• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolonoskopi ve endoskopi yaptıracaklar için..

eylül tamer pekı sıze gaita tahlılı yapıldımı acaba?? bendede aynı sorun vardı.gaita tahlılınde iltihap cıkmadı kanda görulmedı ama arada sırada bendede oluşuyordu kanama. bıdaha olursa bende olcam inşallah kötü birşey olmaz.Allah herkese şifa versin...

hayır gaita tahlili yapılmadı bana :44:
elle muayene yapıldı ve ardından kolonoskopi istendi .
bugün öğleden sonrada biyopsi raporum çıkacak , inşallah kötü bişey çıkmaz :26:
Rabbim hepimize şifa versin ...

rapor çıktı , kronik rektit tanısı koyuldu , yani iltihaplanma imiş.
doktor korkulacak kötü birşey değil bu dedi , ilaçlarla tedaviye başlayacağız artık .
ve kontroller olacak ..

neyseki içim rahatladı biraz....

eylültamer geçmiş olsun cok sevındım kötu bırsey cıkmadığına özel hastanedemı kolonoskopi yaptırdın acaba.bırde kaç gün önceden ilaç verdıler bağırsak temızlığı ıcın

eylültamer geçmiş olsun cok sevındım kötu bırsey cıkmadığına özel hastanedemı kolonoskopi yaptırdın acaba.bırde kaç gün önceden ilaç verdıler bağırsak temızlığı ıcın

cnm çok tşk ederim ...
evet özel hastanede oldum , geçen hafta pazartesi günü ..
ve pazar günü tüm gün hiç katı birşey yemedim malum biliyorsun sadece sıvı şeyler içilmesi gerekiyor ( posasız ) ve o ilaçlı suyu içtim 4 litre.
benim 1 günde bağırsak temizliğim oldu , ama harfiyen uydum ...

sen oldunmu , olacakmısın ??

Ben olmadım ama olmayı düşünüyorum.Gaita tahlılı yaptırdım kan cıkmadı ama doktor kan görürsen kolonoskopi yapalım demıştı.Bende tuvalet kağıdına noktalar halınde bulaşmış kan gördüm bundan dolayı yaptırmak istiyorum.Ama devlet hastanesınde olmak ıstemıyorum uyutmuyorlarmış cunku...:97:

kızlar ben bu gün yaptırdım.
kaaç aydır sürekli artan makat kanama yüzünden nihayet bu günkolonoskopi günümdü. uyuşturmayak mısınız kağıtta ağrı kesici iğne serum falan yazıyordu dedim alel acele yok yok gerek yok acımaz dedi ve maaşallah eli çok çabuktu kolonoskopiyi 5dakkada bitirdi. ama eminim daha fazla uzasa kesin o acıyla bayılırdım anlayışmış hassas davranmaymış hiiç nasıl canım yandı çok canım yanıyor dedim ağladım çocuk gibi umruna gelmedi. tabi doğal olarak çok tahriş olduğundan galiba kanama da oldu. sonuçlar için gidincede hiç bişi yok dedi ben şikayetimi uzun süre devam ettiğini falan anlatırken ilaç yazmıcamdedi zaten yüzüme bile bakmıyordu hiç odada bişilerle uğraşıyordu en son peki makatta oluşan yırtık orada et büyüdü kocaman ne olacak diye soracakken cümlemi tamamlayamadan gitti odadan hiç adam gibi sonuç almadan canımın acısıyla kaldım.
devlet özel ayrım yapmayacağım benimki devletti ama kesinlikle doktorunuzu iyi araştırın benim gibi olmayın derim.işlem sırasında canımın yanmasına ağlamaktan sonra doktorun adam yerine koymayıp dinlemeden odadan gitmesi zoruma gidip ağlamam eve geldiğimde gözler şişmiş...milletde sonuç çok kötü sandı herhalde cesaret edip noldu diye soran yok

