• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu belası yardım

Size kafayı takmış içindeki tüm kötülüğü kusuyor.
Nerden anladn dersen bende komşularımla çok samimi değilim soğuğuz da ama gecenin 12 1 açtığı süpürgeye bile uyumuyorum sonuçta olsun diyip geçiyorum ki çocuk ağlamasıdır sestir bunlara takılmıyorum bile.

6 aylık bebeği dövüyordu yukarıda duyup üzülüyorduk. Sürekli hala çocuklwrına şiddet uygulıyor ve 2 sokak öteden duyulacak şekilde bağırıyor.
Bebek dövülürken bir şey yapmadınız mı? Sosyal hizmetleri polisi aramadınız mı? Ağlamasını mı dinlediniz? O zaman arasaydınız şikayet etseydiniz belki şimdi bu sorunu yaşamazdınız.

Bir cinnet çözer gibi o çingenelik yapıyorsa sende yapacaksın ne cürret kapına gelip bağırıyor ? veya kapıya geldiğinde kades uygulamasına bas siz tartışırken polisler gelsin anlat onlara derdini belki memurları ciddiye alır.

Tek çocuğa da katlanamıyorsa hastaneye yatsın bu ne böyle be kendi o çocuğun 10 katı kadar rezillik çıkarmış.
Evet kesinlikle öyle bir bağırma ki sanki görseniz birisi ölmüş gibi bağırıyor. Ben onun gibi yapamam medeniyetten yanayım konuşmaya çalışıyorum hala çığlık çığlığa. Diğer komşular bile kadına gidip biraz anlayışlı ol çocuk o biz de senin sesini çektik senelerce kapına gelmedik dedi ama geme de anlamıyor ruh hastası

Bebek dövülürken bir şey yapmadınız mı? Sosyal hizmetleri polisi aramadınız mı? Ağlamasını mı dinlediniz? O zaman arasaydınız şikayet etseydiniz belki şimdi bu sorunu yaşamazdınız.
Ne yazık ki bişey yapamadım çünkü bu insanlar normal değil ben arasaydım sonra gelip bize bişey yapabilirlerdi kendi çocuğuna bunu yapan bize neler yapar siz düşünün 😢

Ne yazık ki bişey yapamadım çünkü bu insanlar normal değil ben arasaydım sonra gelip bize bişey yapabilirlerdi kendi çocuğuna bunu yapan bize neler yapar siz düşünün 😢

bahane aramayin. Bir bebegin siddet gördügüne resmen göz yummussunuz iste. Simdi cekin deliyi. Tüm komsulariniz da ayni suclu. Sonra ya cocuk ölür yada gidip disarda öldürür ah vah edersiniz ancak. Kadin deli belki, ama hepiniz de suclusunuz. Zamaninda ezecektiniz toptan onu. Ama sükür medeni bir sekilde bir kere kapisina gitmemissiniz

Ne yapabilirim ki polisi arayınca gelmiyorlar bile. Arasan bi dert aramasan bir dert. Kendi çocuğuna acımayıp çığlık çığlığa döven bir insan bize birşey yapar diye inip ne yapıyorsun sen çocuğuna diyemedim ne yazık ki
Kadin cocuklarina siddet uygularken hicbirsey yapmadiniz mi?! Ok.

bahane aramayin. Bir bebegin siddet gördügüne resmen göz yummussunuz iste. Simdi cekin deliyi. Tüm komsulariniz da ayni suclu. Sonra ya cocuk ölür yada gidip disarda öldürür ah vah edersiniz ancak. Kadin deli belki, ama hepiniz de suclusunuz. Zamaninda ezecektiniz toptan onu. Ama sükür medeni bir sekilde bir kere kapisina gitmemissiniz
Hanımefendi bu kadın ruh hastası medeni bi şekilde kapısına gidip konuşulacak bir insan değil. Tanımadan yorum yapmanız tuhaf. Ben kapısına insem çocuğunu niye dövüyorsun diye benim üstüme atlardı. Kendi kocası bile sessiz kaldığı yerde ben niye kapısına ineyim

Bizim de yukarıda ev sahibi var. Sözde kapıyı aşırı çarpıyormuşum, olabilir diye dikkat etmeye başladım. 11'de normal odamın kapısını kapatırken aşağı vurdu. Önceden ben odamda değil, başka şehirdeydim. Adam benim en ufak sesimden rahatsız. Tv izliyorum, sesini önceden şikayet etti zaten diye zar zor duyulacak seviyede dinliyorum, adam ona tak tak vurmaya başlıyor.ben zor duyup tv'nin yanına çöküyorum, sen nasıl duyuyorsun? Bir de bende ses takıntısı var, yüksek sesten nefret ettiğim halde bunları yaşadım.

Bu dediklerimi yaşamasaydım abarttığınızı düşünürdüm ama aşırı bencil insanlar var. Ben üniversitede sabah 5'e kadar telefonla konuşan manyağa katlandım, ses konusunda ben kendim takıntılı olduğum halde adam beni bile sikayet etmiş.

İşte kendisininde 2 çocuğu var ama büyüdüler artık biz büyüyene kadar çıt çıkartmadık. Oğlum da çok yaramaz bi çocuk değil dün öğlen 1 de anneannesi geldi diye sevindi 15 saniye hopladı sadece hemen kapıya geldi. Kendi çocuğunu bile sürekli çığlık çığlığa döven bir insan normal olduklarını düşünmüyorum

Bu hikaye hiç değişmiyor çocuğunu büyütenin günlük hayattaki çocuk sesine tahammülü bitiveriyor nedense.

Hanımefendi bu kadın ruh hastası medeni bi şekilde kapısına gidip konuşulacak bir insan değil. Tanımadan yorum yapmanız tuhaf. Ben kapısına insem çocuğunu niye dövüyorsun diye benim üstüme atlardı. Kendi kocası bile sessiz kaldığı yerde ben niye kapısına ineyim

Tanisam kadina bela olurdum emin olun. Yok öyle deli böyle deli. Yok polisi cagirsan gelmiyorlar. Yok kocasi sessiz. Bahanelerin arkasinda saklanmaya devam edin. Eminim bir kere polisi veya herhangi baska bir yeri aramadiniz. Kadin kapiniza gelip sizi rahatsiz etmese sadece dinleyip sözde üzülmeye devam edecektiniz. Ama gördügünüz gibi o bela o cocuklara sınırlı kalmadı.

Neden evinden taşınıyorsun ki.
Gitsin şikayet ettin desibel ölçerle geliyorlar…
Siz çok ses çıkarmıyorsunuz ki, zaten belirli saatler arası istersen evini tadilata sok bişey diyemez. 10-18 arası. Bu saatler dışında yüksek ses olması sorun. Oda elinde patlar…

Kapınıza geldiğinde kamera ile kayıt altına alıp polis çağırın çünkü bu yaptığı normal değil.

Bizim ust kat komsumuz yillar once gece gündüz evde faaliyet vardi. Birde elektrik saatini degistirdiler gece camasir bulasik makinasi calistirip günduz hayati yasayip, yavru köpek getirip hayvani saatlerce havlattılar, ütü vs onları saymıyorum, parkelerden gelen gacır gucur sesler… Biz kavga ettik ama dayanılacak gibi degildi. Sonra taşındılar oğulları 10-15 kisilik arkadas gurubuyla gelip geceleri alkol vs eğlence yaptılar. Gene kavga ettik. Artik iş dava açmaya gidiyordu. Evlerini satıp gittilerde kurtulduk o zaman. Sizde böyle bisey yok ki.
Evet 3 yaşında oğlum tüm gün zaten oyun oynamakla geçiyor günü sabah 9-10 da uyanıyor akşam 9 da uyuyor. Bunlar istiyor ki çıt sesi çıkmasın. Duvarlar çok ince yan komşum ne konuşsa duyuyorum yan dairemde köpek bar gece gündüz havlıyor hiç şikayet etmedim. Çünkü köpek bu laftan anlamaz aynı çocuk gibi. Oğlum ses yapmasın diye şuan suyla oynatıyorum bu soğukta çocuğu oyalayacağım diye perişan oldum gerçekten. Aslında kalmak istemedik çünkü huzurum kaçıyor eşim eşiyle kavgadan döndü ben sakinim ama eşim en son kocası bidaha gelirse sakin olmayacağım dediği için hep tedirginim

