• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü yaşayanlar

Merhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Bu veya benzer durum yaşamış olan var mı?
Allah sabır versin bende aynı durumlardan geçtim bir çözüm bulamadım maalesef ama komşu taşındı neyseki öyle kurtuldum sırf bu bela yüzünden şuan en üst katta oturuyorum ama alt karafakileri duymaya başladım hassas olunca her türlü duyuluyor sanırım

Merhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.

bu durumu yaşamayan kimse yoktur apartman hayatında...sanırım yeterli kanunlar yok böyle durumlar için...uyardıkça dahada arttırıyorlar malesef...yan dairede 6 yaşında çocuk var bazen bir hopluyor, deprem oluyo zannediyorum...yeni nesil anneler zaten çocukalrına dur, yapma, etme demiyorlarki...

Aynı dert bende de var, eşim üç kere gitti anlamıyorlar, o kadar ses yapıyorlar ki gece uykumdan uyanıyorum. Hakikaten bekar erkeklere neden ev vermek istemediklerini şuan çok iyi anlıyorum. Bunları güzelleştiren tek şey kadınlar , kadınsız üç yaşındaki çocuktan hiçbir farkları yok.

Beterin beteri var. Benim yan tarafımda bi komşu var yıllardır zulum ediyor resmen. Tam 15yıl oldu. Evlerimiz dubleks. Kadın çirkef, görgüsüz, edepsiz saygısız ne sayarsam yine de az kalır onu tarif etmem için. Kadın allahın her gün her saati merdivenleri güm güm in çık doymuyor. Yetmiyor kadına.Ne heves ne iştah ne enerji yahu. Koca kadın ufak çocuklar olsa, onların peşinden koşturuyor derim. Kazık kadar çocukları torunu var.Gürültüden rahatsız olduğumuzu dediğimizde beri, kadın daha da azdı kudurdu.Hiç unutmam lise yıllarımd ders çalışırdım, bu edepsiz kadın sabahın köründe son ses müzik dinler bağırır dans ederdi. Zabıtaya bile şikayet ettik. Kadın ne kul ne devlet ne Allahtan korkan biri. Yaşlı hasta dinlemez alt komşuyu düşünmez zılgıt çekip eğlenir. Evin gelen misafirler de kadından beter diyim siz anlayın. Daha neler sayayım ki!!!! Taşınıp gitmeyi çok düşündük. Evimizi o kadar çok seviyoruz ki bu edepsiz kadın için gitmek içimize hiç sinmiyor. Semtimiz de çok güzel. Komşularımızla da aramız çok iyi bu çirkef hariç.Bu kadına komşu hakkım haram, zehir zıkkım olsun. Hem bu dünya hem öbür dünyada. Allah bize sabır versin. Ben bu edepsizle başa çıkamadım.

