• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolumdaki bu yara nasıl geçer? :(

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba bayanlar öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun :nazar: :16:

Benim yaklaşık 1 ay önce kolum camla kesildi derim sıyrıldı :( Yara kabuk falan bağladı baya bi sarılı kolla dolaştım. Şimdi kabukları düştü ama sıyrılan deriyi de kesmediler ben çok ağladığım için galiba ya da gerek görmediler. Şu anda deri topalnmış bi şekilde duruyor sanırım iz kalacak :( Doktor da ilaç falan vermemişti, ben korkuyorum hep böyle kalırsa diye. İz kalmaması için bildiğiniz sağlam bir ilaç ya da bitkisel bir yöntem var mı? Kantaron yağı kullanıyorum o kabuklarını falan düşürdü iyi geldi ama iz kalmasını istemiyorum :50:

Lütfen bilginiz varsa yardım edin bana çok çaresizim :5:

Yaram da böyle:

$DSC07583.webp
$DSC07586.webp

Bu da yandan görünümü... :/

$DSC07587.webp

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun ve seninde bayramın kutlu olsun...
Bende bir gün bayramda evimizdeki camlı orta sehpanın içine düştüm.Nasıl becerdiysem.Birden dengemi kaybedip iki kolumla birlikte düştüm içine:1:Özellikle parmağım kesildi ki 4 5 yere daha bant yapıştırdım da en kötüsü parmağımdı...Aradan 5 sene gibi bir zaman geçti o parmağım da izi durur.Deri aynı ama hafif çıkıntılı duruyor.
Seninki daha büyük.Zamanla deri iyice çevreler onu ama kalabilir gibi geldi bana.Gidip aslında bir cildiyeye danış.Uzmanı omu onu da bilmiyorum tam ama sanırım cildiye bakar.Belki işlem uygulayıp düzeltirler...İnşallah iz kalmaz...

Çok geçmiş olsun ve seninde bayramın kutlu olsun...
Bende bir gün bayramda evimizdeki camlı orta sehpanın içine düştüm.Nasıl becerdiysem.Birden dengemi kaybedip iki kolumla birlikte düştüm içine:1:Özellikle parmağım kesildi ki 4 5 yere daha bant yapıştırdım da en kötüsü parmağımdı...Aradan 5 sene gibi bir zaman geçti o parmağım da izi durur.Deri aynı ama hafif çıkıntılı duruyor.
Seninki daha büyük.Zamanla deri iyice çevreler onu ama kalabilir gibi geldi bana.Gidip aslında bir cildiyeye danış.Uzmanı omu onu da bilmiyorum tam ama sanırım cildiye bakar.Belki işlem uygulayıp düzeltirler...İnşallah iz kalmaz...

çok sağol canım sana da geçmiş olsun.. çok kötü bi durum resmen derimin altını gördüm ilk kesildiğinde tazeyken çok kötüydü :( bir de doktor deriyi çekip altına baktıki yüzülüyorum sandım.. :52: anlaşılan uzun zaman bu bende kalıcak :43: bayramdan sonra falan cildiyeye sormayı düşnüyordum ben de ama yine de buraya danışmak istedim işte belki yaşayan olmuştur diye.. :17:

Evet canim aynen,hem pahalida olmayan birsey ama sana tavsiyem bak gercekten dene,cünkü bunu bir hekim banada zamaninda tavsiye etti ve onun yanik izleri bile bununla cok iyilesmis...

Allah Allah ne kadar ilginç yahu :) doktora gidince soracağım mutlaka garanti olsun :) ama nasıl krem canım mesela papatya özlü krem mi ? ya da özel bişey var mı böyle :72:

doku kaybı olduğu için mutlaka iz de kalacaktır.....la roche un yaraları haızlı iyileştiren ve içinde maddecossid olan bir kremi var eczacılar bilir doktora gidene kadar kullanabilirsin

çok geçmiş olsun.

moral bozmak istemem ama öyle tamamen düzelmez gibi,ya da belki ancak estetik bir müdahaleyle falan olabilir.

benim de çocukken elimi cam kesti,cam sabunluk,oldukça kalın bir şey.üç parmağımın üst tarafını sıyırdı ,birinde deri toplanması oldu dediğin gibi,orda iz kaldı.

çok küçük bir şey ama iyileşmedi yani tam olarak.

seninki daha yeni,bence hemen bir doktora görün.

bir de iz kalırsa da çok kafana takma bence,o kadar büyütülecek bir şey değil.

yara izleri karizma amaçlı bile kullanılıyor günümüzde:32:

Gecmisolsun. Gecen yıl ben de masayla boynumu yakmıştım . Bu kadar derin bir yara degildi, ama tamamen geçirmişti kullandığım krem.
Contractubex diye bir merhem. Günde 4-5 kere surebilirsin.
Ben cok memnun kalmıştım hic iz kalmadı tamamen geçmese de azalır .

Aradığın merhem Madecassol .Mucize bir krem.Eczanelerde 5-6 tl ye satılıyor .Tam da çabuk iyileştirmek ,ve iz kalmaması için kullanılan eli çabuk bir hücre yenileyici .Bir ağacın kabuğundan ya da bitkisinden üretimiş.Yaranın üstünden çok zaman geçmemesi lazım .Hemen başlamalısın .Geçmiş olsun ,iz kalmasın.

Genellikle yara daha tazeyken bepanthen surdugunde iz falan hicbirsey kalmiyor. Cok iyi bir ilac..
Benim bi arkadasiminda kolunu cam kesmisti, ama malesef ustunden 10 dan fazla sene gecmesine ragmen hala izi ve siskinligi duruyor. O gunun hatirasi diye dalga geciyo ama arkadasim o izle (((=

Benim kolumdada buna benziyen iz kalmisti..
Siskinligi hic gecmedi sanki icinde su vardi..
Ben 1 sene sonra baktim gecmedi..
Estetik doktoruna gittim.. O izi aldirmak istemistim.
Ama doktor dediki o izi keserseyiz ve dikersek.. O iz buyuk ihtimale intihap kapip dahada buyur.
Doktor koluma igne vurdurdu tam yaramin uzerine..
Icine ne sikti bilmiyorum ama o ilac kolumun siskinligi indirdi ve cok kuculdu eski halinden dahada iyi olmustu..

Hepiniz sağolun alıntılayamıyorum telefondayım da.. Hiç olmazsa biraz azalmasını istiyorum çok göze batıyor of of diğer kolumda da yanık izi var ikisi de damgalı öküz gibi oldum :43:

Back
X