Ben giriş katta oturuyordum üst komşum 1 yaşındaki oğlumun aglamasindan kosmasindan rahatsız olmuş sabah 7 den öğlen 11 e kadar hiç durmadan topuklu ayakkabıyla zıpladı Allah yukarda şahit avizeler yere düştü deprem oldu sandık dışarı kaçtık bir baktim 35 yaşındaki evin bekar kızı ben zipliyorum ziplayacam diye bas bas bağırıyor ev sahibini aradım polisi aradım 11 de durdu. Akşam ev sahibim geldi şakayla karışık nerde senin yaramaz biraz kulağını çekelim dedi ,oğlumu gösterdim bu abi dedim yok küçük değil büyük çocuk nerde dedi, dedim abi başka çocuğum yok ki tek bu çocuk var bu kavga bu çocuktan çıktı adamın ağzı açık kaldı 1 yaşındaki çocuktan mi rahatsız olmuş dedi evet dedim. 1 ay böyle ziplamayla devam edince ev sahibim bana başka bir evini kiraya verdi bütün taşınma masrafımi karşıladı aynı kiradan devam ettirdi her adımda özür diledi oraya da oğlunu yerleştirdi oğlu muma çevirdi üst komşuyu😂 öyle hiyara böyle tuz lazım dedi😂
Allah razı olsun ev sahibinizden 😀

Evet 3 yaşında oğlum tüm gün zaten oyun oynamakla geçiyor günü sabah 9-10 da uyanıyor akşam 9 da uyuyor. Bunlar istiyor ki çıt sesi çıkmasın. Duvarlar çok ince yan komşum ne konuşsa duyuyorum yan dairemde köpek bar gece gündüz havlıyor hiç şikayet etmedim. Çünkü köpek bu laftan anlamaz aynı çocuk gibi. Oğlum ses yapmasın diye şuan suyla oynatıyorum bu soğukta çocuğu oyalayacağım diye perişan oldum gerçekten. Aslında kalmak istemedik çünkü huzurum kaçıyor eşim eşiyle kavgadan döndü ben sakinim ama eşim en son kocası bidaha gelirse sakin olmayacağım dediği için hep tedirginim
Kiracınızı seçerken dikkat edin. Bunlar kadar olmasa da inşallah haklarından gelebilecek seviyede ve tercihen 2+ çocuklu olurlar. Deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı.

Ay bunu okuyunca eski binamdaki alt komsuma duaci oldum tekrar. Iki tane cocuklu aile altli ustluyduk, birbirimizi haberdar ederdik, supurge vs calistirirken cocuk uyuyorsa calistirmayalim diye. Allah sizi de iyilerle karsilastirsin.

Alt komsunuz ev sahibi mi? Sitede mi oturuyorsunuz?
Amin inşallah teşekkür ederim. Alt komşumun da kendi evi. Site değil apartman

Size kafayı takmış içindeki tüm kötülüğü kusuyor.
Nerden anladn dersen bende komşularımla çok samimi değilim soğuğuz da ama gecenin 12 1 açtığı süpürgeye bile uyumuyorum sonuçta olsun diyip geçiyorum ki çocuk ağlamasıdır sestir bunlara takılmıyorum bile.
Evet bence de ruh hastası kadın. Apartmanda herkes sürekli ses çıkartıyor. Yan komşum da köpek 7/24 havlar ben ki hayvanseverim hiç şikayet etmem bu durumdan. Diğer yan komşum sabah erken saatte süpürge blender acar gece çamaşır makinesi. Bağırarak konuşurlar hep duyarız hiç kimseye gitmiyorlar bi benim küçücük oğlumu sığdıramadılar

