• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü yaşayanlar

sem06

Pamuk kızım,bebeğim,acın büyük;seni çok özlüyorum.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
948
727
103
44
Merhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Bu veya benzer durum yaşamış olan var mı?

Merhaba hanımlar, 2.5- 3 yıldır bir sitenin 8.katında oturuyorum. Kendi evim. Üst kattaki komşumun küçük bir oğlu var ve çok yaramaz çok koşturuyor. Sorun o değil aslında, sorun komşumun terlik sesi..sanki takunya giyiyor..öyle bir ses geliyor ki yürürken, aşırı sinirimi bozuyor. 2 kere çıktım söyledim, yöneticiye de söyledim bu süre içerisinde ama değişen hiçbirşey olmadı, hatta şimdilerde tv.nin sesini açma durumu da başladı. Bir de başıma o çıktı. Ben sessizliği seven biriyim. Alt komşuma bile dikkat ederim, sonuçta müstakil evde yaşamıyoruz, hepimiz ortak alanda yaşarken birbirimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Tv'ye kablosuz kulaklık aldım, bazen telefondan doğa sesleri müzikleri dinliyorum, bazen tıpaç kullanıyorum, gürültü duyduğumda gerilmemek için..kız bebeğimi kaybettim yakın zamanda, tüp bebek tedavisi görüyorum bir yandan. Gerilmek istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
yeni bi eve taşındık
allahım o üst kattaki manyaklar her akşam kuduruyorlar.
4. sınıfa giden bi oğlan varmış.
bence koltukların tepesine çıkıp oradan gümmmm diye atlıyor.
sonra bütün evi baştan sona koşuyor.
annesi geçen gün kapıda karşılaştık bizim oğlan çok yaramaz dedi. ödev yapmıyor gürültü yapıyor dedi.
4 aylık bebeğim var yatak odasında akşam 19.00 gibi uyuyor dedim. orası dışında her yerde her akşam kadının bağırışı... oğluna sürekli bağırıyor. çocuktan çok kadının bağırtısını dinliyoruz. bilmiyorum böyle nolcak. dün eşim "hoooop" diye bağırdı yukarı, tavanı çalıcam diyor. 22 den sonra gürültü yapmaya devam ederlerse yöneticiye şikayetle başlıcam

Bu tip gürültüler (ki bence gürültü bile değil yaşamın doğal akışında ortaya çıkan sesler) gün içinde oluyorsa sorun etmemelisiniz. Çünkü insanız, hareket ediyoruz, bazen gürültü çıkaracak bir iş yapmamız gerekiyor, bazen elimizden bir şey düşüyor. Olağan şeyler yani. Suç komşularda değil, binalarda.

Ama site yönetmeliğinizde belirtilen saatler arasında (sitedeyseniz mutlaka yönetmelik vardır) gürültü oluyorsa o zaman şikayet etmeye hakkınız var.

yeni bi eve taşındık
allahım o üst kattaki manyaklar her akşam kuduruyorlar.
4. sınıfa giden bi oğlan varmış.
bence koltukların tepesine çıkıp oradan gümmmm diye atlıyor.
sonra bütün evi baştan sona koşuyor.
annesi geçen gün kapıda karşılaştık bizim oğlan çok yaramaz dedi. ödev yapmıyor gürültü yapıyor dedi.
4 aylık bebeğim var yatak odasında akşam 19.00 gibi uyuyor dedim. orası dışında her yerde her akşam kadının bağırışı... oğluna sürekli bağırıyor. çocuktan çok kadının bağırtısını dinliyoruz. bilmiyorum böyle nolcak. dün eşim "hoooop" diye bağırdı yukarı, tavanı çalıcam diyor. 22 den sonra gürültü yapmaya devam ederlerse yöneticiye şikayetle başlıcam
Çok zor durumumuz. Benim üsttekinin de birkaç ay içinde bebeği olacak ne yapacağım bilmiyorum. Bebeğimi kaybettiğim için bebekle ilgili şeylere dayanamıyorum. Yani durumumuz zor. Yönetici bile etkili olmuyor. Bu biraz duyarlılık ve kültür meselesi..rahatlar, çok rahatlar. Madem bu kadar rahatsın, git müstakil evde otur. birarada oturma kurallarını bilmiyorsan apartmanda oturma, değil mi?