Beterin beteri var. Benim yan tarafımda bi komşu var yıllardır zulum ediyor resmen. Tam 15yıl oldu. Evlerimiz dubleks. Kadın çirkef, görgüsüz, edepsiz saygısız ne sayarsam yine de az kalır onu tarif etmem için. Kadın allahın her gün her saati merdivenleri güm güm in çık doymuyor. Yetmiyor kadına.Ne heves ne iştah ne enerji yahu. Koca kadın ufak çocuklar olsa, onların peşinden koşturuyor derim. Kazık kadar çocukları torunu var.Gürültüden rahatsız olduğumuzu dediğimizde beri, kadın daha da azdı kudurdu.Hiç unutmam lise yıllarımd ders çalışırdım, bu edepsiz kadın sabahın köründe son ses müzik dinler bağırır dans ederdi. Zabıtaya bile şikayet ettik. Kadın ne kul ne devlet ne Allahtan korkan biri. Yaşlı hasta dinlemez alt komşuyu düşünmez zılgıt çekip eğlenir. Evin gelen misafirler de kadından beter diyim siz anlayın. Daha neler sayayım ki!!!! Taşınıp gitmeyi çok düşündük. Evimizi o kadar çok seviyoruz ki bu edepsiz kadın için gitmek içimize hiç sinmiyor. Semtimiz de çok güzel. Komşularımızla da aramız çok iyi bu çirkef hariç.Bu kadına komşu hakkım haram, zehir zıkkım olsun. Hem bu dünya hem öbür dünyada. Allah bize sabır versin. Ben bu edepsizle başa çıkamadım.
İşte diyorum ya rahatlar..komşulukta hak vardır, saygı vardır. Bunlar yitip gidince yalnız yalıtımda arar olduk suçu..sabırlar diliyorum ben de, bu durum dışında evlenmeden önce annemlerde yaşadım benzeri ötesi bir sıkıntı..evi satıp en üst daire aldık annemlere..rahatına düşkün, ben herşeyi yaparım kimse beni ilgilendirmez huylu kişiler apartmanda değil müstakil evde oturacak. Yoksa ben sessizliği seviyorum örneğin, herkes sessiz yaşamak zorunda değil evet, ama onlar sesli yaşıyor diye ben de sesli yaşamak ve her gürültüsünü çekmek zorunda değilim, değil mi?

Alt komşu pimpirikli diye gidip kendime yumuşak tabanlı terlik aldım evde tonla terliğim olmasına rağmen. Alt tarafı 10 tl verdim. Yapmak isteyen yapar yani gürültü çıkarmak istemeyen, rahatsızlık vermek istemeyen önlemini alır ama işte. Anlayışsız insanlarla çok zor...

yumuşak plastik terliklerden hediye edin komşunuza

evde halı kilim yoksa sert terlik varsa çok geliyor benim üst komşumun işsiz sevgilisi 3-4 ay sabaha kadar dolanırdı takır tukur öğretene kadar canım çıktı. biz de ilk geldiğimizde alt kat uyarmıştı hemen o yumuşak terliklerden aldık.

Tam 2 yıl sinir krizleri geçirdim sesten gürültüden yaşamayan gerçekten bilmez sıfır binaydı, ve evin her yeri başka bir yerle bitişik yatakodası yan tarafla bitişik salon bitişik... hepsinde de en az 2 3 çocuk, üst kat dubleksti 5 6 çocuk vardı abartmıyorum nerede düştük biz dedik? Alt kattakiler de sabahın 6 larında şarkılar türküler yani gerçekten atacaktım kendimi artık eşimi de çok darladım oturup ağladığımı biliyorum.

İnsan gibi söylemekle sonuç alamadım, sonra sesimi yükselttim tavana vurdum indim aşağıya konuştum her seste her beni rahatsız ettiklerinde çıktım yukarı bende manyaklaştım çünkü.

Sonra taşındık ve şuan evimizin sadece banyosu bitişik diğer tüm odalar kendi odalarımızla komşu açık bir daire bulduk, yeni evlerin tavanı alçak o yüzden yeni tercih etmedim tavanda yükseldi şöyle diyeyim öbür türlü onlar ne konuşuyorsa duyuyordum ama şimdi yukarıdan ses geliyorsa anlayamıyorum ne konuştuklarını.

Terlik konusunda uyarın tekrardan parkeler ses yapıyor o yüzden ben gece o tarz terlik giymem mesela

Ben çocuk sesinden rahatsız olduğumu belirtmedim hiç..takunya gibi terlik sesinden rahatsız olduğumu belirttim. Elbette ki çocukları kolay zaptedemezsiniz, ama yetişkin olarak keyfi davranışlarınızı zapt edebilirsiniz.
Ev parkeli ve hali yoksa terlik sesleri resmen pat pat diye ses çıkarıyor .

İşte diyorum ya rahatlar..komşulukta hak vardır, saygı vardır. Bunlar yitip gidince yalnız yalıtımda arar olduk suçu..sabırlar diliyorum ben de, bu durum dışında evlenmeden önce annemlerde yaşadım benzeri ötesi bir sıkıntı..evi satıp en üst daire aldık annemlere..rahatına düşkün, ben herşeyi yaparım kimse beni ilgilendirmez huylu kişiler apartmanda değil müstakil evde oturacak. Yoksa ben sessizliği seviyorum örneğin, herkes sessiz yaşamak zorunda değil evet, ama onlar sesli yaşıyor diye ben de sesli yaşamak ve her gürültüsünü çekmek zorunda değilim, değil mi?
Çekmek zorunda değiliz evet. Sana bide şu yaşanmış örneği vereyim. Kadın öyle rahat ki cehennem olası evinde tadilat yaptırıyor, evde ustalar çalışıp kırıp döküyor, matkap çekiç sesi. Bu kadın , taksi çağırıp gezmeye gidip ustaların işi bitince eve gelen biri. Benim tadilat sesimi siz çekin ben bitince gelirim hadi bye diyor resmen. Ayyy neler yaşattı bize neler. Aklıma geldikçe öfkem nefretim daha da artıyor. Allah böylelerini kahretsin İnşallah.

Çekmek zorunda değiliz evet. Sana bide şu yaşanmış örneği vereyim. Kadın öyle rahat ki cehennem olası evinde tadilat yaptırıyor, evde ustalar çalışıp kırıp döküyor, matkap çekiç sesi. Bu kadın , taksi çağırıp gezmeye gidip ustaların işi bitince eve gelen biri. Benim tadilat sesimi siz çekin ben bitince gelirim hadi bye diyor resmen. Ayyy neler yaşattı bize neler. Aklıma geldikçe öfkem nefretim daha da artıyor. Allah böylelerini kahretsin İnşallah.

alt kat komşumuz gece 11e kadar matkap balyoz sesi dinletti bize her gün tam 2 ay.

sonra bir gün odamda soda şişesi patladı yatağıma yerlere ince ince cam kıymıkları mecbur süpürdüm saat 11 civarıydı. 5 10 dl anca sürmüştür

hemen ertesi gün şikayet geldi aman gece yer süpürüyormuşum ki süpürgem de az ses yapar.

insanlar böyle kendi yaptıklarını görmez. bu evden çıkmadan tüm duvarları matkapla deleceğim her katın 2şer ay tadilat sesini dinledim 10 senedir bitmedi gürültüsüz bi zamanımız olmadı resmen bi biz kaldık yaptırmayan. ya da yeniden yapılandırmayla apartmanı komple yıktırtıcam en güzel intikam 🤣🤣🤣

alt kat komşumuz gece 11e kadar matkap balyoz sesi dinletti bize her gün tam 2 ay.

sonra bir gün odamda soda şişesi patladı yatağıma yerlere ince ince cam kıymıkları mecbur süpürdüm saat 11 civarıydı. 5 10 dl anca sürmüştür

hemen ertesi gün şikayet geldi aman gece yer süpürüyormuşum ki süpürgem de az ses yapar.

insanlar böyle kendi yaptıklarını görmez. bu evden çıkmadan tüm duvarları matkapla deleceğim her katın 2şer ay tadilat sesini dinledim 10 senedir bitmedi gürültüsüz bi zamanımız olmadı resmen bi biz kaldık yaptırmayan. ya da yeniden yapılandırmayla apartmanı komple yıktırtıcam en güzel intikam 🤣🤣🤣
İnan ben o yolu da denedim. Onun müzik sesine karşı bende sana aynısını yapayım dedim. Ama eğer olurda gürültü var diye kapıya gelecek cesateri olursa, onu geldiğine pişman edecem diye koydum kafama. Bi gün evde yalnızım, üst katta mutfak duvarlarımız bitişik.Son ses müzik açtım sesi de tam duvara yaslayıp kapıyı kapadım ki daha da etkili olsun. İndim aşağı 1saat müzik çalıp durdu. Evde olduğuna da emindim ki böyle bişi yaptım. Bekledim, bekledim, bekledim kapım çalmadı şikayete gelmedi. sonra çıkıp müziği kapadım. Arsız kadın bundan da anlamadı. Benim kinin cinsi böyle arsız bi cins. İnşallah bu ve bunun gibi komşu hakkı tanımayanların hakkından gelecek birileri çıkar.