kaaç aydır sürekli artan makat kanama yüzünden nihayet bu günkolonoskopi günümdü. uyuşturmayak mısınız kağıtta ağrı kesici iğne serum falan yazıyordu dedim alel acele yok yok gerek yok acımaz dedi ve maaşallah eli çok çabuktu kolonoskopiyi 5dakkada bitirdi. ama eminim daha fazla uzasa kesin o acıyla bayılırdım anlayışmış hassas davranmaymış hiiç nasıl canım yandı çok canım yanıyor dedim ağladım çocuk gibi umruna gelmedi. tabi doğal olarak çok tahriş olduğundan galiba kanama da oldu. sonuçlar için gidincede hiç bişi yok dedi ben şikayetimi uzun süre devam ettiğini falan anlatırken ilaç yazmıcamdedi zaten yüzüme bile bakmıyordu hiç odada bişilerle uğraşıyordu en son peki makatta oluşan yırtık orada et büyüdü kocaman ne olacak diye soracakken cümlemi tamamlayamadan gitti odadan hiç adam gibi sonuç almadan canımın acısıyla kaldım.
devlet özel ayrım yapmayacağım benimki devletti ama kesinlikle doktorunuzu iyi araştırın benim gibi olmayın derim.işlem sırasında canımın yanmasına ağlamaktan sonra doktorun adam yerine koymayıp dinlemeden odadan gitmesi zoruma gidip ağlamam eve geldiğimde gözler şişmiş...milletde sonuç çok kötü sandı herhalde cesaret edip noldu diye soran yok

eee kanama neydenmiş peki bişey söylemedi mi?:44:

nasıl bişey bu ya , o kadar kızıyorum ki böyle şeylere ...
insan zaten hastalığından dolayı hassas bide insan , insan gibi muamele görmeyince hepten beter oluyor :50::50:
aslında bunları şikayet etmek lazım , ne demek en azından neyin var neyin yok adam gibi anlatması lazımdı sana ...
ee noldu şimdi neyin var öğrenemedin de ????

eee kanama neydenmiş peki bişey söylemedi mi?:44:

nasıl bişey bu ya , o kadar kızıyorum ki böyle şeylere ...
insan zaten hastalığından dolayı hassas bide insan , insan gibi muamele görmeyince hepten beter oluyor :50::50:
aslında bunları şikayet etmek lazım , ne demek en azından neyin var neyin yok adam gibi anlatması lazımdı sana ...
ee noldu şimdi neyin var öğrenemedin de ????

evet ne var anlamadım. adam zaten amaç sorunu çözmek kanamanın nedenini anlamak değilde sadece kolonoskopi sonucuna göre bişi var mı yok mu ona bakmakmış gibi davrandı.ben soru soruyorum adam başka şeylerle meşgul.verdiği cevaplar bunda bişi çıkmadı,ilaç yazmıcam...birde farketmemesi mümkün değil makat girişinde kocaman şişlik var ve bir yırtık yırtıktan büyüyen et parçası. bunları söylerken bu ne diye çıktı gitti odadan. bu arada kolonoskopi sonucuna göre bişi çıkmasada bundan sonra olursa hiç şaşmam ucunda kamera olano hortumu havlu kağıtla ykarıdan aşağıya tek seferde sildiler iyice dellendim ne yani bu kadarcık temizlikle başkasında kullanacaklar ve bendede böyle temizledikleri birşeyi kullandılar.

yazık ya gerçekten insan bir açıklama yapar hem bu durumda nasıl ilaç yazılmazmış anlamadım yani:26: of bende özele mı gitsem devlete mi kararsız kaldım:97:

yazık ya gerçekten insan bir açıklama yapar hem bu durumda nasıl ilaç yazılmazmış anlamadım yani:26: of bende özele mı gitsem devlete mi kararsız kaldım:97:

özel yada devlet bişi demek istemem ama doktoruna dikkat et kesinlikle. önceden işlemle ilgili kesin konuş zaten konuşmasından az çok anlarsın.benimki işlemle ilgili konuşmadığı sadece bir kağıt verip oku diye gönderdiği için anlamadım aslında böyle yapmasından bile baştan savma olduğunu anlayıp gitmemeliydim tekrar ama neyse ne demişler tecrübe=yediğin kazıkların toplamıdır...

