- 10 Kasım 2012
- 143
- 43
Banada hep öyle diyorlarBen de yaptırıcam artık eylül sonu kaçışım yok doktor önce biraz psikolojin düzelsin demişti benimde en çok korktuğum işlemden önceki gece
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Banada hep öyle diyorlarBen de yaptırıcam artık eylül sonu kaçışım yok doktor önce biraz psikolojin düzelsin demişti benimde en çok korktuğum işlemden önceki gece
İnanın o kadar büyük bi ishal olmuyor o gecede zaten 2 gece bişey yemediğiniz çin bağırsakların boş oluyor en fazla 3 kere tuvalete çıkıyorsun. İlaçları da eskisi gibi kötü tatlı deği hiç endişelenmeyin yani en zor tarafı o diye söyledim o bile aşırı zor değil.Ben de yaptırıcam artık eylül sonu kaçışım yok doktor önce biraz psikolojin düzelsin demişti benimde en çok korktuğum işlemden önceki gece
Ben Perşembe günü hem endoskopi hem kolonoskopi oldum. Salı akşamı çorbaya başladım. Çarsamba sadece çorba kahve çay su. Saat tam 18.00 da ilaca başladım. Diet x gibi bir adı vardı.3 şişe verdi. İlkini 6da içtim. Peşine 3 bardak su. 5dk sonra kendimi wcde buldum. Önce katı sonra sıvı forma geçti. 2 saat sonra 2. Şişeye başladım. 2.şişeyi wcde içtim artık sadece su dışkılıyordum. 3. Şişenin saati geldi midem bulanıyordu. Çok az bir kısmını içtim bıraktım, eczacıya sordum 2 şişe yeterli demişti. Tartıldığımda 45 kiloydum, 3 kilo gitmiş. Karnım mankenler gibiydi gece 00 dan sonra oruç,hiç bişi yemedim. Karın ağrısı şikayetiyle gitmiştim endoskopi kolonoskopi ondan olacaktım. Bagırsaklar boşalınca rahatlamıştım aslında. Sonra operasyona aldılar. Üst kısım kaldı alta arkası delikli bir şey giydirdiler. Damar yolu acıldı. Uygun pozisyona aldılar. İlk sırındayı boşalttı şimdi rahatlıyorsun dedi 2.şırıngada şimdi uyuyorsun dedi uyandığımda karnım ağrıyordu. Eve gidene kadar arabada zıçar pozisyonda kalıp gazımı çıkardım. Yanıma uzun ped koymuştum, mutlaka uzun ped koyun çünkü gazla birlikte biraz sıvı çıkıyor, olmasa da sıkıntı yok o gaz çıksın yeterki.İnanın o kadar büyük bi ishal olmuyor o gecede zaten 2 gece bişey yemediğiniz çin bağırsakların boş oluyor en fazla 3 kere tuvalete çıkıyorsun. İlaçları da eskisi gibi kötü tatlı deği hiç endişelenmeyin yani en zor tarafı o diye söyledim o bile aşırı zor değil.
Sonra çorba içtim muz yedim akşam kebap yedim işte bunu yapmayın. Çok açtım yedim sonra 3 gun boyunca denize girdim ev tutmuştuk dışarıda yedik kuru yedik pide pizza lahmacun şimdi 5 gün oldu hala karnım ağrıyor. Normal mi diye bakmaya geldim aslında. Sorulmuş madem ayrıntılı yazayım dedim. Önceden olan varsa normal mi karın agrısı, 5 gün oldu, demin de sanki kan vardı biraz dışkımda ama emin de olamadım, salça gibiydi.Ben Perşembe günü hem endoskopi hem kolonoskopi oldum. Salı akşamı çorbaya başladım. Çarsamba sadece çorba kahve çay su. Saat tam 18.00 da ilaca başladım. Diet x gibi bir adı vardı.3 şişe verdi. İlkini 6da içtim. Peşine 3 bardak su. 5dk sonra kendimi wcde buldum. Önce katı sonra sıvı forma geçti. 2 saat sonra 2. Şişeye başladım. 2.şişeyi wcde içtim artık sadece su dışkılıyordum. 3. Şişenin saati geldi midem bulanıyordu. Çok az bir kısmını içtim bıraktım, eczacıya sordum 2 şişe yeterli demişti. Tartıldığımda 45 kiloydum, 3 kilo gitmiş. Karnım mankenler gibiydi gece 00 dan sonra oruç,hiç bişi yemedim. Karın ağrısı şikayetiyle gitmiştim endoskopi kolonoskopi ondan olacaktım. Bagırsaklar boşalınca rahatlamıştım aslında. Sonra operasyona aldılar. Üst kısım kaldı alta arkası delikli bir şey giydirdiler. Damar yolu acıldı. Uygun pozisyona aldılar. İlk sırındayı boşalttı şimdi rahatlıyorsun dedi 2.şırıngada şimdi uyuyorsun dedi uyandığımda karnım ağrıyordu. Eve gidene kadar arabada zıçar pozisyonda kalıp gazımı çıkardım. Yanıma uzun ped koymuştum, mutlaka uzun ped koyun çünkü gazla birlikte biraz sıvı çıkıyor, olmasa da sıkıntı yok o gaz çıksın yeterki.
