- 18 Mart 2021
- 11.542
- 63.662
Herkese merhabalar
İlk yarışmam ve ilk heyecanımla elimden geldiğince yapabildiğim Köme çorbamla sizlerleyim
Köme çorbası Kırşehir'in yöresel çorbası olarak bilinir ama her evde olan malzemelerle yoğurtlu sebze çorbası olarak düşünebiliriz.ozellikle bebeklerin ve çocukların sebze ayrımından bu corbayla kurtuluruz içinde yok yok
Malzemelerimiz
1/2 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 Y. Kaşığı dost tava yoğurdu
2 Y. kaşığı un
2.Y kaşığı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
5 su bardağı su
1/2 patlıcan
1/2 patates
1/2 biber
1/2 domates
tuz
Üzerinin yağı için.
2 yemek kaşığı tereyağı
bir tutam nane
Öncelikle
Yoğurt,un,yumurta sarısını tencerede pıtırcık kalmayana kadar çırpalım.sonra üzerine 5 su bardağı su ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
Çorba kaynadığında sırasıyla
Buğday,nohut,mercimeği içine koyalım.
Ben önceden buğdayı,nohutu ve mercimeği haşladım.genelde başlar dolapta hazır bulundururum daha pratik olur.
En son patlıcanın,patatesin,biber ve domatesin yarısını küçük doğrayıp çorbanın içine atalım.Yaklaşık 20-25 dk hepsi beraber pişecek.bu arada çorba koyulaşır 1 su bardagi su eklenebilir.
En son ocaktan aldıktan sonra tuz ekliyorum genelde yoğurt olan çorbalara.
Bu da son taşım kaynayan corbamiz
Çorbayı servis etmeden önce tereyağında nane kızdırıp üzerine döküyoruz
Elimize saglik
İlk yarışmam ve ilk heyecanımla elimden geldiğince yapabildiğim Köme çorbamla sizlerleyim
Köme çorbası Kırşehir'in yöresel çorbası olarak bilinir ama her evde olan malzemelerle yoğurtlu sebze çorbası olarak düşünebiliriz.ozellikle bebeklerin ve çocukların sebze ayrımından bu corbayla kurtuluruz içinde yok yok
Malzemelerimiz
1/2 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 Y. Kaşığı dost tava yoğurdu
2 Y. kaşığı un
2.Y kaşığı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
5 su bardağı su
1/2 patlıcan
1/2 patates
1/2 biber
1/2 domates
tuz
Üzerinin yağı için.
2 yemek kaşığı tereyağı
bir tutam nane
Öncelikle
Yoğurt,un,yumurta sarısını tencerede pıtırcık kalmayana kadar çırpalım.sonra üzerine 5 su bardağı su ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
Çorba kaynadığında sırasıyla
Buğday,nohut,mercimeği içine koyalım.
Ben önceden buğdayı,nohutu ve mercimeği haşladım.genelde başlar dolapta hazır bulundururum daha pratik olur.
En son patlıcanın,patatesin,biber ve domatesin yarısını küçük doğrayıp çorbanın içine atalım.Yaklaşık 20-25 dk hepsi beraber pişecek.bu arada çorba koyulaşır 1 su bardagi su eklenebilir.
En son ocaktan aldıktan sonra tuz ekliyorum genelde yoğurt olan çorbalara.
Bu da son taşım kaynayan corbamiz
Çorbayı servis etmeden önce tereyağında nane kızdırıp üzerine döküyoruz
Elimize saglik
Son düzenleyen: Moderatör: