• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koltukaltından ameliyat olanlar yardım lütfen!!

Thyke06

Amin der susarım.. Dua'm belli Duyan belli...
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
192
91
98
Arkadaşlar ben yaklaşık iki ay önce meme büyütme ameliyatı oldum bi ağrım yok çok şükür ama sağ koltukaltımda bir şişlik ve sertlik var doktorum önemli bişey değil dedi ama içim rahat etmedi bi türlü hareket edince yada dokununca ağrım yok ama sertlikte geçmiyo..
Aynı durumu yaşayan varmı??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar ben yaklaşık iki ay önce meme büyütme ameliyatı oldum bi ağrım yok çok şükür ama sağ koltukaltımda bir şişlik ve sertlik var doktorum önemli bişey değil dedi ama içim rahat etmedi bi türlü hareket edince yada dokununca ağrım yok ama sertlikte geçmiyo..
Aynı durumu yaşayan varmı??

Benimde kesi yerim koltuk altı adencim. Ameliyattan hemen sonra koltuk altım da sanki bir yumurta varmış gibi şişmişti Baya'da bir serti ama şimdi şişler indi sertlik kalmadı. 2 buçuk ay geçti zamanla sertlik geçiyor endişelenme derim ben. Hem doktorunda önemli bir şey yok demiş olsa söylerdi mutlaka. Hafif masaj yapabilirsin kan dolaşımı artar ve şişlik için faydası olur.

Benimde kesi yerim koltuk altı adencim. Ameliyattan hemen sonra koltuk altım da sanki bir yumurta varmış gibi şişmişti Baya'da bir serti ama şimdi şişler indi sertlik kalmadı. 2 buçuk ay geçti zamanla sertlik geçiyor endişelenme derim ben. Hem doktorunda önemli bir şey yok demiş olsa söylerdi mutlaka. Hafif masaj yapabilirsin kan dolaşımı artar ve şişlik için faydası olur.[/QUOTE

Canım doktorumla tekrar konuştum seninle aynı şeyleri söyledi insan ister istemez korkuyo işte acaba tek bendemi oldu diye düşündüm biran şimdi içim rahatladı çok teşekkür ederim ilgin için :)

Arkadaşlar koltukaltından olduğunuza memnunmusunuz?hiç keşke göğüs altından olsaydık dediğiniz oldumu?bende sonbaharda düşünüyorum.göğsümde iz olmasını istemediğim için koltukaltı istiyorum.aklımda 2 doktor var ferruh bingül ve volkan tayfur.yazdan sonra ikisiylede görüşüp ona göre karar vericem.çook heyecanlıyım:18:

Arkadaşlar koltukaltından olduğunuza memnunmusunuz?hiç keşke göğüs altından olsaydık dediğiniz oldumu?bende sonbaharda düşünüyorum.göğsümde iz olmasını istemediğim için koltukaltı istiyorum.aklımda 2 doktor var ferruh bingül ve volkan tayfur.yazdan sonra ikisiylede görüşüp ona göre karar vericem.çook heyecanlıyım:18:

Ben ille memealtı diyenlerdendim volkan tayfurla görüştükden sonra son anda izler yüzünden koltukaltına karar verdim iyikide öyle yapmışım diyorum şimdi :-) Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım koltukaltımdaki şişlik hariç ama oda önemli bişey değilmiş zamanla geçicekmiş ağrı yönündende rahat bi süreç geçirdim..

Cevabın için çok teşekkür ederim adencim:16:bende göğsümde iz hiç istemiyorum.önceden ferruh bingülü düşünüyordum.ama araştırdıkça volkan tayfur hakkındada çok olumlu yorumlar olması dikkatimi çekti.özellikle koltukaltı kesisini tercih etmesi hoşuma gitti.ama genelde damla silikon uyguluyormuş sanırım.ben pek damla istemiyorum.bakalım bana neyi uygun görecek...normalde yaz bitsin hiç istemem ama bu sene dört gözle sonbaharı bekliyorumm...

Cevabın için çok teşekkür ederim adencim:16:bende göğsümde iz hiç istemiyorum.önceden ferruh bingülü düşünüyordum.ama araştırdıkça volkan tayfur hakkındada çok olumlu yorumlar olması dikkatimi çekti.özellikle koltukaltı kesisini tercih etmesi hoşuma gitti.ama genelde damla silikon uyguluyormuş sanırım.ben pek damla istemiyorum.bakalım bana neyi uygun görecek...normalde yaz bitsin hiç istemem ama bu sene dört gözle sonbaharı bekliyorumm...