Psikiyatriyede gittim bi düzelme olmayınca crohn hastalığından şüphelendi artık doktor pazartesi yapılacak işlem sizin geçti mi şikayetlerinizTamam banada oyle dedıler . Inanmadım ama gercekten fayda ettı
Merhaba benimde işlem ertelenmişti pazartesi günü olacağım normalmiymiş karın ağrısı doktorunuzla konuştunuz muSonra çorba içtim muz yedim akşam kebap yedim işte bunu yapmayın. Çok açtım yedim sonra 3 gun boyunca denize girdim ev tutmuştuk dışarıda yedik kuru yedik pide pizza lahmacun şimdi 5 gün oldu hala karnım ağrıyor. Normal mi diye bakmaya geldim aslında. Sorulmuş madem ayrıntılı yazayım dedim. Önceden olan varsa normal mi karın agrısı, 5 gün oldu, demin de sanki kan vardı biraz dışkımda ama emin de olamadım, salça gibiydi.
Karın ağrıniz ne durumdaMerhaba benimde işlem ertelenmişti pazartesi günü olacağım normalmiymiş karın ağrısı doktorunuzla konuştunuz mu
Tekrardan merhaba ben bugün sabah endoskopi ve kolonoskopi işleminden çıktım çok aç bir şekilde girmiştim fakat şimdi hiç iştahım yok yemek yiyemiyorum ağrım fazla benim bağırsakta ülser çıktı birde başka bir şey daha yazıyor anlamadım biyopsi alındı 1-2 haftaya çıkarmış sizin rahatsızlığınız neydi acabaBağırsaklarımda kronik bi rahatsızlığım var evet
Merhaba benimde işlem ertelenmişti pazartesi günü olacağım normalmiymiş karın ağrısı doktorunuzla konuştunuz mu
Geçmiş olsun. Araç kullanarak dönmek için kaç saat gerekli acaba. İşlem hakkında bilgi verir misinizBen düzenli olarak yaptırıyorum hiç bir yan etkisi ya da olumsuzluğu yok. En zor kısmı diyeti ve öncesinde içtiğin ilaçlar ki onlar bile aman aman zor değil. İşlem anını hatırlamıyorsun bile yatıp kalkıyorsun ağrı sızı hiç bir şey yok. Ayrıca sadece uyutuyorlar çıkar çıkmaz 15 dk içinde uyanırsınız öyle bildiğiniz anezteziler gibi değil sedasyon denilen uyku hali veren bi aneztezi.
Geçmiş olsun. Araç kullanarak dönmek için ne kadar süre kaldınız hastane'deBen Perşembe günü hem endoskopi hem kolonoskopi oldum. Salı akşamı çorbaya başladım. Çarsamba sadece çorba kahve çay su. Saat tam 18.00 da ilaca başladım. Diet x gibi bir adı vardı.3 şişe verdi. İlkini 6da içtim. Peşine 3 bardak su. 5dk sonra kendimi wcde buldum. Önce katı sonra sıvı forma geçti. 2 saat sonra 2. Şişeye başladım. 2.şişeyi wcde içtim artık sadece su dışkılıyordum. 3. Şişenin saati geldi midem bulanıyordu. Çok az bir kısmını içtim bıraktım, eczacıya sordum 2 şişe yeterli demişti. Tartıldığımda 45 kiloydum, 3 kilo gitmiş. Karnım mankenler gibiydi gece 00 dan sonra oruç,hiç bişi yemedim. Karın ağrısı şikayetiyle gitmiştim endoskopi kolonoskopi ondan olacaktım. Bagırsaklar boşalınca rahatlamıştım aslında. Sonra operasyona aldılar. Üst kısım kaldı alta arkası delikli bir şey giydirdiler. Damar yolu acıldı. Uygun pozisyona aldılar. İlk sırındayı boşalttı şimdi rahatlıyorsun dedi 2.şırıngada şimdi uyuyorsun dedi uyandığımda karnım ağrıyordu. Eve gidene kadar arabada zıçar pozisyonda kalıp gazımı çıkardım. Yanıma uzun ped koymuştum, mutlaka uzun ped koyun çünkü gazla birlikte biraz sıvı çıkıyor, olmasa da sıkıntı yok o gaz çıksın yeterki.
