Komple ev tadilatı için yardım istiyorum

drydeniss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
2.186
10
116
39
Diğer
kızlar ; biz ev almıştık içinde şuanda kiracı var.
haziranın başında kiracılar çıkacaklar ve biz evin herşeyini değiştirmeyi düşünüyoruz
kapılar, pencereler, fayanslar, dolaplar, yerler duvarlar...
aşağıdaki komik çizimi ben yaptım sempatiksalakcinni
anca bu kadar becebildim.
bu benim ev krokim sempatiksalakcinni
idare edin işte... neyi nereye koyacağımı yazmadım.
kafanızda şekil olsun diye gösteriyorum..
hem bana fikir vermiş olursunuz...
düzen bu şekilde, tadilata gelince neyi nasıl yapmalı
ben bu şekildeyaptım çok memnunum
ben bu şekilde yaptım keşke yaptırmasaymışım
bu şekilde daha kullanışlı veya kullanışsız diye yazarsınız çok sevinirim

mutfağımın şeklide biraz değişik olacak onunda resmi aşağıda.. L şeklinde olacak . beğendiğim dolap resimleri ve dolaplarda olacak özellikleri yazacağım..
yardım etmeniz dileğiyle... :emir_bebek:
evizimi.png

bu da mutfağın olacak hali..
mutfakizimi.png

bu da Arsima arkadaşımızın düzenleyip güzelleştirdiği resim...
tekrar çok teşekkür ederim Arsima.. ellerine sağlık

61689848.jpg

Son düzenleme:
yok canım. ben eklemeyi anca yapabildim..
başka siteden denedim :)
çok güzel çizdğim söylenemez
beceremiyom böyle şeyleri
yapabileceğimin en iyisi bu
beğendiğim mutfak banyo vs leride göstericem

anlasam bişeyler söyliycem ama anlamamki. Sanırım mimar arkadaşlar daha güzel yanıtlarlar sorunu.boshayallersmile

bu arada bütün resimler sitedeki arkadaşların evlerinden alıntı olabilir.. kusura bakmayın.. birebir olmasada alıntılar olacaktır :utangac:
banyoda bu tarz bi dolap ve compact sistem kabin düşünüyoruz. banyomuz küçük çünkü... çamaşır makinasınıda mutfağa koyacağız... aslında her halukarda sığar ama banyoyu daraltma niyetimiz yok..
dscn0483l.jpg

adsz1h.png

mutfakta bu tarz ve renkte olacak
2438.jpg

bunlarda da çok hoşuma gidiyor , hala kararsızım
mutfak1z.jpg

spa2497gx0.jpg

anlasam bişeyler söyliycem ama anlamamki. Sanırım mimar arkadaşlar daha güzel yanıtlarlar sorunu.boshayallersmile

ben anlatamamış olabilirim arkadaşım
önce evin şeklini görün istedim
kafada canlanması için, mutfağın şekli falan
sonra beğendiğim modellerden resim koydum

diyorumki. bu ev komple tadilat görecek
renk seçimi,mobilya seçimi hakkında yardımcı olursanız sevinirim..

yani dolabın kulpunu kalın yaptım, ince daha kullanıştı oluyor
fayansı parlak yaptım kayıyor, matlarından düşün gbi inceliklerinden
tecrübelerinzden paylaşın , fikir edineyim diyorum.
yinemi anlatmadım kuzum eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

mutfakmobilya17bg5.jpg

ileride köşem yerine bu tarz birşey koymayı düşünüyorum.. tabiki renk seçimi mutfağın rengine göre değişecek..

mutfaktakioturmabolumud.jpg

bu arada mutfağı siyah beyaz düşünüyorum..
aslında tezgahı siyah istiyordum. çok hoşuma gidiyor.
kireç lekesi çok belli oluyormuş
çok iyi kullanman gerekiyor dediler

levye lavabo istiyordum. kullanışsız oluyor dedi bi arkadaşım.
etrafında sürekli su birikiyor silmek zorundasın her daim dedi

dolapları mümkün olduğunca kir tutmayacak, düz desen ve renklerden seç dediler

koyu renk fayans çok kireç belli ediyor kesinlikle yaptırma dedi arkadaşım , evinin içini yaptıralı 1 sene oldu bıkmış durumda...