İkisinide uyguluyo mesela ben damla istiyodum daha doğal durur diye düşünmüştüm ama volkan bey kesinlikle yuvarlağın daha uygun olduğunu söyledi çokta memnunum, bence vücuduna uygun olanı seçtikden sonra ikiside çok doğal duruyo..Ben iki doktorlada görüş derim aklında soru işareti kalmasın inşallah biran önce olursun ameliyatını cnm :-)

Bende ilk başta daha doğal olur diye damla istiyordum.ama daha sonra damlanın dönme riski ve daha sert yapıda olması nedeniyle vazgeçtim.zaten göğsüm neredeyse hiç yok.o nedenle kasaltı istiyorum.o zaman yuvarlak doğal duruyormuş.umarım banada yuvarlak daha uygundur.iyi dileklerin için teşekkür ederm canım:16:inşallah seninde koltukaltındaki problem kısa zamanda düzelir...

Bende ilk başta daha doğal olur diye damla istiyordum.ama daha sonra damlanın dönme riski ve daha sert yapıda olması nedeniyle vazgeçtim.zaten göğsüm neredeyse hiç yok.o nedenle kasaltı istiyorum.o zaman yuvarlak doğal duruyormuş.umarım banada yuvarlak daha uygundur.iyi dileklerin için teşekkür ederm canım:16:inşallah seninde koltukaltındaki problem kısa zamanda düzelir...

Benimde doktorum volkan bey canım ve koltuk altı dual plan damla protez var bende. Şimdi ilk soruna gelince göğüs altından ameliyat olsaydım keşke dediğim zamanlar oldu ama ilk başta çünkü kas ağrılarının yanında özellikle ilk 1 hafta falan koltuk altı uyuşuk ve şiş oluyor ama zamanla şişler geçip alışınca sanki hiç bişey olmamış gibi hayatına devam ediyorsun canım ve aynada göğsünde hiç iz olmaması beni çok mutlu ediyor izler konusunda endişe etmiyorsun hem koltuk altı derisi iyileşme konusunda en hızlı olan bölge skar vs olma riski yok denecek kadar az. Arkadaş olarak ekle beni albümümden resimlere bakabilirsin. Şimdi iyikide koltuk altı olmuşum diyorum zaten bende volkan beye koltuk altı istediğimi söylemiştim oda doğru bir seçim olduğunu onayladı ama tabi tercih meselesi göğsündeki iz de geçiyor ama az da olsa kalacak herikiside yani hangi yerdeki iz seni rahatsız etmezse ona karar vermelisin. Damla proteze gelince bende aynı endişeyi taşıyordum dönermi falan ama volkan bey damla protezin bana daha uygun olduğunu ve bu riskin olmadığını belirtti. Adeninde dediği gibi onada yuvarlak önermiş hangi protez vücuduna uygunsa onu doktorun söyler ama son tercih senin tabi.Damla protezin bu derece dönme riski olsa hiç bir doktor koymaz bence. Tabi bazı ekstrem durumlar olabilir ama bunun yanlış ameliyat yani açılan cebin büyük olmasından kaynaklandığını biliyorum yada büyük bir darbe vs gibi kazalarda. Ben şu an damla protezden çok memnunum bant vs hiç bir şey kullanmadım direk sporcu südyeni taktım çıktım. öyle sert sıkı südyenlerle dolaşmak zorunda da kalmadım. Yuvarlak protezde farklı bir uygulama yapıyormu onu bilmiyorum. Ayrıca hiç ama hiç sert değil. İki buçuk ay oldu yumuşacık. Ilk zamanlar sert tabi ama gün geçtikçe yumuşuyor zaten benimde fazla göğsüm yoktu biraz çıkıntı vardı işte şimdi bu kadar büyük memem olsa buna yakın bir yumuşaklığı olurdu herhalde diyorum. Bence damla düşünüyorsan onuda değerlendir öyle hemen vaz geçme tabi vücut yapına uygunsa. Sormak istediğin her konuda yardımcı olurum bizde bu yollardan geçtik):9: zor bir süreç bilirim. Inşallah istediğin gibi göğüslere kavuşursun keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum şimdi. Göğsümün olması güzel bir şeymiş :16:

Attiscim çok teşekkür ederim:16:bendede göğüs altından yaptırırsam ve iz katlantı yerinde değilde göğsümün üstünde kalırsa korkusu var.koltukaltındada kimileri daha ayrık durabileceğini söylemiş.ama çoğu doktor ayrıklığın göğüsün kendi yapısıyla ilgili olduğunu söylüyor.düzgün yapıldıktan sonra koltukaltı olmasının bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.başından beri benim isteğimde koltukaltı yöntemi.göğsümde iz istemiyorum:50:
Damla proteze gelince bende ilk başta damla istiyordum.dahada doğrusu eşim illaki yaptıracaksan sakın öyle top gibi olmasın,doğal göğüs şeklinde olsun diyordu(zaten o kadar zor ikna ettimki.şu anda tamam dediğine bile çok pişman)max300cc,daha altı olabilir,daha üstü doktor önerse bile olamaz(hatta 300 ona göre çok fazla ama ben istiyorum:21:)şekli damla olacak şeklinde anlaştık.sonra ben damla hakkındaki olumsuz yorumları okuyunca korktum.eşimide kasaltı yuvarlak çok doğal oluyormuş diye ikna ettim.açıkçası doktor damla uygun dese bile yuvarlakta diretmeyi düşünüyordum.bu durumda yuvarlak diye diretmem.yardımların için çook teşekkür ederim canım:16:

Attiscim çok teşekkür ederim:16:bendede göğüs altından yaptırırsam ve iz katlantı yerinde değilde göğsümün üstünde kalırsa korkusu var.koltukaltındada kimileri daha ayrık durabileceğini söylemiş.ama çoğu doktor ayrıklığın göğüsün kendi yapısıyla ilgili olduğunu söylüyor.düzgün yapıldıktan sonra koltukaltı olmasının bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.başından beri benim isteğimde koltukaltı yöntemi.göğsümde iz istemiyorum:50:
Damla proteze gelince bende ilk başta damla istiyordum.dahada doğrusu eşim illaki yaptıracaksan sakın öyle top gibi olmasın,doğal göğüs şeklinde olsun diyordu(zaten o kadar zor ikna ettimki.şu anda tamam dediğine bile çok pişman)max300cc,daha altı olabilir,daha üstü doktor önerse bile olamaz(hatta 300 ona göre çok fazla ama ben istiyorum:21:)şekli damla olacak şeklinde anlaştık.sonra ben damla hakkındaki olumsuz yorumları okuyunca korktum.eşimide kasaltı yuvarlak çok doğal oluyormuş diye ikna ettim.açıkçası doktor damla uygun dese bile yuvarlakta diretmeyi düşünüyordum.bu durumda yuvarlak diye diretmem.yardımların için çook teşekkür ederim canım:16:

Evet çok haklısın eğer iz göğüs üzerine çıkarsa gerçekten çok rahatsız edici olabilir hem bir de şu var benim göğsüm küçük ve doğum falanda yapmadım göğüs altı yaptırsaydım bile karşıdan bakıldığında yine de iz görünürdü yani öyle göğüs altı oluşmuyorki altta kalsın :20: özellikle doğal olması için küçük protez tercih edeceksen birilerinin eğilip bakmasına gerek kalmaz direk iz görünür yani. Bu seni rahatsız edecekse kesinlikle koltuk altı yaptırmalısın. Öyle ayrık falanda durmuyor. Benim göğsüm fazla olmadığı için bırak ayrık göğüsü göğüs aram yoktu şimdi en azından var ve kesinlikle mem yapısına bağlı.

Attiscim albümüne baktım.harika görünüyorlar maşallah diyeyim.çok doğal,çok güzel.koltukaltı izide incecik.ilerde hiç belli olmayacak bence.çok düzgün görünüyor.bu arada ben 2 çocuk emzirdim ona rağmen göğüs katlantım yok:))hani silikon takılınca belki olur diye demiştim:)emzirirken büyüdüler sonra yine eski hallerine döndüler.bu kadar bekleme nedenim eşimin aşırı şekilde karşı olmasıydı.
Bana çok yardımcı oldun canım.çok teşekkür ederim.inşallah benimkilerde seninkiler gibi güzel olur:)

Attiscim albümüne baktım.harika görünüyorlar maşallah diyeyim.çok doğal,çok güzel.koltukaltı izide incecik.ilerde hiç belli olmayacak bence.çok düzgün görünüyor.bu arada ben 2 çocuk emzirdim ona rağmen göğüs katlantım yok:))hani silikon takılınca belki olur diye demiştim:)emzirirken büyüdüler sonra yine eski hallerine döndüler.bu kadar bekleme nedenim eşimin aşırı şekilde karşı olmasıydı.
Bana çok yardımcı oldun canım.çok teşekkür ederim.inşallah benimkilerde seninkiler gibi güzel olur:)

Teşekkür ederim libeacım evet koltuk altı çok hızlı iyileşiyor 2-3 aya kadar epey bir geçecek gibi inşallah. Eğer istiyorsan ve eşinde tamam dediyse kesinlikle yaptırmalısın en azından sarkmamış olması büyük avantaj. Iz istemiyorsan koltuk altı yaptır hem dikiş açılma falan gibi bir riskinde olmaz. Doğal olsun dersen kesinlikle küçük protez yaptır derim. İnşallah sende istediğin gibi göğüslere kavuşursun canım.

İnşallah attiscim.çok teşekkür ederim:16:
Minicik göğüslerin benim için en büyük avantajı 2 çocuğumuda bol bol emzirmeme rağmen sarkmamaları oldu.kendimi hep büyük olsalardı kesin sarkarlardı diye teselli ettim:1:ama artık yeterr diyorum.sonbahar gelsin ilk fırsatta gidip doktorla görüşücem...

Back