiniz ses yapıyor diye

özetle biraz da değerlendirme yaparken acaba benim şikayetim makul mü diye de düşünmek lazım

alt komşum cinnet geçirmiyor muhtemelen zira dönüp şikayetini iletmedi ki aramız iyidir

örneğin kurutma makinası bitince çıkan bip bip sesinden kızı rahatsız olup tedirgin oluyormuş anında kapattık makinanın sesini evet bunda korkacak ne var makinanın bittiğini nereden anlayayım bana ne gibi bir tavrım olmadı zira çocuk rahatsızsa çözümünü üretmeye çalışırım

ama cidden terliğin çözümü ne

yani altı sert olmayan terlik deyince benim aklıma pazarda çarşıda satılan yumuş terlikler geliyor konu sahibine de soruyorum önerisi ne diye

ayağında stiletto ile dolaşılmadığına göre olağan ev terliğinin sesinden rahatsız olunmasına çözüm yok

ilk yorumumda da yazdım yaklaşık 50 yıldır kimseden terlik sesi şikayeti almadık demek ki biz peygamber sabrı olan komşulara denk gelmişiz ki sadece ben 5 ev değiştirdim annem de değiştirdi 3-5 ev hiç kapıya komşu gelmedi terliğiniz ses yapıyor diye

özetle biraz da değerlendirme yaparken acaba benim şikayetim makul mü diye de düşünmek lazım
Makinanin bip sesinden rahatsiz olup sizin terlik sesinizden rahatsiz olmuyorlarsa demekki terliginiz ses yapmiyor, ayrica makinanin bip sesinden rahatsiz olunmasinin size makul gelmesi beni sasirtti acikcasi :)
Keşke bana bunlari soylerken sizi evimde misafir etme imkanim olsaydi da gorseydiniz cektigim cileyi
Butun gun güm güm güm hic azalmadan eksilmeden durmadan yere vuran topuk sesini bi dinleseydiniz
Hayatin olagan akisindan cikan sesler vardir, binanin yalitiminin kotu olmasi sebebiyle duyulan sesler vardir bi de ses cikardigini bile bile ayni seyi yapmaya devam etmek vardir
Ust komsunun supurge sesini de duyuyorum, kapi kapama sesini de duyuyorum, afedersiniz tuvalette çişinin sesini bile duyuyorum, sifon sesinden zaten bahsetmiyorum. Gidip “cisinizi biraz yavas yapabilir misiniz” diyemem zaten bundan rahatsiz da degilim, yalitim kotu yapacak bi sey yok.
Ama butun gun güm güm ayak sesi cekmek zorunda degilim. Ben 6 senedir bu evde oturuyorum ve ust katimda bugune kadar 5 farkli insan yaşadi, bi allahin kulunun da ayak sesini duymadiysam demek ki suc yalitimda degil, daha onceki kiracilar yurumuyor da uçuyorsa bilemem.

Ayrica ortopedik terliklerin alti lastik olanlari da var, alti sert olmayan terlik dandik terlik demek degil

oncelıkle basınız sagolsun
acınız dolayıısıyla bıraz halsız bıraz hassas olabılırsınız bundan dolayı ekstra rahatsız edıyor sanırım
gece gec saat olmadıgı surece terlık sesıne malesef bırsey yapamayız yalnızca karsılastıgınızda yalıtım hıc yok komsum seslerımız dırek bırbırımıze gıdıyor haberın olsun dıyebılırsınız
ozellıkle gurultu cıkartıp rahatsız vermedıgı ıcın komsuya da bırsey dıyemeyız sımdı
ya da 2 cıft lastık ses cıkarmayan ev terlıgı alıp hedıye edıp komsum yanlıs anlama gercekten yalıtım yok cok ses gelıyor dıyebılırsınız dıkkat eder

acaba aynı katta Mı oturuyoruz diye düşünmedim değil.. benim de üst katımdaki komşum resmen takunya giyiyor galiba. 1 yaşını geçen kızım var tam uyuyacağım diyorum tak tak tak. Bir de geçen ceviz mi fındık mı ne kırıyorlardı. O kadar sinirlendim ki. Tam bir saat ve parkenin üzerinde.

Evinizde ceviz kıracağı varsa hemen kapıp götürseydiniz keşke "alın bununla deneyin çok önemli bir icat 3-5 kuruş bir şey" diye..