işte dolapların içi enli olsun rahat tencere koyabil
çatal kaşık çekmeceleri çok derin olmasın
çekmeceler üst üste değil yan yana olsun
kaloriferlerin içine aspiratör kağıdı koyiçi tozlanmasın
yerler açık renk laminant olsun
gibi önerilerde bulundular...

ama kızlar ya yardım etcek yok mu ??? mafoldumben
mesela mutfak tezgahında iki tane gidermi olsun tek mi.. hangisi daha kullanıştı?

birde mutfak balkonunu içe aldıracağım kısma nasıl bir perde yaptırabilirim.
stor beğenmiştim ama içeride ışık yandığı taktirde içerisi göründğünden vaz geçtim
jaluzi nasıl olur arkadaşlar?
yad aşu ip perdelerden yaptırsam, altına stor o nasıl durur sizce?

Son düzenleme:
ama kızlar ya yardım etcek yok mu ??? mafoldumben
mesela mutfak tezgahında iki tane gidermi olsun tek mi.. hangisi daha kullanıştı?

birde mutfak balkonunu içe aldıracağım kısma nasıl bir perde yaptırabilirim.
stor beğenmiştim ama içeride ışık yandığı taktirde içerisi göründğünden vaz geçtim
jaluzi nasıl olur arkadaşlar?
yad aşu ip perdelerden yaptırsam, altına stor o nasıl durur sizce?

Öncelikle kolay gelsin arkadaşım. Jaluziyi pek tavsiye etmem ben. Ben de ilk evimde balkonuma yaptırmıştım, toz pembe çok şekerdi. Ama temizliği zor. Hele ki mutfakta ister istemez sık kirlenir. Ocağa yakın olursa daha da zor. Bence daha kullanışlı bir şey düşün.
Bir de ben oranın camını nasıl yaptıracağını tam anlamadım. Boydan boya camlı pimapen mi, yoksa kenara toplanabilen balkon camlarından mı?

Öncelikle kolay gelsin arkadaşım. Jaluziyi pek tavsiye etmem ben. Ben de ilk evimde balkonuma yaptırmıştım, toz pembe çok şekerdi. Ama temizliği zor. Hele ki mutfakta ister istemez sık kirlenir. Ocağa yakın olursa daha da zor. Bence daha kullanışlı bir şey düşün.
Bir de ben oranın camını nasıl yaptıracağını tam anlamadım. Boydan boya camlı pimapen mi, yoksa kenara toplanabilen balkon camlarından mı?

öncelikle ilgilendiğiniz ve fikir verdiğiniz için teşekkür ederim a.s.

balkon pimapen ile kapatılacak ama komple boydan cam olacak yana sürgülü..
katlanabilen cam balkonlardan değil.. o L kısmı oturma yeri olarak kullanacağız. odamız az olduğu için. salonu misfir geldiğinde kullanmayı düşünüyoruz. kendimiz olduğunda mutfakta olacağız. zaten akşam 9 da evde olabiliyoruz. benim şimdiki durduğum evin karşısındaki dairenin mutfağında jaluzi kullanmışlar. yerler seramik hiz halı yok. seramikle desen verdirmişler. perdeler jaluzi.. tabi sormadım nasıl oluyor die.
temiizliği muhakkak zor oluyordur aklıma gelmişti zaten.
ocaktan uzak olacak canım cam. mutfak kapısından 1.5 mt olacak uzaklığı.. balkonun salonla birleşen duvarıda yıkılıp yerine cam tuğla yapılacak oraya ışık girişi engellenmesin diye..