Evet bence de ruh hastası kadın. Apartmanda herkes sürekli ses çıkartıyor. Yan komşum da köpek 7/24 havlar ben ki hayvanseverim hiç şikayet etmem bu durumdan. Diğer yan komşum sabah erken saatte süpürge blender acar gece çamaşır makinesi. Bağırarak konuşurlar hep duyarız hiç kimseye gitmiyorlar bi benim küçücük oğlumu sığdıramadılar
Takılmak isteyen takılıyor işte bi şekilde

Bizim üst kata taşının 😅😅 bizim üstte de sizinkiyle yaşıt bi çocuk var. Ve asla normal yürümüyor sürekli koşuyo bağırıyo ve yere bi şeyler fırlatıyor. Uyku saatleri bozukmuş gece 3 te yatıyo. Gündüz ses yok gece evde bi ordu var gibi. Bebeğimiz de biz de uyuyamıyoruz. Biz de çocuktur bağlayacak halleri yok dedik hep. En son baktık annesi gece 11 de komple ev falan süpürüyor da öyle kibarca uyardık 😅 yer değişin bizim üst komşuyla da gürültü neymiş görsünler 😂😂

Kesinlikle tek sorunum taşınana kadar ne yapacağım bu insanlarla. Dün öğlen 1 de kapıma geldi saldıracaktı neredeyse sadece 15 saniye hopladı diye. Eşime de söyleyemedim kavga eder diye.
Kapıyı açmayın geldiği zaman.
Eşiniz de muhatap olmasın.
Çocuğu da kısıtlamayın, 1.5 yaşındaki çocuğun ayak sesinden ne olur sanki.
Kapıya dayandığında da polis geliyor dersiniz.
Ve bu ufacık sese kapıma dayanan insanlar o kadar saygısız ki pazar sabah 9 da matkap çalıştırır. Oğlum küçükken öğlen uykusunda matkap açardı söylediğimde başka odada uyut derdi. Karısı ruh hastası çığlık çığlığa bağırır sürekli. Oğlum olmadan önce kendi çocukları da sürekli ses yapardı bi kere şikayet etmedik. 6 aylık bebeği dövüyordu yukarıda duyup üzülüyorduk. Sürekli hala çocuklwrına şiddet uygulıyor ve 2 sokak öteden duyulacak şekilde bağırıyor. Bi kere bile kapısına inmedim.
Hala dövüyorsa ilgili kişileri arayın evlerine denetime gelirlerse kendi derdine düşer.

Tamam tamam der gönderirsiniz dedikleri şeyleri ciddiye almayın yani, sinir oluyorsa ateş alan yerlerine buz koyar oturur.

Polis kimin aradığını neden söylesin veya ne yapabilirler öldürecek değiller ya vicdanınız nasıl el verdi Allah aşkına daha 1 2 gün önce bir kadın 3 çocuğunu bıçakladı böyle bir olay mı olsun illa ? Yılan size dokunmasın bin yaşasın derseniz o yılan en çok sizi sokar .

Ah ah ses yalıtımı çok önemli.
Yazdığım olay ailemin evinde oldu.
Evlendim bir ev tuttuk ilk kağıttan ev yalıtım 0….
Neler çektik uyku yoktu.

Sonra eşimin işine yakın bir sitede ev tuttuk. Yalıtım cok fena değl iyiydi ama alt kat gece yaşayan insanlardı, akrabaları da oturuyordu… Güvenligi çağırsakta fayda etmiyordu.

Ev alacağımız zaman ilk yalıtıma, duvar kalınlığına, duvara vurduğumuzda ince mi kalın mı anlaşılıyor. Sorduk soruşturduk.
Yalıtım o kadar mükemmel ki…
Komşular rahat ben rahat.

Alt kat komşum cocuklar bi iki ses yapıyor dedi. Ama ben gece sea yaptırmadığım için üzerinde durmadım.
Oda gece ses yaptırmadığım için bir daha bişey de demedi… Çünkü her ses gitmiyor aşşa. Katta 4 daire var hepsi birbirinden de bağımsız, e parkeleri döşetirken alta kalın şilte de koydurdum.

Taşınacağın evin yalıtımını iyi araştır…

Back