Makinanin bip sesinden rahatsiz olup sizin terlik sesinizden rahatsiz olmuyorlarsa demekki terliginiz ses yapmiyor, ayrica makinanin bip sesinden rahatsiz olunmasinin size makul gelmesi beni sasirtti acikcasi :)
Keşke bana bunlari soylerken sizi evimde misafir etme imkanim olsaydi da gorseydiniz cektigim cileyi
Butun gun güm güm güm hic azalmadan eksilmeden durmadan yere vuran topuk sesini bi dinleseydiniz
Hayatin olagan akisindan cikan sesler vardir, binanin yalitiminin kotu olmasi sebebiyle duyulan sesler vardir bi de ses cikardigini bile bile ayni seyi yapmaya devam etmek vardir
Ust komsunun supurge sesini de duyuyorum, kapi kapama sesini de duyuyorum, afedersiniz tuvalette çişinin sesini bile duyuyorum, sifon sesinden zaten bahsetmiyorum. Gidip “cisinizi biraz yavas yapabilir misiniz” diyemem zaten bundan rahatsiz da degilim, yalitim kotu yapacak bi sey yok.
Ama butun gun güm güm ayak sesi cekmek zorunda degilim. Ben 6 senedir bu evde oturuyorum ve ust katimda bugune kadar 5 farkli insan yaşadi, bi allahin kulunun da ayak sesini duymadiysam demek ki suc yalitimda degil, daha onceki kiracilar yurumuyor da uçuyorsa bilemem.

Ayrica ortopedik terliklerin alti lastik olanlari da var, alti sert olmayan terlik dandik terlik demek degil

bip sesinden rahatsız olması makul gelmedi de çocuk bu korkuyormuş

tuvaletten doğru düzgün üstünü çekmeden kaçıyormuş

kapattım geçtim

belki de haklısınızdır benimki ses yapmıyordur dediğiniz gibi kimseden değil bir kiracıdan ses geliyorsa farklı bir şey giyiyordur

Alt komşu pimpirikli diye gidip kendime yumuşak tabanlı terlik aldım evde tonla terliğim olmasına rağmen. Alt tarafı 10 tl verdim. Yapmak isteyen yapar yani gürültü çıkarmak istemeyen, rahatsızlık vermek istemeyen önlemini alır ama işte. Anlayışsız insanlarla çok zor...
İşte bu kadar..çok zor birşey değil!

Bildiğim kadarıyla şikayetçi olursanız para cezası kesiliyor ve belediyeden gelip ses kontrolü yapıyorlar. Belli bir desibeli aşıyorsa ses seviyesi, mahkemeye veriyorsunuz ve eğer haklı iseniz o komşunun evi satılıyor bile. Bir araştırın bu durumu. 15 yıl çekmek nedir yahu biz 3-4 ay dayanamadık polis çağırdık kavga gürültü anca sustular. Bazı insanlar güzellikten anlamıyor işte.
Bunlar Allahı bilmeyip komşu hakkı tanımadığı gibi, devleti de takmıyor. Aynı katta 15yıl,bi alta katta 5yıl toplam 20yıl oluyor. Karşı komşu hariç kimse onla görüşmüyor. Kocası utanıp özür diliyor ama edepsiz karısı azdıkça azıyor bin beterini yapıyor. Kocası evdeyken babam eşini arar diye, fazla ses yapmıyor. Kocası evde yokken pisliğini yapıyor.Mutfak camlarımız yanyana, bazen karşılamıyoruz, ben olsam utanır yerin dibine girer insan işine çıkamam, kadın pişkin pişkin suratımıza bakıp onla konuşmamızı bekliyor. Böylede arsızın yüz karası. Annem, komşu bırakın ne yaparsa yapsın Allaha hesap verecek diyor. Babam kocasına selam verip ara sıra birlikte iş yolunda gidip geliyorlar. Ama ben bu ailenin bütün fertlerinin suratına tükürmek dünya hakaret küfürler yağdırmak istiyorum. Yinede 20yılın birikmişliğini döküp rahatlayamam. Evimizde biz yokken yangın çıktı. Arayıp haber vermedi. Evdeydim üstelik. Böylede zalim biri. Bu ve bunun gibiler için YAŞASIN CEHENNEM!!!

Tam 2 yıl sinir krizleri geçirdim sesten gürültüden yaşamayan gerçekten bilmez sıfır binaydı, ve evin her yeri başka bir yerle bitişik yatakodası yan tarafla bitişik salon bitişik... hepsinde de en az 2 3 çocuk, üst kat dubleksti 5 6 çocuk vardı abartmıyorum nerede düştük biz dedik? Alt kattakiler de sabahın 6 larında şarkılar türküler yani gerçekten atacaktım kendimi artık eşimi de çok darladım oturup ağladığımı biliyorum.