Merhaba, o gün yanınızda biri olsun bence çünkü tek zorlanırsınız ben oldum hem endoskopi hem kolonoskopi kolay geçti çok şükür özel hastanede oldum beni direkt uyandığımda gönderdiler iyiysen git diyorlarGeçmiş olsun. Araç kullanarak dönmek için ne kadar süre kaldınız hastane'de
Ya aslında hemen uyandırıyorlar ama bilincinin yerine gelmesi yarım saati buluyor ben uyanınca ayağa kalkıp üzerimi giyinip lavaboya gitmişim her şeyi doğru yapmışım hatta lavabo için hazırladığım çantaya attığım ıslak mendili bile yanıma almışım koca bi koridor geçip wc yi bulmuşum işimi halledip odaya geri dönmüşüm geri dönmüşüm ama hatırlayamıyordum bunları yaptığımı daha sonra eşim deyince şaşırdım baya cidden yaptım mı diye, uyur gezerlil gibi bi bilinçdeymişim demekki. Bence siz 1 saat bekleyin araç kullanmak için ille de zorundaysanız.Geçmiş olsun. Araç kullanarak dönmek için kaç saat gerekli acaba. İşlem hakkında bilgi verir misiniz
Merhaba ne teşhisi kondu acaba sizeTekrardan merhaba ben bugün sabah endoskopi ve kolonoskopi işleminden çıktım çok aç bir şekilde girmiştim fakat şimdi hiç iştahım yok yemek yiyemiyorum ağrım fazla benim bağırsakta ülser çıktı birde başka bir şey daha yazıyor anlamadım biyopsi alındı 1-2 haftaya çıkarmış sizin rahatsızlığınız neydi acaba
Merhaba, crohndan şüphelendiler gaita testi alındı gaitada calprotectin diye bi test sonucum 37 çıkmış benim,şuanlık sana crohn diyemeyiz denildi takip edelim dediler çünkü halihazırda bağırsaklarda ülser yani yaralar varMerhaba ne teşhisi kondu acaba size
Peki tedavi olarak hangi ilaçları kullandınızMerhaba, crohndan şüphelendiler gaita testi alındı gaitada calprotectin diye bi test sonucum 37 çıkmış benim,şuanlık sana crohn diyemeyiz denildi takip edelim dediler çünkü halihazırda bağırsaklarda ülser yani yaralar var
Biteral ve cipro kullandım ama pazartesi yine gideceğim bugün çok şiddetli ağrı yaşadımPeki tedavi olarak hangi ilaçları kullandınız
Geçmiş olsun 6 aydır ishal karın ağrısı mide bulantısı şikayetleri çekiyorum crohn teşhisi kondu sizde inşallah öyle bir şey çıkmaz çünkü gerçekten çok zor Allah düşmanın başına vermesinBiteral ve cipro kullandım ama pazartesi yine gideceğim bugün çok şiddetli ağrı yaşadım
Çok geçmiş olsun. İşinde uzman bi diyetisyenle diyete başlayın hemen. Ben de kolit var ama neyi nasıl yiyeceğimi öğrendiğimden beri daha az ağrım sızım hastalık alevlenmelerim oluyor.Geçmiş olsun 6 aydır ishal karın ağrısı mide bulantısı şikayetleri çekiyorum crohn teşhisi kondu sizde inşallah öyle bir şey çıkmaz çünkü gerçekten çok zor Allah düşmanın başına vermesin
Aa geçmiş olsun kolit için hangi ilaçları verdiler pekiÇok geçmiş olsun. İşinde uzman bi diyetisyenle diyete başlayın hemen. Ben de kolit var ama neyi nasıl yiyeceğimi öğrendiğimden beri daha az ağrım sızım hastalık alevlenmelerim oluyor.