Bu tip gürültüler (ki bence gürültü bile değil yaşamın doğal akışında ortaya çıkan sesler) gün içinde oluyorsa sorun etmemelisiniz. Çünkü insanız, hareket ediyoruz, bazen gürültü çıkaracak bir iş yapmamız gerekiyor, bazen elimizden bir şey düşüyor. Olağan şeyler yani. Suç komşularda değil, binalarda.

Ama site yönetmeliğinizde belirtilen saatler arasında (sitedeyseniz mutlaka yönetmelik vardır) gürültü oluyorsa o zaman şikayet etmeye hakkınız var.

Seninle aynı fikirdeyiz ama burda sürekli bu komşu şikayeti konularını okuya okuya gerçekten acaba bu kadar sorun olabilir mi diye düşünüyorum . Yaşamayan da bilemiyor sanırım .. ama bi terlik sesi ne kadar rahatsız eder bilemedim? Sonuçta bu kadın (ya da adam) günün her saniyesi yürümüyor ya ?

Elbette binalarda da sıkıntı var, ama bence bu çok geçerli değil..görümcemler henüz yeni sıfır, güya yalıtımlı daire aldılar ama her gittiğimde oradan ses geliyor, buradan ses geliyor diyor..bence mesele duyarlılık meselesi..ben tek yaşamıyorum, biraz dikkatli olayım, diye düşünse herkes, zaten sorun olmaz. Bir de söylendi 2 kez..çok mu zor o terliği çıkarıp başka bir terlik giymek..?

Seninle aynı fikirdeyiz ama burda sürekli bu komşu şikayeti konularını okuya okuya gerçekten acaba bu kadar sorun olabilir mi diye düşünüyorum . Yaşamayan da bilemiyor sanırım .. ama bi terlik sesi ne kadar rahatsız eder bilemedim? Sonuçta bu kadın (ya da adam) günün her saniyesi yürümüyor ya ?
Yürüyor kadın..o yoksa annesi yürüyor. Takunya sesi gibi ses geliyor. Benim yerinde olsaydınız, siz de rahatsız olursunuz eminim.

Alt katımın bir bebek üç çocuğu var ve kadının kulaklarında sorun var tam duymuyor. Çocuk ve televizyon gürültüsünü tahmin edersiniz. Üst katımda bir teyzeyle amca var, onların da kulaklar problemli sanırım, bir de yaşlılıktan heralde gece çok tuvalete gidiyorlar. Ama gece beni insan üstü rahatsız etmedikleri sürece tolere ediyorum. Başka çarem yok çünkü. Huzursuzluk çıkarmak kimsenin bir işine yaramaz.

İnsanların hapşırmalarını bile duyuyorsak problem binalardadır. Toplu yaşama kuralları ve hoşgörü adına biraz daha anlayış lazım. Yoksa bütün bina birbirinden şikayetçi olur, hepimiz huzursuz oluruz.

Elbette binalarda da sıkıntı var, ama bence bu çok geçerli değil..görümcemler henüz yeni sıfır, güya yalıtımlı daire aldılar ama her gittiğimde oradan ses geliyor, buradan ses geliyor diyor..bence mesele duyarlılık meselesi..ben tek yaşamıyorum, biraz dikkatli olayım, diye düşünse herkes, zaten sorun olmaz. Bir de söylendi 2 kez..çok mu zor o terliği çıkarıp başka bir terlik giymek..?

Belki o terliği giymesi gerekiyordur. Annem ameliyat oldu benim ayağından, doktorun önerdiği altı tahta gibi olan ortopedik terlik giyiniyor evde. Şikayet gelmedi şimdiye kadar ama yürüme sesi gidiyordur belki bilmiyorum.
Bir de bir yürüme ne kadar ses çıkarabilir ki. Siz oraya fazla odaklandığınız için duyuyorsunuz bence. Ben de bazen alt katın televizyonunu çok duyuyorum mesela, bazen rahatsız olmuyorum. Kafaya takmakla ilgili.

