• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Koltuk ve halı uyumu

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
ohaaa birinci halıya bittiiimmmm :O o güllüyü boşver yaaaa bence kesinlikle birinci halıyı almalısın ve de u şklde uyumsuzluk felan da olmuoo süper süperrrrr..

ilk onu beğendim zaten. tamam arkadaşlar kahve halılardan birini alacam.beyaz mobilyalar altınsarısı aksesuarlar,duvarda kanvas altınsarısı tonlarında şık bir tablo ile bu iş tamamdır. kırmızı halıyı da başka odalardan birine mutlaka alacağım. yine de oturma odası için aksesuare ve tablo önerilerinize açığım.

10urser bu halı nasıl peki :)))

Eklentiler

• $2923h_ikon.webp
    $2923h_ikon.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 86
tuzum zorlu işlere girişmişsin.. hadi kolay gelsin canım..
ikinci eklediğin halılardan hasırlı olan orjinal duruyor..
koltuklarla uyumlu ama içine renk eklemek gerekecektir..
turkuaz duvar boyası, aksesuar, yada perde ws. hangisi olabilirse güzel olurmuş gibime geldi.. öyle sıcak geldi bana :)
sen işini bilirsin, en iyi uyumuda yakalarsın canım:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
asem hoşgeldin asem.:13: bğendin mi halıları ? en çok hangisini

hoşgördüm tuzumm
canım bu hasırlılar çok hoş görünüyor..
dijital baskılılardan sanırım:128:
sen bu konu üzerine çalış, iyi bi iş çıkartırsın canım..
koltukta güzel miş bu aradaa:40::34:

Son düzenleyen: Moderatör:
asem teşekkürler. bende en son hasırlı olanlarda karar kıldım. bakalım memleket dönüşü bi girişecem bu işlere alnımın akıyla çıkarım inş.öpüldün canım.

aslına bakarsan, berjerleride takımın içinde kullanmasanda; berjerin üzerindeki renkler bile kahverengiyle kontrast sağlayabilecek renkler olarak fikir veriyor..
mavi, yeşilin tonları.. zaten turkuazda mavi-yeşil karışımı:34:

benimde bu işe girişmem gerekiyor ama es verdim .. kafam bulanık :37:
heyecanlı bi süreç..sana kolay gelsin canımmm:49:

aslına bakarsan, berjerleride takımın içinde kullanmasanda; berjerin üzerindeki renkler bile kahverengiyle kontrast sağlayabilecek renkler olarak fikir veriyor..
mavi, yeşilin tonları.. zaten turkuazda mavi-yeşil karışımı:34:

benimde bu işe girişmem gerekiyor ama es verdim .. kafam bulanık :37:
heyecanlı bi süreç..sana kolay gelsin canımmm:49:
oyyş ne zormuş yaa aslında bi dekorasyn programı aradım netten indirebilceğim ama bulamadım. olsa eşyaları orda odaya göre düzenleyeceğim. corel de yok bu pc de; burda o olsa o da işime yarardı ya neyse.
turkuazı aksesuarlarda da düşünebilirim. osmanlı kaftanları var ya turkuaz renginde....

bunlar gibi.............

Eklentiler

• $step-col-kaftan-2.webp
    $step-col-kaftan-2.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 62
  • $IMG_0707.webp
    $IMG_0707.webp
    24 KB · Görüntüleme: 78
o telefona ben de bayılıyorum ama 460 tl :D düğünden sonra alıcam şimdi buna bütçe ayıramıyorummm :(

o telefona ben de bayılıyorum ama 460 tl :D düğünden sonra alıcam şimdi buna bütçe ayıramıyorummm :(
ayy 450 mi asla vermem.
inan ki en başta ne alıyorsan alıyorsun. eksikleri sonradan tamamlayamıyorsun, araya bir sürü masraf giriyor sonraya bıraktıkların akılından uçup gidiyor. yine de fazla açılma derim ben.

Kırmızıyla kullanmazdım ben.diğer ikis seçenek içinde baklava dilimli gii olanı tercih ederdim.

arkadaslar garip bulacaklar belki ama kırmızı halı olayını cok begendim.artık zıt renklerın uyumu moda.kıyafette bile saks mavi ve kırmızı bir arada kullanılıyor çok alakasız..5 sene önce olsa ıyyy diyecegimiz şeylere şimdi bayılıyoruz..belki bazı kişiler ilk gördüğünde garip gelebilir ama aksesuarlarla cok hoş bi oda olacagına eminim..

Tuz

dün cevap veremedim hemen çıktım

Ama hemen yazayım ben olsam halı ve koltukları kullanırdım.

Zıt renkler daha çok gösteriyor kendini. Aynı tonlar boğuyor evi. Bende eve zır renkler kullanıyorum. Koltuklarım beyaz duvarlarım koyu mesela perdelerımı açık renk aldım halı alırsam koyu alacağım zıt olsunki birbirini göstersin.

Bence hazırlı aynı ton olacağı için birbirini göstermeyecek koltuk ve halının rengini perdede buluşturabilirsen şık bir oda olur diye düşünüyorum

Tuz

dün cevap veremedim hemen çıktım

Ama hemen yazayım ben olsam halı ve koltukları kullanırdım.

Zıt renkler daha çok gösteriyor kendini. Aynı tonlar boğuyor evi. Bende eve zır renkler kullanıyorum. Koltuklarım beyaz duvarlarım koyu mesela perdelerımı açık renk aldım halı alırsam koyu alacağım zıt olsunki birbirini göstersin.

Bence hazırlı aynı ton olacağı için birbirini göstermeyecek koltuk ve halının rengini perdede buluşturabilirsen şık bir oda olur diye düşünüyorum

canım perderlerimi yeni değiştirdim. çok şık bi perde yaptırdım ama tek renk,ekru o seçeneği gözönünde bulunduramayacağım.
işte topikte sorduğum oydu : bu halıyla o koltukları nasıl birbirine uydurabilirim.?
ortak noktayı odanın neresinde oluştururum.
büyük ihtimalle koltuklar eve gelince elime bir kumaş numunesi alıp halı almaya o numuneyle gideceğim. kumaşta kızıllık varsa,güllü halı uyar.
ama yoksa diğer hasırlı veya taşlılardan birini seçip ona göre aksesuralarla tamamlayacam olayı.
inşallah batırmam :9:
iç mekan dekorasyonu benim işime pek benzemiyor, zorlanıyorum vallahi.
kıyafet olsa alırsın kumaşı dökersin aksesuarları çizersin modeli.2 günde çıkarırsın ortaya ama mobilya öyle değil ki şaşırdım kaldım yaa:36:

Hayırlısı olsun.Koltukların çok güzel,renkleri de çok hoş.

Yalnız halı ve aksesuar seçiminde sıkıntı var.
Öncelikle,bu salona,Osmanlı aksesuar hiç tavsiye etmem,tamamen farklı bir tarzı var.Bu kadar modern salona modern aksesuarlar gerekir.Antik görünümlü dore aksesuarlar da uygun değil.

Halı içinse,illaki kırmızı istiyorsan,düz renk kullanmanı tavsiye ederim.Çok canlı,cart kırmızı değil,daha koyu kırmızı olabilir.
Böylece,kahverengi koltuğa kırmızı kırlent kullanabilirsin ki ben zaten kırmızıyı siyahla değil,bej ve kahveyle daha sıcak buluyorum.

İllaki güllü halı istiyorsan şu tarz güllü halıların düz bej rengi oluyor :

Royal Hal - rnler

Back
X