Jaluzinin gerçektende temızlenmesi zor Evye için şu öğütücülü evyelerden düşünebilirsin çiftli olanlardan tezgahta siyah giranit gerçektende çok güzel duruyor benımde hayalım ama temizliği nasıl olur bilemem Yerleri açık renk laminat yaptırman hoş olur gerçektende Burda beyaz melek adlı arkadışımızın lamınatları çok hoştu bakabilirsin gerçektende koyu renk fayansları kımse tavsiye etmıyor görüntü süper ama temızlıği kötü elinde sürekli vileda dolaşman gerek ama banyoda duvarı siyah beyaz yaptırıp yer zeminini farklı bir renk yaptırabilirsin

Jaluzinin gerçektende temızlenmesi zor Evye için şu öğütücülü evyelerden düşünebilirsin çiftli olanlardan tezgahta siyah giranit gerçektende çok güzel duruyor benımde hayalım ama temizliği nasıl olur bilemem Yerleri açık renk laminat yaptırman hoş olur gerçektende Burda beyaz melek adlı arkadışımızın lamınatları çok hoştu bakabilirsin gerçektende koyu renk fayansları kımse tavsiye etmıyor görüntü süper ama temızlıği kötü elinde sürekli vileda dolaşman gerek ama banyoda duvarı siyah beyaz yaptırıp yer zeminini farklı bir renk yaptırabilirsin

fikir verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim a.s.

öğütücülü evye nasıl olur hiçbir fikrim yok canım.sen kullanıyor musun? çünkü etrafımda hiç kullanan yok. çiftli evye de tezgahı kaplarmı kullınm alanım kısıtlanırmı bilmioyrum.
halam da çifti yaptır diyor ama kararsızım. bu ara da evye istemiyorum tezgah granit tarzı birşey istiyorum. siyahtı hayalim tehgahta. ama kullanımı zor oluyor dedi kullanan bi tanıdığım. sürekli silmen gerekiyor su damlasının izi hemen belli oluyormuş..

banyoda düşünğüm renk aslında turkuaz dı... bu rengibanyoda gerçekten çok istiyorum ama eşim sıcak bakmıyor.. banyo küçük de olduğu için ne renk yaptıracağım bilmiyorum.. yine beyaz ağırlıklı olur ferah göstermek için.. şu araba boyalı dolaplar var banyo için hiç gördünüz mü bilmiyorum.. bulursam resmini göstereceğim.. o tarz birşey çok mu maliyetli olur acaba ve izbelliolurmu kullanan varmı arkadaşlar bilmiyorumkismile

Öncelikle hayırlı olsun ve kolay gelsin diyorum.Resim yükleyemedim ama beyaz mutfak için tavsiye ediyorum başlığındaki, kırmızı mutfaktaki siyah çimston tezgahı hatırlatırım ve tek geçerim harika duruyor.Zorluğuna değmezmi?bence çift eviye tezgahın uzunluğuna göre değerlendirilmeli ona göre seçim yapmalısınız çok kısa bir tezgahta hem şıklık hemde kulanım açısından iyi durmaz.Mutfakta seçiminiz kahve tonlarından yöne olacaksa üst dolaplarda beyaz alt dolaplarda da benim çok begendiğim reginada var portofino rengi harika duruyor o tonlarda düşünebilirsiniz.Zeminde bej hem kullanım hemde şıklık açısından ideal.Girişe kapıların rengine ve modeline uygun gömme dolap yaptırabilirsiniz.Salona dekoratif şömine için uygun yuva yaptırabilirsiniz.Banyo ise benim en kararsız kaldığım yer bence banyo için en uygun renkler sudan gelen çağrışımla mavi ve turkuaz tonları buna uyan engüzel seramikler apaçi seramikte rektefiyeli olanlar bi bakın isterseniz.Ama siz duvarları beyaz yapıp siyah dekor ve siyah beyaz bordur kullanarak ve zeminde antrasit kullanabilirsiniz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Öncelikle hayırlı olsun ve kolay gelsin diyorum.Resim yükleyemedim ama beyaz mutfak için tavsiye ediyorum başlığındaki, kırmızı mutfaktaki siyah çimston tezgahı hatırlatırım ve tek geçerim harika duruyor.Zorluğuna değmezmi?bence çift eviye tezgahın uzunluğuna göre değerlendirilmeli ona göre seçim yapmalısınız çok kısa bir tezgahta hem şıklık hemde kulanım açısından iyi durmaz.Mutfakta seçiminiz kahve tonlarından yöne olacaksa üst dolaplarda beyaz alt dolaplarda da benim çok begendiğim reginada var portofino rengi harika duruyor o tonlarda düşünebilirsiniz.Zeminde bej hem kullanım hemde şıklık açısından ideal.Girişe kapıların rengine ve modeline uygun gömme dolap yaptırabilirsiniz.Salona dekoratif şömine için uygun yuva yaptırabilirsiniz.Banyo ise benim en kararsız kaldığım yer bence banyo için en uygun renkler sudan gelen çağrışımla mavi ve turkuaz tonları buna uyan engüzel seramikler apaçi seramikte rektefiyeli olanlar bi bakın isterseniz.Ama siz duvarları beyaz yapıp siyah dekor ve siyah beyaz bordur kullanarak ve zeminde antrasit kullanabilirsiniz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar

verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim a.s.
salona dökoratif şömine hiç düşünmemiştim boshayallersmile
sade benim istememle de olmuyor mübarek :1shok: eşimede demem lazım
hole vestiyer tarzı birşey yapılacak işte ayakkabı ve montlar için

orayada şöyle bir fikir verdi bi arkadaşımız
onlarda ev yaptırıyorlar. eğer hol genişse ayakkabı giymek için oturacak yer yapılıyor
ondan yaptırın gayet rahat ve güzel duruyor dediler..
ayakkabı koyacak yerleri ayakkabı için özel olan raflardan istiyorum
bi kendi montlarımızı asacak yer oluyormuş gömme sürgülü kapağı kapatınca
misafir gelince onun montları nı asacak yer ayrı oluyormuş önlü arkalı düşünnü
kendimizinkini asınca kapağı kapatıyorsunuz
en önde misafirleriki olacak. karışıklık kuruşukluk yok yani..

banyodaki dolapta çamaşır sepetini dolabın içine istiyorum ve bir bölümde
kovamı falan koyabilmek için ona göre derinlikte olacak. lavabo altı dolabı da temizlik maddelerin koymak için uygun olacak

mutfakta uygun bi bölüme çöp kovası koydurcam. yalnız tek kapılı olacak. şu an kullandıım evde çift kapılı açınca koku olabiliyor :sinifsinif: hoşuna gitmiyor insanın
tek kapılıda olursa yalnız çöp olur yeri gelri havalandırırız..
mikrodalgam içinde dolabın bi bölümü kulanılsın istioyrum

mutfakta ankastre set koyamayacağım malesef :( eşyalarım daha 4 yıllık kıyıpta değiştiremem zaten çok kullanmadım haftada bi defa anca yemek falan yapıyorum. hem boşa masraf yapmak istemiyorum

şimdilik bu ayrıntılara dikkat ettim.

varmı başka önerisi olan ???alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

mutfağıma jaluziden önce düşündüğüm perde nin resmi aşağıda arkadaşlar. çok güzel durmuş değil mi ? el yapımı.. tüylü ipten değilde makromeden yapmışlar.. tek düşündüğüm kısmı ben altına stor yaptırmak istiyorum. iksii bir kombine nasıl durur acaba?

birde benim mutfağımdaki balkon içeri alınacak boydan cam olacak , pimapenli ( katlanabilir cam balkonlardan değil) yana sürgülü nasıl olur bilmiyorum yaa :(

perde1.jpg

perde3.jpg

perde5.jpg

perde6.jpg

resimler alıntıdır arkadaşlar...

Son düzenleme:
[orayada şöyle bir fikir verdi bi arkadaşımız
onlarda ev yaptırıyorlar. eğer hol genişse ayakkabı giymek için oturacak yer yapılıyor
ondan yaptırın gayet rahat ve güzel duruyor dediler..
ayakkabı koyacak yerleri ayakkabı için özel olan raflardan istiyorum
bi kendi montlarımızı asacak yer oluyormuş gömme sürgülü kapağı kapatınca
misafir gelince onun montları nı asacak yer ayrı oluyormuş önlü arkalı düşünnü
kendimizinkini asınca kapağı kapatıyorsunuz
en önde misafirleriki olacak. karışıklık kuruşukluk yok yani..