Apartman Gürültü Yönetmeliği ne göre uyulması gereken kurallar şu şekildedir;
  • Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır.
  • Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.
  • Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.
  • Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.
  • Burada "Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültü" konusunu açmak gerekirse; örneğin bir yüksek sesle müzik dinlemek ile bir çocuğun ağlaması aynı şey değildir. Çoçuğun ağlaması yaşamın doğasında olan bir şeydir. Ancak yüksek ses ile müzik dinlemek keyfi bir davranıştır. Yukarıda da belirtildiği gibi dinlediğiniz müziğin sesi bulunduğunuz odanın dışına çıkmayacak şekilde olmalıdır.

Bazen de çok abartılıyor.gece tuvalete kalkılmasını tolere edenler varmış.yok artık!! Yahu hamileyim gece 1500 defa tuvalete uyanıyorum.e alt komşu rahatsız olmasın diye sabaha kadar tutsun mu insanlar.ya da sifona mı basmasınlar.o da binaların yalıtım problemi artık

Bazen de çok abartılıyor.gece tuvalete kalkılmasını tolere edenler varmış.yok artık!! Yahu hamileyim gece 1500 defa tuvalete uyanıyorum.e alt komşu rahatsız olmasın diye sabaha kadar tutsun mu insanlar.ya da sifona mı basmasınlar.o da binaların yalıtım problemi artık
Yok, o kadar da olmaz..epey sıkıntılıymış demek ki yalıtımı, yani ortalamanın epey altında..

Bu saydiklariniza cozum bulmak zor. Tek cozum tasinmak. Benim eski evimde yan dairede orta yasin ustunde bir kadin yasiyordu. Her seye mudahele etme hakkini kendinde goren tiplerdendi. Onun mutfagiyla benim yatak odam bitisikti. Bazi gece sabaha kadar uyumaz, mutfakta is yapardi. Musluk sesi, tabak canak sesi, hatta sabaha kadar oklava sesi dinlerdim. Simdi tasindim ve cok sukur bu binada ses yalitimi iyi. Benim de kucuk bir bebegim var. Bir kez alt kattan sikayet geldi. Ama gun icinde cocuk oynarken elinden oyuncak dusebilir, ya da kosabilir. Aksam saatlerinde zaten biz yanindayiz ve yerde halinin ustunde oyuncaklariyla oynuyoruz. Cok gereksiz bir sikayetti bence. Cok dikkate almadim, bir daha da gelmediler. Cocugu baglayacak halim yok. Zaten 1,5 yasinda. Ne kadar gurultu yapabilir ki. Birseyler dusurunce gurultu olur illa ki.

Yeni binalar resmen plastikten duvar.. Ses olduğu gibi duyuluyor. Sırf bu sebepten eski bir binaya taşınıp gürültüden kurtuldum. Kısa bir süre sonra alacağım evde ilk yaptıracağım evi ses yalıtımı yapmak

Bu saydiklariniza cozum bulmak zor. Tek cozum tasinmak. Benim eski evimde yan dairede orta yasin ustunde bir kadin yasiyordu. Her seye mudahele etme hakkini kendinde goren tiplerdendi. Onun mutfagiyla benim yatak odam bitisikti. Bazi gece sabaha kadar uyumaz, mutfakta is yapardi. Musluk sesi, tabak canak sesi, hatta sabaha kadar oklava sesi dinlerdim. Simdi tasindim ve cok sukur bu binada ses yalitimi iyi. Benim de kucuk bir bebegim var. Bir kez alt kattan sikayet geldi. Ama gun icinde cocuk oynarken elinden oyuncak dusebilir, ya da kosabilir. Aksam saatlerinde zaten biz yanindayiz ve yerde halinin ustunde oyuncaklariyla oynuyoruz. Cok gereksiz bir sikayetti bence. Cok dikkate almadim, bir daha da gelmediler. Cocugu baglayacak halim yok. Zaten 1,5 yasinda. Ne kadar gurultu yapabilir ki. Birseyler dusurunce gurultu olur illa ki.
Bizim de evlenmeden önce annemlerde otururken başımıza gelmişti. Üstteki kadın hiç uyumayıp sürekli dolaşırdı evde, takunya terliğiyle başımızda dan dan..sabaha karşı çatal bıçak tabak sesleri vs..evi satıp en üst kat almıştık 5 yıl önce..şimdi rahatlar..ben yine kurtulamadım şansıma..bebek durumum var, yani 3 hafta sonra belli olacak. Olumsuz olursa başka şehire yerleşmeyi düşünüyoruz. Bakalım..

