- Konu Sahibi mirageeeeee
-
banada doktorum kolonoskopi yapılması gerektiğini söyledi fakat devlet hastanesinde yaptıracağım için sakinleştirici vermeden yapılıyormuş.ne yapacağımı şaşırdım.yaptıranlar çok zor dayandıklarını söylüyor,çok korkuyorum
eğer isteyince sakinleştirici yapıyolarsa çok iyi.yoksa bende dayanamam.ben en iyisi bi kaç gün öncesinden doktorla konuşayım.yoksa vazgeçecek gibiyim.
evet mutlaka konuş,bana yapılmıştı çünkü,demekki böyle bir imkan var.mutlaka sanada sakinleştirici yada o iğne neyse işte ondan vursunlar canım,kolonoskobi öncesi işlemleri hiç söylemiyorum bile biliyorsundur sanırım.
kolonoskopiden üç gün önce sulu ve posasız yiyeceklerle beslenilmesi ve günde enaz iki litre su içilmesi gerektiğini, ve ilaçların kullanım talimatlarını anlatan bir liste verildi.sanırım bunun dışında başka bişey yok.
banada doktorum kolonoskopi yapılması gerektiğini söyledi fakat devlet hastanesinde yaptıracağım için sakinleştirici vermeden yapılıyormuş.ne yapacağımı şaşırdım.yaptıranlar çok zor dayandıklarını söylüyor,çok korkuyorum
canım 2 defa kolonoskopi yaptırdım, ikisinde de devlet hatanesinde ve anestezisiz yaptırdım.. ilkinde hiç zor gelmemişti. doktor çok anlayışlıydı konuştura konuştura yavaş yavaş yaptı, 40 dk kadar sürmüştü ve bana çok zor gelmedi.. ama ikincisinde doktor sıra var diye işini bitirip başka hastaya geçmeyi önemsediği için çabuk yaptı, 20 dk kadar sürdü ve o içeri hava verdikçe ben şiştim, çok ağrı çektim.
olay hekimde (radyoloji uzmanı) bitiyor.. işinin ehliyse ve anlayışlı biriyse zorlanmazsın.. kolay gelsin..
nihayet günlerce stres ve sıkıntının ardından korkarakta olsa kolonoskopi yaptırdım.30 dk falan sürdü.ama hava verilince karnımda ağrı oldu.dr'a agrı olduğunu söyleyince havayı çekti.yani gaz sıkıntısı dışında kadar korkulacak bişey yok.barsaklarımda hiçbir sorun çıkmadı çok şükür.sadece 2.derece hemoroid tanısı konuldu.yalnız kolonoskopiden sonra hafif ağrı oluyo.o da tuvalete gidince geçiyo.
herkese geçmiiş olsun.
bende geçtiğimiz pazartesi kolonoskopi oldum .. genel anestezi ile uyutularak olduğum için hiçbirşey hissetmedim. ben özel bir hastanede oldum çünkü devlet hastanesi bana 1,5 ay sonrasına gün verdi , o kadar bekleyemeceğim için bir an önce oldum ..
neyseki devlet hastanesinde olmamaşım , çünkü uyutulmadan nasıl olurdum bilemiyorum(
ben uyandığımda herşey bitmişti , hiç bişey hissetmedim ...
şikayetim dışkıyla birlikte kanamam vardı( neyseki ciddi bişi çıkmadı , iltihap dendi ama yinede doktor biyopsi için parça almış tam tanı koyarız dedi.
şimdi önümüzdeki pazartesi sonucu çıkacak biyopsinin .. onu bekliyorum umarım ondada ciddi bişey çıkmaz ..
Allah hepimizin yardımcısı olsun , herkese acil şifalar diliyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?