• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu çocuğu problemi

Yok bir kere apartmanda karşılaştık. Baya haberi var. Arkadaş olmuşlar falan dedi
kadının haberi bile yok o zaman belkide çocuğun sürekli size gelmek istediğinden. anneannede makineye bağlıymış üzüldüm çocuğa yazık ama bu şekilde de olmaz çocuğu incitmeden bir çözüm bulursunuz inşallah.

Vardiyalı mı çalışıyor annesi, gece 5 de gelmesi bir enteresan geldi bana. Fabrika olsa o saatte gelmez gece vardiyasından. Başınıza bela almayın sonra.
Mc donaldsta çalışıyormuş. Gece 1de kapanıyormuş ama makinaların temizliği falan uzun sürüyormuş. Servis bırakıyormuş eve. Benim duyduğum bu

Ben haftada 1ede okeyim ama hergğn kafam kaldırmıyor. Kavga ediyorlar oğlumla. Bende çok üzüldüm çocuğa o yüzden hayır diyemedim :( annesini bi daha ne zaman görürüm bilmiyorum ama ilk fırsatta konuşmam lazım
çocuğun annesiyle konuşun uygun bir dille kavga ediyorlar falan deyin ama çocuğuda incitmeyin çok üzüldüm

Ben haftada 1ede okeyim ama hergğn kafam kaldırmıyor. Kavga ediyorlar oğlumla. Bende çok üzüldüm çocuğa o yüzden hayır diyemedim :KK43: annesini bi daha ne zaman görürüm bilmiyorum ama ilk fırsatta konuşmam lazım
kesinlikle annesiyle konuşun sizin de bir düzeniniz var tabi ki haklısınız ama anne yüreklerimiz kaldırmıyor işte çocuğun durumunu da dimi😞

kesinlikle annesiyle konuşun sizin de bir düzeniniz var tabi ki haklısınız ama anne yüreklerimiz kaldırmıyor işte çocuğun durumunu da dimi😞
Aynen öyle. Birde babaya karşı dolduruyorlar sanırım çocuğu. Bi çocuğun söylemiceği şeyler söylüyor çünkü babasıyla ilgili. :( Hemen kendi oğlumu koyuyorum yerine hayır diyip yollayamıyorum:(

Annesiyle konuşun, kavga ediyorlar birbirlerine zarar vermelerinden endişeliyim, lütfen bir süre göndermeyin diyin.
Annesini göremem büyük ihtimalle ama ananeye anlatayım böyle. Ben çocuğu yolluyorum kapı açık bekliyorum eve gittiğinden emin olayım diye. Ananesinin sesini duymadan kapımı kapatmıyorum bişey olucak korkumdan. Ama bunlar salıyolar apartmana

Benzer bir durum ufak nuanslar ile benim de başıma gelmişti. Açık açık anne ile konuştum. Benim durumum da ise yaramıştı. Ama ben biraz sert cümleler kurdum sanırım. Belki o sebeple ise yaramış olabilir.
Normalde yaşıt çocuklar istedikleri kadar beraber oynasınlar önemli değil derdim ama dışardakine acirken evdeki asıl mesul olduğum evlattan olacaktım.
Siz çocuğun hayatını yazınca duygulandim. Ama o kadar çok ki böyle problemli aile ve hayat... Hangi birine yetisecegimizi bilmiyorum. En iyisi elimizdekine iyi bakmak.

Tavsiyem: kendi çocuğunuza nasıl kural koyuyorsaniz komşu çocuğuna da koyun. Sadece şu gün şu saatte şu kadar süreliğine gelebilirsin. Mesel pztesi günü saat 3 ile 5 arası. Ve utanmayın direkt saati gelince gönderin. Eğer ki hiç gelmesini istemiyorsanız, yine önce ananeye net bir şekilde daha sonra çocuğa düzgün ve tatlı bir dil ile söyleyin. Çocuk birkaç defa daha ısrarla gelmek isteyecektir ama sizin net tutumunuz onu da ikna eder. Tecrübe ile sabittir.