özel yada devlet bişi demek istemem ama doktoruna dikkat et kesinlikle. önceden işlemle ilgili kesin konuş zaten konuşmasından az çok anlarsın.benimki işlemle ilgili konuşmadığı sadece bir kağıt verip oku diye gönderdiği için anlamadım aslında böyle yapmasından bile baştan savma olduğunu anlayıp gitmemeliydim tekrar ama neyse ne demişler tecrübe=yediğin kazıkların toplamıdır...

pes ya pesss.. böyle bişeyde ilk defa duyuyorum ya ..nasıl sana hastalığının ne olduğunu söylemez bu ne vurdumduymazlık böyle :50::50:

canım ya elinde kolonoskopi raporun varmı bari , çünkü bana rapor olarak böyle renkli resimli bir kağıt verdi doktor , bağırsakların fotosunun olduğu ..
seninkininde öyle olması lazım , eğer elinde bu rapor varsa en azından özelden bir doktora göstersen de sana bişiler söylese .. böyle hiçbişey yapmadan da beklenmezki :((

pes ya pesss.. böyle bişeyde ilk defa duyuyorum ya ..nasıl sana hastalığının ne olduğunu söylemez bu ne vurdumduymazlık böyle :50::50:

canım ya elinde kolonoskopi raporun varmı bari , çünkü bana rapor olarak böyle renkli resimli bir kağıt verdi doktor , bağırsakların fotosunun olduğu ..
seninkininde öyle olması lazım , eğer elinde bu rapor varsa en azından özelden bir doktora göstersen de sana bişiler söylese .. böyle hiçbişey yapmadan da beklenmezki :((

açıkcası ne yaptığı kolonoskopiye ne çektiği fotografa güvenim var. elimde bir kağıt iki rekli foto var ama şimdi bağırsaklarımın biraz toparlanmasını bekliyorum çok tahriş oldu kanadı az düzelsin özelde iyi bir doktor duydum ona gideceğim.

Arkadaşlar başka bir konu altında da ayzmıştım ama burada da sormak istedim. Anneme perşembe günü kolonoskopi yapılıcak 2 gün öncesinden sıvı gıda verildi ama fazla alternatif gelmıyor aklımıza çay meyvasuyu süt ve un çorbasından başka. Var mı bildiğiniz başka alternatif içilebilicek çorbalar. 2 gün çok fazla gibi gelıyor bana ya çok zor bir süreç olsa gerek ben daha çok strese giriyorum hissettirmemeye çalışıyorum ama çok sinir bozucu :((

kızlar,özel hastanede kolonoskopi yapyırırken uyutarak yapmaları için ayrıca bir ücret ödedinizi mi?

kolonoskopi sonrası ağrı çektiniz mi?yani karın ağrısı ,kramp gibi.sizde de ağrı olduysa ne zaman geçti yazabilirmisiniz.
ben dün kolonoskopi yaptırdımç bayıltmadan sadece sakinleştirici vererek yapıldı.ama dün den beri bel ve karın ağrım geçmedi.
sizde de öyle oldu mu diye sormak istedim.

herkese gecmis olsun arkadaslar bende devlette yaptircam acaba ozelde bayiltilarak yaptiran arkadaslar varsa fiyat bilgisi verirmisiniz

Daha 3 saat önce endoskopi yaptırdım bayanlar. Narkoz aldım yoksa zor olurdu benim için, ağlamaklı bayılmaklıydım ama çıkçak olan sonuç yüzünden. Neyseki ciddi birşeyim çıkmadı. O yüzden korkmadan gidin ve yaptırın. Göz açmanla kapaman bir oluyor.

Back