İnsan gibi söylemekle sonuç alamadım, sonra sesimi yükselttim tavana vurdum indim aşağıya konuştum her seste her beni rahatsız ettiklerinde çıktım yukarı bende manyaklaştım çünkü.

Sonra taşındık ve şuan evimizin sadece banyosu bitişik diğer tüm odalar kendi odalarımızla komşu açık bir daire bulduk, yeni evlerin tavanı alçak o yüzden yeni tercih etmedim tavanda yükseldi şöyle diyeyim öbür türlü onlar ne konuşuyorsa duyuyordum ama şimdi yukarıdan ses geliyorsa anlayamıyorum ne konuştuklarını.

Terlik konusunda uyarın tekrardan parkeler ses yapıyor o yüzden ben gece o tarz terlik giymem mesela
Uyardım 2-3 kez..hiçbirşey yapmadılar. İnsan olan bir keresinde anlar. Bana komşum terlikler ilgili birşey diyecek, ben hemen rahatsız olurum yaptığımdan ve değiştiririm. Yumuşak altlı bir terlik ne kadar? 10-15 tl. Değer mi papaz olmaya?

ama bu yorumunuz ilginç geldi

benim evimde tadilat olsa ben de öyle yaparım

yani tadilatın makul saati vardır o saatte usta çalışırken neden evde oturayım ki

bu komşuya sen gürültüyü çek anlamına gelmez

ya da ne bileyim evimde temizlik oluyor itiyor çekiyor gürültü de oluyordur muhtemelen yine ben evde oturmuyorum

ben evde olsam da olacak o gürültü ben yokken de neden evde oturayım
Hanım efendi kadın zulum etmekten haz alıyor, HAZ! İster evde otur, ister parkı gez ben onun da kimsenin de bekçiliğini yapamam.Kadın gürültü yaparken, Kıçını başını yırtarcasına kahkalar atıp zevk alıyor. Anlatabiliyor muyum?!

bir de terlikleri gördünüz mü

yani nasıl bir şey giyiyor

örneğin ben ortopedik terlik giyiyorum ceyo

onların altı da sert

ama benim yaşım 40 a yakın taaaa ben ilkokula giderken annem anneannem babam dedem vs tüm sülale bunlardan giyerdi

yani ortopedik terlik de giyemeyeceksek gürültü oluyor diye ne yapacağız

muhtemelen benim de alt komşuya bu şekilde sesim gider zira evimde halı da yok

ama terlik sesi gitmemesi için tüm evi halı mı kaplayayım ortopedik terlik giymeyi mi bırakayım

hani diyorsunuz ya bir şey değişmedi bu sorununuzun çözümü nedir

sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah ama hassas dönemlerinizde dışarıda bol bol hava alın sizi geren konulardan uzak durun
Altı mantar gibi olan terliklerden sanırım..ortopedik değil..

Off bu aralar en cok bu dertten cekiyorum.
O sizin terlik sesi dediginiz bence asil terlik giymediginden oluyor. Benim ust komsum da yeni taşindi yemin ediyorum bi gun cinnet gecircem cok az kaldi.
O topuklarini yere vura vura nasil bi yurumek size anlatamam. Tek basina yasiyor bi de, evin icinde o kadar yuruyecek ne var ben anlamiyorum. Yemin ederim sirf evin icinde gunde 15bin adim atiyordur. Gittim uyardim ben hareket bile etmiyorum diyor ölür müsün öldürür müsün. Kapisini calmaya cikinca kapinin onunden bile duyuyorum topuk sesini.
Tavana vurmaktan tavan göçtü, tavanin her yeri vileda sapinin ve kumandanin boyasi 😂
Topuk dikeni olursun inşallah da o ayaklarini yere basamazsin diye diye beddua ediyorum artik
Beni en iyi siz anlarsınız..inanın çocuk vb tüm sesleri bastırıyor o..nasıl anlatsam, sanki yüksek bir yerden birşey fırlatıyorlarmış gibi her bir adımda..komşum beni ikaz etse böyle bir şeyden ötürü, ben utanırım yani..ben de diyorum içimden bazen dışımdan ayaklarınız kırılsın diye..

Yine kim nasıl gürültüyle sevişip komşusunu delirtmiş acaba diye okumaya geldim, şükür terlik sesiymiş. Halı kaplasalar ya da daha yumuşak tabanlı terlik kullansalar olur bence. Düşünemiyorlar

Back