Aslında siz o kadar güzel ince noktaları düşünüp,araştırmışsınız ki burda paylaşmış oldunuz biz teşekür ederiz.Yeni fikir ve uygulamalarıda burda yine paylaşın lütfen.Yalnız benim alıntı yaptıgım kısımla ilgili anlamadığım yerler oldu.ayakkabı giymek için oturulacak yeri gözümde canlandıramadım.Misafir montları felan asıldıktan sonra dolabın içindemi yoksa dışındamı kalıyor.Aslında foto olsa çok iyi olurdu.Bu arada perdeyide çok begendim çok şık.Sevgiler

kolay gelsin arkadaşım
mutfak dolaplarını kesinlikle kolay temizlenebilir,iz tutmayan malzemelerden seç
yerlerdeki fayans aralarındaki derzler çok çabuk kirlenip renk değiştiriyor,temizlemesi zor oluyor fayanslar birnbirine birleşik,aralıksız yapılabiliyorsa öyle birşey yaptır bence
en sinir olduğum şey diyebilirim evde
mutfak çok güneş alıyorsa yazın iş yapmak zor oluyor,güneşlik iyi oluyor
akşam da ışıkları yakınca kapatıp daha rahat edilebiliyor

bina eskiyse tesisatı komple yenilemeniz gerekebilir buna da dikkat edin

bence cam tuğla fikri çok hoş olmuş..
çok hoş geliyor bu fikir bana, özellikle 2 oda arasında olması güzel fikir..
ama anlamadığım, mutfak camı.. yani boydan boya açılır kapanır sürgülü cam..
yani o camlar eğer önünde balkon varsa yapılır, yoksa boydan kapıyı açınca aşağı düşersin doğal olarak..
evin zemin kattaysa bilemem, ama mesela arkadaşımın salonu öyle, en azından bit kadar da olsa önünde fransız balkon tipi bişiy var.. yoksa nasıl olacak onu anlamadım ben...

bu arada bütün resimler sitedeki arkadaşların evlerinden alıntı olabilir.. kusura bakmayın.. birebir olmasada alıntılar olacaktır :utangac:
banyoda bu tarz bi dolap ve compact sistem kabin düşünüyoruz. banyomuz küçük çünkü... çamaşır makinasınıda mutfağa koyacağız... aslında her halukarda sığar ama banyoyu daraltma niyetimiz yok..

banyodaki duşakabini asla cam yaptırma derim
kumala camlar bu yıl çok moda ve çokta hol duruyor tavsiye edebilirim
banyo dolabının aynasınıda sadece ayna olarak deil ince bir dolap olarak kullanabilirsin önden bakınca aynen böyle görünecektir.
böylelikle bi çok ıvır vızır orada toplanacak

mutfakta ise bembeyaz olanı çok önermiyorum eğerki kaliteli malzeme kullanılmazsa max. 5 ayda sararmaya başlıyor
ayrıca mutfak dolaplarının kapakları için şuan adı aklıma gelmeyen hızlı bile kapattığında o yavaş kapanan sistemlerden yaptır çok güzel oluyor

yani dolabın kulpunu kalın yaptım, ince daha kullanıştı oluyor
fayansı parlak yaptım kayıyor, matlarından düşün gbi inceliklerinden
tecrübelerinzden paylaşın , fikir edineyim diyorum.
yinemi anlatmadım kuzum eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

fayansı parlak çok tavsiye etmiyorum kayabiliyor kendinden tırtıklı modelleri tercih edebilirsin
koridor ve mutfağıda parke yaptırırsan kullanışllı olur

siyah mutfak tezgahında herşey iz yapacaktır
benim ocağım siyah sildiğim anda bile havlı kalıyor ve hep tozlu gibi tezgahta da aynısı olabilir

Son düzenleme:
Back
X