Koltuklarda elektriklenme!!

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.525
298
arkadaşlar köşe koltuklarımda 10 gündür inanılmaz bir elektriklenme var. Oturup kalkarken bile çatır çutur sesler çıkarıyor.

Ev halkı olarak birbirimize dokunamaz olduk 2 küçük çocuğum var ve her birbirimize dokunduğumuzda çarpılıyoruz. Sadece köşe koltukta var diğer odalarda normaliz.

Koltukların kumaşı tay tüyü. Acaba yıkasam geçer mi?

Ben yurtdisindayim kiyafetlerimde oluyordu boyle sprey gibi bisey aldim gecti. acaba arastirsan elektriklenmeye karsi kesin bisey vardir

Kumaş türünden de olur ama ailecek topraklı bir alana gidip vücudunuzda ki fazla elektriği boşaltabilirseniz rahatlarsınız belki

Ben yurtdisindayim kiyafetlerimde oluyordu boyle sprey gibi bisey aldim gecti. acaba arastirsan elektriklenmeye karsi kesin bisey vardir
Ay ne iyi olur. Umarım Türkiye'de de vardır. Hemen araştıracağım. Teşekkür ederim.

kazak giyemiyorum şu elektriklenmeden ya, trafo misaliyim bu aralar

Kumaş türünden de olur ama ailecek topraklı bir alana gidip vücudunuzda ki fazla elektriği boşaltabilirseniz rahatlarsınız belki
Ama normal bir elektriklenme değil yani. Kazak giyerken falan bana da olurdu ama bu abartı. Kızım bir yatıyor koltuğa saçlar dimdik

Ben çareyi üzerlerine örtü örtmeyle çözdüm şimdilik herşey yolunda

Ben çareyi üzerlerine örtü örtmeyle çözdüm şimdilik herşey yolunda
Çok elektrik yüklü insanlar günlük rutin duş almalıymış. Su elektriği atmada yardımcı olurmuş. Benim koltuklarım örtüleri çıkıyor. Söküp yıkayacağım. İnşallah işe yarar. Çarpılmadan Nasıl sökeceğim onu düşünüyorum

Elektrikli sohben kullaniyorum suyu ısıtır o zaman bizdeki elektrik yoksa ikinci şık çarpılabiliriz mazallah

Anaaaa bende de var aynı dert benimde tv izlerken dizlerime örttüğüm battaniye çarpıyoo 1 yıldır kullanıyorumm son zamanlarda başladı elektriklenmeye. Ne zaman dokunsak cızztt ediyor allahım yaa neden olur kızlar nasıl geçer bu durum??

Ben de yıllardır kullanıyorum 10 gündür böyle.

Bende bugün bu konuyu açacaktım artık çarpılamaktan bayılcam kime dokunsam çarpıyorum işyerindeki metal dolaplara yaklaşmak bile istemiyorum çatırt ediyo.s çözüm için sizleri bekliyorum k.k

Kış mevsiminde olduğumuz için, kıyafetlerde yünlü falan kalın oluyor ve gerek giyip çıkarırken gerekse kumaş türü şeylere veya metalik şeylere değince statik elektrik akımına maruz kalıyoruz, hatta terliksiz geziyorsanız ayağınız halıya sürtünce bile elektriklenme oluyor. İnternette taratırsanız manyetik güç dengeleme diye bir yöntem var onu denemenizi öneririm, birde kıyafetleri giyip çıkarırken saçlarınızı veya ayaklarınızı az nemlendirin.. Koltuğu arada bir sirkeli suyla yüzyselde olsa silin.. Aslında çözüm toprağa çıplak ayakla basmaktır, ama bu mevsimde zor gibi..

Yumuşatıcıyla yıkarsan faydası olur tabi kumaşına zarar vermezse

Eşyalardaki elektrik, (koltuk, kıyafet vb) aslında bizim yaydığımız statik elektriğin sonucu oluyorlar.. İlk önce kendimizi topraklamamız lazım

Benım kedılerde trafo gibiydi son gunlerde ellediğim an cat cat
Dun yıkadım ikisinide Allaha şükür akşamdan bu yana çarpılmadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…