• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koltuklarda elektriklenme!!

Eşyalardaki elektrik, (koltuk, kıyafet vb) aslında bizim yaydığımız statik elektriğin sonucu oluyorlar.. İlk önce kendimizi topraklamamız lazım :KK48:
Yıkamakta çare olmazsa elektrikçilerin kullandığı manyetik bileklikler varmış onlardan alacağım :KK53:

Ben basarım toprağa da çocuklar hasta olur diye korkuyorum :)

Zararlı olduğu için yumuşatıcıyı bir buçuk yıldır kullanmıyordum. Ama inanılmaz elektrik yüklüydü kıyafetlerim. Tahtada yazı yazarken bakır kısmı çarpıyordu, kapı kolu çarpıyordu benim sıpalar da bağırınca gülüyordu. Mecburen dış kıyafetlerim ve özellikle akrilikler için yumuşatıcı kullandım bir miktar azaldı diyebilirim

Zararlı olduğu için yumuşatıcıyı bir buçuk yıldır kullanmıyordum. Ama inanılmaz elektrik yüklüydü kıyafetlerim. Tahtada yazı yazarken bakır kısmı çarpıyordu, kapı kolu çarpıyordu benim sıpalar da bağırınca gülüyordu. Mecburen dış kıyafetlerim ve özellikle akrilikler için yumuşatıcı kullandım bir miktar azaldı diyebilirim
Çocuklar için eğlence zaten. Koltuğa sürtünüp gelip bize dokunuyorlar :-)

Yıkamakta çare olmazsa elektrikçilerin kullandığı manyetik bileklikler varmış onlardan alacağım :KK53:

Ben basarım toprağa da çocuklar hasta olur diye korkuyorum :)
Manyetik güç dengelemeyi bir denemenizi öneririm.. İnternette var.. O bileklikler baş ağrısı yapar.. Eğer benim tahmin ettiğim mıknatıslı olanlardansa yani..

Bizim koltuklar da ayniiiii! Esimle paso carpiliyoruz, pimapenden, kalorifer peteginden, telefondan, birbirimizden. Bilmiyorum ne yapilir...

Bizim koltuklar da ayniiiii! Esimle paso carpiliyoruz, pimapenden, kalorifer peteginden, telefondan, birbirimizden. Bilmiyorum ne yapilir...
Ben bi yıkayayım koltukları eğer geçerse yazarım zaten sizde yıkarsınız. Çok zor gerçekten. Elimi bir şeye uzatmaya korkuyorum. Geçen eşim oğlumu öptü dudağı çarpıldı adamın :KK70:
Kapı çalıyor açmak için kapı koluna dokunuyorum çat diye çarpıyor. Camları kazağımın koluyla açıyorum :KK53: manyak oldum iyice.

Çiçek varsa onun toprağına dokunsan o da yeterli oluyor mutfaga gidip geldikçe diplerine elliyorum koltuklara da pamuklu örtü aldım normalde örtüden nefret ederim de mecbur.

Ben bi yıkayayım koltukları eğer geçerse yazarım zaten sizde yıkarsınız. Çok zor gerçekten. Elimi bir şeye uzatmaya korkuyorum. Geçen eşim oğlumu öptü dudağı çarpıldı adamın :KK70:
Kapı çalıyor açmak için kapı koluna dokunuyorum çat diye çarpıyor. Camları kazağımın koluyla açıyorum :KK53: manyak oldum iyice.
Aynen ya kapi caliyor ya, ayakkabiligin ustunde ameliyat eldiveni var, onunla tutuyorum anahtari :-) hani evde iş yaparken falan da kullanilabilen eldivenlerden, onlarla tutunca carpmiyor. Buarada topraga bir gun bastik diyelim, eve gelip oturunce yine elektrikleniyoruz, onu da denedik. Ama konuyu gorunce, vay bee bizim her gun konustugumuz konuyu baska yasayanlar da varmis dedim.

Aynen ya kapi caliyor ya, ayakkabiligin ustunde ameliyat eldiveni var, onunla tutuyorum anahtari :-) hani evde iş yaparken falan da kullanilabilen eldivenlerden, onlarla tutunca carpmiyor. Buarada topraga bir gun bastik diyelim, eve gelip oturunce yine elektrikleniyoruz, onu da denedik. Ama konuyu gorunce, vay bee bizim her gun konustugumuz konuyu baska yasayanlar da varmis dedim.
Geçen kuzenler geldi gece yolcu ediyoruz korka korka tokalaşıyoruz :KK53: onları da çarptık bir güzel :KK70:

Ben de metal vs dokunamıyorum,çarpılıyorum kazaklarımın kolları sündü çıplak elle dokunmayayım diye :KK45:

Şimdi söktüm koltuk kılıflarını ama Nasıl söktüm bir de bana sorun :KK53: inşallah işe yarar. Yaramazsa da temizlik yapmış oldum :KK70:

Ben çareyi üzerlerine örtü örtmeyle çözdüm şimdilik herşey yolunda :KK66:

Anaaaa bende de var aynı dert :confused: benimde tv izlerken dizlerime örttüğüm battaniye çarpıyoo 1 yıldır kullanıyorumm son zamanlarda başladı elektriklenmeye. Ne zaman dokunsak cızztt ediyor allahım yaa neden olur kızlar nasıl geçer bu durum??:rolleyes:

Kış mevsiminde olduğumuz için, kıyafetlerde yünlü falan kalın oluyor ve gerek giyip çıkarırken gerekse kumaş türü şeylere veya metalik şeylere değince statik elektrik akımına maruz kalıyoruz, hatta terliksiz geziyorsanız ayağınız halıya sürtünce bile elektriklenme oluyor. İnternette taratırsanız manyetik güç dengeleme diye bir yöntem var onu denemenizi öneririm, birde kıyafetleri giyip çıkarırken saçlarınızı veya ayaklarınızı az nemlendirin.. Koltuğu arada bir sirkeli suyla yüzyselde olsa silin.. Aslında çözüm toprağa çıplak ayakla basmaktır, ama bu mevsimde zor gibi..

Yumuşatıcıyla yıkarsan faydası olur tabi kumaşına zarar vermezse

Kızlar bol yumuşatıcı ile yıkadım koltuk örtülerini ve elektriklenme gitti çok şükür :)

Back