Ben normal saatlerde gelen çocuk koşturması seslerine takılmıyorum. Bilakis mutlu oluyorum. Benimde oğlum var, eski mahalle olayı yok artık. Çocuklar iyice eve kapandı. Hele kışın daha zor durumları. Enerji dolu çocuklar koşturmasın da ne yapsın. Üst katımda küçük çocuklu bir aile vardı. Çocuk akşama kadar koşturur evde gırc gırc araba sesleri ile otururduk. Hiç şikayet etmedim, karşılaştığımızda kusura bakma dediklerinde "olsun çocuktur" dedim. Eğer çok geç saatlerde olursa uyarın tabiki. Oğlum bazen evde top oynamak isterdi, kış soğuğunda dışarı çıkamazdı. "İn hadi X teyzene söyle top oynacağını" derdim. " anne 1 saat iznim var" diye gelirdi. :)) Komşununda çok hoşuna giderdi, seve öpe gönderirdi onu. Karşılıklı anlayış olması lazım.

Benim hazmedediğim silkelemedir mesela. evet çocuk sesini, oynamasını engelleyemezsin ama insanların tepesine silkelemek gayet bilinçli bir harekettir. Eksik olmasın bizim üst komşu balkonumuzda otururken bile kafamızdan aşağı silkeler. Her akşam yemek masası örtüsündeki artıklar benim balkonumda. Defalarca uyardım ama anlatamıyorum. Gözümle gördüğüm halde yapmıyorum diye yalan söylüyor birde.

Çok ama çok afedersiniz ama bizim binada klozetin sifonunu çekince bile duyuyorum. Insanlar normal konuşuyor ben duyuyorum. Binalar kağıt gibi. Takmamaya çalışıyorum. Insanlar duyarlı olmalı tabi.
Çocuk sesine bir şey diyemem. Allah nasip etsin kucağınıza alın inşallah. O zaman çocukların kapatma düğmesinin olmadığını siz de göreceksiniz.

Üst katı da 2 torunu yaslı cift altta 3 bebekli bir aile ve 2.5 yaşındaki oğlumla biz.. Suan bu satırları yazarken Kağan kalorifer üstüne arabalarını diziyor tıkır tıkır... Oğlum yapma diyorsun anlamıyor elinden alsam daha cok ağlayıp ses yapacak.. Arkadaşın dediği gibi düğmesi yok ki.. Benimki aksam 7 de uyur alttaki in bebesi başlar gece 1 e kadar cığlık cığlığa ağlar. Akşam üzeri Üstekinin torunları başlar oyuna. Yandaki hapsursa burdan cok yasa diyebileceğimiz incelikten duvarlar yapacak birşey yok.. Ama sizi anlıyorum zor bir süreç yaşıyorsunuz

Kötü bir şey demedim ki ben niye kızdınız? Evet gece 15 dakikada bir tuvalet kapısı kapanması ve sifon sesi rahatsız ediyor. Ama şikayet ediyor muyum, hayır. Engelleyebilir miyim, hayır. E ben de tolere ediyorum ne yapayım ki daha?

Çok ama çok afedersiniz ama bizim binada klozetin sifonunu çekince bile duyuyorum. Insanlar normal konuşuyor ben duyuyorum. Binalar kağıt gibi. Takmamaya çalışıyorum. Insanlar duyarlı olmalı tabi.
Çocuk sesine bir şey diyemem. Allah nasip etsin kucağınıza alın inşallah. O zaman çocukların kapatma düğmesinin olmadığını siz de göreceksiniz.
Ben çocuk sesinden rahatsız olduğumu belirtmedim hiç..takunya gibi terlik sesinden rahatsız olduğumu belirttim. Elbette ki çocukları kolay zaptedemezsiniz, ama yetişkin olarak keyfi davranışlarınızı zapt edebilirsiniz.

Back