Ben çocuk sesinden rahatsız olduğumu belirtmedim hiç..takunya gibi terlik sesinden rahatsız olduğumu belirttim. Elbette ki çocukları kolay zaptedemezsiniz, ama yetişkin olarak keyfi davranışlarınızı zapt edebilirsiniz.
Onu zaten siz çocuk sesinden rahatsız olmuşsunuz diye yazmadım. Genel olarak yazdım.
Diyorum ya binalar kağıt gibi. Biz de o kadar bunaldık ki arsa üzerine müstakil ev yapmak istiyoruz. Merkeze uzak olur ama olsun. En azından akıl sağlığımızdan olmayız. Benim de alt komşu diye açtığım bir konu var. Isterseniz bir bakın. Neler cekiyorum :((((((

Polis cagırın en guzeli biz oyle yapıyoruz

Çocugu durduramayabilirler birsey diyemem ama terlik sesini kesebilir tabi bunun cozumu mevcut :KK47:

ama bu yorumunuz ilginç geldi

benim evimde tadilat olsa ben de öyle yaparım

yani tadilatın makul saati vardır o saatte usta çalışırken neden evde oturayım ki

bu komşuya sen gürültüyü çek anlamına gelmez

ya da ne bileyim evimde temizlik oluyor itiyor çekiyor gürültü de oluyordur muhtemelen yine ben evde oturmuyorum

ben evde olsam da olacak o gürültü ben yokken de neden evde oturayım

bizimde ustte var bir tane
bir kere kapilarina ciktim abla kapilari cok carpiyorsunuz kizim sicrayarak aglayarak uyanir cok korkuyor dedim tamam dedi ama hala kapi carpmalar gecenin 2 3 unde dip kose ev supurmeler gitar calmalar 2 ergen erkek cocugu kavgasi ayni gaz devam ediyor
beni apartmanda gorunce kusura bakmayin diyo ama kismak icin yapilan hic bir onlem yok gitari cocuk kavgasini anlarimda carpilarak kapanan kapilari ev supurmeyi esya yerlestirmeyi anlamam ha birde lavabo sifonu var caaart diye calisan artik sinir krizi gecirmek uzereyim bir cozumu varsa banada soyleyin

bir de terlikleri gördünüz mü

yani nasıl bir şey giyiyor

örneğin ben ortopedik terlik giyiyorum ceyo

onların altı da sert

ama benim yaşım 40 a yakın taaaa ben ilkokula giderken annem anneannem babam dedem vs tüm sülale bunlardan giyerdi

yani ortopedik terlik de giyemeyeceksek gürültü oluyor diye ne yapacağız

muhtemelen benim de alt komşuya bu şekilde sesim gider zira evimde halı da yok

ama terlik sesi gitmemesi için tüm evi halı mı kaplayayım ortopedik terlik giymeyi mi bırakayım

hani diyorsunuz ya bir şey değişmedi bu sorununuzun çözümü nedir

sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah ama hassas dönemlerinizde dışarıda bol bol hava alın sizi geren konulardan uzak durun

Üst katımdaki 5yaşlarındaki kız çocuğunun bitmeyen gürültüsü, onu geçtim annesinin gece yarısı sürekli eşya çekmesi, gıcırdayan kapılarını bir türlü onarmamaları, gecenin bir yarısı pat pat pat koşturarak yürümeleri... Kaç kere uyardık anlatamam. Bıktık yıldık. Bir yaşında kızım var sürekli onların gürültüsü yüzdenden uyanıyor. Ev değiştiriyoruz ki en önemli sebep üst komşum... dilerim tedaviniz bebekle müjdelensin, sıkmayın canınızı.

Back