Mc donaldsta çalışıyormuş. Gece 1de kapanıyormuş ama makinaların temizliği falan uzun sürüyormuş. Servis bırakıyormuş eve. Benim duyduğum bu
O makineler en fazla 2 saatte temizlerin hemde hergün kapanış vardiyasında aynı kişiler kalmaz müdür değilse ve öyle yerlerde 3 ve 4 müdür bulunur müdürle ise ise kendi arasında vardiya yapar. O işte çalıştım biliyorum.
Kimsenin çocuğunu evinize almayın başına birşey gelir başınız belaya girer. Cocuk iyi şartlarda yaşamıyorsa bakılmıyorsa asosyal hizmetlerine haber veriniz gizliden.

Size bi olay yazayım ona göre karar verin.
Birinci dereceden akrabamın başına gelmiş zamanında. Baya baya zaman önce, yeni bi olay değil.
Dikiş dikmeyi bildiği (çok güzel dikiş dikerdi, ayrı bi yetenek elinden çıkan hersey bambaska oluyordu) için komşusu rica ediyor, bana da dik diye tamam diyor.

Kadın çocuğunla provaya geliyor. Cocuk oyun oynarken düşüyor başı dikiş makinasının ayakların konulduğu demire geliyor ve çocuk ölüyor.

Devlet bu konunun üzerine (galiba o zamanlar işleyiş değişik tam bilmiyorum) dava mı açmış bişeyler olmuş. Akrabamın hiç bir suçunun olmadığını anlaşılınca dava kapanmış.

Bizi sürekli tembihlerdi. Annesi olan çocuğun yanında evimde ne oldu diye.
Çocuk eve annesi yokken almayın.
Annesiyle birlikte bile olsa gözünuz üzerinde olsun.

Ben sorumluluk isteyen çocuk olaylarına girmiyorum.

Bu cocuk başı boş birde, Allah korusun çocuğa biri bişey yapsa hiç riske girmeyin.

Benzer bir durum ufak nuanslar ile benim de başıma gelmişti. Açık açık anne ile konuştum. Benim durumum da ise yaramıştı. Ama ben biraz sert cümleler kurdum sanırım. Belki o sebeple ise yaramış olabilir.
Normalde yaşıt çocuklar istedikleri kadar beraber oynasınlar önemli değil derdim ama dışardakine acirken evdeki asıl mesul olduğum evlattan olacaktım.
Siz çocuğun hayatını yazınca duygulandim. Ama o kadar çok ki böyle problemli aile ve hayat... Hangi birine yetisecegimizi bilmiyorum. En iyisi elimizdekine iyi bakmak.

Tavsiyem: kendi çocuğunuza nasıl kural koyuyorsaniz komşu çocuğuna da koyun. Sadece şu gün şu saatte şu kadar süreliğine gelebilirsin. Mesel pztesi günü saat 3 ile 5 arası. Ve utanmayın direkt saati gelince gönderin. Eğer ki hiç gelmesini istemiyorsanız, yine önce ananeye net bir şekilde daha sonra çocuğa düzgün ve tatlı bir dil ile söyleyin. Çocuk birkaç defa daha ısrarla gelmek isteyecektir ama sizin net tutumunuz onu da ikna eder. Tecrübe ile sabittir.
Ev içinde kurallar var ama evet gelme konusunda da böyle kural koymalıyım. Çok mantıklı geldi yorumunuz valla işe yarar büyük ihtimalle

O makineler en fazla 2 saatte temizlerin hemde hergün kapanış vardiyasında aynı kişiler kalmaz müdür değilse ve öyle yerlerde 3 ve 4 müdür bulunur müdürle ise ise kendi arasında vardiya yapar. O işte çalıştım biliyorum.
Kimsenin çocuğunu evinize almayın başına birşey gelir başınız belaya girer. Cocuk iyi şartlarda yaşamıyorsa bakılmıyorsa asosyal hizmetlerine haber veriniz gizliden.
Kötü bakılıyor diyemem ama başıboş biraz

Back